Esg Yazılım Elektronik Arge Hizmetleri ve Otomasyon Sanayi Limited Şirketi
esular olarak akıllı sulama ve su yönetim alt yapımız ile çiftçiler, üreticiler ve uygulayıcıları bir araya getiriyor, etkin altyapı çözümleri sunarak tarımı dijitalleştiriyor ve etkin bir platform sunuyoruz.

esular ile Akıllı Sulama bir Teknoloji ve Üretim Projesidir

Elektrik-Elektronik , Tarım, Gıda ve Yapay Zeka Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir

122.3%

  • Hedeflenen Fonlama
  • Alınan Yatırım
  • ₺ 3.850.000
  • ₺ 4.707.543

1655 Yatırımcı Pay Aldı.

243 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.

ESG YAZILIM ELEKTRONİK ARGE HİZMETLERİ VE OTOMASYON SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
 
Kampanya Hakkında
Kampanya Durumu: Başarılı
Kampanya Kodu: PJ1367
Kampanya Kapanış Tarihi: 19.05.2023
Lokasyon: İstanbul (Tümü), Ankara , Bursa
Girişimin Aşaması: Büyüme

Proje Hakkında

Önemli Bilgilendirme

fonbulucu fonTAR GSYF 300.000 TL ile girişime yatırım yapma kararı almıştır.


Bedelsiz Pay Hediye Kampanyası

Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 20 Mart Pazartesi saat 10:00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verilecektir. Bu kampanya 20 iş günü ile sınırlı olup, 14 Nisan Cuma akşamı 23:59'da sona erecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar kurucu Erhan Sandal'ın paylarından dağıtılacaktır.

esular Nedir?

esular, merkezi haberleşme istasyonu, vana kontrol ünitesi, sensör kontrol ünitesi olmak üzere 3 donanım ve 1 yazılımdan oluşan akıllı sulama sistemidir. Tek bir ürün ile ek enerji ve kablolamaya gerek kalmadan kablosuz uzaktan akıllı sulama ve otomasyon çözümü sağlamaktayız. esular olarak amacımız, tarımsal üretim alanlarında verimliliği artırmak ve su ve enerji tasarrufu sağlamak için kablosuz ve pilli tam otomatik IoT yapılı akıllı sulama sistemleri sunmaktır. Bu sayede, çiftçiler, uygulayıcılar ve üreticiler arasında bir bütün olarak etkin akıllı sulama çözümleri geliştirilmektedir.

Bugüne Kadar Neler Yaptık?

2019 yılında başladığımız projemizi, aktif olarak kullandığımız kablosuz haberleşme teknolojileri, pilli sistemler konusundaki uzmanlığımız, endüstriyel sulamanın yapısını yakından tanımamız, 12 yıllık endüstriyel ürün geliştirme tecrübemiz ve en önemlisi de çiftçileri ve saha koşullarını tanımanın verdiği avantaj ile fikrimizi çok kısa sürede ürüne dönüştürdük. Sürecimize kuruluşumuzdan sadece aylar sonra ilk satışlarımızı yapmaya başlayarak devam ettik. Bu süreç içerisinde sürekli çalıştık ve zor olan bir alanda hem donanım hem de yazılım çözümleri geliştirerek dijitalleşen tarımın ve endüstrinin teknoloji üreten bir parçası olmayı başardık. Bu yolculuğumuz sırasında hem ürünümüze hem müşterilerimize hem de girişimcilik ve markalaşmaya önem vererek ilerledik. Kısa sürede bir çok başarı elde ettik, çeşitli yarışmalardan ödüller aldık ve programlara katıldık.

Kısa bir özetle 2019-2022 yılı arası yolculuğumuz;

  • 2019 şirketleşme ve mevcut know-how'ların esular projesini hayata geçirmek için kullanılması.
  • 2019 Ağustos Kworks IoT hızlandırma programına seçilen 5 girişimden biri olunması.
  • 2020 yılı ilk çeyrekte ilk prototiplerin tamamlanması.
  • 2020 ürüne odaklanma, ilk saha çalışmalarına ve müşteri edinmeye başlanması.
  • 2020 yılında KoçSistem tarafından Techsquare programına katılım ve iş ortaklığı.
  • 2021 ilk kurumsal satışların yapılması, çiftçilerle yapılan uygulamaların artırılması.
  • 2021 İTÜ Çekirdek ön kuluçka programına başlanması.
  • 2021 Aralık İTÜ BigBang sürecine dahil olunması ve 355.000₺ nakdi, ofis ve ayni ödüller alarak etkinlikte en çok ödül ve yatırım toplayan 4 girişimden biri olunması.
  • 2022 ilk yarıda TÜBİTAK TEYDEB 1507 projemizin kabulü ve 600.000₺ ile desteklenmeye hak kazanılması.
  • 2022 tekrar ürüne odaklanma ve kurumsal müşteri sayısının 5’e çıkarılması, 800 yakın cihaz satışı ve ekibin tam zamanlı 8 toplamda da 12 kişilik büyüklüğe ulaşması.
  • 2 adet patent başvurusu için ön çalışmaların başlaması.
  • Hali hazırda elektronik, yazılım ve alt yapı olarak oldukça istikrarlı çalışan ürünler ve geliştirmelerin sürekli iyileştirme anlayışı ile devam etmesi.
  • Bursa Uludağ Üniversitesi, İBB Fethipaşa korusu, Türk Telekom ile başarılı POC çalışmalarının gerçekleştirilmesi.
  • Parklarda aktif olarak çalışan bir çok ürünün olması ve ilerleyen süreçlerde bu başarıları daha aktif bir şekilde satışa çevirmek için çalışmaların devam etmesi.

Mevcut Satış Verileri:

2019-2020 yılında başladığımız ve oldukça iyi yürüttüğümüz ve belirlemiş olduğumuz sorunlara net ve anlaşır çözümler sunmanın ve bu konuda elde ettiğimiz bilgi birikimi ile 2021 yılında başlattığımız birçok B2B satış görüşme sürecini başarı ile sonuçlandırdık. Bu satışlardan 1.500.000 ₺ doğrudan satış geliri elde ettik. Bunun yanında aldığımız ödüller, TEYDEB 1507 desteği ile birlikte 2022 yılında 2 milyon ₺'yi geçen bir gelir elde edilmiştir. 2023 yılı içinde hem devam eden projelerimiz hem de B2B taraftan gelen ön satışlarla birlikte benzer satış rakamları neredeyse garanti altına alınmıştır. Bunun yanında Osmaniye, Şanlıurfa, Mersin, Konya, İzmir, Bursa gibi bölgelerde çiftçilerimize satışlar gerçekleştirilmiştir. 

Hedeflerimiz:

Gelecek yıllarda büyümemize yeni yatırımlar, pazarlama faaliyetleri ve teknolojik çözümlerimizi geliştirerek ulaşmayı planlıyor ve bu doğrultuda iş planımıza uygun olarak çalışıyoruz. Özellikle 2023 yılı ilk yarısında yeni kurumsal müşterilerden gelen ilk siparişlere odaklanmayı ve katı model (kutu) tasarımlarımız ile teknolojik olarak zaten kendini sahada kanıtlamış ürünümüzü, üretim sürecimizi yeniden planlayarak daha işlevsel ve geniş bir pazar alanına kavuşturmayı hedefliyoruz.

2023 yılı hedeflerimiz:

  • 20.000'e yakın sensör ve diğer cihazların satışını yurtiçi pazarda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.
  • 2023 yılında kısmi de olsa seri üretime başlamayı ve artık aylık 1000-2000 gibi adetli üretim yapmayı planlıyoruz.
  • 2023 yılı ikinci çeyreğe kadar ultrasonik akış sensörlerini tamamlamayı planlıyoruz.
  • 2023 yılı ikinci çeyrekte ise geliştirilmiş endüstriyel tasarıma sahip ürünlerimizin lansmanını yapmayı ve küresel ölçekli rakiplerimiz ile rekabet etmeyi hedefliyoruz.
  • 2023 4. çeyrekte ise yurtdışı pazarlara odaklanarak bu kapsamda gerekli çalışmaları gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.
  • Geliştirdiğimiz teknolojilere ihtiyaç duyan Özbekistan, Azerbaycan gibi su stresi altındaki bölgelerin yanı sıra Romanya, Bulgaristan, Fransa, İspanya, İtalya gibi Avrupa'nın önde gelen üretici ülkelerde de faaliyet göstermeyi planlıyoruz.

Rakiplerimize Göre Avantajlarımız

  • KoçSistem, Brisa, Tat, Divan gibi şirketlere yapılan satışlar ve şu an kurduğumuz işbirlikleri ile yeni satışlar yapma hedefleri ile ilerliyoruz. 
  • 3 yıldır ürünlerimizi kullanan sadık müşterilere sahibiz ve oldukça stabil çalışan ürünlerle müşteri deneyimi sunmaktayız.
  • Özellikle sahada çalışan stabil donanım ürünleri ve alt yapı bulmanın oldukça zor olması hem donanımlarımız hem de geliştirdiğimiz IoT teknolojimize olan talebi artırmaktadır.
  • Ayrık ve genişleyebilir bir yapı sunarak kablolama gerektirmeyen, enerji, güneş paneli vb. ihtiyacı olmayan ürünler ve bu ürünleri etkin şekilde yöneten IoT yazılım ile özellikle dijitalleşmeye yeni başlamış ve genelde teknolojiyi hizmet alımı şeklinde tedarik eden global sulama ekipman üreticilerine karşı dijitalleşme anlamında oldukça avantajlı ürün ve hizmetler sunulmaktadır.
  • Mevcut yapı özellikle geniş sulama alanlarında kolayca hem izleme hem de yönetim yapılmasını ve neredeyse tüm süreci kendi kendine kurgulama ve işletme olanağı sağlamaktadır. Bu durum şirketi pazarda oldukça avantajlı hale getirmiş durumdadır.

Neden Yatırım Turu Düzenliyoruz?

2019 - 2020 faaliyetlerimizi kendi kaynaklarımız ve satış gelirlerimiz ile yürütsek de artan talepler ve belirlediğimiz sorunların yarattığı ihtiyaçların artması ile birlikte yatırım süreçlerimizi hızlandırmaya karar verdik ve bu süreçte İTÜ BigBang 2021 süreci ile elde ettiğimiz nakdi ödüller sayesinde büyümemizi hızlandırdık ve ivmelenmeye başladık. Geldiğimiz noktada hedeflediğimiz sulama ve su yönetim alanında ihtiyaçların küresel ısınma, iklim krizinin etkisini artırması ile birlikte ihtiyaçlar üstel bir şekilde artmaya devam etmektedir. Bu pazardan alacağımız payı artırmak ve büyüme yolunda kullanmak üzere yatırım turuna çıkıyoruz.

Projenin Kapsam, Amaç ve Konusu

Sulama, Su Yönetim Ve Tarım Sektörüne Genel Bakış Ve Şuan Sunduğumuz Hizmetler:

Artan enerji fiyatları, kuruyan göller, yağış rejimlerinin değişmesi veya tamamen kaybolması ile birlikte artık üretmek oldukça zorlu bir hal almış durumdadır. Birkaç 10 yıl içinde 10 milyara ulaşacak dünya nüfusu sadece üretimi değil daha azı ile daha fazlasını üretmenin çok önemli bir hal alacağını göstermektedir. Bu konuda artan toplumsal bilinçle birlikte artık mevcut sorunlar ciddiye alınmakta ve tüm kurumlar tam kapsamlı olarak çözüm arayışına girmektedir. esular olarak özellikle en önemli sorunlardan biri olarak gördüğümüz su yönetimi ve su kaynaklı enerji optimizasyonu sağlamak için çalışmaktayız.

 

Bu alandaki ihtiyaçların ve yatırımlarında her yıl katlanarak artacağına inanmakta bu doğrultuda hedeflerimizi, ürünlerimizi, servislerimizi, analitik ve yapay zeka destekli asistanlarımızı geliştirmekteyiz. Özellikle bizim çözümlerimize alternatif klasik çözümlerin, çözümden ziyade sorunun bir parçası olması ve piyasadaki inovatif çözüm arayışının bizim hizmetlerimize ve ürünlerimize olan ihtiyacı artıracağına inanıyoruz.


''Daha Azı ile Daha Fazlasını Üretmek Mümkün!''


Değer Önerimiz

2019 yılında başladığımız altyapı çalışmaları ve önceki tecrübelerimizden de yararlanarak odaklandığımız akıllı sulama ve su yönetim çözümleri kısa süre içerisinde tamamlanmıştır. Ürünlerimizi çiftçilerimiz, üreticilerimiz ve iş ortaklarımız ile birlikte sürekli geliştirerek başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Şu anda Türkiye'nin önde gelen şirketleri, belediyeleri ve en önemlisi de odaklandığımız ana faaliyet alanımız olan tarımda çiftçilerimiz için çözümler üretmeye güçlenerek devam ediyoruz. 2019 yılında tam zamanlı işlerimizden ayrılıp esular’ı kurduğumuz günden beri tam zamanlı olarak projemiz için çalışıyoruz. Ciddi bir sorun olarak gördüğümüz suyun yönetilmesi ve bu noktada altyapı eksikliğine odaklanıyoruz. Sadece üretmenin değil aynı zamanda kaynakları doğru kullanarak doğru üretmenin ne kadar önemli olduğu artık herkesin bildiği bir gerçektir. Biz de bu noktada hem daha etkin su kullanımı hem de su kaynaklı enerji ve işçilik optimizasyonu sağlarken aynı zamanda sağladığımız yapay zeka destekli çözümlerimiz ile, kayıp, kaçak, patlak gibi ek maliyet yaratan sorunları çözerek müşterilerimize değer sağlamaktayız.

esular’a Neden Yatırım Yapılmalı? 

Vizyonumuz, gelecekte tarım ve su sektöründe sunduğumuz çözümlerle hem üreticilere hem de yatırımcılarımıza yüksek fayda sağlamak olacaktır. Dünya kaynakları hızla azalırken, daha fazla insanın ihtiyaçlarını karşılamanın gelecekte dünya çapında büyük bir sorun olacağı tahmin edilmektedir. Bu nedenle, tarımsal üretimin önemli hale geleceğine inanıyoruz. Bu kapsamda, daha iyi üretim teknikleri içinde gerçek çözümler geliştirmek ve bu çözümlerin bir parçası olmak oldukça önemlidir. esular, teknolojinin gücünü kullanarak daha az kaynak kullanarak daha fazlasını üretmenin mümkün olduğunu ispatlamış durumdadır. Bu kapsamda nihai satışa hazır ürünler ve var olan müşteriler ile büyümeye hazır bir konumdadır.


Yatırım Sonrası Neler Yapmak İstiyoruz?


Yatırım sonrası ticarileşmeye hazır olan ürün ve servislerimizin verdiği avantaj ile büyümeye odaklanacağız.


Yatırım turu ile birlikte esular olarak 3 yıldır, kurucuları olarak da 9 yıldır bize geliştirme ortamı sağlayan ülkemizde sulama ve su yönetimi konusunda söz sahibi olacak büyüklüğe gelerek burada öğrendiğimiz yöntemleri ve incelikleri dünyaya taşımayı hedefliyoruz. Hep büyüme, daha iyisini geliştirme anlayışı ile çıktığımız bu yolculukta teknolojimizi ve ekibimizi büyüterek devam etmeyi planlıyoruz. 

  • Fonlama sonrası ilk hedefimiz çekirdek ekibimizi büyüterek üretim modelimizi daha iyi ve daha fazla müşteri taleplerine cevap verecek şekilde geliştirmek,
  • Bunun yanında B2B tarafta hem satış hem de teknik çözüm sunacak pazarlama ekibi kurmak,
  • Ar-Ge ekibimizi geliştirerek yazılımlarımıza yeni özellikler ve işlevsellikler katmak,
  • Şu anda ağırlıklı olarak donanımlar ve sensörler kullanarak topladığımız verileri işleyerek daha akıllı hale gelmek ve yazılımlarımıza daha farklı servisler ve özellikler ekleyerek işlevsel hale getirmek,
  • 2023 faaliyetlerimiz sonrasında kazandığımız kurumsal kimlik, üretim gücümüz, servis ve yazılımlarımızla yurtdışı pazarında faaliyet göstermeye hazır hale gelmek hedeflenmektedir.

Ürün/Proje Hakkında Özet Bilgi

  • esular, merkezi haberleşme istasyonu, vana kontrol ünitesi, sensör kontrol ünitesi olmak üzere 3 donanım ve 1 yazılımdan oluşan akıllı sulama sistemidir . esular olarak tek bir ürün ile ek enerji ve kablolamaya gerek kalmadan kablosuz uzaktan akıllı sulama ve otomasyon çözümü sağlamaktayız. Aynı zamanda çeşitli ölçüm verileri (akış, basınç, su tüketimi, nem ölçüm vb), ürün tipi ve meteorolojik verilerle geri beslemeli akıllı sulama sağlayabilmekteyiz. Tüm bu özelliklerimiz ile geniş kapsama alanına sahip kablosuz, pilli vana ve sensörler ile tarımsal sulama sürecini tam otomatik hale getirip müşterilerimizin maksimum verime minimum maliyet ile ulaşmasını sağlıyoruz.
  • Hazırlamış olduğumuz sulama sistemi ile birlikte sulama bölgelerini kablosuz ve pilli olarak kontrol edilmesini sağlamaktayız. Ürün tipini, akış, basınç, hava nemi, toprak nemi sensörlerinden alınan veriler, meteorolojik değerler ve geçmiş yıllardaki sulama verilerini de değerlendiren akıllı bir algoritma ile otomatik sulama senaryoları oluşturularak sulamayı gerçekleştiriyoruz. Bu sistemle birlikte, park bahçe, peyzaj alanları, tarım arazileri ,sera, damla sulama sistemleri, golf, futbol sahası, ve birçok farklı sulama bölgeleri için uzaktan izlenebilir kontrol edilebilir akıllı sulama sistemi çözümü sağlamaktayız.
  • Sistemimiz 3 donanım ve bunları kontrol eden bir yazılım sisteminden oluşmaktadır.
  • Sistemin ilk parçası merkezi haberleşme istasyonu, vana ve sensörlerden gelen verileri kablosuz olarak toplar. Bunları gsm ,wifi, ethernet ile sunucuya iletir. Güneş paneli ile beslenir. Harici enerjiye ihtiyacı yoktur. Kablosuz merkezi haberleşme istasyonumuz akıllı yapıdadır internet kesintisi, elektrik kesintisi gibi durumlarda sulamayı aksatmadan gerçekleştirebilecek görev ve karar mekanizmalarına sahiptir.
  • 2. parçası vana kontrol ünitesi, dahili pillidir, güneş paneli ve ek enerjiye ihtiyacı yoktur. Hidrolik vanaları kablosuz olarak kontrol etmemizi sağlar. 5 yıla yakın pil ömrü 5 km kadar kontrol sağlamaktadır. Geliştirdiğimiz teknolojiler ile ek enerji beslemeli sistemler ile karmaşık otomasyon sistemlerine ihtiyaç duymadan 5 saniyede açma kapama yapabiliyoruz. IP68 su geçirmezdir. Zorlu arazi koşullarında etkin şekilde çalışır.
  • Sistemin 3. parçası ise kablosuz dahili pilli sensör kontrol ünitesidir. Bu sensör ünitesi ile toprak nemi, hava nemi, yağış, basınç, akış gibi sensör verilerini sunucuya iletiriz. Akıllı sunucu yazılımımız toplanan sensör verileri, kullanıcı parametreleri, ürün tipi, meteorolojik verilerle, geçmiş kayıtlarla akıllı sulama senaryoları oluşturur. Daha sonra vanaları kontrol ederek otomatik sulama yapar.
  • Sistemimizin son parçası ise yapay zeka destekli akıllı yönetim platform yazılımımızdır. Bulut tabanlı, web ve mobil uygulama destekli yazılımımız ile tüm sulama ve su yönetim sürecinin kontrolünü yapabilmekteyiz. Yazılım sayesinde tarım alanının dijital ikizini çıkarıyoruz ve araziye gitmeden tüm sulama sürecinin yönetilmesini sağlıyoruz.
Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Takım
Erhan Sandal
Erhan Sandal
CEO-Kurucu Ortak
Fatma Aktaş
Fatma Aktaş
CMO-Kurucu Ortak
Çağdaş Erguvan
Çağdaş Erguvan
Uygulama Mühendisi
Burcu Ecik
Burcu Ecik
Tarımsal İş Geliştirme / Ziraat Mühendisi
İlayda Erçakmak
İlayda Erçakmak
Uygulama Mühendisi/ Ziraat Mühendisi
Hatice Duman
Hatice Duman
Grafik Tasarım
Mustafa Erkam Çiftçi
Mustafa Erkam Çiftçi
Üretim Ve Arge Teknikeri
İsmail Said
İsmail Said
Bilgisayar Mühendisi
Alp Serin
Alp Serin
Görüntü İşleme & Data Görselleştirme
Ahmet Barış Güçlü
Ahmet Barış Güçlü
Görüntü İşleme & Data Görselleştirme
Mustafa Sakin
Mustafa Sakin
Mentör / Danışman
Sevgi Akgün
Sevgi Akgün
ARGE Danışmanı / Mentör
Takım Üyesi

Erhan Sandal

CEO-Kurucu Ortak

2012 yılında Erciyes Üniversitesi mühendislik fakültesinden mezun oldu. İş hayatına daha üniversitede iken üniversite laboratuarında çalışmaya başladı. Akabinde uzaktan sayaç okuma ve IoT çözümleri geliştiren bir firmada Ar-Ge bölümünde donanım geliştirme mühendisi olarak çalıştı. Daha sonra su sayaçları, ön ödemeli su sayaçları ve otomasyon ürünleri geliştirip üreten bir firmada donanım mühendisi olarak çalıştı ve aynı şirkette Ar-Ge mühendisliği, uzman donanım ve yazılım mühendisliği, Ar-Ge müdürlüğü ve ortaklık görevleri aldı. Bu şirket başlangıçta teknoparkta 10 kişilik bir ekiple çalışıyordu, ancak kişinin ayrılışının ardından bin metrekarenin üzerinde bir fabrika haline geldi ve yaptığı tasarımlar ve projeler burada önemli bir rol oynadı. Ürün geliştirme, sahada uygulama ve seri üretim konularında deneyimli ve su ölçü aletleri, kablosuz haberleşme ve IoT ürünlerinin donanım ve gömülü yazılımların geliştirilmesi konusunda uzmandır.

Takım Üyesi

Fatma Aktaş

CMO-Kurucu Ortak

Yüksek Elektrik Elektronik Mühendisi ve şu anda İstanbul Teknik Üniversitesinde Doktora sürecine devam ediyor. Lisans sürecini tamamladıktan ve yüksek lisansa başladıktan sonra aynı zamanda tarımsal alanlara yönelik su sayaçları geliştiren bir firmada Ar-Ge mühendisi olarak işe başladı. Kurucu ortağı Erhan Sandal ile bu süreçte tanıştı. Tarımsal alanlara yönelik çözüm geliştirirken eş zamanlı da tarım alanlarında yaşanan sulama problemlerini yakından gözlemleme fırsatı oldu. esular’ın kurucu ortağı ve CMO görevini yürütüyor. esular’da makine öğrenimi ve yapay zekâ gibi konularda aktif olarak çalışıyor uygulamalar geliştiriyor aynı zamanda iş geliştirme süreçlerinde çalışmalar yapıyor.

Takım Üyesi

Çağdaş Erguvan

Uygulama Mühendisi

Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol Ve Otomasyon Bölümü mezunu. IoT ve topraksız tarıma yönelik otomasyon ve kontrol çözümleri geliştirmektedir. esular'da saha uygulamaları ve saha ekiplerinin yönetilmesi, proje geliştirme ve bu projelerin sahada uygulanması, IoT projeler geliştirilmesi noktasında çalışmalar yapmaktadır.

Takım Üyesi

Burcu Ecik

Tarımsal İş Geliştirme / Ziraat Mühendisi

Ziraat Mühendisi, Kırşehir Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu. esular'da proje geliştirme ve müşteri ilişkileri ve projelendirme noktasında teknik saha çalışması ve ihtiyaç belirleme görevleri üstlenmektedir. Projeler doğrultusunda müşterilerimize bilgilerin sunulması, gerekli fiyatlama çalışmalarının yapılması sürecinde yer almaktadır.

Takım Üyesi

İlayda Erçakmak

Uygulama Mühendisi/ Ziraat Mühendisi

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Bitki Koruma mezunudur. esular'da çiftçi ve zirai danışmanlık, projelendirme ve proje yönetimi, akıllı sulama ve bitki gelişim projelerinin uygulanması ve takibi süreçlerini yerine getirmektedir.

Takım Üyesi

Hatice Duman

Grafik Tasarım

Üsküdar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Ve Animasyon bölümünde okuyor. Grafik tasarım, kısa animasyonlar, sosyal medya içerik üretimlerini yapıyor. esular'da sosyal medya ve web site içeriklerinin hazırlanması, kısa proje videoları oluşturulması çalışmalarını gerçekleştirmekte.

Takım Üyesi

Mustafa Erkam Çiftçi

Üretim Ve Arge Teknikeri

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezunu. Elektronik kartların dizgisi testleri, smd dizgi, IoT sistemlerinin montajı ve uygulaması konusunda tecrübeli. esular'da da gerekli ARGE ürün geliştirme ve dizgi faliyetlerinin yapılması, üretim sürecindeki dizgi, montaj, son testlerin gerçekleştirilmesini yapmaktadır.

Takım Üyesi

İsmail Said

Bilgisayar Mühendisi

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumaktadır. Gömülü yazılım geliştirme konusunda deneyimli. esular gömülü yazılım geliştirme, test süreçleri, yazılım iyileştirme, üretim aşaması programlamalarının düzenlenmesi ve üretim sonrası testlerin gerçekleştirilmesini yapmaktadır.

Takım Üyesi

Alp Serin

Görüntü İşleme & Data Görselleştirme

İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi aynı zamanda esularda makine öğrenimli görüntü işleme ve derin öğrenme süreçlerinde yazılım geliştirme ekibinde çalışmalar yapıyor. Topladığımız verilerin işlenmesi, API ve servisler ile farklı kaynaklardan verilerin çekilmesi, görüntü ve veri tabanlı analizler için gerekli yazılımların hazırlanması sürecinde aktif görev almaktadır.

Takım Üyesi

Ahmet Barış Güçlü

Görüntü İşleme & Data Görselleştirme

İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi aynı zamanda esularda makine öğrenimli görüntü işleme ve derin öğrenme süreçlerinde yazılım geliştirme ekibinde çalışmalar yapmaktadır. Topladığımız verilerin işlenmesi, API ve servisler ile farklı kaynaklardan verilerin çekilmesi, görüntü ve veri tabanlı analizler için gerekli yazılımların hazırlanması sürecinde aktif görev almaktadır.

Takım Üyesi

Mustafa Sakin

Mentör / Danışman

Finans sektöründe 20 yıllık bir mühendislik tecrübesine sahip ve kariyerine yazılım geliştirme ile başlayıp yöneticilik olarak devam etmektedir. Yazılım geliştirme yaşam döngüsü, finansal ürün geliştirme ve özellikle dijital ve self-servis kanallara odaklanma konularında uzmandır. Kurumsal düzeyde uygulamaların ve hizmetlerin yeniden mühendislik ve yeniden tasarımı konusunda sahip olduğu pratik tecrübe ile yeni teknolojilerin kullanılabilirliği, verimliliği ve güvenliği açısından süreçleri geliştirmektedir. Online Bankacılık, Web, Mobil, Çağrı Merkezi, ATM, Ses Teknolojileri (ASR, Çağrı Yönlendirme, Ses Doğrulama) ve Kimlik Doğrulama ve Yetkilendirme konularında uzmanlığı vardır. Projemizde web ve mobil uygulamaların geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve iş planımızın geliştirilmesi konusunda mentorluk desteği vermektedir.

Takım Üyesi

Sevgi Akgün

ARGE Danışmanı / Mentör

TÜBİTAK ve diğer ARGE projelerimiz için proje danışmanlığımızı yapmakta ve projelerimiz için genel mentorluk desteği vermektedir. TÜBİTAK ile ilgili projelerin doğru formatta hazırlanması, iş fikirlerinin değerlendirilmesi ve proje formatına uygun hale getirilmesi, bütçenin yönetilmesi ve proje sonrası gerekli raporlamaların yapılması konusunda destek sağlamaktadır. TEYDEB 1507 projemizde ve diğer ARGE projelerimizde şirket dışı danışmanlık desteği vermektedir.

Ürün ve Üretim
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Finansal Tablolar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Güncellemeler
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Soru ve Cevaplar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Kampanya Bilgi Formu
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pay Satış Ekranı
Hedeflenen Fonlama
₺ 3.850.000
Ek Fonlama
₺ 770.000
Fonlama Sınırı
Yok
Yatırımcı Sayısı
1.655
Alınan Toplam Yatırım
₺ 4.707.543
Pay Arz Oranı
% 7
Ortalama Yatırım
₺ 2.844
En Yüksek Yatırım
₺ 300.000
Nitelikli Yatırımcı
243
Nitelikli Yatırım Oranı
% 37,75
Fonlama Başlangıç
20.03.2023
Fonlama Bitiş
19.05.2023
Kampanya Hakkında
Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Takım
Ürün ve Üretim
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Finansal Tablolar
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Güncellemeler
Soru ve Cevaplar
Kampanya Bilgi Formu
Pay Satış Ekranı