Curve Animation bir Teknoloji ve Üretim Projesidir
Medya, Eğlence Kategorisinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir
1810 Yatırımcı Pay Aldı.
405 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Kampanya öncesi yapılan ön talep toplama sürecinde 2.886 Yatırımcı 15.834.116 TL Ön Yatırım Talebi bildirmiştir.
Önemli Bilgilendirme
Kampanyanın başarıyla sonuçlanması halinde Şirkete ortak olacak kitle fonlama yatırımcılarına (B Grubu pay sahiplerine) hazırlıkları son aşamada olan ve 2024 yılında vizyona girmesi beklenen animasyon filmimizin gişe hasılatı kaynaklı gerçekleşmesi beklenen dağıtılabilir kâr artışı nedeniyle 2024 yılı kârından A grubu pay sahiplerine göre pay başına %20 daha fazla kâr payı ödenecektir. Takip eden yıllarda her pay eşit oranda kârdan pay alacaktır.
Fogville Mystery filmi ile 2024 yılı içerisinde sinemada 1.300.000 yurtiçi 90.000 global bilet satışı olması halinde 156.100.000 TL gelir elde edilmesi planlanmaktadır. Lisans hakları/Reklam Anlaşmaları ve dijital platform geliri ise 3.700.000 TL olarak planlanmaktadır.
Fogville Mystery filmi ile 2024 yılı içerisinde sinemada 700.000 yurtiçi 40.000 global bilet satışı olması halinde 81.600.000 TL gelir elde edilmesi planlanmaktadır. Lisans hakları/Reklam Anlaşmaları ve dijital platform geliri ise 3.700.000 TL olarak planlanmaktadır.
Ön Yatırım Talebi oluşturarak yatırım turunda en az bildirdiği ön talep tutarı kadar yatırımı kampanyanın ilk 5 iş günü içerisinde yapan yatırımcıların yatırım tutarlarına verilecek tüm bedelsiz paylara ek olarak; %10 İlave Bedelsiz Pay verilecektir. Bu kampanya 5 iş günü ile sınırlı olup, 23 Ekim Pazartesi akşamı 23:59'da sona erecektir. Dağıtılacak bedelsiz paylar kurucu ortaklar Ece Bilgehan ve Selçuk Yağcı'nın hisselerinden oransal olarak dağıtılacaktır.
Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 17 Ekim Salı saat 10:00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %10 fazladan pay verilecektir. Bu kampanya 20 iş günü ile sınırlı olup, 13 Kasım Pazartesi akşamı 23:59'da sona erecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar kurucu ortaklar Ece Bilgehan ve Selçuk Yağcı'nın hisselerinden oransal olarak dağıtılacaktır.
Ankara'da yer alan Curve Animation, 14 yıllık sektör deneyimiyle, çizgi film ve dizi projeleri üreterek Türkiye'nin animasyon potansiyelini uluslararası sahneye taşıma hedefiyle yola çıktı. Büyük bir tutku ve derin bir bilgi birikimiyle donanmış olan ekibimiz, Türkiye'nin animasyon endüstrisini şekillendirmek ve dünya genelinde etki yaratmak için kararlılıkla çalışıyor.
Tüm dünyada birbirine olan anlayışın, empati ve ön yargıların kırılması gibi değerlerin, özellikle çocuk yaşlarda geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Fogville Mystery böyle bir amaçla geliştirdiğimiz bir proje. Türk ve Japon, farklı kültüre sahip iki çocuk üzerinden giden, duygusal ve eğlenceli bir hikâye anlatıyor. Hızlı sahneler ve diyaloglarla gelişen, heyecanlı ve mizahi bir yapı kurduk. Çizgileriyle yurt dışı örnekleriyle yarışır, doyurucu bir görselliğe sahip olmasına özen gösterdik. Film, nefes kesici doğal oluşumlarıyla, çocuklara eğlenceli maceralar yaşatabilecek Kapadokya'da geçiyor.
Böylece duygusal ve eğlenceli bir yol hikâyesi anlatan ve her yaşa hitap eden, 75 dakikalık, komedi-macera türünde, 3 boyutlu animasyon film Fogville Mystery ortaya çıktı.
Bu animasyon film ile Türkiye'de sektöre kaliteli bir yapımla değer katmayı planlıyoruz. Filmin hem hikâyesiyle, hem de görsel olarak Türkiye'den çıkacak uluslararası bir proje olarak ses getireceğine inanıyoruz. Filmi Türkiye’de olduğu kadar Avrupa ve Asya’da da dağıtım ağına sokmayı planlıyoruz. Böylece Türkiye’de 3 milyonun üzerinde izleyici kitlesine sahip olan animasyon sektörümüz ile dünyada dikkat çekeceğimizi ve bu alanda dünya pazarına girmek için iyi bir fırsat yaratacağımızı düşünüyoruz.
Bu projeye fikir aşamasında TRT %35 oranında ortak oldu. TRT bu ortaklıkla yurt içi gişe gelirlerinin %35’ine sahip. Filmin yurt dışı gelirleri, dijital platform ve, sponsorluk anlaşmaları ve lisans haklarından doğan gelirler ise Curve Animation’a ait.
TRT ile yapılan bir ortaklığın, hem filmin yurtiçi ve yurtdışı tanıtımı ve dağıtımında, hem de sektörde kurmayı planladığımız ilişkiler konusunda projeyi çok daha büyük yerlere taşıyacağına inanıyoruz. Sinema gösterimi öncesinde TRT’nin sağlayacağı reklam çalışmaları, daha yüksek hasılat elde etmemizde fayda sağlayacaktır.
Film, TRT’nin de ortaklığını yürüttüğü Saraybosna Film Festivali gibi pek çok yurt dışı festivalde yer alabilir. Böylece dünyanın pek çok yerinden uluslararası dağıtımcılar, festival ve fon temsilcileri, yayın kuruluşları ile kalıcı ilişkiler kurmayı planlıyoruz.
3 milyonu aşan bir izleyici kitlesi barındıran yurt içinde hedefimiz, TRT’nin de reklam katkıları ve dağıtım konusundaki tecrübesiyle bu potansiyeli doğru şekilde kullanarak büyük bir gişe başarısı elde etmek. Fogville Mystery’nin 2025 yılından itibaren devam filmleri ve animasyon dizi projesiyle bilinirliğini devam ettirmesi planlanıyor.
Türk-Japon dostluğuna katkıda bulunacak olan animasyon filmimiz ile ilgilenen Japonya Büyükelçiliği, Japonya Hükümeti tarafından düzenlenen bir program kapsamında ortağımız Ece Bilgehan’ı Japonya’da 1 hafta ağırlamıştır. Japon anime stüdyoları ve ünlü anime yönetmenleri ile görüşmeler sağlayıp ilişkiler kurduk.
Fogville Mystery ile 2024-2025 yıllarında ulusal ve uluslararası çocuk filmleri ve çizgi film festivallerine katılmayı hedefledik. CineKid, Ottawa International Animation Festival, Animafest Zagreb, Anifilm and Hiroshima International Animation Festival’in Annecy Animasyon Festivali’nin Mifa Pitches Animation du Monde bölümüne başvuracağız. Animation du Monde bölümünün amacı, animasyon üretiminde sınırlı kapasiteye sahip ülkelere, dünyaya açılma ve kendini tanıtma şansı vermek. Bu bakımdan projemizin Annecy’de seçilme şansının yüksek olduğuna inanıyoruz. Annecy’nin yanı sıra 2025 içerisinde MIPCOM, Berlinale, Saraybosna Film Festivali gibi organizasyonlarda yer almak ve projeyi uluslararası alanda görücüye çıkarmak istiyoruz. Filmin festivallerde ses getireceğine inanıyoruz.
Filmin %90’ı tamamlanmış durumdadır. canlandırmalar %98, render %40 oranında tamamlanmıştır. Post-prodüksiyon, müzik ve ses kurgusu ile final render’lar tamamlandıktan sonra film vizyona hazır olacak.
Animasyon filmlerinde Canlandırma, 3D Modelleme ve iskeletlendirme süreçleri tamamlaması en çok zaman alan süreçlerdir. Post prodüksiyon ve müzik kurgusu da hazırlandıktan sonra film vizyona hazır hale gelecektir.
Curve Animation olarak, Türkiye'nin animasyon potansiyelini dünya sahnesine taşımak için büyük çaba harcıyoruz. 3D modelleme, canlandırma, iskeletlendirme, sinematografi ve ışıklandırma gibi animasyonun temel alanlarında sahip olduğumuz bilgi ve tecrübeyi kullanarak, en iyi sanatçıları projelerimize dahil ediyoruz. Bu sayede, Türkiye'nin animasyon yeteneklerini tüm dünyaya gösteriyoruz.
Bu hedeflere doğru attığımız adımların meyvelerini topluyoruz. "Fogville Mystery" adlı uzun metraj filmimiz, farklı kültürlere sahip iki çocuğun etkileyici hikayesi aracılığıyla evrensel değerleri işliyor. Aynı şekilde, "İki Balkon" adlı çizgi dizi projemiz, teknoloji ve doğanın bir araya geldiği bir dünyada çocuklara önemli yaşam dersleri sunuyor.
Yerel pazarın sınırlılığına rağmen, Curve Animation olarak dünya pazarında güçlü bir konum elde etmek için çalışıyoruz. Bu amacımızı gerçekleştirmek adına, Türkiye'nin animasyon yeteneklerini uluslararası sahneye taşımak ve dünya standartlarında projeler üretmek için T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teknogirişim desteğiyle Curve Animation'ı kurduk.
Curve Animation olarak, TRT ve BluTV gibi önde gelen iş birlikleri sayesinde Türkiye'nin adını uluslararası arenada duyurmayı hedefliyoruz. Yatırımcıların desteğiyle büyümeye devam ederek, Türkiye'nin animasyon sektöründeki saygın yeri haline gelmeyi amaçlıyoruz.
Türkiye’de çizgi diziler, genel itibariyle TRT Çocuk kanalı için üretilmektedir. Yapımı gerçekleştirilen bu çizgi diziler, TRT Çocuk kanalı tarafından satın alınmakta ve yayınlanmaktadır. 2008 yılında TRT Çocuk kanalının kurulması ile Türkiye’de çizgi dizi üretiminde önemli bir artış yaşanmıştır. Fırıldak Ailesi ve Kral Şakir gibi bazı yerli yapım çizgi diziler ise TRT Çocuk kanalının haricinde, farklı platform ve kanallarda yayınlanmaktadır.
Siz de bu fırsatı değerlendirerek hem kendi yatırımınızı değerlendirebilir hem de Türkiye'nin animasyon geleceğine katkı sağlayabilirsiniz. Hemen yatırım yaparak Curve Animation'ın büyüme hikayesine ortak olabilirsiniz!
Curve Animation olarak gelir modelimizi çeşitlendirmiş ve stratejik adımlarla projelerimizi başarıya taşımayı planlıyoruz.
Kaliteli içerikler, stratejik planlama ve büyüme potansiyeliyle Curve Animation, yatırımcılar için cazip bir seçenek sunuyor.
Kitle fonlaması ile projemizin büyümesine hız kazandıracağız ve yatırımcılarımızın değerini artıracağız.
2009 yılında başlayan yolculuğumuzla, animasyon sektörüne değer katma misyonumuzun izini sürüyoruz.
Türkiye'nin animasyon sektöründeki potansiyelini değerlendirerek büyümeyi hedefliyoruz.
Curve Animation olarak, değerlerimizi yansıtan ve izleyicilere eğlenceyle birlikte anlamlı mesajlar sunan projeler geliştiriyoruz.
Fogville Mystery
Çocuklarımızın empati, hoşgörü ve birbirine saygı gibi değerleri öğrenmesini sağlayan, duygusal ve komik bir hikaye.
İki Balkon
Farklı dünyalara sahip iki çocuğun komşu olmalarıyla başlayan eğlenceli ve öğretici bir serüven.
Üretim Süreci ve Hedefler
İlk olarak, 2024 başında vizyona girecek animasyon filmimiz ile sinema salonlarında ve dijital platformlarda gelir elde edeceğiz.
Lider Girişimci/Kurucu Ortak
Ece Bilgehan Ankara’da doğdu. İlköğretim ve liseyi TED Ankara Koleji’nde Uluslararası Bakalorya Derecesiyle tamamladı. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. New York The New School Parsons School of Design’da sanat eğitimi gördü. Daha sonra Londra Cavendish College’da animasyon prodüksiyonu eğitimi aldı. Yine Londra’da “Pre-Masters Award in Film and Video Production Practice and Management” diploması aldıktan sonra Ankara’da TRT Çocuk kanalında gösterilen çizgi dizilerde 3D sanatçısı olarak görev aldı. Daha sonra “Vücut Etkileşimli 3 Boyutlu Eğitim Simülasyonu” projesiyle; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Teknogirişim Sermaye Desteği’ni almaya hak kazanarak, Selçuk Yağcı ile birlikte Curve Animasyon Stüdyosu’nu kurdu. 2018 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım Desteği alarak animasyon sinema filmi üzerinde çalışmaya başladı. TRT’nin de ortak olduğu filmi tamamladı.
Kurucu Ortak
Selçuk Yağcı Trabzon’da doğdu.2009 yılından itibaren TRT Çocuk kanalı için yaptırılan “Keloğlan Masalları” çizgi film serisinde çalışmaya başladı. 2012 yılından 2014'e kadar aynı projelere üretim süpervizörü ve teknik yönetmen olarak devam etti. 2014 yılında TRT’nin Bosna Hersek firması Prime Time ile ortak yapımı uzun metraj animasyon projesi olan “Birds Like Us” filminde teknik yönetmenlik ve prodüksiyon süpervizörlüğü yaptı. Love, Death & Robots, Valorant projeleriyle tanınan Axis Studios İngiltere’de freelance 3D karakter sanatçısı olarak görev aldı. Devoted Studios Los Angeles’a YouTube işbirliğiyle yapılan Metaverse oyun projesinde 3D karakter model ve doku sanatçısı rollerinde görev aldı. 2014 yılında Ece Bilgehan’la birlikte Curve Animasyon Stüdyosu’nu kurdu. TRT’nin de yapımına ortak olduğu filmin yapımına halen devam etmekte.
Senarist
Pınar Yorgancıoğlu, Columbia Üniversitesi, Venedik Bienali Sinema Koleji, Saraybosna Yetenekleri ve Sundance Enstitüsü & !f Istanbul tarafından düzenlenen Senaristler Laboratuvarı’nın mezunlarındandır. Prayers at Dawn ve Mrs. Nebile’s Wormhole adlı kısa filmleri ödüller kazanmış ve New York’taki Lincoln Center gibi dünya çapındaki festivallerde ve mekanlarda gösterilmiştir. Warner Music Group ve Eko Studio NY tarafından ortak üretilen etkileşimli web dizisi The Art of Hospitality’nin ortak yaratıcısıdır. 2019 Sundance jüri ödülü sahibi kısa film Green’in kurgusunu yapmıştır. Karanlıkta Islık Çalanlar adlı filmi ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesidir.
3D Animasyon Sanatçısı
2008 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. 2008 yılından beri pek çok animasyon stüdyosunda Kral Şakir, Rafadan Tayfa, Keloğlan Masalları, Birds Like Us, Kuzucuk gibi projelerde karakter animatörü, animasyon süpervizörü ve layout sanatçısı rollerinde çalıştı. 2019 yılı itibariyle ekibimizde layout sanatçısı ve animasyon süpervizörü olarak görev almaktadır.
Konsept Tasarımcı
Türkiye geneli ilk yüz derecesiyle girdiği Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümünden 2018 yılında mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Görsel İletişim Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 2019 itibariyle farklı animasyon ve oyun stüdyolarında çeşitli çizgi dizi, kısa film ve mobil oyun projelerinde konsept tasarımcı rolünde yer aldı. İlki 2018’de tamamlanmış ikincisi halihazırda yapımı sürmekte olan iki kısa animasyon filmi Sinema Desteği kapsamında Kültür Bakanlığınca kabul edildi. 2022 yılından beri konsept tasarımcı rolüyle Curve Animation ekibinde yer almaktadır.
3D Modelleme Sanatçısı
2015 Yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünü birincilikle kazandı. Seramik Ana Sanat dalından 2019 yılında mezun oldu. Işık Üniversitesi Görsel İletişim Yüksek Lisansını %90 burslu olarak tamamladı. 2011-2015 Yılları arasında çeşitli reklam ajanslarında 3D karakter sanatçısı olarak çalıştı. 2021 yılından beri 3D sanatçısı olarak Curve Animation ekibindedir.
3D Animasyon Sanatçısı
İbrahim Babür, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon ve Film Tasarımı Bölümünden 2017 yılında mezun oldu. Pepee, Rafadan Tayfa gibi çok izlenen projelerde 3D animatör olarak görev aldı. 2019 yılında Animawarriors Challenge ödülü aldı. 2018’den beri ekibimizde animasyon yönetmeni olarak görev almaktadır.
2D Animasyon Sanatçısı
Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümünden 2021 yılında birincilikle mezun oldu. Anima İstanbul’da kısa bir süre çalıştıktan sonra takımımıza canlandırma sanatçısı olarak dahil oldu.
Storyboard Sanatçısı
2020 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümünden mezun oldu. Çeşitli projelerde storyboard sanatçısı ve karakter konsept tasarımcısı rollerinde çalıştı. 29. Altın Koza Film Festivali başta olmak üzere pek çok festivalde ödüller aldı.
Önemli Açıklama
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, lll-35/A.2 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği"nin 14‘üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
Uyarı
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca kitle fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi formları Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi değildir.
Risk Bildirimi
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
İşbu Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.
Yukarıdaki tüm hususları okuyup, anladığımı; işbu esasların uygulanması sırasında Platformun kusuru veya ihmali nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla özgür iradem sonucu bu " Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu"nu imzaladığımı ve bundan sonra Sözleşmeyi imzalayarak Formun bir örneğini aldığımı kabul ve beyan ederim.