Contentrain Headless CMS bir Teknoloji Projesidir
Yazılım Kategorisinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir
2107 Yatırımcı Pay Aldı.
236 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Ankara Kalkınma Ajansı'nın da yatırım turuna katılmasıyla birlikte, fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu toplamda 300.000 TL eş finansman ile girişime yatırım yapma kararı almıştır.
Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 5 Aralık Pazartesi saat 10:00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verilecektir. Bu kampanya 20 iş günü ile sınırlı olup, 30 Aralık Cuma akşamı 23:59'da sona erecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar ortaklar Ahmet Bayhan Bayramoğlu ve Sercan Oray'ın hisselerinden oransal olarak dağıtılacaktır.
Contentrain, web sayfalarındaki içeriklerin oluşturulabilmesi ve yönetilebilmesi için geliştirilmiş kullanıcı dostu ve yenilikçi bir Headless CMS (Başsız İçerik Yönetim Sistemi)'tir.
İçerik yönetim sistemleri (CMS'ler) web sayfalarındaki içeriklerin kodlama bilgisine sahip olmadan da yönetilebilmesi için geliştirilmiş araçlardır. Ancak son yıllarda hayatımıza giren IOT, Mobil ve diğer platformların ihtiyaçları da düşünüldüğünde arayüz bağımsız içerik yönetim sistemlerine ihtiyaç duyulmuştur. Headless CMS’ler içeriklerin arayüzden bağımsız olarak pazarlama ekipleri, sosyal medya ekipleri, içerik yazarları gibi tüm paydaşlar için içerik yönetimini sağlamaktadır.
2018 yılının sonlarından itibaren üretmeye başladığımız bir çok müşteri projesi ve Ar-Ge projesi için CMS’lere ihtiyaç duymaya başladık. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda pazardaki bir çok ürünü araştırıp denedik ancak hem müşterilerimiz hem de kendi projelerimiz için istediğimiz bütün özellikleri taşıyan doğru CMS’i bulamadık. Bu noktada önümüze çıkan en önemli problemler maliyet, proje entegrasyon ve kullanıcı deneyimi gibi konular oldu.
Proje bazlı olarak kendi çözümlerimizi tasarlamaya ve geliştirmeye karar verdik. Aldığımız bu kararın ardından her müşteri ve her proje ihtiyacına uygun ayrı ayrı özel CMS’ler geliştirmeye başladık, ancak bu süreç çok fazla tekrarlanmaya başlayınca ortaya çıkan zaman kaybı bizi tek bir ürün geliştirmeye ve bütün ihtiyaçları tek bir ürünle çözmeye odakladı. Yaptığımız daha detaylı pazar araştırmaları sonucunda bu pazarda fark yaratabilen yeni oyunculara hala ihtiyacın olduğunu ve geleceğin bu teknolojiler üzerine konumlanacağını tespit ettik. Bu tespitler ve bizzat deneyimlediğimiz ihtiyaçlar doğrultusunda da Contentrain’i geliştirip globalde rekabetçi bir ürün olarak sunmaya karar verdik.
2020 yılının sonlarına doğru olgunlaştırılmış bir fikir olarak ortaya koyduğumuz Contentrain’i daha fazla zaman kaybetmeden harekete geçerek geliştirme kararı aldık. Bu fikir aşamasını kapsamlı bir projelendirme ve planlama süreci izledi.
2021 yılının başına geldiğimizde proje artık tasarım ve yazılım geliştirme sürecine toplamda 4 kişilik bir ekiple girmeye hazır hale gelmişti. Bütün ajans çalışmalarımızı durdurarak sadece ürünü geliştirmeye odaklandık. Böylece Contentrain 2021 yılının 2. yarısında kullanıma ve testlere hazır Private Beta (Kapalı Beta) sürümüyle yayına alındı.
Private Beta sürecinde yurt içinden ve yurt dışından 100’e yakın uzman yazılım geliştirici Private Beta testlerine katıldı. Bunlardan bir çoğuyla birebir görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler ve bize gelen yazılı geri bildirimler sonucunda ürünün son hali olan Public Beta (Açık Beta) için iyileştirme/geliştirme çalışmalarına başladık. Yaklaşık 5 aylık yoğun bir çalışma sürecinden sonra Contentrain satılabilir bir ticari ürün olarak Mayıs 2022’de etkili bir Producthunt (dijital ürünlerin sergilendiği platform) lansmanı ile tüm dünyadaki kullanıcılara açıldı.
Contentrain’i geliştirmeden önce yine aynı ekiple ortaya çıkardığımız ve Van Yüzücüyıl Üniversitesi Teknokent’te yer almamızı sağlayan LUI isimli bir Web Component kütüphanesi tasarlayıp geliştirdik. LUI’yi hem daha önceki ticari projelerimizde hem de Contentrain’in yazılım geliştirme süreçlerinde kullanmış olduk.
Contentrain’i geliştirmeye başlamadan önce ekip olarak yurt içinden 2 Startup’a uçtan uca projelendirme, tasarım ve yazılım geliştirme hizmeti sağladık. Bu Startup’lardan birisi bizimle çalıştığı süreçte yatırım aldı ve her geçen gün daha da büyümeye devam ediyor. Yaptığımız bu kaliteli işler ekonomik olarak bizi kendi ürünümüzü geliştirebilmek adına güçlendirdi ve finansmanımızı sağlamamıza yardımcı oldu.
Contentrain için 2022 yılı başında KOSGEB’den Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı dahilinde bir destek aldık ve bu destek çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Contentrain yayınlanmasının ardından geçen 6 aylık kısa periyotta dünya çapında 1000’e yakın kayıtlı kullanıcıya ulaşan bir ürün haline geldi. Güncel durumda kullanıcılarımızın ortalama %80’i yurt dışı %20’si yurtiçindedir.
40 Milyar Dolarlık CMS ekosistemi yıllık ortalama %22'lik bir oranla ihtiyaçlara cevap verebilmek için büyümeye devam ediyor.
Sürekli büyüyen Headless CMS pazarı henüz doyuma ulaşmış değil, ve fark yaratan yeni ürünler hala bu pazarda yer bulabilmektedir. Biz de bu büyüyen pazarda global çapta bir ürünle yer almayı ve kullanıcıların sorunlarını çözmeyi hedefliyoruz. Bu pazarın büyümesi için ekosistemde kullanılan teknolojileri destekleyen Google, Meta, Amazon, Netlify, Vercel gibi şirketlerin varlığı da pazarı hacim olarak genişletmeye devam ediyor.
Esnek platform yapısı, kullanıcı dostu arayüzü, pazardaki rakiplerine göre ekonomik çözüm sunan, benzersiz GIT mimarisi ile Contentrain rakiplerinden ayrışıyor.
Klasik içerik yönetim sistemleri (WordPress, Joomla vb.) başlangıçta iş görebilirler ancak proje genişledikçe esnek olmayan şablon yapıları yüzünden projeleri zora sokmaktadırlar. Arayüz bağımlılığı bulunan klasik CMS’ler kullanıcılara yeterince esnek çözüm sunamamaktadır. Bu yapılar modern teknolojiler üzerine kurulu olmadığı için proje genişledikçe bakım ve güvenlik gibi maliyetlerin de artması da sorun yaratabilmektedir.
Bu noktada modern API tabanlı Başsız İçerik Yönetim Sistemlerini (Headless CMS) tercih etmek daha doğru bir adım olacaktır. Ancak proje büyüdükçe "Storage" (Depolama), "Bandwidth" (Bant Genişliği) gibi sürpriz maliyetler yine olumsuz durumlar oluşturmaktadır. Bu maliyetler proje için her zaman ekstra masrafa yol açıp, proje büyüdükçe de altından kalkılamaz boyutlara ulaşmaktadır.
Pazardaki modern çözümler genelde çok kompleks araçlardır, ancak dünya üzerinde aktif olan yaklaşık 1.7 milyar web sitesinin ve her gün yeni eklenen yaklaşık 500 bin yeni web sitesinin bu kadar karmaşık ihtiyaçları bulunmamaktadır. Aslında en büyük beklenti, son kullanıcıya içerikleri kolay ve zahmetsiz bir şekilde üretmek ve ulaştırmaktır.
Bu noktada Contentrain çok daha pratik bir çözüm sunarak rakiplerinin barındırdığı kompleks yapıdan uzak, kolay bir arayüzle projelere dakikalar içerisinde entegre olup ihtiyaç duyulan bütün özellikleri barındıran bir ürün olarak geliştirildi. Contentrain üzerinde çalıştığı GIT mimarisi sayesinde depolama ve bant genişliği gibi masrafları ortadan kaldırır, bu sayede proje maliyetlerini de yönetilebilir bir seviyede tutar.
Contentrain’in bir çok rakibinden farklı olarak sunduğu yetkilendirme sisteminin esnekliği sayesinde her ekip üyesi için farklı yetkiler atanabilir, bu sayede proje içerikleri için gizlilik ve güvenlik en üst seviyede sağlanabilir. Günümüzde globale açılması gereken web projelerinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan çoklu dil desteği Contentrain sayesinde alışıla gelmişten daha kolay bir şekilde eklenebilir durumdadır.
Ürünün hedef kitlesi dünya üzerindeki en organize toplulukların başında gelen yazılım geliştiriciler ve yazılım projesi sahipleridir.
Exit stratejimizin detayları için pazar bölümünden diğer sekmesini inceleyebilirsiniz.
“Contentrain rakiplerinde olmayan kaydedilebilir ve paylaşılabilir veri modelleri özelliğiyle proje yöneticilerini yaptıkları iş tekrarından kurtararak çok daha hızlı proje geliştirmelerine yardımcı oluyor.”
Dijital ürünler günümüzde artık her bireyin mutlaka ihtiyaç duyduğu ve günlük yaşamında sürekli kullandığı araçlar durumundadır. Dijital ürünlerin genel olarak 3 adet aktörü bulunur; ürünün/fikrin “sahibi”, ürünü üretecek “yazılım geliştirici/ekip/ajans” ve ürün/fikir sonucunda ortaya çıkan “içeriği tüketecek kişi/kişiler”.
Contentrain bu noktada hem ürün/fikir sahibinin içerik oluştururken, hem de yazılım geliştirici ekiplerin dijital ürünü üretirken doğabilecek bütün ihtiyaçlarını karşılayabilmek için sürekli optimize edilmektedir.
Contentrain, yazılım geliştiricilerin ve içerik üreticilerin deneyimine odaklanarak yazılım süreçlerini kısaltmayı, daha kolay hale getirmeyi ve dolayısıyla da projelerin bu yöndeki maliyetlerini de düşürmeyi amaçlamaktadır.
Contentrain’in kendi kategorisinde öne çıkabilmesi ve lider duruma gelebilmesi için kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız bulunuyor;
Ürünü satışa çıkardığımız 6 aylık periyotta global pazardaki kullanıcılardan aldığımız en önemli geri bildirim ödeme sistemlerinin globalde kabul görmüş ve bilinen araçlar olmasıdır. Bu bağlamda Contentrain’i Stripe Atlas üzerinden Delaware şirketi olarak Amerika’da konumlandırmak, Stripe ve Paypal gibi ödeme sistemlerin üzerinden hizmet vermeyi hedefliyoruz.
Birçok kanaldan Contentrain ile ilgili hergün geri bildirimler almaktayız, iş gücünün arttırılarak bu geri bildirimlerin analiz edilmesi ve ürün pazar uyumunun yüksek seviyeye çıkartılması hedeflerimizden bir tanesidir.
Bugüne kadar topladığımız ve yoğun talep aldığımız yeni özellikler, geliştirmeler ve güncellemerin geliştirici ekibi tarafından tamamlanarak ürüne eklenmesi hedeflenmektedir. Ayrıca iş geliştirme konusunda Ar-Ge faaliyetlerine sürekli devam etmeyi ve ürünü yaşam döngüsü boyunca güncel teknolojilere ölçeklemeyi hedefliyoruz.
Yaptığımız pazarlama faaliyetleri ve bu alanda yürüttüğümüz araştırmalar sonucunda Contentrain’in içerik pazarlaması ile verimli sonuçlar elde ettiğini deneyimledik. Globalde pazarda rekabetçi ve zengin içerikler üreterek (blog, makale, video, konferanslar) ürünün bilinirliğini arttıracak pazarlama faaliyetlerini daha güçlü şekilde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
Yurtiçi pazarında benzer bir ürünün olmaması, kullanılan ürünlerin yurt dışı menşeili olması Contentrain için yurtiçi pazarda önemli bir fırsat oluşturuyor. Bu sebeple yurtiçi pazarını domine edebilmek için belirlediğimiz stratejileri hayata geçirmeyi planlıyoruz.
Yukarıda belirlediğimiz satış ve pazarlama faaliyetlerini yürüterek bu faaliyetlerin sonuçlarını belirli periyotlarda analiz etmek, bu analizlere göre yeni stratejiler belirlemek ve belirlenen bu stratejiler sayesinde sağlıklı bir Büyüme yakalamak ana hedefimizdir. Böylece bir sonraki yatırım turunda değerlemeyi doğrudan etkileyecek aylık tekrar eden satış gelirlerlerimizi (MRR) de iyi bir seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz.
Ürünün yol haritasında planladığımız satış arttıracak ve satış modelini geliştirecek özellikleri oluşturduğumuz takvim dahilinde Contentrain’e eklemeyi planlıyoruz. Bu sayede sadece satılacak paketlerden değil, uygulama içi satışlardan ve pazar yeri oluşturarak gelecek satışlardan da kazanç sağlamayı hedefliyoruz.
Belirlenen hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için gerek pazarlama, gerek yazılım geliştirme alanında mevcut iş gücünün arttırılması ve nitelikli personel istihdamının sağlanması hedeflenmektedir. Planlanan tüm bu hedefler sayesinde, Contentrain’i hızlıca daha yüksek bir değerlemeyle 2. yatırım turuna ulaştırmak ve mümkünse bu yatırımı yurt dışındaki VC’lerle tamamlamak ürün için önemli bir dönüm noktasıdır.
Bu süreçleri takiben yurt dışında gerekli bilinirliğe ve kullanım oranlarına ulaşmış, değerlemesini ve karlılığını yüksek meblağlara çıkarmış Contentrain’in EXIT stratejisini güçlendirerek yürütmek en önemli hedeflerimizin başında gelmektedir.
Fonlamanın sona ermesinin ardından yapmayı planladığımız duyurularla hem kullanıcılarımızı hem de yatırımcılarımızı gelecek özelliklerin takvimi konusunda bilgilendirmeyi planlıyoruz. Bu şekilde mevcut ve yeni gelecek kullanıcıların ilgisini çekebilmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda yatırımcılarımızın da ürün hakkındaki gelişmeleri takip etmelerini sağlayarak Contentrain globalde büyürken yolculuğumuza şahitlik etmelerini istiyoruz.
Contentrain, web sayfalarındaki içeriklerin oluşturulabilmesi ve yönetilebilmesi için geliştirilmiş kullanıcı dostu ve yenilikçi bir Başsız İçerik Yönetim Sistemi (Headless CMS)'dir.
Contentrain, yazılım geliştiricilerin ve içerik üreticilerin deneyimine odaklanarak yazılım süreçlerini kısaltmayı, daha kolay hale getirmeyi ve dolayısıyla da projelerin bu yöndeki maliyetlerini düşürmeyi hedeflemektedir.
Ürünün kullanıcı dostu arayüzü ve akışı sayesinde bir yazılım projesine entegrasyonu dakikalar içerisinde yapılabilmektedir.
Contentrain kullanarak içerik ekipleri ve yazılım geliştiriciler artık web projelerinde yüksek verimlilik ve uyum ile çalışabilmektedir.
Kullanıcılar Git mimarisi üzerinde çalışan Contentrain sayesinde, API Tabanlı Headless CMS’lerin Bant genişliği (Bandwidth) ve Depolama (Storage) gibi sürpriz masraflarıyla karşılaşmamaktadır.
Contentrain Git mimarisinin sunduğu tarihsel içerik kontrolü ile veri kaybı ve güvenlik gibi zaafiyetleri önler.
Contentrain rakiplerinde olmayan kaydedilebilir ve paylaşılabilir veri modelleri özelliğiyle yazılım geliştiricileri yaptıkları iş tekrarından kurtararak çok daha hızlı proje geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.
Contentrain’in bir çok rakibinden farklı olarak sunduğu içindeki yetkilendirme sisteminin esnekliği sayesinde her ekip üyesi için farklı yetkiler atanabilir, bu sayede proje içerikleri için gizlilik ve güvenlik en üst seviyede sağlanabilir.
Günümüzde globale açılması gereken web projelerinin en önemli ihtiyaçlarından çoklu dil desteği Contentrain’in içindeki no-code arayüz sayesinde alışıla gelmişten daha kolay bir şekilde eklenebilmektedir.
Kurucu Ortak
Kocaeli Üni. İletişim Fakültesi - Halkla İlişkiler Bölümü mezunuyum. Okul döneminin ardından uzun yıllar beyaz yaka olarak Satınalma Uzmanlığı ve Yöneticiliği yaptım. Bu meslekleri yaparken her zaman girişimciliğe ve dijital dünyaya ilgim yüksek seviyedeydi. Ortağım Bayhan’la tanıştıktan sonra birbirimizi ikna ettik ve mevcut işlerimizden istifa ederek Yazılım dünyasına girişimci olarak dahil olduk.
Geçmişten gelen okul bilgimin verdiği pazarlama konularına yatkınlığım ve tasarıma olan merakım sayesinde kısa zaman içerisinde hem pazarlama konularında hem de Kullanıcı Arayüz Tasarımı (UI/UX) konularında kendimi geliştirdim. 5 yıldır Kullanıcı Arayüz Tasarımı konularında projeler üretiyorum.
Contentrain’i hayata geçirmeye karar verdiğimiz zamandan beri ürünün hem pazarlama süreçlerini hem de Kullanıcı Arayüzü Tasarımı süreçlerini yürütüyorum. Ortağım ve ekibimle birlikte Contentrain’i globalde bilinen ve kullanılan bir ürün haline getirmek için yoğun çaba sarf etmeye devam ediyorum.
Kurucu Ortak
Konya Selçuk Üniversitesi - Bilgisayar Destekli Tasarım bölümü ve aynı zaman Anadolu Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü mezunuyum. Okul yıllarımdan sonra çeşitli alanlarda Satış ve Pazarlama yöneticiliği yaptım. Okul eğitimim ve kişisel meraklarım sayesinde her zaman yazılım dünyasına ve girişimcilik ekosistemine ilgi duydum.
Son olarak Red Bull Türkiye’nin Bölge Müdürlüğünü yaptığım sırada şimdiki ortağım Sercan’la tanıştıktan sonra birbirimizi ikna ettik ve mevcut işlerimizden istifa ederek yazılım dünyasına girişimci olarak dahil olduk.
Özellikle sistem analizi, proje mimarisi oluşturma ve yazılım geliştirme konusunda uzmanlığımı ürettiğimiz projelerde kullanıyorum.
Contentrain’i hayata geçirmeye karar verdiğimiz zamandan beri yazılım ekibini yönetiyorum ve aynı zamanda uygulama için aktif olarak kod yazıyorum. Ortağım ve ekibimle birlikte Contentrain’i globalde bilinen ve kullanılan bir ürün haline getirmek için yoğun çaba sarf etmeye devam ediyorum.
Full Stack Developer
Çocukluğumdan gelen teknoloji sevgim yazılım geliştiricisi olma arzumu tetikledi. Uzun süre kendi başıma Python scriptleri yazarak kendimi geliştirmeye çalıştım.
2018 yılında profesyonel olarak bu işi yapmaya karar verdim ve bu alanda kendimi geliştirmeye başladım. Aynı yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı bölümünde öğrenim görmeye başladım. Bir yıl sonrasında Lanista Yazılım ekibine stajyer yazılım geliştirici olarak katıldım. Gösterdiğim yüksek performans ve hızlı gelişim sayesinde kısa sürede ana kadroya dahil edildim.
Şu anda yazılım geliştirmenin iki alanında da (Frontend ve Backend) uzman seviyede bulunuyorum. Özellikle VueJs, ReactJs, Typscript, NodeJs, NestJs, ExpressJS programlama dillerinde ekip içinde farklı rollerde görev alıyorum.
2019 yılında katıldığım ekiple birlikte geliştirdiğimiz Contentrain’i daha iyi noktaya getirmek için çalışmalarıma devam ediyorum.
Frontend Developer
Afyon Kocatepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümününden mezun oldum. Ancak üniversite eğitimimin son zamanlarında yazılım alanına ilgi duymaya başladım. Mezun olduktan sonra yazılım alanında çalışmak istediğim için çeşitli online eğitimler ile kendimi geliştirebilmek için çalışmalara başladım.
Aldığım eğitimler ve yaptığım kişisel projeler sonucunda Frontend tarafına yönelmeye karar verdim. Bu alanda freelance hizmet vermeye başlayıp sektör tecrübesi kazanmaya çalıştım. Yaklaşık 1,5 yıllık bir serbest çalışma serüveninin ardından 2021 yılında Lanista Yazılım bünyesine Frontend Yazılım geliştirici olarak katıldım.
Ekipte şu anda Frontend alanında yazılım geliştirme yapıyorum. Özellikle JavaScript, VueJS, NuxtJs, HTML, CSS gibi teknolojilerde uzman seviyesindeyim.
2021 yılında katıldığım ekiple birlikte geliştirdiğimiz Contentrain’i daha iyi noktaya getirmek için çalışmalarıma devam ediyorum.
Sosyal Medya Uzmanı
2021 yılında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Banka ve Sigorta bölümünden mezun oldum. Mezun olduğum dönem sonunda ise Lisans eğitimimi tamamlamak için İstanbul Üniversitesi İşletme bölümüne devam ettim.
Sosyal medya ve dijital pazarlama konularına duyduğum ilgiyi profesyonel anlamda gerçekleştirmeye başlamak için okul yıllarımın erken zamanlarında freelance olarak işler üretmeye başladım. Bu alandaki kariyerimi daha profesyonel bir hale getirmek için Lima Dış Ticaret’te dijital pazarlamacı olarak görev aldım.Burada çalıştığım süre boyunca hem sektöreden hem de aldığım eğitimlerden birçok şey öğrendim.
Sosyal medya ve dijital pazarlama alanındaki bilgi birikimimle 2022 yılında ekibe dahil olarak Contentrain’in geniş kitlelere ulaşabilmesi için çalışmalar yapmaya başladım. Ürünün sosyal medya ihtiyaçlarını planlamaya ve stratejiler üretmeye devam ediyorum.
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, 31641 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği (III – 35/A.2)"nin 14 üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca Paya Dayalı Kitle Fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
1- Platform nezdinde açtıracağınız hesap ve bu hesap üzerinden gerçekleştirilecek tüm işlemler için Sermaye Piyasası Kurulu, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve takas merkezleri tarafından çıkartılan ilgili her türlü mevzuat ve benzeri tüm idari düzenleme hükümleri uygulanacaktır.
2- Kitle fonlaması işlemleri çeşitli oranlarda risklere tabidir. Girişim şirketlerine ve/veya Projelere yapılan yatırımlar, özellikle de yatırılan paranın kısmen veya tamamen kaybedilmesi riski olmak üzere önemli maddi riskler içermektedirler.
3- Yatırımınızdan herhangi bir getiri elde edemeyebilirsiniz. Yatırımınız herhangi bir mevduat garantisi kapsamında değildir. Ayrıca erken aşama girişimlere yapılan yatırımlar genellikle herhangi bir temettü ödemesi sağlamamaktadır.
4- Kitle fonlaması yatırımları doğası gereği likit olmayan yatırımlardır. Yatırımınızı herhangi bir zamanda satamayabilirsiniz, satsanız bile yüksek işlem maliyetleriyle karşılaşabilirsiniz.
5- Girişim şirketinin ve/veya Projenin ticari hedeflerine ulaşamaması riski vardır. Geçmiş performans, gelecekteki sonuçların bir göstergesi olmadığı gibi, erken aşama girişimlerde geçmiş performans verisi dahi sunulamayabilir.
İşbu Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.