Melda.io AI Eğitim Platformu bir Teknoloji Projesidir
Eğitim , Yapay Zeka ve Yazılım Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir
199 Yatırımcı Pay Aldı.
53 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Yatırımcılarımızdan gelen talepler doğrultusunda aşağıda belirtilen bedelsiz paylar için tarih ve oranlar güncellenmiştir. Yatırım turunun başlama tarihi itibari ile EFT veya Kredi Kartı ile yatırım yapmış ve yapacak olan yatırımcılarımızın alacağı bedelsiz paylar %5 artırılmış, bedelsiz pay almak için son tarih 10 gün uzatılmıştır. Bu kapsamda en az 500 ₺ - 9.999,99 ₺ aralığında yatırım yapan yatırımcıların yatırım tutarlarına verilecek paylara ek olarak ilave %10 bedelsiz pay yerine %15, en az 10.000 ₺ - 49.999,99 ₺ aralığında yatırım yapan yatırımcıların yatırım tutarlarına verilecek paylara ek olarak ilave %15 bedelsiz pay yerine %20, en az 50.000 ₺ ve 99.999,99 ₺ aralığında yatırım yapan yatırımcıların yatırım tutarlarına verilecek paylara ek olarak ilave %20 bedelsiz pay yerine %25, en az 100.000 ₺ ve üzeri yatırım yapan yatırımcıların yatırım tutarlarına verilecek paylara ek olarak ilave %25 bedelsiz pay yerine %30 bedelsiz pay hediye edilecektir. Bu güncelleme ile birlikte bedelsiz pay hediyeleri için toplam süre 35 gün olacak, bedelsiz pay hediye kampanyası 19 Eylül Perşembe akşamı saat 23.59'da sona erecektir. Dağıtılacak bedelsiz paylar Kurucu Ortak Servet Ahmet Çizmeli'nin hisselerinden dağıtılacaktır.
Melda.io, geleceğin eğitim teknolojilerini şekillendiren yenilikçi bir projedir.
Kampanya Hakkında Bilgilendirmeler
Bedelsiz Pay Hediye Kampanyaları
Yatırımcılarımıza Platformumuzda İndirim Uyguluyoruz
Pranageo Software, 2016 yılında kuruldu ve o günden bu yana eğitim teknolojileri alanında yenilikçi çözümler sunmaya odaklandı. Şirketimiz, TÜBİTAK TEYDEB destek programlarından aldığı fonlarla Ar-Ge çalışmalarını sürdürdü ve COVID-19 sürecinde online eğitime yönelik özellikler ekleyerek platformunu geliştirdi. 2023 yılı itibariyle, pazar araştırmaları ve saha testleri tamamlanarak melda.io’nun ticarileştirilmesi için yatırım turuna çıkılmıştır.
Kısa Vade (0-12 Ay):
Orta Vade (12-36 Ay):
Uzun Vade (36 Ay Üzeri):
LMS bileşenin sahip olduğu temel özellikler şunlardır:
DATA bileşeni, derinlemesine veri analizi ve kullanımı kolay araçlar, otomatik grafik ve görselleştirme, detaylı raporlama, entegre veri işleme araçları, kullanıcı dostu arayüz, büyük veri setleriyle yüksek performans, çoklu programlama dili desteği, Markdown entegrasyonu, yayınlama ve paylaşma seçenekleri, ve yapay zeka desteğiyle hızlı bir şekilde verilerden anlam çıkartma ve grafiklerden sunum oluşturma gibi temel özellikler sunar.
Bilgi Teknolojileri Eğitimi
Teknolojideki gelişmeler, kariyer arayışında olan genç kitleleri şimdiden bilgi teknolojileri alanına çekmeye başlamıştır. Bu alanın büyüme potansiyeli çok yüksektir ancak yapay zeka alanında yüksek nitelikli ve deneyimli çalışan talebi, günümüz üniversite mezunları tarafından karşılanamamaktadır. Bunun ana sebebi, mevcut eğitim müfredatlarının geleneksel ve yerleşmiş kurallara göre planlanması ve dolayısıyla çok hızlı gelişen küresel bilgi teknolojilerine, endüstri ve işe alım trendlerine yetişememesidir. Önümüzdeki dönemlerde yazılım, veri analizi, makine öğrenmesi ve yapay zeka konularında eğitim endüstrisinde büyük gelişmeler yaşanması beklenmektedir. Bu da söz konusu teknolojilerin eğitimi konusunda atılımlar yapılması gerekliliğini doğurmaktadır. Bu atılımların başında da eğitim süreçlerinde kullanılacak yazılımlar ön plana çıkacaktır.
Bilgisayar Destekli Uzaktan Eğitim
Pandemi, birçok ülkede eğitim operasyonlarını kesintiye uğrattı ve eğitim kuruluşları, ani bir geçişle uzaktan eğitime adapte olma zorunluluğu ile karşılaştı. Bu dönemde, altyapı eksiklikleri nedeniyle genellikle telekonferans yazılımları gibi amaca uygun olmayan araçlarla dersler yapılmak zorunda kalındı. Sonuç olarak, uzaktan çalışma ve eğitim kültürü iş dünyasında kalıcı bir yer edinmiştir. Bu bağlamda, bilgisayar destekli eğitim platformlarının günümüz şartlarına uygun ve etkili uzaktan eğitim sağlayacak şekilde tasarlanması büyük önem taşımaktadır. melda.io, her aşamasında bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak geliştirilmektedir.
Eğitim Yönetim Sistemleri (LMS)
Örnekler: Moodle, Open Edx, Ilias, Google Classroom
Özellikler:
Sınırlamalar:
Çevrimiçi Eğitim Platformları
Örnekler: Udemy, Coursera, Lynda, Pluralsight, Udacity
Özellikler:
Sınırlamalar:
Telekonferans Platformları
Örnekler: Webex, Microsoft Teams, Zoom, Gotowebinars, Whereby
Özellikler:
Sınırlamalar:
Farklı platformların kullanımı, eğitim süreçlerini karmaşık ve verimsiz hale getiriyor, zaman ve kaynak israfına neden oluyor. "Hepsi Bir Arada" platformu, eğitim süreçlerini akıcı ve verimli kılar, modernizasyon ve inovasyonu destekler. Bu, eğitim kurumlarının ve bireylerin teknolojiye dayalı eğitimden maksimum fayda sağlamasını sağlar.
Hepsi Bir Arada Çözümünün Eğitimcilere Sağladığı Avantajlar:
Hepsi Bir Arada Çözümünün Öğrencilere Sağladığı Avantajlar:
Mevcut Çalışmalar: melda.io DATA ürünümüz (Tübitak TEYDEB AR-GE projeleri)
Özellikler:
Çıktı Niteliğindeki Ürün ve Hizmetler: Yapay zeka destekli eğitim platformumuz, dijitalleşmenin önem kazandığı çağımızda gerekli olan programlama, yazılım geliştirme ve veri işleme süreçleri hakkında interaktif eğitimlerin sunulacağı bir online platformdur. Eğitimler fiziksel veya sanal sınıflarda verilirken, platformun sunduğu özellikler ve araçlar sayesinde eğitmen ve öğrenciler arasında anlık etkileşime olanak sağlar. Platformumuzun sunduğu değer önerilerine ait bazı özellikler şunlardır:
I - Kod Çalıştırılan İnteraktif Ders Ortamı:
Halihazırda bu tarz eğitimler video tabanlı on-demand platformlar, standart LMS yazılımları veya telekonferans programları ayrı ayrı kullanılarak verilmektedir. melda.io LMS’ın sunduğu tüm bu özelliklerin bir arada olması, günümüz teknolojilerine uyumlu yenilikçi ve sürdürülebilir bir eğitim deneyimi sağlar.
II - Öğrenci Performansının Anlık Ölçümü:
III - Öğrencilere Performans Odaklı Kişiselleştirilmiş Eğitim: Değer önerimizin önemli bir başka özelliği, öğrencilere kişiselleştirilmiş eğitim içerikleri ve deneyimleri sunmaktır. Kod değerlendirme, soru üretme, ödev oluşturma ve öğrencilere anlık içerik gönderimi gibi süreçleri otomatikleştirerek eğitmene zaman kazandırmayı hedeflemektedir. Öğrenci performansını ve derse katılımını sürekli veri toplama stratejisi dahilinde ölçer ve anlık ve geriye dönük geri bildirimler oluşturarak öğrenme sürecini hızlandırır ve güçlendirir.
CEO / Lider Girişimci
Ahmet Çizmeli, 1973 Ankara doğumludur. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir. ODTÜ Çevre Mühendisliği mezunudur ve master ve doktora ve doktora sonrası araştırmalarını çevrebilimi konusunda Kanada'da yapmıştır. Akademik uzmanlık alanı uydu görüntüleri ile uzaktan algılama ve biyo-optik oşinografik veri analizidir. Yıllarca Kanada, Türkiye ve Danimarka'da bu konular üzerinde akademik araştırmalarda bulunmuş, çeşitli üniversitelerde okutman olarak lisans ve yüksek lisans seviyelerinde dersler vermiştir. Bir dönem Danimarka'da bir medikal Ar-Ge şirketinde veri bilimcisi olarak çalışmıştır.
2016 senesinde Tübitak desteği ile PranaGEO girişimini kurduktan sonra yazılım/veribilim sektörüne geçiş yapmıştır. Müşterilerinin tamamı yabancı startup'lar olan PranaGEO'da, kendi iş fikrini hayata geçirmiş ve bulutta çalışan veribilim eğitim platformunu ürün olarak geliştirilmesinde liderlik etmiştir.
Takım Lideri & Yazılım Geliştirici
Esra Ay full stack web geliştirici ve veri bilimcisidir. İzmir'de doğmuş ve çocukluğundan beri teknolojiye büyük bir ilgi duymuştur. Bu ilgisi, onu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumaya yönlendirmiştir. Üniversite yılları boyunca teknoloji ve veri analitiği konularına olan ilgisini daha da derinleştirmiş ve mezun olduktan sonra bu alanda kariyer yapmaya karar vermiştir. Kariyerine Pranageo’da Junior Full Stack Geliştirici olarak başlamıştır. Frontend ve backend geliştirme projelerinde önemli roller üstlenmiştir. Kısa sürede gösterdiği başarılarla dikkat çekmiş ve Melda gibi önemli projelerde kilit rol oynamıştır.. Şu anda Pranageo’da Takım Lideri olarak görev yapmaktadır ve Melda için full stack yazılım geliştirme yapmaktadır. Programlama dillerinden veri bilimine, proje yönetiminden takım liderliğine kadar geniş bir yelpazede uzmanlaşmıştır. R, JavaScript, HTML/CSS, Vue, Node.js hakkında derinlemesine bilgi sahibidir.
Senior Yazılım Mühendisi
Mustafa Yakut, Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunudur ve daha öncesinde mezun olduğu Programlama ile Fizik bölümlerinde edindiği teknik bilgi ve birikimle birçok projede yer almıştır. Mezuniyet sonrası pek çok projeye katkıda bulunmuş ve projelerin devamını sağlamıştır. Profesyonel kariyerinde Node.js, Vue.js ve TypeScript gibi modern teknolojilerle çalışmaktadır. 10 yılı aşkın Node.js ve PHP deneyimiyle performans odaklı ölçeklenebilir sunucu uygulamaları geliştirmekte, HTML ve CSS uzmanlığıyla kullanıcı dostu ve esnek tasarımlar oluşturmakta, 5 yılı aşkın Vue.js deneyimiyle etkileşimli kullanıcı deneyimleri sunmaktadır. Ayrıca, 4 yılı aşkın TypeScript deneyimiyle güçlü tip desteği ve güvenilir sistemler geliştirmektedir. 7 yılı aşkın Neo4j ve 10 yılı aşkın MySQL deneyimiyle hızlı ve bakımı kolay veritabanı modellemeleri üzerine çalışmaktadır. Sürekli öğrenmeye açık ve yenilikçi çözümler geliştirmeye odaklanmıştır.
Yapay Zeka & Makine Öğrenmesi Mühendisi ve Ürün Yöneticisi
Başak, Ankara'da yaşayan bir yazılım geliştirici ve yapay zeka tutkunu olarak teknoloji dünyasında yer almaktadır. Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Başak, İktisat alanında yüksek lisansına başladıktan sonra 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nde analist olarak stajyerlik yaptı. Bu dönemde yapay zeka ile makine öğrenmesi konularına ilgisi gelişti ve kendini geliştirmek için çok sayıda informal eğitimler aldı. 2023 yılında ise kariyerinde önemli bir değişiklik yaparak PranaGEO'da yazılım geliştirici olarak çalışmaya başladı. Python kullanarak arka uç ve ön uç geliştirme, test yazma gibi alanlarda şirket projelerinde yer aldı. Bu süreçte, Ecolic Farm için üreticiler ve tüketiciler arasındaki ulaştırma süreçlerini optimize eden bir mikro servis geliştirdi. Şu anda, melda.io bünyesinde sınıf verilerinin kullanıldığı algoritmalar ve yapay zeka çözümleri üzerinde çalışarak veri bilimi ve yapay zeka alanındaki uzmanlığını geliştiriyor.
Yazılım Geliştirici
Matematik Mühendisliği alanında lisans derecesini 2019-2023 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Veri Güvenliği ve Kriptografi alanında yüksek lisans yapmaktadır. İngilizce, Türkçe, Azerice ve Rusça dillerinde yetkindir. Web geliştirme ve makine öğrenimi alanlarında farklı şirketlerde staj yapmıştır. PYZ Realize Design Studio'da web geliştirici olarak çalışarak kurumsal web sitelerinin ön yüz ve arka yüz geliştirilmesinden sorumlu olmuştur. Nefes IOT'de makine öğrenimi mühendisliği stajyeri olarak yangın simülasyonları üzerinde çalışmıştır. Ecolic Farm'da hem kurumsal hem de e-ticaret web sitelerinin geliştirilmesinden sorumlu olmuştur ve akıllı Coğrafi Bilgi Sistemi geliştirme projelerinde yer almıştır. Şu anda Pranageo ve Procon firmalarında yazılım geliştirici ve web geliştirici olarak çalışıyor, yazılım tabanlı çözümler ve kurumsal web sitelerinin geliştirilmesi, ön yüz ve arka yüz süreçlerinde aktif rol almaktadır.
DevOps Mühendisi / Stajyer
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2024 yılında mezun oldu. İlk stajını oyun sektöründe yaptıktan sonra alanını değiştirmeye karar verip back-end alanına yöneldi. 2. stajını back-end ve DevOps üzerine yaptıktan sonra onun için doğru bir tercih olduğunu anlayıp kariyerine bu alan üzerinden devam etmek istediğine karar verdi. Bölüm bitirme projesinde de sıfırdan bir web uygulamayı full-stack bir şekilde geliştirerek günümüz sistemlerinin çalışma standartlarına ve prensiplerine uygun hale getirmek üzerine yaptı. Bitirme projesi sırasında da PranaGEO şirketinde DevOps üzerinde staj yapmaya başladı ve şu anda (04.08.2024) stajına devam ediyor.
DevOps Mühendisi / Stajyer
Begüm Önal, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde son sınıf öğrencisidir. İlk staj deneyimini Mert Software & Electronics'te Back-end Developer olarak gerçekleştirmiştir. Şu anda Pranageo'da DevOps stajyeri olarak çalışmaktadır ve bu alanda kendini geliştirmektedir. Son sınıf projesi, LilyPond Frescobaldi adlı açık kaynaklı bir müzik yazılımına katkıda bulunmak üzerinedir. Açık kaynak topluluğuna katkıda bulunmaktan büyük keyif almaktadır. Ayrıca Cisco Certified Network Associate (CCNA) sertifikası üzerine çalışmış ve sistem yönetimi ile ilgilenmektedir.
Veri Bilimci / Stajyer
Murat Can Yaman, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi. Veri bilimi, makine öğrenmesi ve yapay zeka alanlarında uzmanlaşmayı hedefleyen Yaman, bu alanlarda kendini geliştirmeye kararlıdır. Aynı zamanda, bilgisayar bilimlerinin farklı alanlarına olan merakıyla sistem programlama ve mikroişlemciler üzerinde de çalışmalar yapar. Python, R ve C programlama dillerinde aktif olarak kod yazıp, sürekli yeni bilgiler edinir. Mezuniyet sonrası veri bilimi alanında yüksek lisans yapmayı planlayan Yaman, bu alanda derinlemesine bir uzmanlık kazanmayı amaçlamaktadır. İleriye dönük hedeflerine ulaşma konusunda motive ve azimlidir, her adımında kendini geliştirme ve yenilikleri öğrenme arzusuyla doludur.
Yazılım Test Uzmanı / Stajyer
İlayda, 2015-2019 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı lisans bölümünü, 2020-2023 yılları arasında ise aynı üniversitede Yeni Türk Edebiyatı alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Akademik gelişim sürecinde bir yıl boyunca pedagojik formasyon eğitimi almış ve staj yapmıştır. İş hayatına dahil olduğu ve bir kolejde öğretmenlik yaptığı yıllarda ise kariyer değişimine karar vermiş ve kendini geliştirmeye çok açık olduğu bilgisayar teknolojilerine adım atmıştır. Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde ikinci sınıf öğrencisidir. Eğitimi sırasında data etiketleme gibi kısa süreli işlerin yanısıra teorik bilgilerini pratiğe dökebilmek için PranaGEO’da yazılım test süreçlerinde aktif rol oynamak adına staj yapmaktadır ve bu alanda aldığı eğitimlerle kendini geliştirmektedir.
Önemli Açıklama
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, lll-35/A.2 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği"nin 14‘üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
Uyarı
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca kitle fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi formları Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi değildir.
Risk Bildirimi
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
İşbu Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.
Yukarıdaki tüm hususları okuyup, anladığımı; işbu esasların uygulanması sırasında Platformun kusuru veya ihmali nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla özgür iradem sonucu bu " Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu"nu imzaladığımı ve bundan sonra Sözleşmeyi imzalayarak Formun bir örneğini aldığımı kabul ve beyan ederim.