NEVASOFT
Yapay zeka destekli kan analiz yazılımı lösemi gibi kan hastalıklarının teşhisinde hematoloji ve onkoloji uzmanlarına yardımcı karar destek sistemidir

Kanseri Veri Gücüyle Önle bir Teknoloji Projesidir

Biyoteknoloji, Biyomedikal , Yapay Zeka ve Yazılım Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B’dir

125%

  • Hedeflenen Fonlama
  • Alınan Yatırım
  • ₺ 4.000.000
  • ₺ 4.999.929

2069 Yatırımcı Pay Aldı.

342 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.

NEV YAZILIM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
 
Kampanya Hakkında
Kampanya Durumu: Başarılı
Kampanya Kodu: UW7M5D
Kampanya Kapanış Tarihi: 11.12.2023
Lokasyon: Tüm Türkiye
Girişimin Aşaması: Doğrulanmış Prototip

Proje Hakkında

fonbulucu Gelecek GSYF 150.000 TL ile girişime yatırım yapma kararı almıştır.

Bedelsiz Pay Hediye Kampanyası

Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 12 Ekim Perşembe saat 10:00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verilecektir. Bu kampanya 20 iş günü ile sınırlı olup, 8 Kasım Çarşamba akşamı 23:59'da sona erecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar tüm ortakların hisselerinden oransal olarak dağıtılacaktır.

NEVASOFT Hakkında

NevaSoft, tıbbi laboratuvar teknolojilerine yönelik yenilikçi tanı çözümleri için yazılım ve cihazlar geliştiren sağlık teknolojileri şirketidir. Bu alana yönelik geliştirdiğimiz Kan Analiz Yazılımı, sağlık verilerinizi işleyerek klinik kararların %70'ine direkt olarak etki etmektedir. Pazarımız olan In Vitro Teşhis (IVD) %33.5'lik gözle görülür, çarpıcı bir CAGR büyüme oranına sahip olmakla birlikte; Türkiye'de %72.1'lik büyüme ile dikkat çekmektedir. NevaSoft olarak, 4 yılı aşkın süredir bu büyüme ve pazarın potansiyeli doğrultusunda stratejimizi şekillendiriyor ve inovasyonlarımızla doktorların tanı kararlarını desteklemeyi, hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz.

Kan Analiz Yazılımı

Kan Analiz Yazılımı; Hematoloji / Onkoloji laboratuvarlarında, kan numunelerinden elde edilen tıbbi raporların / sonuçların yapay zeka ve veri analizi tekniklerini kullanarak otomatik olarak analiz edilmesi, yorumlanması ve hastalıkla ilişkisinin değerlendirilmesi için geliştirilen bir karar destek sistemidir. Yazılımımız; Lösemi, Lenfoma gibi kan kanserlerinin ve diğer kan hastalıklarının teşhis sürecinde, doktorun incelediği 3 farklı tıbbi raporu (kan testi sonuçları, kan mikroskop görüntüsü ve flow sitometri sonuçları) tek platformda bir araya getirerek yapay zeka ile kapsamlı bir şekilde analiz etmektedir. Analiz sonucunda yazılımımız, bireyin mevcut hastalık durumunu belirlemenin yanı sıra gelecekteki hastalık eğilimlerini de önceden tahmin ederek erken teşhis avantajı sunmaktadır. Bu sistem hastaların, potansiyel sağlık sorunlarına karşı önceden önlem almalarına yardımcı olurken, doktorlara daha güçlü ve veri destekli bir teşhis süreci sunmaktadır.

Girişim Şirketi Tarihçesi

  • Ekip, 2019 yılında girişimcilik faaliyetlerine başlamış ve Hematoloji alanında ilk projelerinden olan kan boyama cihazını ticari seviyeye taşımıştır. Kan boyama cihazı, kan örneklerini özel boyalarla boyayarak mikroskop altında hücrelerin incelenmesine olanak tanır ve hematolojik analizlerde kullanılır. Kan Boyama Cihazında kan boyandıktan sonra mikroskop veya lam tarayıcı ile hücre görüntüleri kaydedilir. Bu görüntüler Kan Analiz Yazılımı ile analiz edilir. Kan analiz yazılımı kan boyama cihazının yaptığı işlemin devamı niteliğindedir.
  • Ekip, daha sonra TÜBİTAK BİGG desteği ile Temmuz 2021’de NevaSoft'u kurarak kan analiz yazılımı projesine başlamıştır. Şu an Hematoloji & Onkoloji laboratuvarlarına yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.
  • Kan Analiz Yazılımı bir veri projesidir ve proje için önemli olan düzenli ve güçlü tıbbi verilerin olmasıdır. Bu verilerin etik kurul iznimizle Erciyes Üniversitesi Onkoloji Hastanesi ve Kayseri Şehir Hastanesi'nden toplanması için HBYS firmaları ile işbirliği yapılarak sunucu sistemi hazırlandı ve API tasarlandı.
  • Şu an iki farklı hastaneden Prof. Dr. Ali Ünal ve Prof. Dr. Serdal Korkmaz danışmanlığında veri toplama işlemi gerçekleştirilmektedir. NevaSoft'un gelecek vizyonuna yön verecek farklı tıbbi veriler de (genetik sonuçlar, reçeteler vs.) şirket bünyesine kazandırılmaya devam etmektedir.
  • Şu ana kadar sağlıklı ve hematolojik hastalığı olan 2000 kişiden 160 bin veri toplanmıştır. Bu sayının artması için veri toplama işlemine devam edilip farklı hastanelere de genişletilecektir.
  • Hücre görüntülerinin analizinde MVP prototipimiz %92 mAP ve doğruluk (accuracy) başarı oranlarında ortaya çıkarıldı. Diğer verilerin analizinde minimum %95 doğruluk için gerekli veriler toplanmıştır. Yapay Zeka başarı oranı artırma çalışmaları devam etmektedir.
  • Kan Analiz Yazılımı, Erciyes Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde halihazırda doktorlar tarafından test amacıyla aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Bu süreçte doktorların ihtiyaçlarını analiz etmek ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için yakın işbirliği içinde çalışılmaktadır.
  • Farklı ülkelerdeki/bölgelerdeki farklı hastalık dağılımları ve farklı doktor tecrübelerini bir araya getirmek için Türkiye'de dahil 14 farklı ülkeden 60 Hematoloji/Onkoloji uzmanı ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler projemiz için değerli bir kaynak olmuştur.
  • Satış süreçleri için Türkiye'de iki büyük HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) firması ile anlaşma sağladık. Ürünümüz ticarileştiğinde HBYS firmalarının anlaşmalı olduğu hastanelerde ürünümüz kullanıma hazır hale gelecektir. 
  • Bugüne kadar Founder Institute, Siemens Healthineers & Acıbadem Future of Labs2, TOGG Mobilite gibi birçok prestijli hızlandırma programına kabul aldık ve 15 farklı girişim yarışmasından (Teknofest Girişim Programı, AOSB Proje Pazarı, Örsçelik Balkan Yapay Zeka Yarışması, vb.) ödül kazanarak dereceler elde ettik. Yakın zamanda TÜBİTAK 1507 programından kabul alarak 1.2 Milyon TL destek kazandık (Agustos 2023 ). 

Neden Yatırım Yapmalısınız?

  • Rakiplerimiz sadece bir veriyi analiz etmekle sınırlı kalırken, biz üç farklı tıbbi veriyi birleştirerek çok daha kapsamlı ve güçlü bir tanı destek sistemi sunuyoruz.
  • Sistem, başlangıçta Hematoloji ve Onkoloji alanlarında kullanılmak üzere tasarlanmış olsa da ilerleyen dönemlerde elimizdeki güçlü tıbbi verilerle (genetik sonuçlar, reçeteler vs.) farklı tıbbi departmanlar (Patoloji vs.) için kullanılabilen yeni modüller ve projeler geliştirme potansiyeline sahiptir. 
  • 112 Milyar dolarlık In Vitro Teşhis (IVD) pazarının %70'i Hematoloji ve Biyokimya alanlarında gerçekleştirilmiş olup, bu alanlardaki artan ihtiyaç ve talep gelecekte pazarın büyümesini daha da destekleyecektir.
  • In Vitro Teşhis (IVD) Pazarında Küresel Yapay Zekanın 2031 yılına kadar 11 milyar dolara ulaşması ve %33.5 CAGR oranında büyümesi bekleniyor. 
  • Türkiye'de henüz benzeri ticarileşmiş bir yerli yazılım yoktur. Bu nedenle öncelikle Türkiye pazarında lider konuma gelmeyi hedefliyoruz. Büyüyen ve gittikçe olgunlaşan global sağlık sektöründe inovatif özelliklerimiz ve rekabetçi fiyat politikamızla 200 milyon dolarlık bir pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz. 
  • Türkiye IVD pazarı 10.4 Milyar TL’dir. 2021-2022 yıllarında TL bazlı %72.1’lik devasa bir büyüme olmuştur. Bu büyüme ile pazarın 2025 yılında 32.8 Milyar TL olması beklenmektedir.
  • Sağlık harcamalarının dünya genelinde en yüksek olduğu ülkelerden biri olan ABD’de önleyici sağlık hizmeti onemli bir öncelik haline gelmiştir. Bu sebeple en büyük pazarımız ABD’de Kan Analiz Yazılımımızın, önleyici sağlık hizmetlerine katkı sağlaması ve sağlık harcamalarını ciddi oranda azaltması açısından büyük bir potansiyele sahiptir.
  • Biyomedikal Mühendisleri, Yazılım Geliştiriciler ve Hematoloji Uzmanlarından oluşan güçlü bir ekibe sahibiz. Ekip üyelerinin bilgi birikimi, uzmanlık alanları ve teknolojiye olan hakimiyeti projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesini destekleyecektir.
  • Sağlık şirketlerine yapılan yatırımlar iyi bir getiri potansiyeline sahiptir. Şirketimiz, bu büyüyen sektördeki fırsatları değerlendirmek için mükemmel bir konuma sahiptir. Büyüme potansiyelimiz ve küresel pazardaki genişlemelerle yatırımcılarımıza yüksek çarpan etkisi sunuyoruz. 
  • Doğrudan müşterilerimiz olan Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri (HBYS) firmaları, yurtdışına açılmak ve küresel pazarda varlık göstermek için bize büyük bir fırsat sunmaktadır. HBYS firmaları, sağlık sektöründe güçlü bir bilgi altyapısına sahip ve dünya genelinde birçok hastane ve sağlık kuruluşuna hizmet vermektedir. Bu firmaların uluslararası pazarlarda güçlü bir varlığı ve müşteri portföyü bulunmaktadır.

Girişim Şirketinin Büyüme ve Gelişme Stratejisi

IVD sektöründe faaliyet gösteren küresel start-up şirketleri, dikkat çekici bir şekilde, büyük başarılı çıkışlar elde etmektedir. Bu başarılı çıkışlar genellikle endüstrinin devlerinden bazıları, örneğin Siemens, Abbott gibi küresel laboratuvar firmaların bu start-up'ları satın alması ile gerçekleşmektedir. Bu birleşmeler sonucunda, start-up'ların özgün ve inovatif ürünleri, bu köklü firmaların geniş portföylerine entegre edilerek, endüstrinin gelişimine büyük katkı sağlamıştır.


Bizim hedefimiz, bu başarı hikayelerinden ilham alarak ileriye yönelik büyüme stratejilerimizi şekillendirmektir. Sektördeki bu başarılı iş birliklerinin getirdiği değerleri anlayarak, yatırımcılarımıza sağlayacağımız değeri artırmayı ve onlar için sürdürülebilir ve karlı bir yatırım yapma fırsatı yaratmayı amaçlıyoruz. Bu süreçte, küresel laboratuvar firmalarıyla stratejik iş birlikleri kurarak, sektördeki büyüme potansiyelini maksimize etmek ve IVD alanındaki öncü konumumuzu güçlendirmek en önemli önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu sayede, sektördeki çeşitli fırsatları değerlendirerek, başarılı bir exit stratejisi ile yatırımcılarımıza tatmin edici ve sürdürülebilir bir getiri sunmayı hedefliyoruz.

Kısa Vadeli Hedeflerimiz (yatırım sonrası 1-2 yıl):

  • Yatırım sonrası ilk 6 ay içinde ürünümüzü, tüm modüllerinde %95+ başarıyla çalışan ticari seviyeye getirmek. 
  • İlk satışımızı Hücre Tanıma Sistemi Modülü üzerinden yaparak kısa vadede gelir elde etmek.
  • İlk etapta Türkiye'deki özel hastaneler ve şehir hastanelerine satışa başlayarak hedef kitlemizin en az %20’sine ulaşmak ve aktif bir şekilde yazılımımızı kullanmalarını sağlamak
  • Satış sonrası 3 sene içerisinde Türkiye’de 5.76 Milyon dolar ciro elde etmek.
  • Projemizin Hücre Tanıma Sistemi modülüne yönelik olan ilk akademik çalışmamız yayınlandı. Şuanki hedefimiz kan testi ve flow analiz modülleriyle ilgili diğer klinik çalışmalarımızı yayınlamak. 
  • Türkiye’de ve dünyada hematoloji alanında önemli fuar, kongre, konferans (Türk Hematoloji Kongresi, ASH, EHA, ASCO ) gibi etkinliklere katılıp ürün tanıtımlarımızı gerçekleştirmek.
  • Markalaşma ve pazarlama faaliyetlerimize önem vererek, ürünümüzün ve şirketimizin adını daha geniş kitlelere duyurmak.
  • Ekibimizi nitelikli uzmanlarla genişleterek, daha fazla yetenek ve bilgi birikimini şirketimize katmak.
  • Etik kurul iznimizi genişleterek farklı illerdeki hastanelerden de veri toplama çalışmalarına devam etmek. Böylelikle farklı bölgelerdeki hastalık yoğunluklarını ve türlerini de analiz etmek.
  • KOSGEB, TÜBİTAK, TÜSEB gibi destek programlarına başvurarak, Ar-Ge çalışmalarımızı ilerletmek.
  • IVDR 2017/746 , ISO 27001, ISO 13485, MDSAP, vb. sertifika süreçlerini başlatmak, ürünümüzün kalitesini ve güvenilirliğini kanıtlamak.

Orta Vadeli Hedefler (3-5 yıl):

  • Türkiye, Orta Doğu , Türki Cumhuriyetler de pazarımızı güçlendirmek ve Kan Analiz Yazılımı'nın uluslararası pazarlara açılımını gerçekleştirerek küresel bir oyuncu olmak.
  • En büyük pazarımız olan ABD'de şirket kurarak satış sürecini başlatmak.
  • ABD satışları için MDSAP, FDA IVD sertifikalarına başvurmak.
  • ABD’de satışa çıktığımız ilk yıl 17 Milyon dolarlık bir ciro elde etmek.
  • Farklı tıbbi verileri (genetik sonuçlar, reçeteler vs.) analiz eden yeni modüller/alt projeler oluşturarak Kan Analiz Yazılımı'nı daha kapsamlı hale getirmek ve farklı sağlık departmanlarında (Patoloji vs.) kullanılmak üzere yeni çözümler sunmak.
  • Kan Analiz Yazılımı'nın mobil uygulama versiyonunu oluşturarak bireylerin kendi sağlık verilerini takip edebileceği ve kişisel sağlık durumlarını yönetebileceği bir platform oluşturmak ve iş modelimizi B2C ile genişletmek.

Uzun Vadeli Hedefler (5 yıl ve daha fazla):

  • Sağlık sektöründeki lider yazılım şirketlerinden biri olmak ve bu alanda yapılan akademik çalışmalara destek olmak.
  • Kan Analiz Yazılımı'nın farklı sağlık hizmeti veren kuruluşlar tarafından dünya genelinde yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak.
  • 100 Milyon dolar şirket değerlemesine ulaşmak.
  • Sağlık sektöründe veri analizi ve yapay zeka kullanımı konusunda dünya çapında tanınan bir marka olmak.
  • Elinde güçlü tıbbi verileri olan ve bu verilerle tıbbi analizler yapabilen, hastane performanslarını değerlendirebilen, bölgenin hastalık eğilimlerini tespit edebilen vs. bir veri merkezi oluşturmak .
  • Kan Analiz Yazılımı'nın yeni alanlara adapte edilmesi ve geniş veri analitiği çözümleri ile sağlık alanında devrim niteliğinde projeler geliştirmek.

Projenin Kapsam, Amaç ve Konusu

Kan Analiz Yazılımı, kan hastalıklarının/kanserlerinin (Lösemi, Lenfoma, Multipl Miyelom, Anemi vb. ) tanı sürecinde yaşanan iş yükü, yanlış/geç teşhis ihtimali ve tanıya harcanan zamanın fazla olması gibi sık rastlanan problemlere çözüm getirmeyi hedeflemektedir. 


Hematoloji & Onkoloji alanında hastalık tespiti ve tedavi takibinde (Anemi, Lösemi, lenfoma gibi kan hastalıkları) yapılması için 3 ana tıbbi veriye bakılmalıdır. Bunlar; Kan testi sonuçları, Mikroskop hücre görüntüleri ve flow sitometri sonuçlarıdır. 


Yazılımız, 3 farklı tıbbi raporun/sonucun tek bir yerden anında ve kolay bir şekilde erişilmesini sağlamaktadır. Yapay zeka, bu verileri ayrıntılı bir şekilde analiz ederek doktorun sonuçları yorumlama sürecini büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Analiz sonucunda yapay zekanın yakaladığı hastalık ipuçları doktora sunularak mevcut hastalıkların hızlıca teşhis edilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca, hastalık oluşmadan önce bile geçmiş verilerdeki değişimin analiziyle gelecekte olası hastalık risklerini öngörerek doktoru erkenden uyarmaktadır.

Kan Kanserleri ve Kanser Teşhisi ile İlgili İstatistikler

  • Dünyada her 27 saniyede bir kişiye kan kanseri teşhisi konmaktadır. 
  • Başta lösemi, lenfoma ve multipl miyelom olmak üzere kan kanserlerinin 100’ den fazla alt türü bulunmaktadır. 
  • En yaygın 5. kanser türü olup tüm kanserlerin %10’unu oluşturmaktadır. 
  • Sadece Amerika’da kan kanserlerine yıllık 157 Milyar Dolar harcama yapılmaktadır. 
  • Hematoloji ve Onkoloji Uzmanlarının %50’si normal çalışma saatlerinden daha fazla çalışmaktadır.
  • Doktorların %43’ü fazla çalışma saatleri, iş yükü ve stresten dolayı tükenmişlik hissi yaşamaktadır.
  • Türkiye’de hasta-doktor arası açılan davaların ise %38’i yanlış veya geç teşhisten kaynaklanmaktadır. 
  • ABD’de her yıl yaklaşık 12 milyon kişiye yanlış teşhis konmaktadır. Yanlış teşhislerin %44’ünü kanserler oluşturmaktadır.
  • Yanlış teşhis konan bireylerde kişi başı $2500 ilâ $3500 ek/gereksiz maliyete yol açmaktadır.


> Rakamlardan açıkça gözlenmektedir ki, doktorların tanı sürecini kolaylaştıracak ve teşhis kararlarını destekleyecek bir sisteme ihtiyaç duyulmaktadır. Biz de bu problemlerden yola çıkarak Kan Analiz Yazılımı projemizi hayata geçirdik.

Kan Kanserlerinin Tanı Süreci

  1. Tanı için öncelikle kan testi yapılır. Kan testi sonuçları (İmmünoloji, Biyokimya, Hematoloji vs.) genel sağlık durumumuzla ilgili önemli ipuçları taşır. Birçok hastalığın erken belirtileri, genellikle ilk semptomlar ortaya çıkmadan önce bile kan parametrelerinde meydana gelen değişikliklerle kendini gösterir.
  2. Kan testi sonuçlarının incelenmesinden sonra hastadan alınan kan numunesinin mikroskop altında manuel bir şekilde incelenmesi ve hastalıklı hücrelerin tespit edilmesi gerekmektedir. 
  3. Mikroskopta kan numunesinin hücre görüntülerini inceledikten sonra çoğu hastalığın tespiti yapılabilmektedir. Fakat tanıyı kesinleştirmek ve/veya hastalığın alt türlerini tespit edebilmek için laboratuvar cihazı olan Flow Sitometriden gelen verilerin de incelenmesi gerekmektedir.

Bu Süreçte Yaşanan Problemler

  • Tıbbi raporların/sonuçlarının doktor tarafından yorumlanmasının zaman alıcı ve uğraştırıcı olması
  • Bireyin geçmiş ve güncel kan testi sonuçlarının ve sonuçlardaki değişimlerin aynı anda efektif bir şekilde görüntülenememesi, birden fazla parametre değeri normal aralığın dışında olduğunda kan testi sonuçlarının yorumlanmasının genellikle giderek zorlaşması
  • Manuel mikroskop incelemesinin her bir kişi için ortalama yarım saat kadar sürmesi, hücre yoğunluğunun fazla olması, her hücrenin detaylı incelenmesi, inceleme esnasında hastalıklı hücrelerin gözden kaçabilmesi, hedef hücrenin tespit edilememesi
  • Flow Sitometri sonuçlarının yorumlanmasının ciddi uzmanlık ve tecrübe gerektirmesi
  • Tanı sürecinde değerlendirilecek parametrenin fazla olması
  • Hastalıkların belirtilerinin karmaşık olması, hastalıkların farklı türleri ve alt tipleri arasındaki benzerliklerin olması
  • Kanser gibi ciddi hastalıklarda teşhis sürecinin yavaş, hastalığın ilerleyen evrelerinde gerçekleşmesi ve tedavinin gecikmesi
  • Tecrübe, eğitim farklılıkları, hasta yoğunluğu, kısıtlı zaman, psikolojik durum, dikkat dağınıklığı gibi birçok faktörden dolayı tıbbi sonuçların/raporların yanlış yorumlanması ve yanlış teşhisin oluşması
  • Doktor üzerinde çok fazla iş yükünün oluşması
  • Standart tıbbi değerlendirmelerin, bireylerin; farklı genetik, yaşam tarzı ve çevresel/kişisel faktörlere sahip olabileceği gerçeğini dikkate alamaması, her bireyin sağlık durumu için genel bir yaklaşımın uygulanması

Bu Sorunları Nasıl Çözüyoruz?

Kan Analiz Yazılımımızın 4 adet modülü bulunmaktadır.


Laboratuvar Test Analiz Modülü:

  • Laboratuvar Test Analiz modülü sayesinde bireyin tüm mevcut ve geçmiş kan testi sonuçlarının zaman içindeki değişimlerini grafik üzerinde takip edebilir, herhangi bir anormal değişiklik veya eğilimin olası hastalıklarla ilişkisini tespit edebilir ve ön tanıyı koyabilirsiniz. Bu modül, doktorlara hastalarının tıbbi geçmişini ve kan sonuçlarını daha iyi anlamaları ve takip etmeleri için önemli bilgiler sunar.


Hücre Tanıma Sistemi Modülü

  • Hücre Tanıma Sistemi Modülü sayesinde artık manuel mikroskop incelemeleri ile uğraşmadan, tek seferde on binlerce kan hücresi analiz edilebilecektir. Lam tarayıcı sistem/otomatik mikroskop ile taranan mikroskop hücre görüntüleri, doktorun kolaylıkla inceleyebileceği arayüz ekranımıza aktarılır. Hücreler, yapay zeka sayesinde hassas bir şekilde analiz edilir ve büyük hacimli hücre görüntüsünden hastalıklı veya sağlıklı kan hücreleri türlerine otomatik olarak ayrıştırılır.
  • Kullanıcı dostu olarak tasarlanan arayüzümüz sayesinde, hücre görüntülerine, yoğunluklarına, sayılarına ve türlerine kolaylıkla erişilebilecektir. Dijital görüntülerin kaydedilmesi ise, verilere tekrar erişilebilmesine ve diğer uzmanlarla paylaşılabilmesine yardımcı olacaktır.


Flow Sitometri Analiz Modülü

  • Flow Sitometri Analiz Modülü, flow sitometri sonuçlarını analiz ederek farklı hücre popülasyonlarını otomatik olarak tanımlayabilir ve sınıflandırabilir. Bu sayede hücrelerin farklı tiplerini ve hastalığın alt türlerini belirlemeyi kolaylaştırır.


Kan Ehliyet Sistemi Modülü

  • Kan Analiz Yazılımının nihai amacı, sisteme yüklenen bireyin tüm tıbbi geçmişini ve güncel verilerini değerlendirerek mevcut hastalık durumunu belirlemekle kalmayıp, gelecekteki hastalık eğilimleri (prognostik yaklaşım) hakkında da önemli çıkarımlar sunmaktır. 
  • Kan Ehliyet Sistemi; kan testi, mikroskop görüntüleri ve flow sitometri verilerinin yapay zeka ile analiz edilmesi sonucunda oluşan çıktıları kullanarak kişiselleştirilmiş sağlık raporları sunmaktadır.
  • Kan Ehliyet Sistemi, gelecekteki hastalık eğilimlerini önceden tahmin ederek hastalıklarla mücadelede erken teşhis avantajı sunar. Hastaların potansiyel sağlık sorunlarına karşı önceden önlem almalarına yardımcı olurken, doktorlara daha güçlü ve veri destekli bir teşhis süreci sunar. Bu modül, güçlü bir veri analizi ile kişiselleştirilmiş sağlık raporları sunarak sağlığınızı anlamaya ve yönetmeye yeni bir boyut kazandırır.

Kan Analiz Yazılımımız ile Ne Sunuyoruz?

  • 3 farklı veriye, tek platformdan hızlı ve kolay bir şekilde erişim imkanı sunuyoruz. Kan testi sonuçları, mikroskop görüntüleri ve flow sitometri sonuçları gibi farklı verilerin bir arada değerlendirilmesiyle, bütüncül bir bakış açısı sunarak hastalık teşhisinde yardımcı oluyoruz.
  • Yazılımımız, tanı esnasında zaman kaybına yol açan manuel işlemleri (mikroskop inceleme vs. ) dijitalleştirerek doktorlara hem zaman kazandırıyor hem de doktorların tıbbi sonuçları hızlı ve doğru bir şekilde yorumlamalarına yardımcı oluyoruz. Bu sayede tanı sürecini optimize ederek zaman ve iş yükü maliyetini azaltmış oluyoruz.
  • Bir hasta için yaklaşık 20-30 dakika sürecek olan tıbbi sonuçları inceleme sürecini , yapay zeka analizleri ile sadece 2 ilâ 5 dakika gibi çok daha kısa bir süreye indiriyoruz.
  • Bireyin tıbbi sonuçlarını/raporlarını değerlendirerek hastalıklarla ilişkisini çıkaran yazılımımız sayesinde, doktorun teşhis kararlarını destekliyoruz. Tıbbi verileri ikinci bir gözle değerlendiren yazılımımız ile, gözden kaçabilecek ihtimalleri minimize ediyoruz. 
  • Kişiselleştirilmiş sağlık hizmeti ile, bireyin geçmiş ve şu anki verilerinin sürekli analizi yapılarak hastalık riski taşıyan kişilerde hastalık oluşmadan önce bu risk tespit edilebilecek ve önleyici tedbirler alınabilecektir.
  • Sonuçların zamanında ve doğru bir şekilde yorumlanması, tanı süreci ve tedavi maliyetleri açısından önemlidir. Yazılımımız, tanı süreci boyunca yapılan gereksiz test maliyetlerini etkin bir şekilde ortadan kaldırarak hastaneler için yıllık 1 Milyon Dolar'a kadar önemli bir tasarruf sağlayacaktır.
  • Doktorların farklı eğitim ve tecrübeye sahip olmalarından kaynaklı subjektif yorumlamalarını azaltarak, standart tanı imkanı oluşturuyoruz. Böylece hastalar, uzmanlık tecrübesi farklılıklarından etkilenmeden aynı kalitede sağlık hizmeti alabileceklerdir.
  • Dijital görüntülerin kayıtlarını kalıcı hale getirerek tekrar erişilebilmesine, hastalık ilerlemesinin izlenebilmesine ve diğer uzmanlarla paylaşılabilmesine olanak sağlanacaktır.
  • Yazılımımız sayesinde doktor üzerindeki iş yükü ve stres minimize edildiği için edildiği için doktorun hastalara daha fazla vakit ayırabilmesi / vaktini daha verimli değerlendirilmesi sağlanacaktır.

Ürün/Proje Hakkında Özet Bilgi

Kan Analiz Yazılımı, Hematoloji ve Onkoloji Laboratuvarlarında kullanılmak üzere üç farklı tıbbi veriyi (kan testi sonuçları, mikroskop görüntüleri ve flow sitometri verileri) tek platformda bir araya getiren ve yapay zeka teknikleriyle bu verileri analiz ederek hastalık teşhisini destekleyen bir yazılım altyapısıdır.


Hematoloji ve Onkoloji alanında kullanılan tıbbi veriler genellikle karmaşık ve büyük hacimlidir. Manuel olarak bu verileri analiz etmek ve işlemek zaman almaktadır. 


Projenin amacı ise sağlık verilerini hızlı ve otomatik bir analiz yapabilme kabiliyetine sahip dijital bir teknoloji geliştirmektir.

Hedef Kitle:

Yazılımımızı;

  • Hematoloji Uzmanları
  • Onkoloji Uzmanları
  • İç Hastalıkları Uzmanları
  • Laboratuvar Teknisyenleri kullanacaktır. 

Kullanıcılarımıza, Hastane/Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemleri (HBYS/LBYS) firmaları ve/veya global laboratuvar firmaları aracılığıyla ulaşmayı hedefliyoruz. Yazılımımız, Hastane/Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemlerine (HBYS/LBYS) entegre edilerek pazarlanacaktır. HBYS firmaları ile kurulacak ortaklıkla verilerin verimli bir şekilde işlenmesi, yönetilmesi ve aktarılabilmesi sağlanacaktır.

Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Takım
Salih Yalçın
Salih Yalçın
Lider Girişimci / Kurucu Ortak / CEO (M.Sc.)
Savaş Nehri
Savaş Nehri
Kurucu Ortak / CTO / Yazılım Geliştirici (M.Sc.)
Fadime Demir
Fadime Demir
Kurucu Ortak / CPO / Proje Uzmanı
Yağız Alp Yılmaz
Yağız Alp Yılmaz
Kurucu Ortak / CFO / Muhasebe ve Finans Yönetimi
Halil İbrahim Şahan
Halil İbrahim Şahan
Kurucu Ortak / ArGe Mühendisi
Prof. Dr. Ali Ünal
Prof. Dr. Ali Ünal
Hematoloji Uzmanı
Dr. Gülay Yalçın Alkan
Dr. Gülay Yalçın Alkan
AGÜ / Öğretim Üyesi
İbrahim Çalışkan
İbrahim Çalışkan
Yatırımcı İlişkileri Danışmanı
Abdurrahman Kılıç
Abdurrahman Kılıç
Mentor / Danışman (M.Sc.)
Takım Üyesi

Salih Yalçın

Lider Girişimci / Kurucu Ortak / CEO (M.Sc.)

1997 yılında Almanya’da dünyaya geldi. 2015 yılında liseyi birincilikle bitirdikten sonra Erciyes Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliğinde lisans eğitimine başladı. Lisans eğitimi boyunca Biyomedikal Kulüp Başkanlığı ve Bölüm Öğrenci Temsilciliği görevlerinde çeşitli organizasyonlarda görev aldı. Öğrencilik hayatı boyunca IT departmanında yarı zamanlı olarak çalıştı. 2016 yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde Çift Anadal yapmaya başladı. 2019 yılında mezuniyetinden önce ilk startup tecrübesini yaşadı. Aynı yıl Biyomedikal Mühendisliğinden bölüm ikincisi olarak mezun oldu. 2020 yılında Abdullah Gül Üniversitesi (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliğinde yüksek lisans eğitimine başladı ve 2023 yılında tamamladı. 2021 yılında bulunduğu şirketten ayrılarak NevaSoft'un kurucu ortaklarından oldu. Şu anda NevaSoft'ta CEO olarak görev almaktadır.

Takım Üyesi

Savaş Nehri

Kurucu Ortak / CTO / Yazılım Geliştirici (M.Sc.)

1994 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. 2012 yılında Biyomedikal bölümünü Anadolu Teknik Lisesinde bitirdikten sonra İstanbul Arel Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliğinde lisans eğitimine başladı. Lise yıllarında kendi çabalarıyla yazılım öğrenmeye başladı. Bu süreçte çeşitli organizasyonlarda görev aldı. 2014 yılında ayrıca Kimya teknolojileri bölümünü Atatürk Üniversitesi'nde bitirerek mezun oldu. Böylece Laboratuvar alanında kendini geliştirmeye ve biyomedikal cihazlarda kendini geliştirme sürecine devam etti. Ayrıca, 2014 yılında Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde biyomedikal ve laboratuvar birimlerinde teknik servis elemanı olarak iş hayatındaki ilk tecrübesini yaşadı. 2019 yılında ilk start-up tecrübesini yaşadı. 2021 yılında bulunduğu şirketten ayrılarak NevaSoft'un kurucu ortaklarından oldu. 2023 yılında Üsküdar Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans eğitiminden mezun oldu.

Takım Üyesi

Fadime Demir

Kurucu Ortak / CPO / Proje Uzmanı

1999 yılında Konya’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Konya’da, lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde tamamladı. Lisans eğitimi boyunca okul kulüplerinde yöneticilik yaparak teknik ve sosyal birçok organizasyon düzenledi. Bunun yanı sıra Derin Öğrenme ve Görüntü İşleme konularında yoğun bir şekilde çalışarak, ilgili alanlardaki bilgisini derinleştirdi. Bu süreçte geliştirdiği projeleri hayata geçirmek için birçok girişimcilik eğitimi aldı. 2021 yılında mezun olduktan kısa süre sonra ekibiyle birlikte NevaSoft’u kurdu. Şu anda NevaSoft'ta Dijital Pazarlama, Markalaşma, Proje Yönetimi, iş takibi gibi konular üzerine çalışmaktadır.

Takım Üyesi

Yağız Alp Yılmaz

Kurucu Ortak / CFO / Muhasebe ve Finans Yönetimi

1993 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da, lisans eğitimini Erzurum Teknik Üniversitesi İktisat bölümünde tamamladı. Lisans eğitimine başlamadan önce 2 yıl perakende hazır giyim sektöründe iki farklı firmada ''Satış Uzmanı'' olarak görev aldı. Üniversitenin zorunlu staj programı kapsamında, oto kiralama sektörünün öncü kuruluşlarından ''Ekim Turizm - INTERCITY'' Filo Kiralama şirketinin ''Satış Departmanı''nda stajını tamamladı. Üniversite eğitimi sırasında kurum bünyesindeki öğrenci kulüpleri başta olmak üzere, ulusal çaptaki Girişimcilik, İnovasyon ve Dijital Pazarlama alanındaki birçok çalışmada aktif olarak görev aldı. Yatırım almış bir startup olan Batron Enerji firmasında Satış ve Pazarlama Uzmanı olarak görev almıştır. 2021 yılında bulunduğu şirketten ayrılarak yeni girişimleri NevaSoft'un kurucu ortağı ve Pazarlama Uzmanı oldu.

Takım Üyesi

Halil İbrahim Şahan

Kurucu Ortak / ArGe Mühendisi

1996 yılında Osmaniye'de dünyaya geldi. 2014 yılında Osmaniye Düziçi ÇEAŞ Anadolu Lisasi'ni bitirdikten sonra Erciyes Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliğinde lisans eğitimine başladı. Lisans eğitimi boyunca Arkadaş Akademi kulüp üyeliği ve Solidworks eğitmenliği  yaptı. Üniversitenin son sınıfında Erciyes Klinik Araştırma Merkezinde (ERKAM) aday Ar-Ge mühendisi olarak tam zamanlı çalıştı.  2019 yılında mezuniyetinden önce TÜBİTAK desteğiyle kurulan ANSATEK'e kurucu ortak olarak katıldı. 2020 yılının sonlarında Femaş/Ferre Ankastre fabrikasında Ar-Ge mühendisi olarak işe başladı. 2021 yılında NevaSoft’un kurucu ortakları arasında yer aldı. 

Takım Üyesi

Prof. Dr. Ali Ünal

Hematoloji Uzmanı

Prof Dr Ali Ünal, 1990 yılında Erciyes Üniversitesinde İç Hastalıkları uzmanı olduktan sonra, Hematoloji-Onkoloji Kliniğinde çalışmaya başlamıştır. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Kök Hücre Nakli Merkezinde, 1993 Yılında Londra Hammersmith Hastanesinde Kök Hücre Nakli Merkezi ve Onkoloji Kliniklerinde Çalışmıştır. 1996-2004 Yılları arasında Erciyes Üniversitesi MK Dedeman Hematoloji-Onkoloji Hastanesi ve Kemik İliği Nakli Merkezi Kurucu Başhekim Yrd. Olarak çalışmıştır. Bu merkezde, 1998 yılından 2009 yılına kadar, 200 Otolog, 200 Allojenik olmak üzere 400 üzerinde Kök Hücre Nakli yapılmıştır. 2000 yılında, Kudüs Hebrew Üniversitesi, Hadassah Hastanesi Kanser İmmünoterapi ve Kök Hücre Tedavileri Merkezinde çalışmıştır. 2001 yılından sonra Deneysel Hematoloji-Onkoloji, Tümör İmmunoterapisi ve Kök Hücre Tedavileri alanında araştırmalar yapmıştır. Uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış 150 makalesi, kongrelerde sunulmuş 200 tebliği mevcuttur.

Takım Üyesi

Dr. Gülay Yalçın Alkan

AGÜ / Öğretim Üyesi

Dr. Gülay Yalçın, Hacettepe Üni. Bilgisayar Müh. Bölümü'nden lisans ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üni. Bilgisayar Müh. Bölümü'nden yüksek lisans derecesine sahiptir. 2009-2014 yılları arasında University Politècnica de Catalunya'da Bilgisayar Mimarisi bölümünde doktora eğitimini sürdürmüştür. Doktora çalışmaları sırasında Barcelona Supercomputing Center'da öğrenci araştırmacı olarak çalışmıştır. Aralık 2015'te Abdullah Gül Üni. Bilgisayar Müh. bölümüne katılmadan önce, Barselona Süper Bilgisayar Merkezi'nde post-doc olarak çalışmaya devam etmiştir. Araştırmaları, bilgisayar mimarisinde yüksek güvenilirlikli ve enerji verimli hata toleranslı tasarımlara odaklanmaktadır. 2009 FI (formación de personal investigador) araştırma ödülü ve 2011 HiPEAC (European Network of Excellence on High Performance and Embedded Architecture and Compilation) işbirliği hibe ödülü aldığı ödüller arasındadır. Dergilerde ve birçok üst düzey konferansta yayınlanan çok sayıda araştırma makalesinin ortak yazarıdır.

Takım Üyesi

İbrahim Çalışkan

Yatırımcı İlişkileri Danışmanı

1994 yılında Çorum'da doğmuştur. Lise eğitimini Beşiktaş Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 2013 yılında Erciyes Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine başlamıştır. Lisans eğitimi süresince akademik ve sosyal öğrenci çalışmalarının içerisinde yer almıştır. 2018 yılında mezun olduktan sonra, bir yıl boyunca SAHA İstanbul Savunma Uzay ve Havacılık Kümelenmesi'nde üye ilişkilerinden sorumlu koordinatör olarak çalışmıştır. Daha sonra girişim ekosistemi alanında bilgi birikimini derinleştirmek için danışmanlık faaliyetleri yürütmüştür. Bu süreçte edindiği tecrübelerle AselsanNet şirketinde üç yıl boyunca Genel Müdürlük Özel Kalemlik görevini üstlenmiştir. Halen Aselsannet şirketinde çalışmaya devam etmektedir.

Takım Üyesi

Abdurrahman Kılıç

Mentor / Danışman (M.Sc.)

Şu anda Yıldız Tekno GSYO'nun CEO'suna yarı zamanlı danışmanlık yapmaktadır. Start-up'lara ve scale-up'lara koçluk yapmaktadır. Stratejik planlama, iş geliştirme, proje finansmanı ve Savunma Sanayii Başkanlığı, Hazine ve Borsa İstanbul'da performans ölçümü üzerine çalışmalar yapmıştır. Çok sayıda şirketin iş planı danışmanlığını yürütmüştür ve yatırım raporları hazırlamıştır. 2014 yılından bu yana, 26 Erken Aşama girişime toplamda 13 Milyon dolarlık yatırım süreçlerinde yer almıştır. PhD çalışmalarında Finans ve yapay zeka modelleri üzerine odaklanmaktadır.

Ürün ve Üretim
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Finansal Tablolar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Güncellemeler
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Soru ve Cevaplar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Kampanya Bilgi Formu
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pay Satış Ekranı
Hedeflenen Fonlama
₺ 4.000.000
Ek Fonlama
₺ 800.000
Fonlama Sınırı
Yok
Yatırımcı Sayısı
2.069
Alınan Toplam Yatırım
₺ 4.999.929
Pay Arz Oranı
% 11
Ortalama Yatırım
₺ 2.416
En Yüksek Yatırım
₺ 150.000
Nitelikli Yatırımcı
342
Nitelikli Yatırım Oranı
% 35,03
Fonlama Başlangıç
12.10.2023
Fonlama Bitiş
11.12.2023
Kampanya Hakkında
Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Takım
Ürün ve Üretim
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Finansal Tablolar
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Güncellemeler
Soru ve Cevaplar
Kampanya Bilgi Formu
Pay Satış Ekranı