SeraCell Akıllı Sera Sistemi bir Teknoloji Projesidir
Elektrik-Elektronik , Tarım, Gıda , Yapay Zeka ve Yazılım Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir
1046 Yatırımcı Pay Aldı.
67 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Ankara Kalkınma Ajansı, girişimin yatırım turuna fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile birlikte katılarak 200.000 TL eş finansman ile yatırım yapma kararı almıştır.
Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 28 Mart Pazartesi saat 10:00 itibari ile 10 iş günü içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %25 fazladan pay verilecektir.
Bu kampanya 10 iş günü ile sınırlıdır. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar kurucu ortaklar Ahmet Ali Kıvrak ve Mehmet Nuri Yumuşak'ın paylarından eşit oranda verilecektir.
(*) Sensörlerimiz modüler yapıya sahiptir, kurulum gerektirmez, uzun pil ömrüne sahiptir ve elektriğe ihtiyaç duymaz.
(*) Hizmetlerimiz ve sensörlerimiz modüler olup, sera sahipleri istedikleri modülü alıp istediklerini almayabilirler ve sonradan modül eklemesi yapabilmekteler. Bu sayede küçük bir çiftçiden, büyük kurumsal sera şirketlerine kadar müşteri yelpazemiz genişleyebilmekte, her bütçeye uygun modüler çözümler sunabilmekteyiz.
Her şeyin otomatik olarak uzaktan kontrol edilebildiği, seranın kendi kendini iklimlendirip, sulayıp, gübreleyebildiği, tam otomasyona sahip akıllı sera sistemi inşa etmek. Bu sayede, seracılıktan anlamayan kişiler dahi, sera yatırımı yapıp Seracell sistemi sayesinde, ürün üretebilecekler.
İnsan nüfusunun 2050 yılında 9.5 milyara ulaşacağı tahmin edilmekte. Nüfusun artması ile birlikte gıda ihtiyacı artacak ve şehirlerin büyümesiyle de tarım bölgeleri azalacaktır. İklim değişikliği sebebiyle su kaynaklarımız azalacak, arazilerimiz verimsizleşmeye başlayacak. Bu durum geleneksel tarımı sürdürülemez hale getirecektir. Böylece tarım alanlarında doğal kaynaklarımızı gereksiz kullanmak yerine daha bilinçli kullanmalı ve verim artışı sağlamamız gerekmektedir.
SeraCell akıllı sera sistemi bilinçli sulama ve gübreleme önerileriyle verimi artırmayı ve maliyetleri azaltmayı hedeflemektedir.
- TÜBİTAK 1512 Programı Kazananı, 1 yıl için 200.000TL hibe desteği
- 100+ ödeme yapan müşteri
- Veritabanındaki çiftçi sayısını artırmak için ücretli ve ücretsiz model
- Sera inşa eden firmalar ve büyük sera üretimi yapan firmalar ile anlaşma
Cihaz(sensör) satışı üzerinden kar elde edilmesi, sensörlerden ve modüllerden aylık kullanım bedeli alınması, seralardan toplanacak verilerin fidan üreten firmalarla veya gerekli firmalara(gübre, ilaç firmaları) satışının yapılması, ücretsiz mobil uygulamamızdan reklamlar yapılması maddelerinden gelir elde etmeyi planlıyoruz.
1.Elektrik-Elektronik Mühendisi
2.Bilgisayar Mühendisi
3.Ziraat Mühendisi
Şirketimiz 5 kişilik bir ekipten oluşmaktadır. (2 part-time)
Akıllı sera projemiz, sensörlerden ve yazılımdan (mobil uygulama, akıllı algoritmalar, erken uyarı sistemi) oluşmaktadır.
Sensörlerimiz
-> Sensörlerimiz radyo frekansı teknolojisi kullanmaktadır, bundan dolayı düşük güç tüketimine sahiptir (2+ yıl batarya), simkart gerektirmez, kablo gerektirmez, kurulum gerektirmez. Seraya yerleştirilip doğrudan kullanılabilir.
-> Sensörlerin çalışması için, sera bölgelerine gateway(baz istasyonu) koymamız gerekmektedir. Bir baz istasyonu ~10km kapsama alanına sahiptir. Sera alanları kümeleşmiş bölgelerde bulunduğundan bir kaç gateway ile bölgeler kapsanabilmektedir. Sensörler verileri radyo frekansı ile gateway'e iletmekte, gateway ise hücresel ağ internetini kullanarak bulut sunucumuza verileri göndermektedir.
Hizmetlerimiz
(*) Hizmetlerimiz ve sensörlerimiz modüler olup, sera sahipleri istedikleri modülü alıp istediklerini almayabilirler ve sonradan modül eklemesi yapabilmekteler.
Kurucu Ortak - Bilgisayar Mühendisi
Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olup, yazılımın her alanında çeşitli projelerde bulunmuş, tecrübeli bir mühendistir. Büyük veri, akan veri işleme, yapay zeka, uygulama backend sistemleri, cross-platform mobil uygulama gibi alanlarda çalışmış ve projelerde yer almıştır. Tarımsal teknoloji firması olarak 2 yıl part-time 3 yıl full time olmak üzere tarla.io firmasında çalışmıştır. Stajını ise Aselsan bünyesinde tamamlamıştır.
Şirkette Üstlendiği Görev ve Sorumluluklar
Kurucu Ortak - Elektrik-Elektronik Mühendisi
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden Mezun olup, IoT alanında özellikle haberleşme teknolojilerinde tecrübelere sahiptir. Ayrıca ailesinin seracı olması nedeniyle bu alanda da tecrübesi bulunmaktadır. Tarımsal teknoloji firması olarak stajını tarlaio'da yapmıştır. Donanım teknolojileri stajını ise eriktronik firmasında yapmıştır.
Şirkette Üstlendiği Görev ve Sorumluluklar
Ziraat Mühendisi
Ankara Üniversitesi Bahçe Bitkileri bölümünü bitirmiş kendini sürdürülebilir bir dünya için sürdürülebilir tarım niteliklerine adayan bir ziraat mühendisidir. Daha önce Agrobay Seracılık firmasında stajını yapmıştır.
Şirkette Üstlendiği Görev ve Sorumluluklar
Yarı Zamanlı Bilgisayar Mühendisi
Ömer Yavuz Öztürk, Gazi Anadolu Lisesi mezunu olup, üniversite giriş sınavında 35.lik derecesine sahiptir. Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde son sınıf öğrencisidir. Backend uygulamaları, veritabanı sistemleri ve yapay zeka alanında dersler almış, projeler yapmış, tecrübeye sahiptir. Seracell'de yarı zamanlı yazılım geliştirici olarak görev yapmaktadır. Zirai algoritmaların koda dökülmesi, sensör verilerinin yapay zeka ile işlenmesi kısımlarında görevler üstlenmektedir.
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, 31641 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği (III – 35/A.2)"nin 14 üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca Paya Dayalı Kitle Fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
1- Platform nezdinde açtıracağınız hesap ve bu hesap üzerinden gerçekleştirilecek tüm işlemler için Sermaye Piyasası Kurulu, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve takas merkezleri tarafından çıkartılan ilgili her türlü mevzuat ve benzeri tüm idari düzenleme hükümleri uygulanacaktır.
2- Kitle fonlaması işlemleri çeşitli oranlarda risklere tabidir. Girişim şirketlerine ve/veya Projelere yapılan yatırımlar, özellikle de yatırılan paranın kısmen veya tamamen kaybedilmesi riski olmak üzere önemli maddi riskler içermektedirler.
3- Yatırımınızdan herhangi bir getiri elde edemeyebilirsiniz. Yatırımınız herhangi bir mevduat garantisi kapsamında değildir. Ayrıca erken aşama girişimlere yapılan yatırımlar genellikle herhangi bir temettü ödemesi sağlamamaktadır.
4- Kitle fonlaması yatırımları doğası gereği likit olmayan yatırımlardır. Yatırımınızı herhangi bir zamanda satamayabilirsiniz, satsanız bile yüksek işlem maliyetleriyle karşılaşabilirsiniz.
5- Girişim şirketinin ve/veya Projenin ticari hedeflerine ulaşamaması riski vardır. Geçmiş performans, gelecekteki sonuçların bir göstergesi olmadığı gibi, erken aşama girişimlerde geçmiş performans verisi dahi sunulamayabilir.
İşbu Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.