Co Print bir Teknoloji ve Üretim Projesidir
Makine, Teçhizat, İmalat Kategorisinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir
1587 Yatırımcı Pay Aldı.
80 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun 200.000 TL ile liderlik ettiği yatırım turuna, Ankara Kalkınma Ajansı 50.000 TL, Mustafa Öner 50.000 TL, Hakan Yıldız 50.000 TL, Dr. Orhan Mutlu Topal 25.000 TL, Dr. Güvenç Koçkaya 25.000 TL ve Mehmet Sacit Sungu 25.000 TL olmak üzere toplam 425.000 TL yatırım yapma kararı almıştır.
Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 27 Aralık Pazartesi saat 10:00 itibari ile 1 hafta içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %25 fazladan pay verilecektir.
Bu kampanya 1 hafta ile sınırlıdır. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar kurucu ortaklar Fatih Kazım Duymaz ve Hüseyin Özen'in paylarından eşit oranda dağıtılacaktır.
1- Co Print, geçtiğimiz ay başladığı Kickstarter kitle fonlaması kampanyasında 30 günde 64 farklı ülkeye 450 adet (tahmini) ön satış gerçekleştirmiş ve 148 bin 500 İngiliz Sterlini satış yapmıştır. (Bu tutardan reklam, video, tanıtım, Kickstarter komisyonu, İngiltere şirket kurulumu, satış ajansı komisyonu ve vergi düşüldükten sonra 70.000 ila 90.000 İngiliz Sterlini arasında bir tutar oluşacağı tahmin edilmektedir. Elde edilen bu tutar 1 yıl içerisinde üretimin desteklenmesi amacıyla fonlama sonrası Türkiye'de kurulacak anonim şirkete sermaye artışı şeklinde aktarılacaktır.)
2- Kickstarter'ın seçili projelere verdiği ''Project We Love'' rozetini alan ilk Türk ekibi olmuş ve Dünyanın en büyük 3D yazıcı ve teknoloji haber sitelerinde yer almıştır.
3- Kurucu ortaklar Fatih Kazım Duymaz ve Hüseyin Özen'e ait olan İngiltere merkezli limited şirketi, yatırım turu sonrasında Türkiye'de kurulacak anonim şirketinin bir iştiraki olacaktır. İngiltere'deki şirket gerekli görülmediği takdirde alınacak yönetim kurulu kararıyla kapatılabilir.
4- Kurucu ortaklar Fatih Kazım Duymaz ve Hüseyin Özen'in yapmış olduğu "3 Boyutlu Yazıcılar İçin Otomatik Filament Değiştirme Makinesi" Patent Başvurusu yapılmıştır. Başvurunun sonuçlanması akabinde, tüm hakları patent sahipleri tarafından fonlama sonrası Türkiye'de kurulacak anonim şirkete devredilecektir.
Masaüstü 3D Yazıcılar günümüzde giderek daha yaygın bir kullanıma sahip olmaktadır.
Fakat piyasada kullanımda olan masaüstü 3D yazıcıların çok yüksek çoğunluğu tek baskı ucu ve tek filament besleme mekanizmasına sahiptir. Kullanıcılar çok daha uygun fiyatlı olan tek filament kullanımlı 3D yazıcılar ile 3D üretime başlamaktadırlar ama kullanıcı kitlesinin çoğunluğunun ihtiyacı çoklu filament ile renkli 3D baskılar veya 2-3 tür malzemeden oluşan 3D baskılar elde etmektir.
Kullanıcılar bu sorun ile karşılaştıktan sonra çok filamentli üretim yapabilen 3D yazıcı almanın yüksek maliyeti ile karşılaşmaktadırlar. Tek filament kullanımlı 3D yazıcılarını dönüştürmek isterlerse de pazarda bu işlevde ürünler mevcuttur fakat bu ürünler fiyat performans açısından istenilen seviyede olmamasından ötürü kullanıcı kitlesinin çoğunluğu çok filamentli 3D baskıya geçiş yapamamaktadır.
Co Print Çok-Filamentli 3D Baskı Modulü ile Çok Renkli ve Çok Malzemeli 3D Baskı Dünyasına Giriş Yapın!
Co Print, 7 adet filament besleme mekanizması ile 3D yazıcılara giren filamenti otomatik olarak değiştiren ve bu sayede piyasadaki bütün 3D yazıcıların tek baskı ucu ile çok renkli ve çok malzemeli modeller üretebilmesini sağlayan çok filamentli 3D baskı modulüdür.
Aslında Co Print’in yaptığı 3D yazıcının baskı ucuna giden filamentleri baskı anında otomatik olarak değiştirmektir. Bu sayede üretilen modeller çok filamentli olur. Üstelik bütün masaüstü 3D yazıcılarla birlikte çalışabilen Co Print, kolay kullanımlıdır ve sektördeki herkes için ulaşılabilir fiyata sahiptir.
Co Print, 3D yazıcı sektörüne heyecan duyan bir ekip tarafından 3D yazıcı pazarına inovatif ürünler sunmak amacıyla kurulmuştur. İlk ürünümüz, masaüstü 3D yazıcılar için çok-filamentli 3D baskı modulüdür. Girişimimizle Türkiye'deki önemli kuluçka merkezlerine kabul edildik, girişimcilik yarışmalarında ödüller aldık. Projemizle ilk ödülümüzü İstanbul Ticaret Üniversitesinde düzenlenen Yenilikçi Tasarım Yarışmasında aldık. New York'ta Girişimcilik Eğitimi ve kuluçka ofis desteği kazandık. Ardından İstinye Üniversitesi Proje Pazarında 1. olduk. Patent başvurumuzun ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi TTO'da bulunan atölyemizde AR-GE çalışmalarımızı tamamladık. Ardından 2020'nin sonunda NTV'de yayınlanan Ortak programında ürünümüzü kullanıcılara duyurduk. Son olarak final prototipimizi seri üretime uygun, son kullanıcıya yönelik ürüne dönüştürme çalışmalarımıza başladık.
2021 yılında Dünyanın en büyük masaüstü 3D yazıcı üreticisi Creality firması ile stratejik işbirliği oluşturduk. Londra'da ''Co Print 3D Printer Tech'' şirketinin kurulumunun ardından Kickstarter kampanyamızın çalışmalarına başladık. Geçtiğimiz ay başladığımız Kickstarter kitle fonlaması kampanyasında 30 günde 64 farklı ülkeye 450 adet (tahmini) ön satış gerçekleştirip 148 bin 500 İngiliz Sterlini satış yaptık.
Şu anda Co Print'in seri üretimini ve global pazarda büyümesini planlamaktayız. Kickstarter'da elde ettiğimiz gelirde platform ücreti, reklam giderleri ve vergiler gibi kesintiler seri üretim, ekip geliştirme ve gelecekteki projelerimizin AR-GE çalışmalarını planlamamızı kısıtlamaktadır. fonbulucu'da alacağımız yatırımla birlikte iyi planlanmış üretim hattımızı oluşturup ekibimizi geliştireceğiz. Bu güçlü temeller ve elde ettiğimiz deneyimler ile daha yüksek satış rakamlarına ulaşıp eş zamanlı olarak gelecek projelerimizin AR-GE faaliyetlerini hızlıca gerçekleştireceğiz.
Co Print'in Kickstarter üzerinden pazara girişinin ardından dünyanın farklı noktalarındaki distribütör ağı ve iyi tasarlanmış üretim planımızla Co Print'i dünyada en çok kullanılan 3D yazıcı ekipmanı haline getirmeyi hedefliyoruz. Gelecekte ise AR-GE'sine başladığımız Co Print'in yükseltilmiş ikinci versiyonu ve modüldeki teknolojimizi kompakt bir çok renkli-malzemeli 3D yazıcı olarak pazara sunmayı hedefliyoruz.
Co Print, 3D yazıcıların 7 adet filamenti bir arada kullanabilmesini sağlayan, baskı anında otomatik filament değişimi yapan, piyasadaki 3D yazıcıların baskı uçlarını akıllı hale getiren, elektronik ve mekanik aksamları olan bir 3D yazıcı ekipmanıdır. 3D yazıcılar ile çok renkli veya birden fazla malzeme türünden oluşan modeller üretmek isteyen kullanıcılara mevcut 3D yazıcılarını kullanmaya devam etmenin yanında zaman ve maliyetten tasarruf etmelerini sağlayacaktır.
Masaüstü 3D yazıcıların çoğu tek baskı ucu ve tek filament ilerletme mekanizmasına sahiptir. Bu nedenle yalnızca tek renkli ve tek malzemeli modeller üretebilme kapasitesine sahiptir.
Bunun yanında çok renkli ve çok malzemeli 3D üretim konusunda mevcut yöntemler sınırlıdır.
Co Print;
Yani kullanıcılar ürünümüz ile hem rengarenk modeller üreterek 3D üretimlerine detay verebilir hem de 3D yazıcılarında farklı materyaller kullanarak işlevsel üretimler yapabilir. Bunları yaparken baskı kalitesinden ödün vermemiş olur ve yüksek miktarda fiyatlarla karşı karşıya kalmaz.
Türkiye’de bu konuda ürün geliştiren firma bulunmamaktayken dünyada doğrudan sadece 3 firma bu konuda ürün geliştirmektedir.
Co Print, piyasadaki rakiplerinin; aşırı yüksek maliyetli olma, tüm 3D yazıcılara bağlanamama, bağlantı ile kalibrasyonların zorluğu ve baskı kalitesinden ödün verme gibi kronik problemlerini çözerek sektör için aranan bir ürün olacaktır.
Kurucu Ortak - İş Geliştirme
İş hayatında 3D yazıcı sektörünün dışında mali müşavirlik, mühendislik ve dış ticaret firmalarında muhasebe stajyeri, imalat sorumlusu ve yönetici asistanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2.5 senedir tam zamanlı olarak büyük bir özveriyle Co Print üzerinde çalışmaktadır. Co Print girişiminde, almış olduğu eğitimler ve iş tecrübelerinin sayesinde satış, pazarlama ve iş geliştirme alanlarının farklı kategorilerinde sorumluluklar almıştır.
Co Print’in Çinli Creality firması ile işbirliğinde ve küresel kitlesel fonlama kampanyasının pazarlama faaliyetlerinde etkin görev almıştır. Co Print markasının kurumsal kimliğinin oluşturulmasında ve geliştirilmesinde yer almıştır. Bu süreçten itibaren Co Print’in global büyümesinde aynı şekilde satış, pazarlama ve iş geliştirme konularında yönetici olarak çalışmaya devam edecektir.
Kurucu Ortak - Ürün Geliştirme
İş hayatında İTÜ Teknopark’ta yer alan Filamex 3D Yazıcı Teknolojileri ve Baykar Savunma firmalarında üretim, yazılım ve ürün geliştirme alanlarında iş deneyimi elde etmiştir. 2.5 senedir tam zamanlı olarak büyük bir özveriyle Co Print üzerinde çalışmaktadır. Co Print girişiminde, almış olduğu eğitimler ve Teknofest sürecinde kaptanlık yaptığı Savaşan İHA ekibindeki yönetim ve iş tecrübelerinin sayesinde yazılım, tasarım ve ürün geliştirme alanlarının farklı kategorilerinde sorumluluklar almıştır.
Prototiplerin sıfırdan son ürüne kadar tasarımlarında, mekanik testlerinin gerçekleştirilmesinde ve ar-ge sürecinin tamamlanmasında kritik görevler almıştır. Bu süreçten itibaren Co Print’in global büyümesinde aynı şekilde AR-GE, üretim ve ürün geliştirme konularında yönetici olarak çalışmaya devam edecektir.
Pazarlama Sorumlusu
İş hayatında Philips ve Horizonruler firmalarında dijital pazarlama, reklamcılık ve müşteri ilişkileri alanlarında iş deneyimi elde etmiştir. Co Print girişiminde e-mail marketing, dijital reklam kampanyalarının süreçlerinin yönetilmesi ve raporlanması, Kickstarter sürecinde müşterilerle olan ilişkilerin yönetilmesi süreçlerinde görev almıştır. Bu süreçten itibaren müşteri ilişkileri, dijital pazarlama ve reklam faaliyetlerinde sorumluluk almaya devam edecektir.
Grafik Tasarım ve Sosyal Medya Sorumlusu
İş hayatında Mediapro ve Onedio.com firmalarında grafik tasarım, sosyal medya yönetimi ve içerik oluşturma alanlarında iş deneyimi elde etmiştir. Co Print girişiminde sosyal medya hesaplarının yönetilmesinde, web sitesi ve dijital reklam içeriklerinin hazırlanması süreçlerinde görev almıştır. Bu süreçten itibaren grafik tasarım, sosyal medya yönetimi faaliyetlerinde serbest çalışan olarak yer almaya devam edecektir.
Mekanik Tasarım Mühendisi
İş hayatında Adopen ve Taftel Kalıp firmalarında mekanik tasarım, enjeksiyon kalıp üretimi alanlarında iş deneyimi elde etmiştir. Co Print girişiminde AR-GE çalışmalarında, prototip test ve raporlama süreçlerinde görev almıştır. Bu süreçten itibaren seri üretim enjeksiyon kalıpların tasarımı ve üretimi süreçlerinde faaliyetlerinde görev almaya yer almaya devam edecektir.
Endüstriyel Tasarım
İş hayatında Sinbo ve Arnica firmalarında endüstriyel tasarım ve grafik tasarım alanlarında iş deneyimi elde etmiştir. Co Print girişiminde final prototipinin endüstriyel tasarımının yapılması, kullanıcıya yönelik kullanım kolaylığı sağlayacak özelliklerin oluşturulması ve belirtilmesi süreçlerinde görev almıştır. Bu süreçten itibaren grafik tasarım ve enjeksiyon kalıbı yapılacak dış tasarımın üretiminin endüstriyel tasarımına uygun olarak gerçekleştirilmesi faaliyetlerinde serbest çalışan olarak görev almaya devam edecektir.
Akademik Danışman
Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölüm başkanı olan Prof. Dr. Özlem Kunday, Co Print girişiminde iş modeli geliştirilmesi ve yönetim konularında akademik danışman olarak yer almaktadır.
Yeditepe Üniversitesi Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin direktörü olan Prof. Dr. Özlem Kunday'ın Girişimcilik, KOBİ Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi konularında uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan birçok makalesi de bulunmaktadır.
Akademik Danışman
Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Dr. Barış Doğan, Co Print girişiminde üretim teknolojileri konusunda akademik danışman olarak yer almaktadır.
Dr. Barış Doğan'ın Gömülü Sistem Yazılımları, İHA ve İmalat Sistemleri gibi konularda uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan birçok makalesi de bulunmaktadır.
Önemli Açıklama
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, lll-35/A.2 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği"nin 14‘üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
Uyarı
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca kitle fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi formları Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi değildir.
Risk Bildirimi
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
İşbu Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.
Yukarıdaki tüm hususları okuyup, anladığımı; işbu esasların uygulanması sırasında Platformun kusuru veya ihmali nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla özgür iradem sonucu bu " Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu"nu imzaladığımı ve bundan sonra Sözleşmeyi imzalayarak Formun bir örneğini aldığımı kabul ve beyan ederim.