Hakkımızda

Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiştir.

 

Şirketimiz Global Kitle Fonlama Platformu A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu’nca Paya Dayalı Kitle Fonlaması faaliyetinde bulunmak üzere 08 Nisan 2021 tarihinde listeye alınmıştır. Söz konusu karar Sermaye Piyasası Kurulu’nun 08/04/2021 Tarihli 2021/19 sayılı Bülteninde yayınlanmıştır. SPK tarafından listeye alınan şirketleri görmek için tıklayınız.

YENİ NESİL GİRİŞİM FİNANSMANI, YENİ NESİL YATIRIMCILIK

fonbulucu.com platformları, Anadolu’nun kadim geleneği imeceyi online platformlarda yeniden canlandırarak, Türkiye’de girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemini geliştirmek ve sermayeyi tabana yaymak amacıyla 2016 yılında kuruldu. İlk olarak Ödül ve Bağış Temelli kitle fonlama modeliyle fikir, proje ve buluş sahiplerini, girişimlere finansal destek sağlayanlarla bir araya getirerek kısa sürede 25 bin kayıtlı üyeye ulaştı. fonbulucu.com, kurulduğu günden bugüne kadar 212 Milyon TL’yi aşan fonlama talebi alarak girişimci ve yatırımcılara 360 derece fayda sağlayan yenilikçi bir finansman ve yatırımcılık sistemi oluşturdu. 

HER SEVİYEDE FONLAMA ve YATIRIM FIRSATLARI

Dokuz ayrı platformla hizmet veren fonbulucu, ayrıca iştirakleri olan Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akredite ReINVeS Angels Melek Yatırım Ağı ve SPK izinli ReINVeS Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu da yönetmektedir.

İLKLERE İMZA ATTIK!

Kitle Fonlama Sisteminin ülkemizde regüle edildiği 2019 Ekim ayında çalışmalarımızı yoğunlaştırarak mevzuata uygun ülkemizin ilk Paya Dayalı Kitle Fonlama şirketinin ticaret sicilde tescilini gerçekleştirdik. 14 Ağustos 2020 tarihinde tüm gerekleri yerine getirerek Sermaye Piyasası Kurulu’ndan faaliyet izni almak için başvurduk.

8 Nisan 2021 tarihinde de Şirketimiz SPK tarafından yetkilendirildi. Türkiye’de Paya Dayalı Kitle Fonlamasını hayata geçiren ilk platform olan şirketimiz, yatırımcı bariyerini 1 TL’ye düşürdüğü iş modeliyle Türkiye yatırımcı ekosistemine de yeni bir boyut kazandırmıştır.

HEDEFLERİMİZ

fonbulucu.com'un orta vadeli hedeflerinde 2023 yılı itibarıyla 1 Milyar TL işlem hacmine ve 1 milyon kayıtlı üyeye ulaşmak bulunuyor. İştirakimiz olan Kitle Fonlama Girişim Sermayesi Yatırım Fonu(ReINVeS Ventures), kitle fonlama kampanyaları yapan girişimlerden düzenli olarak  paylar alacaktır. 2022 yılının ilk yarısında globalde de bir platform ile hizmet vermek ve dünyanın her yerinden yatırımcıyı ve yabancı sermayeyi ülkemize çekmek en büyük hedeflerimizden. 2021 yılının ilk çeyreğinde Yatırımcılar'ın kolaylıkla işlem yapabilecekleri mobil uygulamamız Dijital Yatırımcılık olarak tanımladığımız yeni yaklaşımımızı güçlendirecektir. Bu sayede bireysel veya kurumsal, nitelikli veya nitelikli olmayan tüm yatırımcılar zamandan ve mekandan bağımsız olarak yatırım yapabilirken, hiç bir prosedürle de uğraşmadan tüm işlemler online gerçekleşecektir. 

 

2021 yılı ortalarında büyüme hedeflerini hızlandırmak isteyen şirketimiz, Paya Dayalı Kitle Fonlama Platformu İşletme Lisansı'nı alması ile birlikte yeni bir şirket değerlemesi yaptırarak paylarının yüzde 12’sini yatırımcılara sunacağı bir yatırım turu düzenlemeyi planlamaktadır. İlk 3 yıl için yıllık büyüme hedefini %500 olarak belirleyen şirketimiz 2020 yılında %100 büyüme elde etmiştir.

GLOBAL KİTLE FONLAMA PLATFORMU A.Ş.

MERSIS NO 396125263500001
SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ Ankara
SİCİL NUMARASI 439940
TİCARET ÜNVANI GLOBAL KİTLE FONLAMA PLATFORMU A.Ş
MARKALAR fonbulucu, fonbulucu INVEST, fonbulucu REWARD, fonbulucu VENTURE, fonbulucu SUPPORT, fonbulucu Labs, ReINVeS, ReINVeS Angels, ReINVeS Ventures, Fikirler Yarışıyor, NonStopFund, Girişimci Gazetesi
ADRES Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No: 3, Next Level Ofis Binası A Blok No:106 Çankaya / Ankara
 KAYITLI SERMAYE  25.500.000,00 TL
ÖDENMİŞ SERMAYE 25.500.000,00 TL
TESCİL TARİHİ 11/29/2019
VERGİ DAİRESİ Başkent Vergi Dairesi
VERGİ NUMARASI 3961252635
SEKTÖR Kitle Fonlama faaliyetleri, yatırım bankacılığına yardımcı faaliyetler, birleşme ve devir faaliyeti, işletme finansmanı ve risk sermayesi finansman faaliyeti, finansal danışmanlık faaliyetleri vb.
İLETİŞİM BİLGİLERİ  
Telefon : 0 (312) 504 08 08
Telefon : 0 (506) 204 44 44
İnternet Adresi : www.fonbulucu.com
E-posta Adresi : info@fonbulucu.com

Kalite Belgelerimiz

   

 

Grubumuz dokuz platformdan oluşmaktadır.

 

Paya Dayalı (Hisse Bazlı) kitle fonlaması platformudur.

Bir firmanın varlıklarına ya da performansına dayalı bir menkul kıymetin satışı söz konusudur. Başka bir deyişle, firma kredi formunda ya da firmanın fikri mülkiyet haklarına ilişkin varlıklarını ya da firma hisselerini satarak yatırımcılardan para toplar. Girişim sermayesi yatırımcıları ve melek yatırımcılardan farklı olmak üzere, Yatırım Bazlı Kitlesel Fonlama Modelinde yatırım yapanlar daha küçük miktarlı yatırımlar yapmaktadır.

5 Aralık 2017 Tarihli ve 30261 Sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan "7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile konu yasallaşmıştır. 3 Ekim 2019 tarihinde de Resmî Gazetede Paya Dayalı Kitle Fonlaması Tebliği yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Şirketimiz Global Kitle Fonlama Platformu A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu’nca Paya Dayalı Kitle Fonlaması faaliyetinde bulunmak üzere 08 Nisan 2021 tarihinde listeye alınmıştır. Söz konusu karar Sermaye Piyasası Kurulu’nun 08/04/2021 Tarihli 2021/19 sayılı Bülteninde yayınlanmıştır.

 

 

Dijital Melek Yatırım Ağımız

Hazine ve Maliye Bakanlığından akredite edilmiş Melek Yatırım Ağımızdır. Dijital Melek Yatırımcılık kavramı artık hayatımıza giriyor. Ülkemizin faaliyete geçen SPK lisanslı ilk Paya Dayalı Kitle Fonlama platformu olarak iştirak şirketimiz ReINVeS Danışmanlık A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ReINVeS Angels, MKK, Takasbank ve E-Devlet entegrasyonları sayesinde Melek Yatırımcılara hiç bir imza, belge, prosedür vs. olmadan cep telefonları ile yatırım yapabilme fırsatı sunuyor. Bu şekilde yapılan yatırımlarda yine Bireysel Katılım Yatırımcılarına sağlanan yasal vergi avantajları da aynen geçerli oluyor.

 

Girişim Sermayesi Yatırım Fonumuz

Platformumuzda kampanya yapan Girişimci veya Girişim Şirketlerine doğrudan yatırım yapan Girişim Sermayesi Yatırım fonumuzdur. İlk fon büyüklüğü 15.000.000 TL olarak planlanmıştır. 2021 Yılı bitmeden en az 10 Girişime yatırım yapılacaktır. Girişimcilerin SPK Lisansına sahip platformumuzda yapacakları Paya Dayalı Kitle Fonlama Kampanyalarında arz ettikleri payların en az %10'unun alınarak gerçekleşecek bir yatırım stratejisi uygulanacaktır. Siz de fonumuzdan katılım payı alarak aynı anda gelecek vadeden yüzlerce girişime ortak olabilirsiniz. 

 

Yardım Merkezi hizmetlerini sunan platformdur.

Girişimciler ve Yatırımcılar ihtiyaç duydukları bilgileri sürekli ve online olarak veren platformumuzdur.

 

Eğitim ve Hizmet platformudur.

Girişimciler ve Yatırımcılar için eğitim ve ihtiyaç duydukları hizmetleri veren platformumuzdur.

 

 

Süreklilik arz eden fonlamalar için geliştirilen kitle fonlaması platformudur.

Büyük sayıda hayran ve takipçi kitlesine sahip, blogger, youtuber, gazeteci, dergi, içerik üreticisi, yazar, siyasetçi vb. ile dernek, vakıf gibi STK’lar için geliştirilen bir sistemdir.

Fon talebi için kişi ya da kuruluşun kendi üretimimiz olan ve NSF API adını verdiğimiz küçük uygulamayı sitesine yüklemesi veya sisteme kaydolarak içeriklerini vereceği linkler ile otomatik oluşturulan kendisine ait sayfada yayınlanması yeterli olmaktadır.

Sistem tek seferlik veya aylık abonelik şeklinde çalışmaktadır.

 

 

Girişimcilik ekosisteminde eğitim amaçlı makaleler yayınlayan, haber ve etkinliklerin duyurulduğu dijital medya platformudur.

Online kitlelere ulaşarak kitle fonlaması farkındalığın artırılmasına gayret göstermektedir.

Her gün girişimciler faydalı olabilecek bir makale yayınlanmakta, yine girişimcilik özelinde haber ve etkinlikler sürekli olarak duyurulmaktadır.

Ayrıca fonlamaya sunulan projeler için bir reklam mecrası olarak ta kullanılmaktadır. Sosyal Medya hesaplarında 54 Bin’e yakın organik takipçisi bulunan platform hızla büyümektedir.

 

Uluslararası Tadamon Projesi

Birleşmiş Milletler, İslam Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Dayanışma Fonu ve 15 farklı uluslararası kuruluş ile beraber yürütülen ‘Sivil Toplum Kuruluşlarının Yoksulluğu Azaltma Programlarının Güçlendirilmesi’ Projesi

Proje 5 yıllık olup, 63.2 Milyon ABD Dolar bir bütçeye sahiptir. 2019 Yılı Ekim ayında Birleşmiş Milletler Toplantısında lansmanı yapılmıştır. Projenin ilk fazında D-8 ülkeleri olan İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'da Kitle Fonlaması Platformları kurularak tek merkezden yönetilecektir.İkinci fazında 57 ülkeye platform kurulumu hedeflenmiştir.  Proje tamamlandığında 1.3 Milyar nüfusun yaşadığı coğrafyada faaliyet yürütülecektir.