Retinow bir Teknoloji ve Üretim Projesidir
Biyoteknoloji, Biyomedikal , Elektrik-Elektronik , Sağlık, Tıbbi Malzeme ve Yapay Zeka Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B’dir
1114 Yatırımcı Pay Aldı.
75 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Ankara Kalkınma Ajansı, girişimin yatırım turuna fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile birlikte katılarak 300.000 TL eş finansman ile yatırım yapma kararı almıştır.
Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 6 Haziran Pazartesi saat 10:00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %30 fazladan pay verilecektir. Bu kampanya 20 iş günü ile sınırlıdır. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar mevcut ortaklar Tuğba Haklı, Kübranur Kara ve Onur Aydın'ın hisselerinden oransal olarak dağıtılacaktır.
Gözlerimiz dış dünyayı görmemizi sağlayan ve algılamamızın %80 ınından sorumlu en önemli duyu organımızdır. Çeşitli hastalıklar sonucu gözün farklı bölümlerinde oluşan bozukluklar görme kalitesini azaltır ve en kötüsü körlüğe neden olabilir. Bu hastalıklardan bazıları makula dejenerasyonu, diyabetik retinopati, glokom ve göz kuruluğudur. Sağlık istatistiklerine göre; Türkiye’de göz kuruluğu yaklaşık 30 milyon, makula dejenerasyonu 2 milyon, glokom 2.5 milyon ve diyabetik retinopati 1,9 milyon kişide görülmektedir. Bu hastalıkların erken tanı ve doğru tedavisi kritik önem taşımaktadır. Retinow, diyabetik retinopati, glokom, makula dejenerasyonu ve göz kuruluğu hastalıklarının erken teşhisine yönelik taşınabilir bir cihazdır. Retinow , güçlü yapay zeka algoritmasıyla yüksek doğrulukta sonuçlar verir. Retinow hastanın erken teşhis ile uzman göz doktoruna yönlendirilmesini sağlar ve göz sağlığını korumaya yardımcı olur.
Retinow, özellikle gelişmiş ülkelerdeki görme kaybı riskini ortadan kaldıran global bir problemi çözemeye yönelik, doğruluğu kanıtlanmış bir projedir. Dünya çapında yıllık göz kontrolüne ihtiyaç duyan 1 milyardan fazla insan varken (sadece ABD’de 75 milyondan fazla), yüksek maliyet ve bu tür taramaya erişim eksikliği nedeniyle %75’ten fazlası göz sağlığı taramasından geçememektedir. Retinow, oftalmologlar tarafından riskli gruplar için yılda en az iki kere yapılması tavsiye edilen göz kontrolüne erişimi, devrimsel nitelikte kolay hale getirmektedir.
Bugüne kadar Retinow ekibi, bir çok destek ve ödül kazandı, şimdi sıra ticari başarılarda. İlk satışlarımızı Türkiye’de yapmayı ve kendi pazarımızda başarı elde ettikten sonra, 3. yıl daha rekabetçi olan AB ve ABD pazarlarına yönelmeyi hedefliyoruz.
12 aylık dönem içinde 5 adetlik pilot satış hedefimiz var. Bu cihazları niyet mektubu aldığımız Amasya il sağlık müdürlüğü vasıtasıyla Amasya’daki Aile Sağlık Merkezleri'nde devreye almayı planlıyoruz.
2 Göz hastanesi ve bir sigorta şirketi Retinow’un sertifikasyon süreçlerinin tamamlanmasını beklemektedir. Süreçlerin sonunda kiralama modeliyle, alanında isim yapmış bu kurumlarla çalışmayı ve hastanelerden birinin Avrupa'da bulunan bir şubesinde cihazımızı devreye almayı planlıyoruz.
Tootech Sağlık Teknolojileri Limited şirketinin kuruluşundan itibaren Retinow cihazının hayata geçirilmesi için kazandığı program destekleri, bilgi , birikim , kullanılan test cihazları ve donanımlar, kurulacak Anonim Şirketin en büyük kazanımlarıdır. Güncel olarak devam eden Tubitak 1507 programı ile kazanılmış tüm haklar, şirket için kullanılmaya devam edilecektir. Kosgeb ileri girişimcilik desteği kapsamında alınan cihazlar ise Retinow projesine ait olmadığı için bedelsiz olarak devredilecektir.
Şirket bünyesinde başlatılmış Retinow'dan bağımsız tüm projelerle ilgili cihazlar, cihaz kullanım hakları, fikri mülkiyet hakları en az bir kurucu tarafından kurulacak şahıs şirketine veya adi ortaklığa veya limited şirkete veya anonim şirkete devredilecektir. Söz konusu projelerin Retinow projesiyle bir bağlantısı bulunmamaktadır ve Tootech AŞ'nin bu projelerin yürütülmesiyle ilgili yönetsel anlamda ya da mali anlamda bir yükümlülüğü bulunmamaktadır.
Retinow ekibi olarak diyabetin neden olduğu körlüğü engellemek amacıyla yola çıktık. Ailelerimizde ve yakın çevremizde diyabet hastalığı gözlemlememiz bizi bu projede kamçıladı. Bu hastalığın uzun vadeli ve titizlik gerektirdiğini biliyorduk. Daha sonra diyabetin neden olduğu komplikasyonları araştırırken en büyük problemlerden birinin, bireyin gözünü kaybetmek olduğunu öğrendik. Ailemize bu riskten haberdar olup olmadığını sorduğumuzda ‘Hayır’ cevabı almamızla birlikte proje fikrimiz artık şekillenmişti. Aslında birçok diyabet hastasının bu riskten habersiz olması Retinow cihazımızı bir an önce geliştirmemize teşvik etti. Erken teşhise yardımcı ve birincil basamak hizmetlerine yönelik olan cihazımızla birlikte, diyabet hastalarının görme kaybı yaşamalarını engellemeyi hedefledik. Erciyes üniversite hastanesindeki göz doktoru hocalarımızdan randevu aldık ve projemizin üzerinde çalışmaya başladık.
Diyabetik Retinopati Hastalığı(DR), çalışan kesimde görme kayıplarının başlıca nedenidir. DR gözün yapısını bozan bir diyabet komplikasyondur. Gözün arka bölümünde, ışığa duyarlı dokudaki kan damarlarının zarar görmesinden kaynaklanır. DR'nin bir başka özelliği de retina yüzeyinde yeni kan damarlarının oluşmasına neden olabilmesidir. Bu yeni damarların kanama potansiyeli çok yüksektir. DR tanısı konulmadığı ve tedavi edilmediği takdirde görme kayıpları söz konusu olmaktadır.
Geliştirdiğimiz Retinow sistemi, retina görüntülerini değerlendirmek için eğitimli bir uzmana ihtiyaç duymadan hızlı tarama ve triyaj sağlayacaktır. Retinow birçok özelliği ile piyasadaki ürünlerin önüne geçmektedir. Bu özelliklerin en başında karar destek mekanizmasının olması gelmektedir. Bu özellik sayesinde görüntüler yapay zeka ile bulut ortamında yorumlanarak daha hızlı, kesin ve doğru sonuçlar elde edilecektir. Cihazın önemli bir özelliği ise göz damlasından bağımsız teşhis yapabilmesidir. Mevcut sistemde damla kullanılması uzman göz doktoru onayı gerektirirken ve muayene süresini uzatırken Retinow bu sorunu ortadan kaldırmaktadır.
Türkiye’de, nüfusun yaklaşık %15'i, dünyada ise yaklaşık %10'u diyabet hastasıdır. Diyabet hastalarının %28’ inde DR görülmektedir ve her iki diyabetliden bir tanesi görme yetisini kaybetme riskinden habersizdir. DR, son evreye yaklaştıkça tedavi masrafları artmaktadır. Sadece DR sebebiyle gözü kaybetme riskinin ortadan kaldırılması için harcanan ortalama bedelin 28.000 dolar olduğu bilinmektedir. Diyabet şeker tüketiminin tüm dünyada artmasıyla, her geçen gün daha büyük bir problem haline gelmektedir. Diyabet hastalarının sayısı her yıl ortalama %7 oranında artış göstermektedir. Diyabetin görmeyle ilgili komplikasyonlarıyla mücadele edebilmek için Retinow optimum çözümü sunar. Retinow taşınabilir, ergonomik, fayda/maliyet oranı yüksek bir ürün olması sayesinde yaygınlaşmaya ve birinci basamak sağlık merkezlerinden itibaren aktif şekilde kullanılmaya uygundur. Retinow ile rutin göz tarama programları etkin şekilde yürütülebilecek ve kısa zamanda toplumun göz sağlığı yaygın olarak monitorize edilebilmiş olacaktır.
Galler ve İngiltere'de tüm ülke genelinde yapılan , çok daha ilkel koşullarda yürütülen tarama faaliyetleri sayesinde, bu ülkelerde artık DR , görme kayıplarının birinci sebebi olmaktan çıkarılmış ve on binlerce görme riski taşıyan insan göz sağlığına kavuşmuştur. Retinow taşınabilir ve damlasız kullanıma uygun olduğu için, birim zamanda, çok daha geniş kitlelerin gözü düşük maliyetlerle taranabilecektir, riskin tespitiyle, hasta uzman göz doktoruna yönlendirilebilecektir. Uygun tedavi programıyla, yüksek maliyetlere katlanılmadan göz sağlığı korunmuş olacaktır.
Başlangıçta DR teşhisine yönelik geliştirilen Retinow'un daha büyük bir potansiyel taşıdığını kavradık. Bu sebeple, cihaza yeni özellikler katarak farklı hastalıkların teşhisi üzerinde çalışmaya başladık. Tubitak 1507 kapsamında fonlanan projeyi bitirdiğimizde, Retinow artık Makular Dejenerasyon, Göz Kuruluğu ve Glokom'u da kapsayacak şekilde daha çok hastalığı teşhis edebilecektir. Plan dahilinde Retinow'un kapsamına alınacak 5. hastalık ise Alzheimer'dır. D vitamini eksikliği, kalp hastalıkları, pankinson, alzheimer ve daha birçok hastalığın yakın zamanda retinow ile teşhisi mümkün olacaktır.
Retinow cihazı yüksek çözünürlükte göz dibi fotoğrafı çekebilen ve yüksek doğrulukta diyabetik retinopati(DR) hastalığını teşhis edebilen bir üründür. Yaptığımız testlerde, DR'nin sınıflandırılmasındaki başarımızın %98'e ulaştığını gördük. Yaptığımız işi 3 ana alanla ilişkilendirdik. Bunlar Yapay Zeka, Retina Uzmanlığı ve Birincil Sağlık Hizmetleri alanlarıdır. Bu alanlardaki uzmanlarla görüşmeler yaptık. Projeye katkı sağlayacak, dünya genelinde bildikleri somut uygulamaları öğrendik. Ayrıca göz tarama muayenelerinin yapıldığı diğer kurumlar olan, doktorların gönüllü çalıştığı sivil toplum kuruluşlarıyla görüştük. Cihazın sahip olması beklenen özellikleri, doktorların dilinden tekrar doğruladık.
Karmaşık bir yapıya sahip olan göz dibi fotoğrafını çekebilmemiz için geliştirdiğimiz optik aksamda elde ettiğimiz başarı Retinow'un daha kapsamlı göz muayenelerinde kullanılma şansını artıracaktır. Edindiğimiz tüm saha çalışmaları ve araştırmalar AI algoritmamızın DR alanındaki başarısını diğer hastalıkları kapsayacak şekilde yaygınlaştırabileceğimize inandırmıştır. Ankara Şehir hastanesinde görev yapan Uzman Göz Doktoru Doç.Dr.Özdemir Özdemir ile klinik çalışma için etik kurul izinlerini alma sürecindeyiz.
Kurucu ortak/Biyomedikal Mühendisi
19.06.1997 tarihinde Samsun’un Bafra ilçesinde doğdu. 2019’da Erciyes Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliğinden mezun oldu. Stajını Novamed firmasında teknik kısımda elektrik devrelerinde yaptı. Şu an da Ankara Üniversitesinde Biyomedikal Mühendisliğinde yüksek lisans yapıyor. Mezun olduktan sonra arkadaşları ile başladığı projesi ile Tübitak 2242 yarışmasına katıldı ve 2.lik ödülü kazandı. ODTÜ Teknokent'te Tübitak 1512 için girişimcilik eğitimi aldı ve KOSGEB den ileri girişimcilik eğitimi görerek girişimci sertifikası aldı. Hamdi Ulukaya girişime katılarak 50.365 proje içerisinden son 48 projeye kalmaya hak kazandı ve girişimcilik sertifikası aldı. Üniversite 3. Ve 4. sınıfta birçok projede görev aldı. Şu an da projesi ile ilgili arkadaşlarıyla bir şirket kurdu ve şirkette yazılım ve mekanik tasarım geliştirme üzerine görev yapıyor.
Kurucu ortak/Biyomedikal Mühendisi
21.06.1996 tarihinde Amasya da doğdu. 2019’da Erciyes Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliğinden mezun oldu. Stajını Promedis firmasında satış pazarlama departmanında yaptı. Şu an da İstanbul Üniversitesinde Enformatik alanında yüksek lisans yapıyor. Mezun olduktan sonra arkadaşları ile başladığı projesi ile Tübitak 2242 yarışmasına katıldı ve 2.lik ödülü kazandı. ODTÜ Teknokentte Tübitak 1512 için girişimcilik eğitimi aldı ve KOSGEB den ileri girişimcilik eğitimi görerek girişimci sertifikası aldı. Hamdi Ulukaya girişime katılarak 50.365 proje içerisinden son 48 projeye kalmaya hak kazandı ve girişimcilik sertifikası aldı. Üniversite 3. ve 4. sınıfta birçok projede görev aldı. Şu an da projesi ile ilgili arkadaşlarıyla bir şirket kurdu ve şirkette yazılım geliştirme ve tıbbi kordinasyon üzerine görev yapıyor.
Kurucu Ortak/Endüstri Mühendisi
02.04.1980 yılında Trabzon'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimimi Trabzon’da tamamladı. 1998 yılında Trabzon Anadolu Lisesi’nden dereceyle mezun oldu ve ikinci tercihi olan İTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1,5 yıllık bir planlama yaparak Londra’ya çalışmak ve ingilizce pratiğini geliştirmek için gitti. mi geliştirmek için gitti. Türkiye'ye döndüğünde Ülker Anadolu Yakası Distribütörlüğünde 6 yıllık Planlama ve Satış müdürlüğü yaptı. 3 yıl Los Angeles'te yaşadı ve Turizm Ataşeliğinde çalışarak, road show, fuar, sosyal buluşmaların koordinatörlüğünü yaparak Türkiye'nin ABD'de tanıtılmasına katkıda bulundu. Türkiye'nin önde gelen Gayrimenkul Değerleme Şirketlerinden Eksper Değerleme AŞ'nin kurucu ortağı ve bir "Etki Start-up"ı olan Inovista Ltd'nin kurucusudur.
Kalite Güvence Uzmanı
02.11.1995 tarihinde Ordu’nun Perşembe ilçesinde doğdu. 2018 yılında Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Şu anda Erciyes Üniversitesinde Biyomedikal Mühendisliğinde yüksek lisans yapıyor. Mezun olduktan sonra, tıbbi cihazların CE belgelendirmesi ve ISO 13485 standardına uygun olarak kalite yönetim sisteminin kurulması ve yönetilmesi konularında danışmanlık veren CONFORMED Eğitim ve Danışmanlık şirketinde yurtdışı firmalar ve yurtiçinde Arçelik gibi sektörün öncülerinden olan firmalar da dahil olmak üzere 30’dan fazla firma ile aktif olarak yaklaşık 2 yıl çalıştı. Şu anda Ankara’da bulunan omurga implantlarının üretiminin yapıldığı Tria Spine Medikal A.Ş firmasında Kalite Güvence Uzmanı olarak çalışıyor. Kalite Yönetim Sistemi ve Tıbbi Cihaz Yönetmeliği kapsamında çeşitli eğitimlere katılmış ve çeşitli sertifikalar edinmiştir. Bunlardan bazıları; İç Tetkikçi Eğitimi, MDR Geçiş Eğitimi, ISO 14971:2019 Risk Yönetimi Eğitimi ve ISO 13485:2016 Temel Eğitimidir.
Elektronik Tasarım Uzmanı
Elektronik Devre Kartı (PCB) tasarımı konusunda oldukça tecrübeliyim. Aynı zamanda geliştirdiğim elektronik kartlara gömülü sistem yazılımı yazıyorum. DSP, ARM, PIC vb. platformlar için yazılım geliştirmeleri yapmaktayım. Önceki işlerimde ve tasarımlarımda Bluetooth, Wi-Fi, RFID, LoRA vb. uzaktan kontrol projeleri yaptım, bu konuda sizlere destek olabilirim. Toplamda 10 yıldır piyasada farklı sektörlere ürün geliştirmeleri yapıyorum. Elektronik tasarımı güçlendirmek adına 3D tasarımlarda yapmaktayım.
Doç.Göz Doktoru
Özdemir ÖZDEMİR, tıp doktoru diplomasını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, göz hastalıkları uzmanı diplomasını Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Anabilim Dalı’ndan aldı. Ankara Şehir Hastanesi, Göz Hastalıkları ile Prematüre Retinopatisi (ROP) Tanı, Tedavi ve Eğitim Merkezinde çalışmaktadır. 2015 yılındaysa Fellow of European Board of Ophthalmology (FEBO) diplomasını, 2016 yılında doçentlik ünvanını ve Fellow of International Council of Ophthalmology (FICO) diplomasını, 2019 yılında ise Türk Oftalmoloji Derneği Yeterlik Kurulu (TOYK) sertifikasını almıştır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Türk Oftalmoloji Derneği ile derneğin “Tıbbi Retina Birimi” ve “Optik, Refraksiyon ve Az Görme Rehabilitasyonu Birimi” üyesidir. Mesleki ilgi alanları, Prematüre Retinopatisi (ROP) Hastalığı, yenidoğan ve çocuk göz hastalıkları, retina hastalıkları, katarakt, oküloplasti ve kontakt lens uygulamalarıdır.
Önemli Açıklama
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, lll-35/A.2 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği"nin 14‘üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
Uyarı
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca kitle fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi formları Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi değildir.
Risk Bildirimi
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
İşbu Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.
Yukarıdaki tüm hususları okuyup, anladığımı; işbu esasların uygulanması sırasında Platformun kusuru veya ihmali nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla özgür iradem sonucu bu " Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu"nu imzaladığımı ve bundan sonra Sözleşmeyi imzalayarak Formun bir örneğini aldığımı kabul ve beyan ederim.