Byqee Her Şey Yeni Başlıyor bir Teknoloji ve Üretim Projesidir
Elektrik-Elektronik , Enerji , Makine, Teçhizat, İmalat , Otomotiv ve Ulaştırma Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir
1648 Yatırımcı Pay Aldı.
264 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
...ve her şey henüz daha yeni başlıyor!
Byqee, her türden bisikleti dakikalar içerisinde elektrikli bisiklete dönüştürebilen donanımı kullanıcılarına sunan bir teknoloji girişimidir. Son versiyonları Byqee V23 ve Byqee F23 dönüşüm setleri; elektrikli bisiklet dünyasında menzil klasmanında en hafif taşınabilir batarya paketinin yanında en verimli, en hafif, en şık ve en konforlu sürüşü sağlamaktadır. Byqee V23 versiyonu genel olarak tüm bisikletlere uygulanabilirken, F23 katlanır bisikletlere özel bir ergonomide tasarlanan dönüşüm setidir. V23 & F23 konseptleri ilk olarak Las Vegas CES 2023 fuarında kullanıcılara tanıtılmıştır.
Byqee V23 dönüşüm seti ile bisikletinizi elektrikli bisiklete dönüştürmek için yapmanız gerekenler sadece; ön tekerinizi Byqee motorlu jant ile değiştirmek, batarya yuvası görevi gören braketi gidona yerleştirmek ve bataryanızı çok hafif bir sepet asar gibi bisikletinizin önüne yerleştirmek.
Byqee F23 ise temel olarak aynı prensiple dönüşüm sağlasa da, Brompton, Dahon, Tern, Carraro Flexi 121 gibi dünyada ve Türkiye'de en popüler katlanabilir bisiklet markalarında kullanılan ön çanta asma aparatını kullanarak özel olarak bir dönüşüm sağlar. Aynı zamanda bu bisikletlere özel kompaktlıkta bir motor kullanılır. Bu sayede katlanır bisikletlerin taşınabilirliği ve katlanabilirliği korunmuş olur.
Katlanabilir bisikletler özellikle dikey yapılaşmanın yoğun olduğu şehir hayatında; toplu taşımaya kolay entegre oluşu, taşınabilirliğinin kolaylığı, sokakta park etmek yerine evde veya arabada muhafaza edilebilmesi vb. etkenler ile hızla yükselen bir trend halindedir. Ülkemizde de özellikle İstanbul'da yükselişi gözlemlenmektedir.
Dünyanın en saygın katlanabilir bisiklet üreticisi Brompton, 2020 yılında 40.000 adet bisiklet üretmişken 2021 yılında bu hacim 90.000 adete zıplamıştır. 2022 yılında çok daha hızlı bir artışın açıklanması beklenmektedir.
Sıfır katlanır elektrikli bisikletler, getirdiği ağırlık ve hantallıkla elektriksiz modellerine kıyasla özellikle taşınabilirliğini kaybetmektedir. Byqee F23 sağladığı hafif ve kompakt konseptiyle, sıfır elektrikli bisikletlere kıyasla çok beğenilen katlanır bisiklet markalarının sağladığı konforu koruyarak kullanıcılarına elektrikli bisiklet deneyimini maksimum noktada sunmaktadır.
2021 yılı boyunca melek yatırımcılarından topladığı yatırım tutarlarının üzerine yıl sonunda 1. paya dayalı kitlesel fonlama ile 1.6 Milyon TL' lik fon tutarını sadece 85 dakika içerisinde kapatarak Türkiye rekoruna ulaştı ve girişimcilik ekosisteminde ses getirdi.
2022 yılına aldığı yatırımla başlayan Byqee, üretim kapasitesi başta olmak üzere operasyon hacmini arttırarak yıla başladı. 2022 yıl sonuna geldiğimizde;
Byqee V23, 2023 yılı Şubat ayında duyurulmasından itibaren 1.1 Milyon TL' nin üzerinde ön sipariş almıştır ve yıl boyunca 8 Milyon TL ciro sağlayacak Byqee V23 hammaddelerinin siparişi verilmiştir.
Byqee F23, direk global pazara merhaba diyecek şekilde Kickstarter kampanyasıyla ön siparişe açılacaktır.
Byqee' nin önümüzdeki 5 yıl için önüne koyduğu 3 net hedefi aşağıdaki şekildedir;
Byqee, V23 ve F23 dönüşüm setleriyle en optimum elektrikli bisiklet çözümünü sunan paket olma yolunda önemli bir yol katetmiştir. Mevcut mutlu müşterilerinin referansıyla satış noktalarında ve perakende taleplerinde hızla artış yaşamaktadır.
Mükemmel ürün/pazar uyumunun yanında daha da agresifleşen pazarlama aksiyonlarıyla talebin hızla artacağı aşikardır. Pazarlama bütçesindeki artışla birlikte, tedarik zinciri, üretim, insan kaynağı, üretim alanı vb. operasyonel giderlede bütçe artışı gerekmektedir.
Ayrıca Byqee, dönüşüm seti geliştirmenin yanında elektikli bisiklet üreticileri için komple bir "drive-train" paketi geliştirmekte ve nihai amaç olarak drive-train teknoloji şirketi kimliğine ulaşmayı amaçlamaktadır. Bu yolda ülkemizdeki en güçlü bisiklet üreticilerinden biriyle ortak çalışma halindedir (gizlilik ilkesi gereği ismi açıklanamamaktadır). Bu çalışmaların devamı için araştırma ve geliştirme kalemlerine bütçe ayrılması gerekmektedir.
Byqee, karlı operasyonuyla bu bütçeyi belli bir ivmede arttıracak güce sahiptir ancak aranan yatırımla pazarın sunduğu fırsatı hızla yakalamak ve büyüme oranını operasyon yönetim kalitesi de gözetilerek olabilecek en yukarı seviyeye çıkarmak hedeflenmektedir.
Byqee; elektrikli araç sektöründe, Li-Ion batarya paketleri alanında mühendislik tecrübesi ve bilgi birikimine sahip mühendisler tarafından, mikro-mobilite pazarına inovatif ürünler kazandıran bir teknoloji markası olma amacıyla kurulmuştur.
Bir konsept olarak Byqee, 2019 yılı sonlarında bilgisayar ekranlarımızda doğdu. 2020 Ocak ayı itibariyle İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka merkezine kabul edilerek markalaşma süreci başladı.
2020 Haziran ayında Turkcell Arıkovanı platformuyla ön siparişlerini topladığı fonlama kampanyasında %248 fonlanarak mikro-mobilite pazarına merhaba dedi ve Ağustos 2020' de aldığı "Pre-Seed" yatırımıyla şirketleşti.
2020 yılının son çeyreği, elde ettiğimiz 150.000TL cironun yanında, üretim atölyemizin kurulumu ve ön siparişlerimizin teslimatıyla geçti. 2020 Aralıkta İTÜ Teknokent tarafından düzenlenen Türkiye' nin en büyük start-up etkinliği Big-Bang Startup Challenge etkinliğinde 60.000 TL' lik hibe ödülü ve İTÜ Çekirdek Kuluçka Program ödülüne sahip oldu.
İlk kullanıcılardan alınan geri bildirimlerle iyileştirilen Byqee, V21 versiyonuyla 2021 yılında siparişe sunuldu. Kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen V21 ile talep giderek artmaya başladı. Yıl sonunda çıkılan kitlesel fonlama yatırım turunda 1.6 Milyon TL talep edilen fon sadece 85 dakikada tamamlanarak Türkiye rekoru kırıldı. Aynı zamanda kampanya tamamlanma tarihi itibariyle toplamda 1.92 Milyon TL fon ile en fazla fon toplanan kampanya, 2.7+ Milyon TL ile en fazla talep alınan kampanya, 1066 yatırımcı ile en fazla yatırımcıya sahip kampanya rekorlarına da ulaşılmıştır. Ankara Kalkınma Ajansı' nın da yatırım turuna katılımıyla bir kalkınma ajansının yatırım yaptığı ilk girişim olmuştur.
2022 yılında alınan yatırım ve mükemmel ürün/market uyumuyla satışlarda hızla artış yaşanmış yıl sonunda 650' den fazla kullancıya ulaşılmıştır. Aynı zamanda 2.3 Milyon TL ciro rakamıyla %450+ büyüme yakalanmış ve yıl sonu pozitif noktada karlı olarak kapatılmıştır.
2022 yılında ayrıca;
gelişmeleri sağlanmıştır.
2023 yılında ilk olarak Las Vegas CES 2023' te V23 & F23 konseptleri duyurulmuş ve Şubat ayında ön siparişlerin başlamasıyla V23 ön siparişlerinde toplamda 1.1 Milyon TL' nin üzerinde ön sipariş alınmıştır.
Son olarak; Byqee geliştirdiği elektrikli bisiklet dönüşüm setiyle Avrupa' nın en prestijli "mobility" fuarı Paris Autonomy Mobility World Expo 2023' te kendi kategorisinde (Active Mobility) yılın en iyi 3 girişiminden biri olarak gösterilmiştir. AMWE 2023 Startup Challenge' da açıklanan toplamda 21 finalist girişim içerisinde tek Türk girişim olarak yer almıştır. 21 girişimin tamamının birincilik için oylamaya sunulduğu, sadece fuar katılımcıları tarafından yürütülen oylama ile "Halk Oylaması" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.
Byqee, geliştirdiği ulaşım çözümleriyle operasyonunu büyüyerek yükseltirken yeni geliştireceği teknolojilerle hem ülkemizde hem de global çapta sektörün öncü şirketlerinden biri olma yolunda sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir.
Byqee dönüşüm setleri, herhangi türden bisikleti dakikalar içerisinde çok kolay bir kurulumla elektrikli bisiklete çeviren bir üründür. Tek yapılması gereken Byqee motorlu ön tekeri eski tekerle değiştirmek ve batarya düzeneğini gidona yerleştirmek. Byqee, pedal desteğiyle birlikte 30 km'ye kadar menzil sağlar. Kompakt tasarımı ve 1.2kg hafifliğiyle batarya paketi kolaylıkla yerinden çıkarılarak taşınabilir. Ev tipi herhangi bir prizde 3 saat içerisinde tamamen şarj olmaktadır.
Chief Executive Officer
1991 yılında memur bir ailenin çocuğu olarak Rize’ de doğdu. Babasının mesleği gereği farklı şehirlerde bulunmuş olsa da gençlik yılları çoğunlukla Ankara’ da geçti. 2009 yılında üniversiteyi Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde okumak üzere İzmit’ e yerleşti. 2014 yılında mezuniyetini takiben Gemi Elektriği sektöründe “Elektrikli Tahrikli Gemi” projelerinde mühendislikten, proje ve ürün yöneticiliğine uzanan bir kariyer sürdürdü. Bu sürede “Oruç Reis” gibi elektrik tahrikli isim yapmış gemi projelerinin tahrik sistemi iş kollarında mühendislik çalışmalarına liderlik etti. İlerleyen dönemde Lityum bataryalı gemiler alanında çalıştı. Edindiği Li-Ion bataryalara yönelik “know-how” ve çocukluğundan beri içinde olan ürün geliştirme aşkıyla birlikte 2019 yılında beyaz yaka kariyerini noktalayarak girişimciliğe atıldı. Kendisinin ulaşım ihtiyacı için geliştirdiği e-bisiklet ürününün, kendiyle aynı sorunlara sahip insanların hayatına dokunacağına inanarak Byqee'yi geliştirdi
Chief Operating Officer
Eda Coşkun Işık, 1991’de İstanbul’da doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimi birincilikle ve tam burslu olarak Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları’nda tamamladı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümüne girip, 2014 yılında mezun olmuştur. 2013 yılında öğrenimine devam ederken tam zamanlı şekilde BorusanCAT’de Ürün Mühendisi Stajyeri olarak çalışmaya başlamış, mezuniyetiyle birlikte Ürün Mühendisi olarak çalışmaya devam etmiştir. 2016 yılında aynı şirket içerisinde rotasyon yaparak Teknik Satınalma Mühendisi görevinde çalımaya başlayıp, 2017 Eylül’ünde BorusanCAT’den ayrılıp; Autoliv TR emniyet kemeri tesislerinde Değişiklik Lideri olarak çalışmaya başlamıştır. 2018’de kurumsal hayatı bırakarak girişimciliğe adım atmıştır. Kariyerinde edindiği Tedarik Zinciri tecrübesiyle Byqee' nin kurucuları arasında yer almakta ve halen COO görevini yürütmektedir.
Chief Business Officer
İzem Dişlitaş, 13.01.2000 tarihinde İstanbul/Kadiköy’de doğdu. 23 yaşında ve İstanbul’da ikamet etmektedir. Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi'nden 2018 yılında mezun oldu. Lise ve ortaokul döneminde olmak üzere yaklaşık 7 sene profesyonel olarak voleybol oynadı. 2018 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Fen-Edebiyat Fakültesinde yer alan istatistik bölümünde lisans eğitimine başlayıp, 2022 yılı itibariyle mezun oldu. Finans, marka yönetimi, iş geliştirme, iş zekası ve strateji alanlarına ilgili ve ileride bu alanda çalışmalar yapmayı hedefliyor. 2021 Temmuz ayında Byqee’de Tedarik Zinciri Stajyeri olarak başladığı Byqee' de İş Geliştirme Direktörü olarak görev almaktadır.
Yönetim Kurulu Üyesi / Yatırımcı
Lisans eğitimini 1998-2002 yılları arasında İTÜ Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde tamamlayan Çıtak, yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Uzun yıllar Castrol şirketinde Global Pazarlama Yöneticiği' ni yürütmüştür. Sonrasında kariyerini Brisa şirketinde Satış, Operasyon ve E-Ticaret yöneticiliğiyle devam ettirmiştir. 2021 yılından bu yana elektrikli ve hibrit araçlara satış sonrası destek hizmeti sağlayan E-Autotrek şirketinin kurucuları arasında yer almış ve halen Genel Müdürlük görevini yürütmektedir. Byqee' ye 2021 yılında yatırımcı olarak dahil olmuş, 2022 yılında Yönetim Kurulu Üyesi görevini üstlenmiştir.
Danışman / Yatırımcı
2022 yılından itibaren Dominos Türkiye bünyesinde CEO görevini üstlenen Kerem Ciritçi, 2006 yılında Dominos Pizza serüvenine başlamış ve 2018 yılında Dominos Pizza Eurosia NV bünyesinde Chief Growth Officer (CGO) pozisyonunda görev almıştır. Kariyerinde daha önce Ritz Carlton ve Alarko Tourism Group için çalışmıştır. Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunudur. Byqee' nin ürün geliştirme döneminde şirketleşme öncesi yatırım yapmıştır ve kuruluşundan bu yana kurucu kadroya danışmanlık yapmaktadır.
Önemli Açıklama
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, lll-35/A.2 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği"nin 14‘üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
Uyarı
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca kitle fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi formları Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi değildir.
Risk Bildirimi
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
İşbu Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.
Yukarıdaki tüm hususları okuyup, anladığımı; işbu esasların uygulanması sırasında Platformun kusuru veya ihmali nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla özgür iradem sonucu bu " Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu"nu imzaladığımı ve bundan sonra Sözleşmeyi imzalayarak Formun bir örneğini aldığımı kabul ve beyan ederim.