AuthTake Teknoloji A.Ş.
Yeni Nesil Parolasız Kullanıcı Doğrulama, Kimlik ve Erişim Yönetim Platformu

AuthTake User Authentication bir Teknoloji Projesidir

Yapay Zeka , Yazılım ve Siber Güvenlik Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir

193.7%

  • Hedeflenen Fonlama
  • Alınan Yatırım
  • ₺ 800.000
  • ₺ 1.549.374

696 Yatırımcı Pay Aldı.

26 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.

Koray Yılmaz
 
Kampanya Hakkında
Kampanya Durumu: Başarılı
Kampanya Kodu: M4HP2P
Kampanya Kapanış Tarihi: 25.10.2021
Lokasyon: Global
Girişimin Aşaması: Büyüme

Proje Hakkında

Hızla dijitalleşen dünya ve teknolojik gelişmeler şirketler, kamu kurumları ve kişilerin karşı karşıya kalabileceği yeni ve beklenmedik siber riskleri de beraberinde getirmektedir. Bu riskler ele alındığında sistem ve hesap erişimlerinde kullanıcıların doğrulanması ile kimlik ve hesapların yönetilmesi en önemli konular arasında yer almaktadır.


Yapılan araştırma raporlarına göre 2020 yılında her 39 saniyede bir siber saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırılar 2020 yılının son çeyreğinde 36 milyar kaydın açığa çıkmasına sebep olmuş, saldırılar sonucu yaşanan kaybın değeri ise 56 milyar doları bulmuştur.


AuthTake Nedir?

AuthTake, siber güvenlikte en temel sorun olarak görülen parolaların ortadan kaldırılmasını sağlayan yenilikçi çözümleri ile yeni nesil kullanıcı doğrulama ve kimlik yönetim platformlarını IOS ve Android mobil uygulamaları aracılığı ile Cloud ve On-Prem seçeneklerini sunarak kurum ve kuruluşlarla buluşturmaktadır.


AuthTake markası altında oluşturmuş olduğumuz ürün ailemiz ile kullanıcı ve kimlik doğrulama süreçlerini daha güvenli, hızlı ve kullanıcı dostu bir hale getirmeyi hedefleyerek çıktığımız bu yolda, ilk olarak Tek Kullanımlık Şifre (OTP), İki ve Çok Faktörlü Doğrulama (2FA, MFA), daha sonra ise, Single Sign-On (SSO) ve Passwordless Authentication ürünlerimizi geliştirerek kullanıcıların hizmetine sunmuş bulunmaktayız.


Geliştirdiğimiz ürün ailesi ek bir donanım alınmasına gerek kalmadan mobil uygulamalarımız aracılığı ile çalışmakta ve kullanıcılar FIDO desteği ile biyometrik metotları kullanarak, QR kod okutarak ya da gelen bildirimlere onay vererek kimliklerini doğrulayıp hesaplarına hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde erişebilmektedirler. Bunun yanı sıra akıllı telefon sahibi olmayan kişiler ya da akıllı telefon kullanımının yasak olduğu yerler için FIDO destekli fiziksel tokenlar aracılığı ile de kimlik doğrulama işleminin gerçekleştirilebilmesine olanak sağlanmaktadır. Kullanıcıya sunduğumuz alternatif kimlik doğrulama metotları sayesinde kullanıcı dilediği şekilde hesap erişimini yapabilmekte olup bu sayede de ihtiyaç duyduğu özgürlüğü ve kullanım kolaylığını elde etmektedir.


Bugüne kadar geliştirmiş olduğumuz ürünlerimizin yer aldığı global ölçekteki User Authentication pazar hacmi 2020 yılı itibariyle 8 milyar dolar olarak görülmüş ve Gartner, IBM v.b. sektörün önde gelen firmalarının yapmış olduğu araştırmalar neticesinde ise pazarın 2025 yılında 20 milyar dolar, 2027 yılında ise 28 milyar dolara ulaşacağı öngörülmektedir.


Aktif olarak kullanılmakta olan ürün ailemize ek olarak geliştirme süreçlerine devam etmekte olduğumuz Ayrıcalıklı Hesap Erişim Yönetimi Yazılımı (PAM) ile kritik verilere ulaşabilen özel yetkili kullanıcıların erişimlerinin kontrol edilebilmesi, yönetilmesi, izlenmesi ve aksiyon alınması sağlanarak yönetici hesaplarına yönelik gerçekleştirilen siber saldırıların şirketler için yarattığı büyük veri kayıplarının ortadan kaldırılması hedeflemektedir.


Geliştirmeye devam ettiğimiz bir diğer ürün olan Kimlik ve Hesap Erişim Yönetimi (Identity and Access Management (IAM)) alanındaki ürünümüz sayesinde kullanıcı hesaplarının ve erişim yetkilerinin manuel müdahalelere gerek kalmadan kullanıcıların görev aldığı birim, çalıştığı proje grubu ya da geçiş sağladıkları birimlere göre otomatik bir şekilde belirlenmesi sağlanır. Bu sayede manuel yetki atamalarının sebep olduğu yetki karmaşası, hatalı yetkilendirme, yetkisiz kişilerin erişimleri vb. güvenlik açıklarının önlenmesi amaçlanmaktadır.


2020 yılı içinde yapılan araştırmalara göre Gartner, Ayrıcalıklı Hesap Erişim Yönetim Yazılımları (PAM) pazar gelirinin 2019'da 1,4 milyar doları aştığını, 2018'e göre %18'lik bir büyümeyi temsil ettiğini ve pazarın büyümeye devam etmesini beklediğini belirtmiştir.


Mevcut pazardaki yerimizi sağlamlaştırmak ve pazardan daha büyük pay alabilmek için AR-GE faaliyetlerimize devam etmekte olup kullanıcı ve kimlik yönetimi alanında yönetim süreçlerini daha güvenli ve otomatize hale getiren ürünlerin de ortaya çıkarılmasıyla birlikte Identity and Access Management (IAM) alanında global ölçekte rekabet edebilen bir ürün ailesi olma yolunda ilerlemekteyiz.


Sizde, hızla gelişmekte olan ve 2027 yılı itibariyle yaklaşık 28 milyar dolarlık bir pazar hacmine ulaşması beklenen Kimlik ve Hesap Erişim Yönetimi ( Identity and Access Management (IAM) ) alanında geliştirdiğimiz AuthTake ürünümüze uygun rakamlar üzerinden erken dönem yatırım fırsatından yararlanın.

Projenin Kapsam, Amaç ve Konusu

Geçmişten günümüze kadar hesap ve erişim güvenliğini sağlamanın baş aktörü olarak parolalar tercih edildi. Ancak çeşitli saldırılar karşısında parolaların savunmasız kalması ve çok kolay tahmin edilmesi sırası ile bir dizi önlemler silsilesini de beraberinde getirdi. Bunlar daha karmaşık parolaların kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi, sık sık değiştirilmesi, tek kullanımlık şifrelerin kullanılmaya başlanması şeklinde sıralanabilir. Zaman içerisinde güvenlik seviyelerini arttırmak amacıyla iki faktörlü doğrulamadan çok faktörlü doğrulamaya geçiş yapılmış ancak bu sistemlerinde manipüle edilebilme potansiyelleri ortaya çıkmıştır.


AuthTake güvenlik riskinin baş aktörü parolaları ortadan kaldırarak Açık Anahtar Altyapısı (PKI) ve FIDO alt yapısı sayesinde güvenli ve hızlı "parolasız kullanıcı doğrulama" teknolojisi ile kurumların ve kişilerin güvenlik seviyelerini arttırmalarını ve parola yönetim maliyetlerinden kurtulmalarını sağlamaktadır.


Ayrıca geliştirmeye devam etmekte olduğumuz Ayrıcalıklı Hesap Erişim Yönetimi (PAM) yazılımı ile kullanıcıların hesap oluşumlarının ve yetki atamalarının otomatize edildiği Kimlik Yönetimi (IAM) yazılımlarımız sayesinde de sistem yönetimlerinin sadeleştirilerek daha kolay ve güvenli hale getirilmesini hedefliyoruz.

Ürün/Proje Hakkında Özet Bilgi

AuthTake ürün ailesi parolasız hesap erişimi ve kimlik doğrulama hizmetlerini Cloud ve On-prem olmak üzere müşterinin tercihine göre sunar. Parola kullanımını ortadan kaldırarak hesap erişimlerinde 7 kat hız ve %99.9 koruma sunmayı hedefleyen projemiz fiyat politikası ve özel paketleri ile herkesin erişimine imkan verecek şekilde hazırlanmıştır. Web sitemiz üzerinden tek bir tık ile dakikalar içinde ürünümüz kullanıma hazır hale getirilebilir. Bu sayede mikro/küçük işletmeler ile bireysel kullanıcıların satın alma ve entegrasyon süreçlerinin daha hızlı olmasını sağlayarak global pazarda bilinirlik ve yaygınlaşmayı hızlandırmayı hedefliyoruz.


Projemizin amacı sadece parolaları ortadan kaldırmak değil bu hizmeti herkes için erişilebilir kılmakla birlikte kimlik ve hesap erişim yönetimlerini daha güvenli ve kolay hale getirmektir. Ürünümüz hakkında daha detaylı bilgiyi https://www.authtake.com adresi üzerinden web sitemizi inceleyerek edinebilirsiniz.

Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Takım
Koray Yılmaz
Koray Yılmaz
Kurucu Ortak | Genel Müdür
Ahmet Şahin
Ahmet Şahin
Kurucu Ortak - Ar-Ge Mühendisi
Ufuk Gebeş
Ufuk Gebeş
Kurucu Ortak - Yazılım Mühendisi
Sude Çebi
Sude Çebi
Dijital Pazarlama Uzmanı
Sinem Yeşim Ucarı
Sinem Yeşim Ucarı
İş Analisti
Cevdet Kaymaz
Cevdet Kaymaz
Kurucu Ortak - IT Direktörü
Takım Üyesi

Koray Yılmaz

Kurucu Ortak | Genel Müdür

Yazılım sektöründe yaklaşık 15+ yıllık bir iş deneyimine sahiptir. Özel Sektör ve Kamu projelerinde yazılım geliştirme ve proje yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur. SGK-Ulusal Bilgi Bankası, TİTCK - İlaç Takip Sistemi projelerinde yazılım geliştirme uzmanı olarak yer almış, Türk Eczacıları Birliği- İlaç Bilgi Sistemi/Eczane Otomasyon Sistemleri, SYDGM- Soybis, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı - ŞÖNİM Bilgi Sistemi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı - Yönetim Bilgi Sistemi, Gümrük Bakanlığı- Soru Önergeleri Bilgi Sistemi projelerinde ise Proje Yöneticisi olarak görev almıştır.


2011 yılından itibaren Identity, User Authentication alanında uluslararası markaların Türkiye pazarında ki teknik süreçlerini yürütmüş olup aynı alanda ürün geliştirme çalışmalarını sürdürmektedir.

Takım Üyesi

Ahmet Şahin

Kurucu Ortak - Ar-Ge Mühendisi

Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Linux, Mac OS, Windows gibi çeşitli işletim sistemlerinde kendini geliştirmiştir. Makine dilleri, Python, ASP.Net, .Net Core üzerinde geliştirmeler yapmıştır. İşletim sistemleri ile çalışmayı, bu sistemlerden dolayı meydana gelen sorunlara karşı çözümler üretmeyi amaç edinmiştir.

Takım Üyesi

Ufuk Gebeş

Kurucu Ortak - Yazılım Mühendisi

Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. C#, .NET, POSTGRESQL, ANDROİD, IOS, ASP.NET MVC, Microsoft SQL Server, jQuery, JavaScript, XAMARIN, SWIFT 5, dillerinde ve konularında kendini geliştirmiştir. Ürünün web ve mobil uygulamalarının geliştirilmesi, sistem entegrasyonlarının sağlanması ve test süreçlerinin yürütülmesinde görev almaktadır.

Takım Üyesi

Sude Çebi

Dijital Pazarlama Uzmanı

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezun olmuştur. Dijital pazarlama ve sosyal medya alanlarında kendini geliştirmiştir. 6 yıldır Grafik Tasarımı, 3 aylık İspanya merkezli 3D Modelleme, Video Editing, Animation alanlarında görev almıştır. Ayrıca Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe Premier, Adobe After Effects, Autodesk Maya ve Autodesk 3Ds Max programlarında kendini geliştirmiştir.

Takım Üyesi

Sinem Yeşim Ucarı

İş Analisti

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Alınan Gartner danışmanlığı ile gerekli analist görüşmelerini yapmaktadır. Yapılan görüşmeler ve araştırmalar sonucunda hazırlanan aksiyon planına uygun hareket ederek gerekli görevleri yerine getirmektedir. Rakip kıyaslamalarını, ürün ve pazar araştırmalarını yapmaktadır. Ayrıca ASP.NET MVC ve .NET Core üzerinde yazılım geliştirmektedir.

Takım Üyesi

Cevdet Kaymaz

Kurucu Ortak - IT Direktörü

Bilişim sektöründe 20+ yıllık bir iş deneyimine sahiptir. Özel sektörde 2012 yılına kadar çeşitli firma ve kurumlarda uzman ve yönetici pozisyonlarında görevlerde bulundu. 2012 yılından itibaren yönetilebilir hizmetler kapsamında veri merkezi, bulut bilişim, barındırma hizmetleri, bilgi güvenliği ve açık kaynak alanında çalışmalar yürütmektedir.

Ürün ve Üretim
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Finansal Tablolar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Güncellemeler
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Soru ve Cevaplar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Kampanya Bilgi Formu
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pay Satış Ekranı
Hedeflenen Fonlama
₺ 800.000
Ek Fonlama
₺ 160.000
Fonlama Sınırı
Yok
Yatırımcı Sayısı
696
Alınan Toplam Yatırım
₺ 1.549.374
Pay Arz Oranı
% 5
Ortalama Yatırım
₺ 2.226
En Yüksek Yatırım
₺ 200.000
Nitelikli Yatırımcı
26
Nitelikli Yatırım Oranı
% 63,12
Fonlama Başlangıç
26.08.2021
Fonlama Bitiş
25.10.2021
Kampanya Hakkında
Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Takım
Ürün ve Üretim
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Finansal Tablolar
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Güncellemeler
Soru ve Cevaplar
Kampanya Bilgi Formu
Pay Satış Ekranı