Otonom Odyometre Projesi bir Teknoloji Projesidir
Biyoteknoloji, Biyomedikal ve Sağlık, Tıbbi Malzeme Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B’dir
591 Yatırımcı Pay Aldı.
22 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Odyometreler 4 yaş ve üzeri bireylerinin işitmesinin değerlendirildiği en temel ve en önemli cihazlardır. Bu cihazla sağlık personeli, hastanın işitmesini değerlendiren bazı testler uygular. Ancak bu testler 60 dakikaya kadar sürebilmektedir ve bu süre boyunca personelin aktif bir şekilde testleri uygulaması gerekmektedir. Ardından çıkan sonuçları da personelin yorumlaması gerekmektedir.
Bu durum personelin çok zaman kaybetmesine neden olur. Ayrıca personelden kaynaklı dikkatsizlik veya tecrübe eksikliği sonucu testler yanlış ya da eksik yapılabilir. Yine aynı şekilde çıkan sonuçlar da yanlış ya da eksik yorumlanabilir.
Biz de bu sorunları çözecek, işitme testlerini otonom yapıp, çıkan sonuçları otonom yorumlayabilecek bir odyometre geliştiriyoruz. Yani “Otonom Odyometre” geliştiriyoruz.
AIHear ekibi olarak;
Yapay zeka destekli bir tıbbi cihaz olan ve işitme testlerini otonom yapıp otonom yorumlayabilen “Otonom Odyometre” projemizi geliştiriyoruz.
Bu projeyle İTÜ Çekirdek, T3 Vakfı, İstanbul Teknokent, Acıbadem Teknokent gibi çeşitli ön kuluçka programlarına kabul edildik ve oralarda aldığımız eğitimlerle projemizi pivot ederek pazara en uygun hale getirdik.
Ardından TÜBİTAK’a başvuran binlerce projeyi geride bırakarak, 200.000 TL hibe desteği olan BİGG desteğini kazandık. Bu destekle Eylül 2020’de İstanbul Teknokent’te şirketimizi kurduk.
Nisan 2021'de de Ar-Ge çalışmamız için KOSGEB'den Ar-Ge ve İnovasyon desteği kapsamında 158.000 TL hibe desteği kazandık.
Kurucu ortaklar olarak, çeşitli programlara AiHear adına Eğitmen/Mentör/Jüri/Konuşmacı olarak katıldık. Bu sayede şuan Türkiye'deki odyoloji pazarında tanınır duruma geldik.
Şuan Otonom Odyometre projemizin Ar-Ge çalışmalarına devam ediyoruz. Aralık 2021'de Ar-Ge çalışmalarımızı tamamlayıp, gerekli sertifika ve izinlerin ardından hem Türkiye hem de global pazara açılmayı hedefliyoruz.
Odyometreler 4 yaş ve üzeri bireylerinin işitmesinin değerlendirildiği en temel ve en önemli cihazlardır. Bu cihazla sağlık personeli, hastanın işitmesini değerlendiren bazı testler uygular. Ancak bu testler 60 dakikaya kadar sürebilmektedir ve bu süre boyunca personelin aktif bir şekilde testleri uygulaması gerekmektedir. Ardından çıkan sonuçları da personelin yorumlaması gerekmektedir.
Bu durum personelin çok zaman kaybetmesine neden olur. Ayrıca personelden kaynaklı dikkatsizlik veya tecrübe eksikliği sonucu testler yanlış ya da eksik yapılabilir. Yine aynı şekilde çıkan sonuçlar da yanlış ya da eksik yorumlanabilir.
Biz de bu sorunları çözecek, işitme testlerini otonom yapıp, çıkan sonuçları otonom yorumlayabilecek bir odyometre geliştiriyoruz. Yani “Otonom Odyometre” geliştiriyoruz.
Ürün, bilgisayar tabanlı olmakla beraber bünyesinde; TDH-39 kulaklık, kemik vibratör, ER-3A insert kulaklık, hasta cevap butonu, kontrol paneli, ses kartı ve bir adet dizüstü bilgisayar bulundurmaktadır. Cihazın otonom özellikte olması,testlerin yanlış yapılmasına imkan vermemesi, zaman tasarrufu sağlaması ve kullanım kolaylığı sağlaması açısından piyasadaki örneklerine göre daha avantajlı konumdadır. Cihaz otonom özelliğinin yanında manuel olarak da kullanılabilmektedir.
Genel Müdür (Kurucu Ortak)
Girişim ve iş geliştirme tecrübelerinin yanı sıra, İstanbul Üniversitesi (Cerrahpaşa) Odyoloji lisans bölümü mezunudur. Ayrıca 7 yıllık yazılım tecrübesine ve yazılım sertifikalarına sahiptir.
AIHear girişimi dışında “Hesaplı Özel Ders.com”, “Chat for Learning”, “inp.press” (Independent News Platform), “DuyBul”, “Oto VNG” gibi birçok girişim projelerinde aktif rol aldı. Bu projelerle İTÜ Çekirdek, Acıbadem Bigghealth, İstanbul Üni. Teknokent, Tübitak BİGG, Türkiye Teknoloji Takımı gibi birçok kurumdaki girişimcilik programlarına kabul edilerek iş geliştirme alanında eğitimler aldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bir probleme odaklı iş geliştirme alanında düzenlediği 2020 Genç Hackathon ve 2020 Genç Ideathon yarışmalarında Türkiye birincisi oldu.
T3 Vakfının “Girişimci Adayları” programına 5000+ başvuru arasından ilk 50’ye kalarak kabul edildi. 1 yıl süren girişim eğitimlerinin ardından Aralık 2020’de bu programdan mezun oldu.
Teknik Müdür / Bilgisayar Mühendisi (Kurucu Ortak)
İstanbul Şehir Üniversitesi İngilizce Bilgisayar Mühendisliği bölümünü tam burslu olarak bitirdi. Ardından kısa bir süre özel bir bankanın yazılım ekibinde yer aldı. 2019 yılından beri İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Bilgisayar Mühendisliği bölümünde akademisyen olarak çalışmakta ve aynı zamanda Yüksek Lisans eğitimine burada devam etmektedir. Stanford, John Hopkins, MIT gibi üniversitelerden uzaktan eğitimler aldı. Makine Öğrenmesi kullanarak, Biyoinformatik ve Hesaplamalı Genomikler alanında çalışmalar yapmakta.
Araştırmacı Odyolog (Kurucu Ortak)
Diyarbakırlı olup ilk, orta ve lise öğrenimini burada başarı ile tamamlamıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Odyoloji lisans bölümünü kazandı. Üniversite yıllarında İşaret dili tercümanlık kurslarına da katılıp tercüman olmaya hak kazanmıştır. Odyolojik araştırma yapmayı hobi edinmiş ve üniversite yıllarında çeşitli yerlerlerden girişimcilik ve şirketleşmeye yönelik eğitimler almıştır.Çeşitli girişimlerde yer almış olup en son AiHear projesinde ekip ortağı olmuştur.
Araştırmacı Odyolog (Kurucu Ortak)
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa‘ da Odyoloji lisans eğitimini tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümünü bitirdi. Üniversitenin yanı sıra yazılım dilleri üzerine eğitimler aldı. 2020’ de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Genç Hackathon Benim Yurdum Yarışması’nda Türkiye 1.si olan ekipte yer aldı. Ekim 2020’den itibaren Özel bir medikal firmada Odyolog olarak çalışmaya devam etmektedir.
Biyomedikal Mühendisi (Kurucu Ortak)
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünden mezun olup aynı okulun Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne başladı. Bitirme tezi kapsamında ‘Lösemi İmmünfenotiplemesinde Yenilikçi Bir Karar Destek Sistemi’ başlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. AiHear bünyesinde donanım geliştirme ve sertifikalandırma konularında görev yapmaktadır.
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, 31641 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği (III – 35/A.2)"nin 14 üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca Paya Dayalı Kitle Fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
1- Platform nezdinde açtıracağınız hesap ve bu hesap üzerinden gerçekleştirilecek tüm işlemler için Sermaye Piyasası Kurulu, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve takas merkezleri tarafından çıkartılan ilgili her türlü mevzuat ve benzeri tüm idari düzenleme hükümleri uygulanacaktır.
2- Kitle fonlaması işlemleri çeşitli oranlarda risklere tabidir. Girişim şirketlerine ve/veya Projelere yapılan yatırımlar, özellikle de yatırılan paranın kısmen veya tamamen kaybedilmesi riski olmak üzere önemli maddi riskler içermektedirler.
3- Yatırımınızdan herhangi bir getiri elde edemeyebilirsiniz. Yatırımınız herhangi bir mevduat garantisi kapsamında değildir. Ayrıca erken aşama girişimlere yapılan yatırımlar genellikle herhangi bir temettü ödemesi sağlamamaktadır.
4- Kitle fonlaması yatırımları doğası gereği likit olmayan yatırımlardır. Yatırımınızı herhangi bir zamanda satamayabilirsiniz, satsanız bile yüksek işlem maliyetleriyle karşılaşabilirsiniz.
5- Girişim şirketinin ve/veya Projenin ticari hedeflerine ulaşamaması riski vardır. Geçmiş performans, gelecekteki sonuçların bir göstergesi olmadığı gibi, erken aşama girişimlerde geçmiş performans verisi dahi sunulamayabilir.
İşbu Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.