Ultrafarm ile Sağlıklı Nesiller bir Üretim Projesidir
Biyoteknoloji, Biyomedikal ve Tarım, Gıda Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir
27 Gün 15 Saat 42 Dakika
430 Yatırımcı Pay Aldı.
139 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Yatırım YapÖn Talep Toplama Sürecine Dair Açıklama: Ön talep toplama sürecinde 975 yatırımcı toplam 10.110.581,00 TL ön talep bildirmiştir.
ULTRAFARM (DERMAPHARMA) tarım topraklarımızın iyileştirilip, topraktaki mikro faaliyetlerin artması, özellikle Türk tarım topraklarının ve bu topraklarda üretilecek birçok ürünün zehirden arı bir şekilde sofralarımıza gelebilmesi, üreticilerin miktar bakımından daha fazla ve verimli hasat alabilmeleri için ve aynı zamanda dayanıklı ürünler yetiştirilebilmeleri için gereken organik gübreleri üretmek amacıyla yola çıkmıştır.
Firmanın odak noktası doğada oluşan organik atıkların geri dönüşümlerine katkı sağlayarak, ham maddenin organik yapısını bozmadan ve üretim aşamasında ham maddeye hiçbir kimyasal müdahalede bulunmaksızın kendi özel prosesleriyle özellikle koyun yününden sıvı organik ve azot oranı bakımından oldukça iddialı katı formunda da organik gübre üretimi yapmaktadır.
1- Yenilikçi ve Sürdürülebilir Ürün Portföyü
Ultrafarm, koyun yününden üretilen organik sıvı ve katı gübrelerle tarımda yenilikçi bir yaklaşım sergilemektedir. Bu, şirketin sürdürülebilir bir iş modeli sunduğunu göstermektedir. Aynı zamanda sıklıkla dile getirilen yeşil ekonomi kavramı neticesinde dünyanın sağlıklı besin talebi artarak devam edecektir, bunun için ise öncelikle toprağın sağlıklı hale getirilmesi gerekmektedir. ULTRAFARM, ürünleri ile tüm dünyanın talep edeceği %100 organik ürünler üretebilme imkanına sahiptir.
Ek olarak, ULTRAFARM, koyun yünü ham maddesinden %100 organik malçlama örtüsü ve ısı yalıtım - izolasyon ürünleri üreterek ürün gamını genişleterek gelir çeşitliliği yaratma hedefi taşımaktadır.
2- Güçlü Ortaklık Yapısı
Genel Müdürümüz ve iş fikrinin sahibi Mehmet Uğur ÖZYETGİN, 30 yılı aşkın deneyimiyle tarım ve gübre sektöründe öncü isimlerden birisidir. Ayrıca yatırım ekosistemine ve sermaye piyasalarının dinamiklerine hakim danışman profesyonellerle de çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ek olarak yine ana hissedarlarımızdan S. Can Derin Expotim Uluslararası Fuar Organizasyonları A.Ş. ile 20 yılı aşkın bir süredir ticari hayatta faaliyet göstermekte ve alanında oldukça iyi bir yerdedir. Yatırımcı adaylarımızın www.expotim.com adlı internet sitesinden şirketi incelemelerini önemle rica ederiz. Ortaklarımız aktif ticaret, tarım, sermaye piyasaları, uluslararası fuarcılık, birleşme/satın alma gibi alanlarda ki bilgi ve tecrübeleri ile stratejik büyüme adımları atmaktadırlar.
3- Büyüme ve Ölçeklenme Potansiyeli
Dünyanın sağlıklı besin talebi artarak devam edecektir bunun için ise öncelikle toprağın sağlıklı hale getirilmesi gerekmektedir. Organik tarımda sadece AB ülkelerinde yıllık bileşik %10,8 bir büyüme hızı, ULTRAFARM organik gübrelerinin satış potansiyelinin her daim yükseleceğine işaret etmektedir. Belirtmekte fayda var, Ultrafarm ürünleri organik olsa da, fiyat/fayda dengesiyle konvansiyonel gübrelerin kullanıldığı her alanda kullanılmaktadır.
Dermapharma ürün gamını geliştirme yönünde çalışmalarına devam etmektedir. Yine koyun yününden yan ürünlerle ürün gamını çeşitlendirip, tarım sektörünün ihtiyacı olan yenilikçi ürünlerin üretimi için araştırma çalışmaları yapılmaktadır. Çalışılan ürünlerden teki sektörde çevre kirliliği yaratan kimyasal bir ürünün yine organik, doğada çözünebilir bir yapıda üretilmesi olacaktır.
Dünya'da artan organik gübre talebi neticesinde Türkiye Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı'nın, ilk defa "koyun yapağından gübre üretimi" yapan üreticilere yönelik açıkladığı kapasite artırımına yönelik %50 oranlı hibe programı kapsamında girişim şirketi yan ürünlerini üretmek amacıyla ayrıca hibe başvurusu yapacaktır.
4- Rekabetçi Ürün, Rekabetçi Fiyat
Şirket, rekabetçi fiyatlarla ham madde temin edebilmektedir ve uygun fiyatlarla pazara ürün sunabilmektedir bu da rakiplere göre pozitif ayrışmaya sebep olmaktadır.
5- Kitle Fonlama ve Halka Açılma Potansiyeli
Ultrafarm, kitle fonlama platformlarıyla finansman sağlarken marka bilinirliğini artırmayı ve ileride halka arz potansiyelini güçlendirmek için MKK ve TAKASBANK gibi kurumlarla direkt veya dolaylı çalışmayı önemsemektedir. Şirketimiz Halka açılabilmek için gereken finansal kabiliyetlere ulaşabilmek adına ürün gamını, üretim hacmini ve özellikle yurt dışı müşteri grubunu artırmayı planlamaktadır. Yatırımcılar için gerçekçi ve güvenli bir nakit akışı stratejisi benimsemektedir.
6- Global Büyüme Hedefi
Dünya'da yeşil ekonomi kavramı geniş çapta yer bulmaktadır. Yeşil ekonominin temelini ise sağlıklı topraklar oluşturmaktadır. Ultrafarm, %100 organik ürün çeşitleri ve üretim süreçleri ile bu alanda hem yerel hem de global pazarda ayrıcalıklı bir yerdedir. Yerel pazardaki pazarlama faaliyetlerimiz yanında uluslararası pazarlama faaliyetlerimizi de artan bir odaklanma ile sürdürmekteyiz. İlerleyen süreçte gelirlerimizin %50' den fazlasının yurt dışı pazarlardan elde edileceğini ön görüyoruz.
Küresel organik gübre pazarının 2024 itibarıyla 9 milyar USD'ye ulaşması beklenmektedir. Ayrıca Avrupa Birliği 2030 yılına kadar toplam ekilebilir tarım alanlarının %25’inin organik tarıma ayrılması gerektiğine dair bir hedef belirlemiştir. Belirlenen hedefin günümüzde sadece yaklaşık %10’u organik olarak işlenmektedir. Hedef plana ulaşabilmek için yıllık bileşik %10,8 oranında büyüme gereklidir. Bu hızlı büyüme sürecinde organik gübreye olan ihtiyacın artması kaçınılmaz olacaktır. Dermapharma bu büyüyen pazarda, öncelikle Avrupa pazarında önde gelen üreticilerden biri olmayı hedeflemektedir.
7- Pay Geri Alım Taahhüdü ve Temettü Ödemesi
Fon aktarımı şirketimize yapıldıktan 8(Sekiz) ay sonra başlamak kaydıyla, yatırımcıların paylarını satmak istemeleri durumunda sahip oldukları payların en az %50'sini satması koşuluyla şirket ortağı ve girişimci Ali KORAMAZ payların ihraç fiyatının 1,5 katı (İhraç fiyatı X 1,50) değerinden geri alım yapacağını taahhüt etmektedir. Şirketimizin fon aktarımından sekiz ay sonra belirleyeceği bir tarih aralığında paylarını satmak isteyen yatırımcılardan talep toplanacak ve işlem gerçekleşecektir. Bu işlem fuip platformu üzerinden pay geri alım ilanları şeklinde de olabilecektir.
Fon aktarımını takip eden ikinci yılın sonunda başlamak üzere faaliyetlerin devamına yönelik kaynağın ayrılması sonrası Genel Kurul'un alacağı kararla dağıtılabilir kâr yatırımcılara temettü olarak ödenecektir. Bu şirketimizin bir politikasıdır.
8- Kamu Kurumları ve Ulusal Büyük Markalarla Ticari Anlaşmalar
ULTRAFARM halihazırda MİGROS, BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ, İBB AĞAÇ ve PEYZAJ A.Ş. gibi kurumlarla ticari anlaşmalar yapmış olmakla birlikte birçok belediye ile de ürün deneme süreci yürütmektedir.
Girişim şirketi başarılı fonlama sonrasında %100 organik, ham maddesi yine koyun yünü ve doğada yok olabilen malçlama örtüsü ve fon aktarımını takip eden ikinci faaliyet yılında ise yine %100 organik koyun yününden izolasyon ve yalıtım ürünleri üretmeyi hedeflemektedir.
Ürünlerimizin kullanımı sonucunda;
*Önce toprak için gerekli besleyici ve düzgün bir ortam sağlanır, sonrasında ise bu ortamda beslenip büyüyecek olan bitkilerin ihtiyaç duyduğu mineral ve enzimler ile bitkinin dayanıklılığı artar.
*Üretilen amino asitler bitkilerde hücrelerin, dokuların ve aynı zamanda proteinlerin temel içeriğini ihtiva etmektedir.
BU BAĞLAMDA;
Ürünlerimizin kullanımı bitkilerde çevresel zararların önlenmesine katkı sağlamaktadır.
Bu çevresel zararlardan birkaç tanesini sıralamak gerekirse;
1- Böcek, mantar vb. zararlılar
2-Kuraklık nedeniyle bitki gelişiminin akamete uğraması
3-Soğuk ve Don yaşanması durumlarında bitkinin dirayetini yitirmesi
Yukarıda belirttiğimiz bu olumsuz durumlara karşı ürünümüz bitkilerin hücre yapılarını güçlendirerek dayanıklılığı artırma işlevi görmektedir.
Bitki amino asitler aracılığıyla gerekli besinleri topraktan çekerek meyveye yüklemektedir. Bu da bitki sağlığı açısından ve üreticinin katma değerli üretim yapabilmesi bakımından oldukça değerlidir.
Ön talep oluşturarak yatırım turunda en az bildirdiği ön talep tutarı kadar yatırımı kampanyanın ilk 15 (on beş) günü içerisinde yapan yatırımcılara yatırım tutarlarına verilecek paylara ek olarak %10 ilave bedelsiz pay verilecektir. Bu kampanya 15 gün ile sınırlı olacaktır.
Ön talep yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın yatırım turunun başlama tarihi itibari ile ilk 15 gün içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile;
Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar kurucu ortakların hisselerinden oransal olarak aktarılacaktır.
ULTRAFARM (DERMAPHARMA) 2021 yılında ilaç üretmek maksadıyla anonim şirket olarak resmi açılışını yapmış olsa da faaliyetlerine başlamadan önce ortaklarımızın iş fikri sahibi olan Genel Müdürümüz Mehmet Uğur ÖZYETKİN ile yaptıkları piyasa analizi sonucu pazarın da uygun olduğu kanaatine varılarak
2023 yılının ortalarında %100 organik sıvı ve katı gübre üretmek için faaliyet odağını değiştirme kararı almışlardır.
Alınan bu karar neticesinde tüm finansal ve ticari kabiliyetlerimizle bu alana yönelerek üretim için gerekli makine, teçhizat, personel ve fabrika kuruluşunu tamamen öz sermayemizle hayata geçirdik.
Üretimimiz ve satış faaliyetlerimiz 2024 itibariyle kazanç kaygısı gütmeden -ki iş modelinin de gereği bu olduğu için- tarım sektöründeki çeşitli üreticilere ücretsiz deneme ürünleri göndermek suretiyle başlamıştır.
Deneme ürünleri göndermemiz ve sonucunda oluşan memnuniyet ve yaptırdığımız analiz çalışmalarının sonuçları alındıktan sonra yani 2025 yılı itibariyle de ürünlerimizden ticari olarak gelir elde etmeye başlamış bulunmaktayız. 2025 yılının ilk çeyreklik diliminde ki toplam satış rakamı ₺4.085.000 liradır. Bu satışların %14' ü MİGROS TİCARET A.Ş' ye ve %9' luk kısmı ise İ.B.B iştirak şirketi olan İSTANBUL AĞAÇ ve PEYZAJ A.Ş' ye yapılmıştır.
NİHAİ HEDEFİMİZ HALKA ARZ ve MAKSİMUM ORGANİK ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ
Girişimler sadece bir kaç ürün çeşidi üretmekle ekonomik getiri bakımından yeterince ölçeklenemeyebilirler, işini iyi yapan girişimler daima ürün gamlarını çeşitlendirerek ve yatırım ekosistemini kullanmak suretiyle büyümeli ve üretim hacimlerini artırmalıdırlar. Bunu yapmayı başaramayan girişimleri normal bir esnaf işletmesinden ayırt etmemiz zor olur bu da hem yatırımcının hem de işletme sahiplerinin yapmış oldukları yatırım ve harcamış oldukları emek kar getirmeyen ve hatta belki zarar ettiren bir hal almaya başlayabilir.
Tüm bunların farkında olarak şirketimiz üretim hattını MALÇLAMA ÖRTÜSÜ, KOYUN YÜNÜNDEN ISI YALITIM ve İZOLASYON ürünleri eklemek suretiyle çeşitlendirmek, nakit akışını sağlıklı bir yapıya büründürerek firma değerlemesini maksimum düzeye ulaştırmayı hedefleyen bir akılla faaliyetlerini sürdürmektedir.
Sermaye piyasaları, mevcut kamu ve özel sektör kuruluşlarının sağladığı çeşitli yatırım olanakları ve bunlara ticari hayattaki network kabiliyetlerimizi de ekleyerek hedeflemelerimizi gerçekleştirmek adına sağlıklı adımlarla nihai hedefimiz olan halka arz için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
AN İTİBARİ İLE ÜRETİMİMİZİ %100 ORGANİK ÜRETİM SERTİFİKASINA SAHİP OLARAK YAPABİLİYORUZ.
Potansiyel rakiplerimizle kıyaslama yapılacağı zaman diğer firmaların resmi olarak %100 organik gübre üretim yetkilerinin olup olmadığına bakılması ayrıcalığımızı göstermesi bakımından önem arz eden bir unsurdur.
Doğanın korunması, insan sağlığı, sürdürülebilir tarım ve toprak ilkeleriyle faaliyetlerimizi yürütüyoruz
Kitle fonlama sistemi aracılığıyla ölçeklenme hedeflerimizin ilk adımını atarak inşa ettiğimiz işi maddi getirilerle de büyüterek sağlayacağımız karlılığın yatırımcılarımıza ve paydaşlarımıza pozitif olarak yansıması için yüksek kararlılık ve motivasyon ile çalışıyoruz. AB' nin tüm birlik tarım topraklarının en az %25' ini 2030' a kadar %100 organik gübrelerle besleme stratejisi doğrultusunda ilgili pazardan kazanç anlamında kayda değer getiriler elde edeceğiz.
Firmamız organik gübre üretmek amacıyla kurulmuştur. Üretimde kullandığımız ham madde koyun yünüdür.
Organik ve sertifikalı olarak gübreyi hem katı hem sıvı formda üretebilen az sayıdaki firmadan biri durumundayız.
Türkiye gübre ham maddesi kaynaklarının yetersizliği nedeniyle ham madde açısından ithalata bağımlıdır. Türkiye’de fason üretim şeklinde üretilen gübreler uluslararası standartlara uygun olarak üretilmektedir. Türkiye gübre üretiminin tüketimi karşılama oranları 2005-2017 yılları arasında %50-80 arasında değişiklik göstermiştir. Tüketimin en az olduğu 2011 yılında üretim %79 oranında tüketimi karşılamıştır. Türkiye’de gübre tüketimi yaklaşık 5-6,7 milyon ton aralığında değişmektedir. 2017 yılında 3,8 milyon ton seviyelerinde gerçekleşen gübre üretimi, tüketimin yaklaşık %60’ını karşılamaktadır. Geri kalan yaklaşık %40’lik miktar ise doğrudan ithalatla tamamlanmakla birlikte üretiminin tüketimi karşılama oranları yıllara göre dalgalı bir seyir izlemektedir.
Odaklandığımız Hedef Müşteri Grubu ;
-Her türden üretim yapan çiftçilerimiz
-Yerelde kamu kurum ve kuruluşları,
-Pazarın en büyükleri olarak bilinen Gübretaş, Ege Gübre vb. firmalar
-Yurt dışı tarafında ise AB ülkeleri öncelikli satış hedefimizi oluşturmaktadır.
*2025 yılı ile birlikte Avrupa Birliği tarım topraklarının en az %25’ inin organik gübre ile beslenmesi projesi kapsamında; AB' nin konu ile ilgili hedef açıklamasının bulunduğu web sayfasına ait linki kopyalayıp açmak suretiyle inceleyebilirsiniz: https://agriculture.ec.europa.eu/farming/organic-farming/organic-action-plan_en
Ek olarak firmamız tavukçuluk sektöründeki tüm artık ürünleri de ürünlerimizde deneyerek ileri aşamada üretim hattına ekleyecektir ve bu sayede üründe ki katma değer ve verim oranı artacaktır.
Ürünlerimiz hem toprakta hem bitkide biyolojik yaşamı destekleyerek mikro organizma ve enzim faaliyetlerini artırmaktadır.
İçerik olarak oldukça zengin olan ürünlerimiz ihracat ağırlıklı pazarlandığında getiri anlamında oldukça katma değerli kazanç sağlamaktadır.
Genel Müdür
Mehmet Uğur Özyetgin, 35 yılı aşkın deneyime sahip bir girişimci ve ziraat mühendisidir. Tarım, hayvancılık, bilişim ve iş geliştirme alanlarında öncü projeler yürütmüş, akademik kariyerinin ardından kamu ve özel sektörde yöneticilik yaparak uluslararası ticaret ve ithalat süreçlerinde kapsamlı deneyim kazanmıştır. Tarım teknolojileri, hayvancılık projeleri ve sürdürülebilir tarım uygulamalarında uzmanlaşmış olup, inovatif tarımsal ürün geliştirme ve iş stratejileri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.
1986-1988 yıllarında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1989-1990 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Soğuk Hava Deposu İşletme Müdürü olarak lojistik süreçlerini yönetti. 1991-1995’te Metrocom Bilgisayar’ı kurarak yazılım ve donanım ithalatı yaptı. 1995-1998 yıllarında Spot Mühendislik’te genel müdür olarak canlı hayvan ticareti ve ithalat faaliyetlerini yönetti.
1998-2005 yıllarında Vizyon Bilgisayar’ı kurarak eğitim projelerinde yer aldı. 2005-2007’de H.M.G. Mühendislik bünyesinde suni tohumlama projelerini yönetti. 2011-2021’de Pitas Proje Ltd. ile canlı hayvan ithalatı gerçekleştirdi ve süt-et birlikleri projelerini yürüttü. 2018-2021’de Pitas Agro Trade GmbH ile Avrupa operasyonlarını yönetti.
2021-2023 yıllarında Ozic Tarım A.Ş. ile koyun yünü geri dönüşümünden gübre üretimi yaptı. 2023'ten itibaren Dermapharma’da yönetim kurulu üyesi olarak ürün geliştirme ve pazarlama faaliyetlerini yürütmektedir.
1986’da Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü'nden mezun olan Özyetkin; tarım yönetimi, hayvancılık, iş geliştirme, stratejik yönetim, proje yönetimi ve uluslararası ticaret alanlarında geniş bir bilgi birikimine sahiptir.
Pazarlama Müdürü
Sami Ergin, 5 Temmuz 1971’de Balıkesir’in Manyas ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatına Akçaova Mahallesi’nde başlayarak ilk ve orta öğrenimini burada tamamlamış, ardından 1988 yılında Gönen Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun olmuştur.
Kariyerine pazarlama ve hammadde satışı alanlarında yoğunlaşarak farklı sektörlerde geniş bir deneyim kazanmıştır. 1993-2002 yılları arasında Banvit Bursa Şubesi'nde Pazarlama Müdürü olarak görev alarak, firmanın bölgesel satış ve pazarlama stratejilerini yönetmiştir.
2003-2007 yılları arasında Kula Yağ A.Ş.’de Güney Marmara Pazarlama Müdürlüğü görevini üstlenerek, yağ sektöründeki satış ve dağıtım süreçlerinde etkili bir rol oynamıştır. 2008-2011 yıllarında İzmir merkezli Medusa Dış Ticaret Ltd. Şti.’de un fabrikaları ve bisküvi üreticilerine enzim satışı yaparak gıda sektöründe uzmanlaşmıştır.
2011-2019 yılları arasında Schwarp Biyoteknoloji’de çalışarak, gübre üreticileri, beşeri ilaç firmaları, veteriner hammadde üreticileri ve vücut geliştirme takviyeleri üreten firmalara yönelik hammadde üretimi ve satışı gerçekleştirmiştir.
2019-2024 yılları arasında Serkim Kimya ve Serdar Faik Pala firmasında gübre üreticilerine hammadde satış danışmanlığı yaparak kimya ve tarım sektörlerinde derin bir uzmanlık kazanmıştır.
Sami Ergin, pazarlama, hammadde satışı ve endüstriyel ürünlerin tedarik süreçlerinde uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip olup, sektörel bilgi birikimi ve müşteri ilişkileri yönetimi konularında yetkin bir profesyoneldir.
Yönetim Kurulu Başkanı
Ali Koramaz, 1964 doğumlu bir iş insanıdır. Eğitim hayatına 1975 yılında İstanbul Erkek Lisesi'nde başlamış ve 1983 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde Endüstri Mühendisliği alanında tamamlamış, ardından 1988-1989 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nde Uluslararası İşletme sertifika programına katılmıştır.
Kariyerine farklı kurumlarda yöneticilik yaparak başlayan Koramaz, 2000-2002 yılları arasında Arat Tekstil’de Genel Müdür olarak görev almıştır. 2002-2008 yılları arasında Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. (Vatan Gazetesi) bünyesinde CFO olarak çalışmış, 2008-2018 yılları arasında ise Nikkei Mutlu Dergi Grubu’nda CFO pozisyonunda görev yapmıştır.
2021 yılından itibaren Dermapharma İlaç/Kimya ve Gübre Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Koramaz, aynı zamanda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) belgesine sahiptir.
Üretim Müdürü/ Genel Müdür Yardımcısı
Yılmaz Koramaz, 1969 doğumlu bir iş insanıdır. Eğitimine 1982 yılında İstanbul Erkek Lisesi'nde başlamış ve 1987 yılında mezun olmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde eğitimine devam etmiş ancak mezun olmadan ayrılmıştır. Daha sonra, 1994-1997 yılları arasında ABD’de San Diego National University'de İşletme eğitimi almıştır.
Profesyonel kariyerine 1999-2001 yılları arasında Kent Yatırım’da uzman olarak başlayan Koramaz, 2002-2008 yılları arasında Üçel Kırtasiye Ltd.'de şirket ortağı olarak görev almıştır. 2009-2014 yılları arasında Bilgi Ltd. bünyesinde photolumi boya projesi üzerine çalışmalar yürütmüştür. 2014-2017 yılları arasında Rema Dış Ticaret A.Ş.'de Dış Satış Müdürü olarak görev yapmış, ardından 2017-2021 yılları arasında Coffee'ye adlı girişimin sahibi olarak faaliyet göstermiştir.
2021 yılından itibaren Dermapharma İlaç/Kimya ve Gübre Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmalarına devam etmektedir. İngilizce ve Almanca dillerine hakim olan Koramaz, geniş bir iş deneyimine sahiptir ve farklı sektörlerde başarılı projeler yürütmüştür.
Önemli Açıklama
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, lll-35/A.2 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği"nin 14‘üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
Uyarı
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca kitle fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi formları Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi değildir.
Risk Bildirimi
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
İşbu Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.
Yukarıdaki tüm hususları okuyup, anladığımı; işbu esasların uygulanması sırasında Platformun kusuru veya ihmali nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla özgür iradem sonucu bu " Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu"nu imzaladığımı ve bundan sonra Sözleşmeyi imzalayarak Formun bir örneğini aldığımı kabul ve beyan ederim.