Byqee bir Teknoloji Projesidir
Elektrik-Elektronik , Ulaştırma ve Yazılım Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2C’dir
1066 Yatırımcı Pay Aldı.
34 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Bu girişim Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.
Ankara Kalkınma Ajansı, Girişimin Yatırım Turuna fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile birlikte katılarak 200.000 TL (50.000 TL Ankara Kalkınma Ajansı + 150.000 TL fonbulucu GSYF) eş finansman ile Yatırım yapma kararı almıştır.
Yatırım Turumuzun başlama tarihi olan 6 Aralık 2021 saat 10:00 itibari ile 48 saat içerisinde (2 gün) EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara;
1.000 TL - 5.000 TL (5.000 TL dahil) Arası Yatırımlarda: %5
5.001 TL - 10.000 TL (10.000 TL dahil) Arası Yatırımlarda: %8
10.001 TL - 50.000 TL (50.000 TL dahil) Arası Yatırımlarda: %10
50.001 TL ve Üzeri Yatırımlarda: %12 fazladan pay verilecektir.
Bu kampanya 48 saat ile sınırlıdır. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar girişimcilerin paylarından dağıtılacaktır.
YATIRIM TUTARINA GÖRE BEDELSİZ BYQEE PAKETİ HEDİYE KAMPANYASI
50.001 TL ve Üzeri Yatırımlarda: 1 adet Byqee paketi ücretsiz verilecektir.
Byqee, mikro-mobilite dünyasının en konforlu bireysel aracı olan elektrikli bisikletlerin ulaşılabilirliğini kolaylaştırmayı sağlayan ürünler geliştiren bir teknoloji girişimidir. Geliştirdiği "Byqee V21" dönüşüm seti, her türden bisikleti dakikalar içerisinde elektrikli bisiklete çevirebilmektedir. Dünyanın en hafif taşınabilir e-bisiklet bataryasına sahip "Byqee V21" sayesinde bataryanızı çantanızda taşıyabilir ve ev tipi herhangi bir prizde ofiste, evde, kafede istediğiniz her yerde şarj edebilirsiniz!
Hangi bisiklete sahip olursanız olun, Byqee ile elektrikli bisiklete geçiş için yapmanız gereken; ön tekerinizi Byqee motorlu yeni tekerinizle değiştirmek, batarya yuvası olan bracket'i gidona yerleştirmek ve batarya paketinizi kolaylıkla yerine takıp yeni nesil aracınızın keyfini çıkarmak.
2020 Haziran ayında Kitlesel Fonlama ile ön siparişlerini toplayarak pazara merhaba diyen Byqee, 2021 yılında aydan aya (MoM) ortalama %49 büyüme göstererek pazarda ürününü doğrulamış ve 200' den fazla "Early Adapter" müşterisine ulaşmıştır.
2021 Ekim ayı itibariyle Byqee dönüşüm setinin, yurtdışı pazarına hazır olduğunu doğrulayarak ilk yurt dışı siparişler kabul edilmeye başlandı. 2021 Kasım ayı itibariyle alınan ilk 5 adet pivot siparişin İngiltere' ye teslimi 2021 yılı içerisinde gerçekleşecek ve devamı için 2022 yılında 300 adet siparişin ön anlaşması yapılmıştır.
2022 yılında üretim kapasitesi arttırılarak 800 adet teslimatın ve %433 büyüme (YoY) gerçekleşmesi planlanmaktadır. Bugüne kadar 200'ü aşan müşteri kitlemiz, ön siparişe yönelik üretim yapılabildiği için en az 1.5 ay bekleyerek Byqee' lerine kavuşmak zorundaydı. Toplanacak fonla birlikte seri üretime geçilmesinin ardından direk teslimatla hedeflenen satış rakamlarına ulaşmak Byqee için hiç zor olmayacak!
Byqee; elektrikli araç sektöründe, Li-Ion batarya paketleri alanında mühendislik tecrübesi ve bilgi birikimine sahip mühendisler tarafından, mikro-mobilite pazarına inovatif ürünler kazandıran bir teknoloji markası olma amacıyla kurulmuştur.
Bir konsept olarak Byqee, 2019 yılı sonlarında bilgisayar ekranlarımızda doğdu. 2020 Ocak ayı itibariyle İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka merkezine kabul edilerek markalaşma süreci başladı.
2020 Haziran ayında Turkcell Arıkovanı platformuyla ön siparişlerini topladığı fonlama kampanyasında %248 fonlanarak mikro-mobilite pazarına merhaba dedi ve Ağustos 2020' de aldığı "Pre-Seed" yatırımıyla şirketleşti.
2020 yılının son çeyreği, elde ettiğimiz 150.000TL cironun yanında, üretim atölyemizin kurulumu ve ön siparişlerimizin teslimatıyla geçti. 2020 Aralıkta İTÜ Teknokent tarafından düzenlenen Türkiye' nin en büyük start-up etkinliği Big-Bang Startup Challenge etkinliğinde 60.000 TL' lik hibe ödülü ve İTÜ Çekirdek Kuluçka Program ödülüne sahip oldu.
2021 yılı başlangıcıyla üretim ve tedarik zinciri işleyişini oturtan Byqee, aydan aya artan sipariş hacmiyle pazarda büyümeyi sürdürmektedir. 2021 Temmuz ayında duyurulan, Byqee' nin dijital çağını başlatan V21 modeli ile Byqee' ye olan ilgi artarak devam ediyor.
2021 Kasım ayı için aldığımız ilk global siparişlerimizle birlikte Byqee ihracatçı kimliğiyle 2022 macerası için oldukça hazır durumda!
Byqee dönüşüm setleri, herhangi türden bisikleti dakikalar içerisinde çok kolay bir kurulumla elektrikli bisiklete çeviren bir üründür. Tek yapılması gereken Byqee motorlu ön tekeri eski tekerle değiştirmek ve batarya düzeneğini gidona yerleştirmek. Paket seçeneklerine göre Byqee, pedal desteğiyle birlikte 30-45 km arası menzil sağlar. Kompakt tasarımı ve 1.2kg hafifliğiyle batarya paketi kolaylıkla yerinden çıkarılarak taşınabilir. Ev tipi herhangi bir prizde 3 saat içerisinde tamamen şarj olmaktadır.
CEO
1991 yılında memur bir ailenin çocuğu olarak Rize’ de doğdu. Babasının mesleği gereği farklı şehirlerde bulunmuş olsa da gençlik yılları çoğunlukla Ankara’ da geçti. 2009 yılında üniversiteyi Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde okumak üzere İzmit’ e yerleşti. 2014 yılında mezuniyetini takiben Gemi Elektriği sektöründe “Elektrikli Tahrikli Gemi” projelerinde mühendislikten, proje ve ürün yöneticiliğine uzanan bir kariyer sürdürdü. Bu sürede “Oruç Reis” gibi elektrik tahrikli isim yapmış gemi projelerinin tahrik sistemi iş kollarında mühendislik çalışmalarına liderlik etti. İlerleyen dönemde Lityum bataryalı gemiler alanında çalıştı. Edindiği Li-Ion bataryalara yönelik “know-how” ve çocukluğundan beri içinde olan ürün geliştirme aşkıyla birlikte 2019 yılında beyaz yaka kariyerini noktalayarak girişimciliğe atıldı. Kendisinin ulaşım ihtiyacı için geliştirdiği e-bisiklet ürününün, kendiyle aynı sorunlara sahip insanların hayatına dokunacağına inanarak Byqee'yi geliştirdi
COO
Eda Coşkun Işık, 1991’de İstanbul’da doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimi birincilikle ve tam burslu olarak Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları’nda tamamladı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümüne girip, 2014 yılında mezun olmuştur. 2013 yılında öğrenimine devam ederken tam zamanlı şekilde BorusanCAT’de Ürün Mühendisi Stajyeri olarak çalışmaya başlamış, mezuniyetiyle birlikte Ürün Mühendisi olarak çalışmaya devam etmiştir. 2016 yılında aynı şirket içerisinde rotasyon yaparak Teknik Satınalma Mühendisi görevinde çalımaya başlayıp, 2017 Eylül’ünde BorusanCAT’den ayrılıp; Autoliv TR emniyet kemeri tesislerinde Değişiklik Lideri olarak çalışmaya başlamıştır. 2018’de kurumsal hayatı bırakarak girişimciliğe adım atmıştır. Kariyerinde edindiği Tedarik Zinciri tecrübesiyle Byqee' nin kurucuları arasında yer almakta ve halen COO görevini yürütmektedir.
Business Developer
İzem Dişlitaş, 13.01.2000 tarihinde İstanbul/Kadiköy’de doğdu. 21 yaşında ve İstanbul’da ikamet etmektedir. Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi'nden 2018 yılında mezun oldu. Lise ve ortaokul döneminde olmak üzere yaklaşık 7 sene profesyonel olarak voleybol oynadı. 2018 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Fen-Edebiyat Fakültesinde yer alan istatistik bölümünde lisans eğitimine başladı 2021 yılı itibariyle 4. Sınıf olarak eğitimine devam ediyor. Finans, marka yönetimi, iş geliştirme, iş zekası ve strateji alanlarına ilgili ve ileride bu alanda çalışmalar yapmayı hedefliyor. 2021 Temmuz ayında Byqee’de Tedarik Zinciri Stajyeri olarak işe başladı. 2021 Ekim ayı itibariyle İş Geliştirme Uzmanı olarak halen Byqee’de çalışmaya devam ediyor.
Hardware Developer
24 Haziran 1997’de Sivas’ta doğdu. Liseye kadar olan eğitimini Hatay’da tamamladıktan sonra 2015 yılında Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’ne başladı. Üniversite hayatı boyunca öğrenci kulüplerinde görev aldı, bir çok ulusal ve uluslararası konferansın organizasyonunu üstlendi. Byqee' de Üretim Stajyeri olarak başlayıp, Elektrik Mühendisi ünvanını aldıktan sonra Donanım Geliştirici olarak kariyerine devam etmektedir.
Müşteri İlişkileri & Satış
İstanbul Beşiktaş'ta doğdu ve halen burada ikamet etmektedir. Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İşletme bölümüne başladı ve halen öğrenimini sürdürmektedir. Byqee ekibine stajyer olarak dahil oldu. Hali hazırda Byqee'nin tüm platformlar üzerinden müşteri ilişkilerinden sorumludur
Üretim
6 Ocak 1999 Eskişehir doğumlu. Öğretmen bir anne ve polis bir babanın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. 2013-2017 yılları arası Denizli Anadolu Lisesi’nde lise eğitimini tamamladı. Şu anda İstanbul Teknik Üniversitesi İmalat Mühendisliği öğrencisidir. 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar döneminde Technische Universität Darmstadt’ta erasmus programını tamamladı. 2019-2020 yılları arasında kuşgözü üreten bir firma olan ClipsShop’ta part time çalıştı. 2020 Eylül ayında yaz dönemi zorunlu stajımı Net Cıvata ve Vida San. Aş.’de tamamladı. Şu anda Byqee’ de üretim bölümünde çalışmaktadır.
Yatırımcı / Danışman
2018 yılında Dominos Pizza Eurosia NV bünyesinde Chief Growth Officer (CGO) görevini üstlenen Kerem Ciritçi, 2006 yılında Dominos Pizza serüveni başlamış ve aynı organizasyon için 2010 yılından itibaren Business Development, Franchise Operations and International Development Director görevlerini yürütmüştür. Kariyerinde daha önce Ritz Carlton ve Alarko Tourism Group için çalışmıştır. Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunudur. Byqee' nin ürün geliştirme döneminde şirketleşme öncesi yatırım yapmıştır ve kuruluşundan bu yana kurucu kadroya danışmanlık yapmaktadır.
Önemli Açıklama
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, lll-35/A.2 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği"nin 14‘üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
Uyarı
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca kitle fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi formları Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi değildir.
Risk Bildirimi
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
İşbu Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.
Yukarıdaki tüm hususları okuyup, anladığımı; işbu esasların uygulanması sırasında Platformun kusuru veya ihmali nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla özgür iradem sonucu bu " Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu"nu imzaladığımı ve bundan sonra Sözleşmeyi imzalayarak Formun bir örneğini aldığımı kabul ve beyan ederim.