Kratos3D Kafa Tarama Sistemi bir Teknoloji ve Üretim Projesidir
Sağlık, Tıbbi Malzeme , Tıbbi Bilişim , Yapay Zeka ve Oyun Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir
1329 Yatırımcı Pay Aldı.
207 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Ankara Kalkınma Ajansı'nın da yatırım turuna katılmasıyla birlikte, fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu toplamda 300.000 TL eş finansman ile girişime yatırım yapma kararı almıştır.
Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 27 Aralık Salı saat 10:00 itibari ile 19 iş günü içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verilecektir. Bu kampanya 19 iş günü ile sınırlı olup, 20 Ocak 2023 Cuma akşamı 23:59'da sona erecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar ortaklar Emre Kaya ve Gürol Afşar'ın hisselerinden oransal olarak dağıtılacaktır.
Kratos, tek bir tuşla dakikalar içerisinde kişilerin 3 boyutlu, yüksek detaylı modellerini oluşturabilecekleri KRT180 ve KRT360 isimli cihazlar üreten, kolay kullanımlı arayüzleri sayesinde herkes tarafından kullanılabilecek sistemler geliştirmektedir. Ayrıca, cep telefonlarına takılacak araçlarla yüksek kalitede çekimler yapılmasını sağlayacak sistemler de geliştirmeyi planlamaktadır. Bu ürünlerde kullanılması için yapay zeka ile güçlendirilmiş simülasyon algoritmasını geliştiren bir teknoloji şirketidir.
Kratos, 10.12.2022 tarihinde ilk ürünü olan KRT180'i tamamlamış ve 13.12.2022 tarihinde "Op. Dr. Mehmet Erdil" ve "Yrd. Doç. Dr. Kadir Yücebaş"a 80.000 TL'ye satarak ilk satışını gerçekleştirmiştir.
Üç boyutlu tarama, şekil ve görünüm hakkında veri toplamak için gerçek dünyadaki bir nesneyi analiz etmeyi ve dijital üç boyutlu modeller oluşturmayı sağlayan yöntemdir.
3D Kafa Tarama Sistemleri estetik cerrahinin yanı sıra, film veya oyun sektörlerinde kişilerin dijital yedeklerini oluşturmak, çeşitli efektler, inandırıcı mimik ve ifadeleri yaratmak için kullanılır. Teknoloji dünyasının dikkat çeken ismi Metaverse; gelecekte sağlık hizmetlerinden, eğlence ve işletmeler arası teknik çözümlere kadar birçok aşamada devrim niteliğinde etkiler yaratacağı ve böylece insanların dijital avatarları aracılığıyla çalışmasına, oyunlar oynamasına, arkadaşlarıyla bağlantılar kurmasına, konferans ve sanal gezilere katılmasına olanak tanıyacağından; kişilerin birebir kendi avatarlarını oluşturmasının 3 boyutlu taramayla mümkün olduğu düşünüldüğünde, Kratos'un Metaverse dünyası için de büyük bir katkı sağlayacağı şüphesiz bir gerçektir.
3D model ve simülasyon yazılımımız, her ne kadar yüz cerrahisi için yapılmış olsa da aynı yapı saç ekimi, kozmetik, kriminal kimlik tespiti, oyun ve film sektörlerinin kullanımına uygun teknolojik altyapıya sahiptir. Dijital teknolojinin ulaştığı seviye, bizlere bu cihazları geliştirmemizi ve elde ettiğimiz büyük veri havuzuyla geniş kullanım alanları sunmuştur.
Pandemi ve uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesiyle online konferans uygulamalarında geçirilen sürenin artması, insanların fiziksel görünümüyle yakından ilgilenmesine sebep oldu. Bu durum, estetik ameliyatlarına olan ilgiyi çığ gibi arttırmış ve 2021'de küresel kozmetik cerrahi pazar büyüklüğünü 71.5 milyar dolara yükseltmiştir. Kozmetik cerrahi pazarının 2030'a kadar 205.1 milyar dolar olması beklenmektedir. Global pazarda saç ekimi market büyüklüğünün 2021'de 4.9 milyar dolar olduğu, 2031'e kadar 30.1 milyar dolar olacağı öngörülmektedir.
Bu pazar hacmi doktorları, operasyon süresini kısaltmak için teknolojik yatırımlar yapmaya yönlendirmektedir. Cihazlarımız hem müşterinin ikna noktasında hem de uygulanan hizmetin süresini kısaltma noktasında ciddi bir fayda sağlamakta ve doktorların daha fazla müşteriye ulaşmasına olanak sunmaktadır.
2017 yılında, insan yüzünün anatomik yapısını inceleyerek cerrahi ve kriminal alanlarda faaliyet göstermek için harekete geçen Kratos; geliştirdiği teknolojiyle kozmetik, oyun, film ve metaverse dinamikleri üzerine de çözüm sunmayı hedeflemek üzere 2022 yılının son çeyreğinde 180°'lik yüz tarama cihazının üretimini tamamlayıp resmi olarak kurulmuş ve ilk satışını gerçekleştirerek araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin sahadaki uygulama testlerini başarıyla sonuçlandırmıştır.
Türkiye sağlık turizmi alanında önemli destinasyonlardan biridir. Ülkemiz, gelişmiş altyapıya sahip sağlık kuruluşları ve sağlık sistemi ile önemli jeotermal kaynaklara sahip olması, tarihi, zengin kültürel mirası ve düşük maliyetleri nedeniyle son yıllarda sağlık turizmi alanında tercih edilen bir ülke konumundadır. Medikal turizmin pazar büyüklüğünün 18,7 milyon dolar olduğu, 2030'a kadar 107,1 milyon dolara ulaşması beklenmektedir. Kratos hızla büyüyen bu sektörde; uzman hekim kadrosuyla sağlık sektörünün ihtiyaçlarına göre geliştirdiği ve çeşitlendirdiği cihazlarıyla hastaneler, görüntüleme merkezleri, özel kliniklerde yerini alarak sektörde söz sahibi olacaktır.
KRATOS POINT: Uzaktan muayenede çığır açan sistem
Doktorun asistanı tarafından hasta bilgileri sistemlerimize kayıt edilir ve hastaya özel QR kod oluşturulur. Hasta yakınında bulunan anlaşmalı Kratos Point noktalarından birine gider ve görevli personel bu kodu tablet ile taratır ve hastanın çekimini yapar. Bulutta işlenen model doktorun simülasyon sistemine gönderilir.
Böylece uzaktaki hastaların konsültasyon işlemi, rakipsiz fiyat avantajıyla düşük bütçeli doktorların dahi simülasyon sistemi aboneliği ile sistemlerimizi kullanımı ve hasta gizliliği korunarak çekim işleminin tamamlanması sağlanır.
Doktorların operasyondan önce; hastanın kemik yapısını, deri kalınlığını tespit etmesi gerektiğinden diğer muayenelere kıyasla uzaktan estetik muayene daha zordur. Dokusuz görüntülemeye geçiş yaparak yüzün şekilsel yapısının incelenmesi, çekilen tomografi görüntüsünün sisteme yüklenmesiyle kafatasının 3D rekonstrüksiyonu sağlanır. Kafatası ve yumuşak doku üst üste bindirilir ve doku kalınlığı ölçülür. Doktorların hastaları uzaktan muayene etmesine imkan tanıyan bu teknolojik altyapı, sağlık turizmine damga vuracaktır.
Kratos Dinamik 3D Yüz Hareketi Kodlama Sistemi'ne (KD3DFACS) dayalı dinamik 3D yüz ifadeleri içeren, veri setiyle biçimlendirilebilen, hareketli yüz modelleri üreten yüksek teknolojimizi sunmaktan gurur duyuyoruz.
Yüz algoritma sistemimiz, kişinin yüzüne ait en küçük mimik hareketlerini dahi en iyi tutarlılıkla tespit edebilecek yazılıma sahiptir. Bu özelliği hayata geçirebilmek amacıyla; çeşitli yaş, etnik köken, cinsiyet farklılıklarına sahip 15.220 katılımcının farklı mimik ve ifadelerini içeren geometrik yapı, sistemimize öğretilerek bilgi havuzumuz zenginleştirilmiştir.
Kişinin poz ve ifadesine bağlı oluşan artikülasyonlar, taranan ham model ile beraber veri kümemizdeki Kratos Dinamik 3D Yüz Hareketi Kodlama Sistemi (KD3DFACS) dizilerinden öğrenilir.
Kişiye özel olarak oluşturulan anatomik lokasyon verisi kullanılarak saç, sakal, kirpik, göz ve gözün sklera tabakası gibi diğer tüm organlar birebir tutarlılıkla yüzün ilgili bölgelerine yerleştirir. Tüm organları içinde barındıran Poligon modelleme yapısı, iskelet sisteminin giydirilmesiyle (Rigging Process) diğer platformlarda da kullanılabilmesi için hazır hale getirilir (Metaverse, NFT, Video Oyun Endüstrisi).
Ayrıca, elde edilen veri setleri ile şekil bozukluğuna sahip bölgeler tespit edilir. Altın orana göre oluşturulmuş düzeltme seçenekleri, simülasyon yazılımı aracılığıyla kullanıcılarına sunulur. Tüm bu işlemler büyük ve karmaşık verilerin işlenmesiyle dakikalar içerisinde otomatik olarak tamamlanır.
Gelişmiş makine öğrenimi altyapısıyla; laptop/telefon kameralarıyla yakalanan yüz hareketlerinin saniyeler içerisinde Unreal, Unity gibi oyun motorlarına otomatik olarak aktarılması, taranan yüz modellerinin konuşturulması sağlanır. İlerleyen zamanlarda geliştireceğimiz oyun/metaverse projelerinde kullanılacaktır.
Bugüne kadar yaptığımız çalışmalara ek olarak aşağıdaki çalışmaları da eş zamanlı olarak yürüteceğiz:
Kısa Vadeli Hedefler:
Orta Vadeli Hedefler:
Uzun Vadeli Hedefler:
Kratos'un Tarihçesi;
2017 yılında kamera ve aydınlatma düzenekleri kurularak modelleme, animasyon ve yapay zeka için veriler toplanmaya başlandı.
2018’de AR-GE faaliyetleri neticesinde elde edilen teknolojiyle, klinik kullanıma uygun bir modelin geliştirilmesi için doktorlarımızla çalışarak ilk prototip cihaz üretildi. Cihaz ve yazılımın entegre çalışabilmesi amacıyla 3D görüntüleme yazılımının kodlanması tamamlandı.
2019'da muadil ürünlerin yazılımı, kapsamlı olarak incelendi ve cerrahların ihtiyaçlarına göre hazırlanmış, klinik standartlara uygun bir yazılımın geliştirilmesi için çalışmalar genişletildi.
2020'de testleri tamamlanan ürünümüz, doktorlarımızın kliniklerinde gerçek hastalar üzerinde kullanılmaya başlandı.
2021'de sahada karşılaşılan arızalar, ihtiyaçlar değerlendirilerek yazılım ve donanımın güncellemeleri yapıldı. Yazılım ve cihazın patent başvuruları tamamlandı.
2022'de burun ve çene cerrahisinde uzman doktorlarla çalışmalara devam edilip yazılım geliştirilirken bir yandan da cerrahi toplantılarda ürünün pazarlanmasına başlandı. Sunum sırasında Rusya'daki "Ilyinskaya Hospital"dan gelen Rhinoplasti uzmanı doktorların simülasyon yazılımını beğenmesi üzerine, ilgili hastane ile fiyat mutabakatı sağlanarak gümrük prosedürlerine geçildi. Avrupa standartlarına göre üretmiş olduğumuz KRT180 için sertifikasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından görüşmelere devam edilecekir. Kratos, 10.12.2022 tarihinde ilk ürünü olan KRT180'i tamamlamış ve 13.12.2022 tarihinde "Op. Dr. Mehmet Erdil" ve "Yrd. Doç. Dr. Kadir Yücebaş"a 80.000 TL'ye satarak ilk satışını gerçekleştirmiştir.
Kratos ekibi olarak;
Mühendislerimizle beraber tasarladığımız daha küçük, hafif, portatif, daha az kamera ile ultra yüksek kalitede doku ve model kalitesine sahip 360° Kafa Tarama Cihazının Ar-Ge faaliyetleri devam ederken, 180° Yüz Tarama Cihazının satışı için toplantı ve sunumlarımız devam etmektedir.
22.08.2022 / "Kratos 3D Teknolojileri Sanayi ve Anonim Şirketi" unvanıyla şirket kuruluşunu gerçekleştirdik.
11.10.2022 / PATENT başvurusu tüm istemleriyle kabul edilmiş ve belge kararı verilmiştir.
07.12.2022 / İTÜ ARI Teknokent’in değerlendirme kurulundan 77 puan alarak ofis açma hakkına sahip olmuştur.
Vizyonumuz;
Gelişen teknolojiyle kişilerin herhangi bir cihaza gerek duymadan mobil telefonlarıyla, geliştirdiğimiz cihazlarla uygulamalarımızı kullanarak yüksek kalitede 3D modeller oluşturup cerrahi, oyun, kriminal gibi çeşitli alanlarda kullanılabilmesi için 3D simülasyon uygulamaları geliştiren teknoloji şirketi olarak sektörde lider konuma ulaşmaktır.
Bugüne Kadar Anlaşma Yaptığımız ve Çalıştığımız Müşterilerimiz Kimler?
Dr. Mehmet Erdil
Dr. Kadir Yücebaş
İlyanskaya Hospital
Dr. Süreyya Şeneldir
------
Takımla Tanışma Sürecimiz
2017'de kapsamlı olarak incelediğimiz ABD menşeili görüntüleme cihazından ilham alıp Kratos girişimini başlattık. Ekip olarak geçmiş tecrübe ve deneyimlerimizi kullanarak cihazın ilk versiyonunun Ar-Ge çalışmalarını tamamlayıp üretim modelini, 2022 yılının Ağustos ayında tamamladık. Simülasyon yazılımını doktorların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdik. Bugün ekip olarak işlerini büyük bir titizlikle ve tutkuyla yapan ekibimizle imalat ve yazılım süreçlerini devam ettirmekteyiz.
------------------
Takımın Görevleri
Kratos, teknolojik ve operasyonel kararların kritik analizine, iyileştirilmesine ve büyümesine kendini adamıştır. Uygulamalarımıza sürekli daha iyiye taşıyor ve her geçen gün kalite standartlarımızı yükseltmeyi hedefliyoruz.
Kratos, sahip olduğu veri kümesinin artmasıyla kendini geliştiren ve çözüm sunabilen bir yapay zeka teknolojisine sahiptir.
Sistem Nasıl Çalışır ?
Cihazla beraber sunulan tablet kullanılarak hastanın profili oluşturulur ve cihaz çalıştırılır, kişi hizalanıp çekimi yapılır. Veriler internet üzerinden buluta gönderilir. Kişinin 3 boyutlu modeli oluşturulur ve simülasyon yazılımının lisansına sahip olan doktorun bilgisayarına yüklenir. Doktor simülasyon işlemine başlar.
Neden bu ürüne ihtiyaç duyuluyor?
Müşterilere Rakiplerinden Farklı Ne Gibi Avantajlar Sağlıyor?
Kendini Kaç Yılda Amorti Ediyor?
Türkiye'de rhinoplasti ameliyatı 3.100 dolardan başlayıp, hastane kalitesine göre artış göstermektedir. Bir doktor ortalama 5 rhinoplasti ameliyatıyla cihaz yatırım maliyetini çok kısa sürede karşılamaktadır.
Kratos Point nedir?
Aynı bölge/bina'da bulunan doktorların tek bir cihazı satın alarak simülasyon sistemini kullandıkları yöntemdir.
a-) Doktorun asistanı, mobil uygulamamızı kullanarak hastanın bilgilerini kaydeder ve hastaya özel bir QR kodu oluşturulur.
b-) Hasta Kratos Point noktasına gider. Görevli personel QR kodu tarar ve hastanın çekimini yapar.
c-) Bulutta modeller işlem sırasına alınır ve tamamlandıktan sonra doktorun simülasyon yazılımına gönderilir. Hiçbir doktor diğer doktorun hastasını göremez.
Rakip ürünlerde ise; Simülasyon sistemi yalnızca 1 bilgisayara kurulur. Tüm hastalar ortak bir dizinde yer alır. Doktorlar uzak masaüstü ile bilgisayara bağlanarak hastaların simülasyonunu yaparlar. Her bir doktorun hastasını diğeri görüntüleyebilir.
Bulut tarafında verilerin paketlenip iş yükü azalan bilgisayarlarda ayrı ayrı işlenmesi sağlanarak yığılmaların önüne geçilir. Aynı anda birçok model işlenerek sistem efektif şekilde kullanılır.
! Derin öğrenme tabanlı yüz hizalama ile hasta yüzü hızlı bir şekilde hizalanır ve çekim işlemi 3 milisaniyede tamamlanır. Batch-Process özelliği ile hastalar 3D modellerinin oluşturulma sürecini beklemeden arka arkaya taranır.
Kurucu Ortak & CEO / İş Geliştirme
İKÜ Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Bölümü'nden mezun olup, 2016 yılında İ.Ü. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Tıp Fakülteleri için interaktif 3D cerrahi eğitim simülasyon uygulamaları geliştirmiş, TÜBİTAK destekli pek çok projede yer almış, Amerika'da bulunan Ziva Dynamics gibi karakter animasyonları üzerine yazılımlar geliştiren stüdyolarda karakter tasarımcısı olarak projelerde yer almıştır. Dijital prodüksiyonda kullanılan Autodesk Maya, Sidefix Houdini programları ve Python diline yetkin olup, 2017 yılında ilk yüz tarama ve animasyon sistemini kurarak Kratos girişimini başlatmıştır. 3D yapay zeka teknolojileri ve uygulanabilirliği hakkında derinlemesine bilgi sahibidir. Kaya, 2004 yılından bu yana derin öğrenme tabanlı 3D yüz rekonstrüksiyon çalışmalarına devam etmektedir.
Görev ve Sorumluluklar
Kurucu Ortak & CTO / Yazılım ve Sistem, Üretim Planlama
2001'de Marmara Üniversitesi Elektrik Eğitimi Bölümünden mezun olup, endüstriyel otomasyon sektöründe faaliyet gösteren çeşitli firmalarda yaklaşık 20 yıldır Web, Mobil, Masaüstü platformlarında gömülü sistemler ve otomasyon projeleri geliştirmiş olan Afşar; C#, C++, Python kodlama dillerine hakim olup, makine otomasyonu hakkında derinlemesine bilgi sahibidir. Proje yöneticisi olarak kariyerine devam etmiş ve 2017'de Kratos girişimini başlatarak sistemin mimarisini oluşturan beyin takımında yer almaktadır.
Görev ve Sorumluluklar
Sağlık Sektörü Koordinatörü, Yazılım Danışmanı/Operatör Doktor
2010–2015 yılları arasında Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesinde asistanlığını tamamladı. 2016–2018 yılları arasında Ağrı Devlet Hastanesinde doğu hizmetini tamamlayarak 2018 yılında özel kliniğini kurdu.
Asistanlıkta 2013 Kasım 2014 Haziran ayında, Amerika Birleşik Devletleri Minnesota Üniversitesi Otopataloji Laboratuvarı'nda araştırmacı olarak bulundu. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi "Hayvan Deneyleri Etik Kurallarının Çalışma Usul ve Esasına Dair Yönetmelik Uyarınca Araştırıcılar için Deney Hayvanları Kullanımına Ait Eğitim" içerikli sertifika programı sertifikalarını almaya hak kazandı.
Op. Dr. Mehmet Erdil, asistanlık yıllarından itibaren kulak burun boğaz ameliyatlarıyla birlikte özellikle rinoplasti alanına yoğunlaşarak edinmiş olduğu tecrübeyi artırmıştır.
Görev ve Sorumluluklar
Yazılım Danışmanı / Yardımcı Doçent Doktor
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesini 2008 yılında bitirmiştir. 2014 yılında İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kulak Burun Boğaz uzmanı olduktan sonra uzun süre çeşitli özel hastanelerde sayısız ameliyat gerçekleştirmiş ve 2018 yılında özel kliniğini kurmuştur.
Şimdi Kozmetik ve Fonksiyonel Rinoplasti, Kepçe Kulak Cerrahisi (Otoplasti), Botox Enjeksiyonları (Yüz Gençleştirme için) ve Dolgu Enjeksiyonları (Yüz ve Dudaklar) alanında yoğun bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir.
Görev ve Sorumluluklar
Stratejik Danışman, Teknik Koordinatör / Operatör Doktor
Süreyya Şeneldir, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Şeneldir, kariyeri boyunca 10.000'in üzerinde fonksiyonel ve estetik burun estetiği ameliyatı gerçekleştirmiştir. Ayrıca ulusal ve uluslararası düzeyde sayısız kurs ve konferansa katılmıştır.
2012 yılında, deneyim ve felsefesini diğer rinoplasti cerrahları ile paylaşmak amacıyla Rinoplasti Okulu'nu kurmuştur. Altıncı yılına giren programdan 2000'den fazla eğitim aldı. Ayrıca, katılımcılara ilk kursta öğretilen teoriyi uygulama şansı veren ilgili "Kadavra Kursu" ve "Burs Programı" nı kurmuştur.
Şeneldir, hastanın ve cerrahın deneyimini geliştirmek için en son teknolojiden yararlanmanın tutkulu bir savunucusudur. Yaratıcı üretkenlik felsefesi, MagicSaw ve Rhinosmarts olmak üzere iki ürün serisinin oluşturulması da dahil olmak üzere çalışmalarının çoğunun temelini oluşturur.
Görev ve Sorumluluklar
Ürün Geliştirme ve Endüstriyel Tasarım / Makine Mühendisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun olmuştur. Otomativ sektöründe beş yıldır aktif olarak ürün tasarımı ve endüstriyel tasarım yapmaktadır. Kratos'un ürettiği cihazların endüstriyel tasarım süreçlerini yürütmektedir.
Görev ve Sorumluluklar
Ar-Ge ve Satış Destek/Teknik Servis Uzmanı
Aslantaş, 2008'de Pazarlama uzmanı olarak kariyerine başlamış, kurumsal firmalarda IT uzmanı olarak çalışmaya devam etmiştir.
Görev ve Sorumluluklar
Önemli Açıklama
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, lll-35/A.2 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği"nin 14‘üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
Uyarı
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca kitle fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi formları Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi değildir.
Risk Bildirimi
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
İşbu Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.
Yukarıdaki tüm hususları okuyup, anladığımı; işbu esasların uygulanması sırasında Platformun kusuru veya ihmali nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla özgür iradem sonucu bu " Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu"nu imzaladığımı ve bundan sonra Sözleşmeyi imzalayarak Formun bir örneğini aldığımı kabul ve beyan ederim.