Meta3D Kusursuz Baskı ile İmalat bir Teknoloji ve Üretim Projesidir
Elektrik-Elektronik , Makine, Teçhizat, İmalat , Robotik , Sağlık, Tıbbi Malzeme ve Savunma Sanayi Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir
40 Gün 16 Saat 29 Dakika
144 Yatırımcı Pay Aldı.
35 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Yatırım YapMeta3D Company bünyesinde geliştirilmiş olan 3 adet FDM yazıcı ve 2 adet SLA (Reçine) tipi yazıcı ile geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam eden birçok teknoloji mevcuttur. Çıkacağımız yatırım turu ile alacağımız fon, bu makinelerin Türkiye’de ve global pazarda satışlarının başlaması için pazarlama bütçesi ve hâlihazırda oluşturulan üretimin hızlandırılması için kullanılacaktır. (Distribütörlük verilecek yerlere örnek makine gönderimleri, gerekli belgelerin alınması)
Meta3D, 3D baskı piyasasına hitap eden yeni ve inovatif ana ürünler ve yan ürünler sunmaktadır. Dünyadaki cutting-edge 3D baskı teknolojilerini tek bir makineye entegre ederek, kullanılabilirlik ve sürdürülebilirlik açısından avantaj sağlamaktadır. Meta3D Company’nin geliştirdiği yazıcılar, hatasız baskı oranı çok yüksek, kalibrasyon gerektirmeyen endüstriyel ve profesyonel 3 boyutlu yazıcılardır. Aynı zamanda, kendi bünyesinde birçok şirkete ve müşteriye üretim hizmetleri verebilmektedir.
5 Eksen Teknolojisi: Meta3D Company tarafından üretilen tüm FDM yazıcılar, 5 eksen baskıya hazır mekanik sistem ile teslim edilmektedir. 5 eksen baskı sayesinde:
Meta Slicer Yazılımı: Açık kaynak kodlu olan Meta Slicer, IDEX (Independent Dual Extrusion) teknolojisini entegre etmiştir. Support3D ile entegre olarak çalışabilmektedir.
Korse Takip Sistemi: Skolyoz (omurga eğriliği) olan çocuklar için özel olarak geliştirilen Korse Takip Sistemi’nin tüm AR-GE çalışmaları tamamlanmış olup, son testlerden sonra 10 adet satışı gerçekleştirilecektir. Devamlı olarak satışı yapılacak olan bu ürünün yazılımı ve donanımı tamamen Meta3D Company bünyesinde geliştirilmiştir.
Meta3D Company ekibi, ileri teknolojiye olan tutkusunu gerçek dünya çözümlerine dönüştüren, yenilikçi ve dinamik profesyonellerden oluşmaktadır. Her biri kendi alanında uzman olan ekibimiz, 3D yazıcı teknolojileri, yapay zeka, mühendislik ve yazılım geliştirme konularında derin bilgi ve deneyime sahiptir. Ekibimiz, Türkiye ve global pazarda endüstri standartlarını yeniden tanımlayarak, Meta3D'nin vizyonunu hayata geçirmektedir. Güçlü mühendislik altyapısı ve yaratıcı problem çözme yetenekleriyle, her bir ekip üyesi, Meta3D'nin yenilikçi ürün portföyünü sürekli olarak geliştirmekte ve büyütmektedir.
Katılınan Fuarlar/ Programlar ve Tarihleri :
Amacımız, yenilikçi ve geliştirilebilir, hatasız baskı oranı çok yüksek, minimum düzeyde kalibrasyon gerektiren profesyonel ve endüstriyel 3 boyutlu yazıcılar üretmektir. Müşterilerimize çipli filament ya da kilitli yazılım gibi kısıtlamalar olmadan, Ar-Ge veya üretim akışlarına kolayca entegre edilebilecek cihazlar sunuyoruz.
Yeni Lansmanlar
Yakın zamanda farklı klasmanlarda 5 farklı 3 boyutlu yazıcı modelinin lansmanını yapacağız. Yazıcıların test edilmesi açısından ilk etapta 8 makinelik bir satış gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
Meta Slicer
Meta3D Company tarafından geliştirilen ve geliştirilmeye devam eden Meta Slicer, şirketlerin ve son kullanıcıların yazıcılarını kullanırken istedikleri tüm ayarları çok kompakt bir arayüz ile ayarlamalarına olanak tanır.
5 eksen baskı mekaniği: 5 eksen baskıya göre G-code oluşturabilme yeteneği, dünyada ilk kez FDM yazıcılar için 5 eksen baskı dilimleyici programı olacaktır.
Meta 3D olarak üretmekte olduğumuz aşağıda göreceğiniz 5 farklı ürünün yanı sıra Meta Slicer çalışmamız sayesinde de hem donanım hem de yazılım anlamında şirketimizin kabiliyetlerini şekillendirmekteyiz.
Ürün Modelleri:
Ürünlerin detayları aşağıda açıklanmaktadır.
Meta Slicer: Meta3D Company tarafından geliştirilen Meta Slicer, dünyada IDEX teknolojisi entegre edilmiş ilk açık kaynak kodlu yazılımdır. Meta Slicer, sadece Meta3D Company yazıcılarıyla değil, tüm yazıcılarla çalışabilen bir dilimleyici yazılımdır.
Meta Slicer'ın Avantajları:
IDEX Teknolojisi: IDEX teknolojisi, farklı erime sıcaklıklarındaki polimerleri tek baskıda kullanabilmektedir.
Gelişmiş Özellikler:
Meta3D Company Ürünlerinin Özellikleri:
IX Pro ve X Pro:
Meta Fast:
Meta SLA & Meta SLA Lite (SLA):
Lider Girişimci / Kurucu Ortak / Ar-Ge Mühendisi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği eğitimi sırasında robotik stajlarla pratik deneyim kazanan Bilgihan Söylev, mezuniyet sonrası kariyerine proje yöneticisi olarak başlamış, ekip yönetimi ve proje süreçlerinde derin tecrübeler edinmiştir. Ankara Tekmer ve Yücelen Grup’ta üstlendiği görevlerle teknik ve stratejik yetkinliklerini geliştirmiştir. Uzun süredir Meta3D Company'nin kurucu ortağı olarak görev yapmaktadır. Ar-Ge, finansal yönetim ve müşteri ilişkileri gibi alanlarda aktif rol oynayan Söylev, yenilikçi çözümler üreterek şirketin büyümesine katkı sağlamaktadır.
Makine Mühendisi / Kurucu Ortak
Cem Uğurçekiç, ilkokul yıllarından beri maker kültürüyle büyümüş ve birinci sınıftan itibaren kendi robotları üzerinde çalışmıştır. 3 boyutlu yazıcılarla ilk kez 2014 yılında Kanada’da lise eğitimini tamamlarken tanışmıştır. Türkiye’ye döndüğünde makine mühendisliği lisans eğitimini tamamlamış ve mezuniyet sonrası Ankara Tekmer ve Yücelen Group’ta çalışmıştır. 2021 yılının Kasım ayında, Bilgihan Söylev ile birlikte Meta3D Company’yi kurmuş ve 3D yazıcı teknolojileri üzerine yenilikçi çözümler geliştirmeye başlamıştır.
Yazılım Mühendisi / Yazılım Müdürü
Atay Kaylar, çocukluğundan itibaren bilgisayarlar ve bilgisayar oyunlarıyla ilgilenmiş, bu alanda erken yaşlardan itibaren deneyim kazanmıştır. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi alarak teorik ve pratik bilgi birikimini geliştirmiştir. Üniversite dönemi boyunca çeşitli projelerle kodlama, bilgisayar sistemleri ve donanım konularında uzmanlaşan Kaylar, Java ve Python dillerinde stajlar yapmış, bu süreçte veri tabanı ve Android Studio gibi alanlarda tecrübe edinmiştir. Kariyerine Meta3D Company’de devam eden Atay Kaylar, burada üniversitede edindiği bilgi ve deneyimleri MetaSlicer projesi üzerinde kullanmaktadır.
Makine Mühendisi / Ar-Ge Mühendisi
Mustafa Kemal Afyonkarahisar ilinde doğmuştur. Lise Eğitimini Afyon Kocatepe Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. Daha sonra makine ve robotik gelişimlerin kendisini etkilemesiyle makine mühendisliği mesleğini edinmesi gerektiğine karar vermiştir. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eklemeli imalat üzerine uzmanlaşmayı hedef edinen Kemal’ in bir adet yayımlanmış makalesi bulunmaktadır. İş hayatına Şahinler Holding’de planlama mühendisi olarak başladıktan bir sene sonra Meta 3D Company’e geçiş yapmıştır. Burada Ar-Ge Mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.
Önemli Açıklama
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, lll-35/A.2 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği"nin 14‘üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
Uyarı
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca kitle fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi formları Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi değildir.
Risk Bildirimi
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
İşbu Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.
Yukarıdaki tüm hususları okuyup, anladığımı; işbu esasların uygulanması sırasında Platformun kusuru veya ihmali nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla özgür iradem sonucu bu " Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu"nu imzaladığımı ve bundan sonra Sözleşmeyi imzalayarak Formun bir örneğini aldığımı kabul ve beyan ederim.