Onima Biyoteknoloji Anonim Şirketi
Koyun Yününden Amino Asit, Organik ve Organomineral Gübre Üretimi

Koyun Yününden Amino Asit Üretim bir Teknoloji ve Üretim Projesidir

Biyoteknoloji, Biyomedikal ve Tarım, Gıda Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir

107.7%

  • Hedeflenen Fonlama
  • Alınan Yatırım
  • ₺ 12.100.000
  • ₺ 13.029.599

2639 Yatırımcı Pay Aldı.

560 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.

ONİMA BİYOTEKNOLOJİ ANONİM ŞİRKETİ
 
Kampanya Hakkında
Kampanya Durumu: Başarılı
Kampanya Kodu: K462NY
Kampanya Kapanış Tarihi: 06.03.2024
Lokasyon: Ankara
Girişimin Aşaması: Ticarileşmeye Hazır Ürün

Girişim Şirketi Hakkında

Kampanyamız için yapılan ön talep toplama süreci tamamlanmış olup 2.920 yatırımcı toplam 15.660.159 TL ön talep bildirmiştir.

Yatırımcılarımızdan gelen talepler doğrultusunda bedelsiz pay için son tarih ve oranlar güncellenmiştir:

  • Yatırım turunda, ön talep bedelsiz pay hediyesi için son tarih olarak ilan edilen 20 Ocak Cumartesi (bugün) saat 23:59 olarak bildirilen tarih 26 Ocak Cuma saat 23.59'a kadar uzatılmıştır. 26 Ocak Cuma saat 23.59'dan önce en az ön talep bildirdiği tutar kadar yatırım yapmış olan tüm yatırımcılarımız için verilecek bedelsiz paylar %20 yerine %30 olarak uygulanacaktır.
  • Ön talep bildirmediği halde yatırım yaparak kampanyaya katılan diğer tüm yatırımcılarımıza ise kampanya %100 hedefine ulaşana kadar %20 bedelsiz pay hediye edilecektir.
  • Ön talep tutarından daha fazla yatırım yapılması durumunda yatırım yapılan fazla tutar için de %20 bedelsiz pay hediyesi geçerli olacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar tüm ortaklardan oransal olarak dağıtılacaktır.

fonTAR GSYF 300.000 TL, Susu Yatırım ve Teknoloji Sanayi Ltd. Şti. 50.000 TL, Protek Grup Ltd. Şti. 100.000 TL yatırım yapmıştır.

Önemli Bilgilendirmeler

  • Bu kampanyada minimum yatırım tutarı 100 ₺'dir.
  • Bu kampanya 50 gün ile sınırlıdır.
  • Ön yatırım talebi oluşturarak yatırım turunda 26 Ocak Cuma saat 23.59'a kadar en az bildirdiği ön talep tutarı kadar yatırım yapan yatırımcıların yatırım tutarlarına verilecek paylara ek olarak; %20 yerine %30 ilave bedelsiz pay verilecektir.
  • Bu kampanya ile elde edilmesi hedeflenen finansman, Onima Biyoteknoloji'nin üretim kapasitesinin artırılarak ihracat odaklı bir yapıya geçmesi için kullanılacaktır. Satış hedeflerinin gerçekleşmesi durumunda ödenmiş sermayenin %20'si yedek akçe olarak ayrıldıktan sonra her yıl dağıtılabilir karın en az %50'sinin kar payı olarak dağıtılması hedeflenmektedir.
  • Onima Biyoteknoloji Anonim Şirketi Ankara Üniversitesi Teknokent Kuluçka Firmasıdır. Bu kapsamda 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununun Ek 3’üncü maddesi uyarınca bu kampanyaya katılarak yatırım yapacak ilgili firmaların yatırımları %3'lük yatırım yükümlülüğü kapsamında değerlendirilebilir.

Onima Biyoteknoloji Hakkında

Onima özellikle hayvansal kaynaklı atıklardan, bitkilerin sağlıklı gelişimi ve beslenmesi için mutlak gerekli olan amino asitleri üretebilmek üzere kurulmuştur. Amino asitler protein, hücre ve dokuların temel yapı taşıdır. Birçok olumlu etkisinin yanı sıra, bitkilerde özellikle;

  • kuraklık,
  • soğuk,
  • don,
  • hastalık vb.

stres dönemlerinde oluşan zararları azaltması, bitki ve hücre duvarını güçlendirmesi, iyileşme süresini hızlandırması, bitkilerin besin maddesi alımını arttırması amino asitlerin öncelikli görevleridir. Bu nedenle, özellikle hayvansal kaynaklı amino asitler bitki gelişimini düzenleyen ve verimi artıran çok etkili bir maddedir.

Onima'nın Benzersiz Üretim Teknolojisi

Şirketimiz özellikle koyun yünü gibi %90 proteinden oluşan bir hammaddeden, bitkilerin kökleri ve yaprakları ile alabileceği formda amino asitler üretmektedir. İçerisindeki amino asitlerin yanı sıra; organik azot, potasyum, organik madde, humik+fulvik asit gibi değerli bileşenleri içeren koyun yünü günümüzde ne yazık ki bir atık olarak değerlendirilmektedir. En büyük avantajımız bu hammaddenin ülkemizde çok bol ve çok ucuz olmasıdır. Onima aynı zamanda tavuk tüyü, mezbahane atığı, kan unu ve yosundan da amino asit üretebilmektedir:

Neden Onima Biyoteknoloji?

Onima Biyoteknoloji Anonim Şirketi olarak yaptığımız sayısız Ar-Ge denemeleri sonucunda koyun yününü hidrolize ederek, içerisindeki serbest aminoasitleri parçalamadan çıkarmayı başardık. Ortaklarımızla birlikte sahip olduğumuz makine ve yazılım geliştirebilme kapasitemiz sayesince sadece kendi olanaklarımızla fabrikamızdaki üretim teknolojimizi de el değmeden tamamıyla otomatik bir şekilde oluşturarak, formüllerimizi koruma altına aldık. Şirketimizin en güçlü yanı bu formüllerin sadece Onima'ya ait olması ve gizli olmasıdır. Sadece koyun yünü kullanarak ticari boyutta üretilebilecek en yüksek serbest amino asit değerlerinde üretim yapıyoruz.

Ne üretiyoruz?

Şirketimiz koyun yününden, amino asitleri ayrıştırarak, saflık oranı yüksek ürünleri elde etmiş ve bu hidrolizatları kullanarak makro ve mikro bitki besin elementlerince zengin organomineral sıvı gübrelerle, anti-stres giderici, bitki aktivatörü ve uyarıcıları ile toprak düzenleyiciler geliştirmiştir. Bu süreç içerisinde sadece aminoasidin sentezlenmesi yöntemini değil, aynı zamanda teknik donanım ve alt yapı bilgisini üretmiş bulunmaktayız. Tescilli ürünlerimiz doğrudan çiftçilere, bayilere ve distribütörlere pazarlanabileceği gibi diğer gübre üretici firmalara, gübre katkı maddesi olarak da satışa sunulacaktır.

Ticari Ürünlerimiz

Şirketimiz adına kayıtlı 3 adet amino asit içerikli gübre (Lana, Lanamino, Lanamaxo) ve 3 adette bu ürünleri azot, fosfor ve potasyum gibi, temel bitki besin maddeleri ile zenginleştirdiğimiz organamineral gübrelerimiz (WoolFer 20.0.0+ME, WoolFer 5.5.5, WoolFer 10.5.15) kendi adımıza tescilli ve üretime hazırdır. Bu gübreleri piyasadaki diğer ürünlerden ayıran üstünlükleri şunlardır;

  • Tamamıyla hayvansal kaynaklı olması,   
  • Yüksek organik madde, humik+fulvik asit içermesi,
  •  Doğal besin maddelerince zengin olması,
  •  İçerisindeki yüksek oranlı amino asit miktarı,

Koyun yünü ekstraklı ürünlerimiz kendisinin besin madde değerinin yanı sıra diğer gübrelerin kullanımını azaltmakta ve onların bitki tarafından alınımını artırarak da ilave fayda sağlamaktadır.

 

Biz bu proje ile doğadan aldığımızı doğaya geri vererek ciddi bir geri dönüşüm sağlıyoruz. Toplumun sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlayarak, hem koyun hem de bitkisel üretimde faaliyet gösteren üreticilerin gelirini artırmaya yardımcı oluyoruz.

Bir Sonraki Hedef

Hayvansal kaynaklı amino asit ve amino asit bazlı organomineral gübreleri yurt içi ve dışı pazarlarının istediği normlarda, daha büyük hacimlerde üretebilmek amacıyla yatırım turuna çıkmaya karar verdik. Şu ana kadar öz kaynaklarımız ile kurduğumuz üretim tesisinin kapasitesi aylık 25 tondur. Özellikle yurt dışı satış potansiyelimizi artırmak için üretim kapasitemizi artırmamız gerekmektedir. Başarılı fonlama sonrası ulaşmayı hedeflediğimiz finansal kaynak ile kapasitemizi 75 tona çıkarmak için kazanlar, reaktör, parçalayıcılar, karıştırma ve depo kazanları, dozajlama ve paketleme üniteleri, kimyasal sarf malzeme yatırımı yapılacaktır. Ayrıca personel, operasyonel giderler, yurt dışı fuar ve diğer tanıtım giderleri için kullanılarak yüksek ciro üreten bir şirket haline dönüşmeyi hedefliyoruz.


Küresel ekonomide tarımın payı çok büyüktür. Buradaki en temel girdilerden biri olan gübre sektörü ise en önemli unsurlardan biri olarak dikkat çekmektedir. Bu alanda büyümeye açık en önemli üretim kolu hayvansal kaynaklı sıvı gübreler ve amino asit katkılı bitki gelişim düzenleyicilerdir. Onima Biyoteknoloji olarak buradaki büyük boşluğu doldurarak lider konuma geçmek ve sınırsız bir hammaddeyi işleyerek milyarlarca dolar değerinde satışlar yapmayı hedefliyoruz. Kurucu ortaklarımız gübre ve bitki besleme sektöründeki tecrübeleri ve bitkisel üretim birikimleri ile bu projenin çıktıları birleştiğinde büyük bir potansiyel ortaya çıkmış bulunmaktadır. Sektörde mevcut oyuncuların üretim prosesleri ve maliyetleri dikkate alındığında inovatif üretim teknolojimiz ile rakiplerimizden ayrışmaktayız.

Girişim Şirketi Tarihçesi

  • Hayvansal atıklardan amino asit, humik+fulvik asit, gibi değerli özütleri elde ederek bunları gübreye dönüştürme çalışmalarımız çok eskiye dayanmaktadır. Kurucu ortakların 30 yıldan uzun Ar-Ge, üretim, pazarlama ve çiftçilik tecrübeleri vardır. Yine çok eskiye dayanan yurtdışı tecrübeleri ve dünya piyasalarını yakinen takip etmeleri kuruluşumuzun en büyük kazanımlarındandır.
  • 2020 yılında başlayan salgın gıda güvenirliliğini ve ulaşılabilirliğini çok ciddi olarak tehdit etmesi ve tarımın artan bir değer olarak yeniden ortaya çıkması ile tarımsal girdilerin öneminin ve maliyetlerinin artmasını avantaja dönüştürmek için Onima Biyoteknoloji Anonim Şirketi tüzel kişilik olarak 18.06.2021 tarihinde kurulmuştur.
  • Genç bir firma olmasına rağmen çok kısa süre içerisinde 1 adet KOSGEB Ar-Ge projesi ile 2 adet TÜBİTAK-TEYDEB projesini başarı ile tamamlamıştır. Bu projelerden toplamda 2.250.000 ₺ Ar-Ge desteği almayı başarmıştır. Ayrıca Ocak 2023 içinde KOSGEB İşletme Geliştirme desteği almaya hak kazanmış olup toplam destek miktarı 2.960.000 ₺' dir.
  • Yaptığı çalışmalar sonucunda geliştirdiği 6 adet ürünü kendi markası altında ve diğer gübre firmalarına hammadde olarak üretmek üzere Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği içerisinde 4200 m2 bir alanda üretim tesisini kurarak 25 ton/ay kapasitede üretim yapacak potansiyele sahiptir.

Ürün/Proje Hakkında Özet Bilgi

Ürünlerimiz

Firmamız gübre sektöründe kullanılmak üzere amino asit içeriği yüksek ürünler üretmektedir. Kullandığımız hammadde koyun yünüdür. Tavuk tüyü, mezbahane atığı, kan unu ve yosun gibi diğer hayvansal ve bitkisel kaynaklardan da üretim yapabilmekteyiz.


Ürettiğimiz hidrolizatların içerisinde lanolin yağı, keratin, protein, peptit ve amino asitler dışında yüksek organik madde, humik+fulvik asitler, organik azot ve potasyumdan dolayı toprakta biyolojik hayatı desteklemekte, mikroorganizma faaliyetini ve enzim aktivitesini artırmaktadır.


Bu yüzden tarımsal üretiminde stres giderici, bitki gelişim düzenleyici ve aktivatörü adıyla gübre katkı maddesi olarak çok kullanılmaktadır.

 

Koyun yününden elde edilmiş yüksek amino asit içeriğine sahip hayvansal sıvı gübreler için üretim formülleri geliştirilmiş, analizleri bitirilmiş ve ilk etap da 6 adet ürünümüz bulunmaktadır.


1.Amino asit grubu; çok geniş bir müşteri kesimine hitap edebilmek için; yüksek organik madde, humik+fulvik asit ve amino asit içeren, hayvansal kaynaklı gübrelerimiz;

  • Lana
  • Lanamino
  • Lanamaxo

2.Organomineral gübre grubu, ürettiğimiz amino asit içeriği yüksek hidrolizatları; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementlerle formülize ederek elde ettiğimiz organomineral gübrelerimiz;

  • WoolFer 20.0.0+ME
  • WoolFer 5.5.5
  • WoolFer 10.5.15

Firmamız talebe göre sadece koyun yünü kullanarak amino asit içerikleri %8-18, organik maddesi %50-55, organik azotu %3-5, potasyumu %4-6 arasında değişen birçok ürünü üretebilecek kapasitedir.

 

Şirketimiz geliştirdiği tüm ürünleri aşağıda isimleri belirtilen destekler ve projeler çerçevesinde geliştirmiştir. Bu nedenle tüm üretim teknolojimiz ve metodumuz bize aittir. Proje sonuçlarımız, bitki denemelerimiz ve ürünlerimiz proje izleyici hakemleri tarafından denetlenmiştir.

Projelerimiz

1. KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı kapsamında (2021)Hayvansal Atıklardan Bitkisel ve Hayvansal Gelişimi Artıran Konsantre Aminoasit Üretimi.’ (575.973,60 TL)


2. TÜBİTAK Kobi Ar-Ge Projesi kapsamında (2022)Koyun Yününden Keratin, Protein ve Amino Asit Özütlerinin Çıkarılması ve Hayvansal Kaynaklı Sıvı Gübreler Geliştirilmesi.’ (529.651,36 TL)


3. TÜBİTAK Kobi Ar-Ge Projesi kapsamında (2022) Kimyasal Hidroliz Yöntemiyle Bitki Gelişim ve Toprak Düzenleyici Yosun Özütlerinin geliştirilmesi.’ (497.119,00 TL)


4. TÜBİTAK Kobi Ar-Ge kapsamında 2023 yılında koyun yünü hidrolizatı ve amino asit kaplamalı yavaş salınımlı katı gübre geliştirilmesi Ar-Ge projesi için bütçesi 2.400.000 TL olan proje değerlendirme aşamasındadır.

 

Üretime hazır ürünlerimizin satışı için aşağıda belirtilen 4 satış kanalı belirledik ve ilgili yurt içi ve yurt dışı firmalarla sözleşmelerimizi imzaladık. Bu satış kanallarının her birinin kendine özgü avantajları, dezavantajları ve kar marjları vardır.

  1. Gübre üretici firmalara (hammadde kaynağı olarak)
  2. Bayi ve Distribütör (firmamız adına tescilli ürünler)
  3. Doğrudan (tescilli ürünlerimizin internet kanalıyla)
  4. Fason üretim
Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Takım
Prof. Dr. Hasan Sabri Öztürk
Prof. Dr. Hasan Sabri Öztürk
Yönetim Kurulu Başkanı / Lider Girişimci
Hasan Kağan Yeniçeri
Hasan Kağan Yeniçeri
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Cemal Gülamber
Cemal Gülamber
Makine Mühendisi
Kemal Gülamber
Kemal Gülamber
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Takım Üyesi

Prof. Dr. Hasan Sabri Öztürk

Yönetim Kurulu Başkanı / Lider Girişimci

Onima Biyoteknoloji Anonim Şirketinin kurucu ortaklarından aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Sabri ÖZTÜRK Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak bilimi ve Bitki Besleme Bölümü öğretim üyesidir. Yüksek lisansını Gent Üniversitesi (Belçika), Doktorasını Ankara Üniversitesinde, Doktora sonrasında ABD, Almanya, Belçika ve İtalya’da çalışmalar yapmıştır. Prof. Öztürk 1991 yılından bu yana ulusal ve uluslararası pek çok projede görev almış, çok sayıda şirkette danışmanlık yapmış ve 1999 yılından beri kendisine ait tarımsal işletmede özellikle sera koşullarında meyve ve sebze üretimi ve satışını yapmaktadır.

Takım Üyesi

Hasan Kağan Yeniçeri

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

H. Kağan Yeniçeri 1989 yılında ANKARA doğmuştur. 2015 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü lisans mezunu olup yine aynı bölümde 2018 yılında yüksek lisans ünvanını almaya hak kazanmıştır. Üniversite hayatında birçok proje araştırmacı olarak yer almış ve ulusal ve uluslararası yayınlar çıkarmıştır. Özel sektörden gelen teklifleri değerlendirmek üzere Biyogaz, Organik ve Organomineral gübre üretimi yapan ve Mikrobiyolojik gübre üretimi yapan sektörün öncü firmalarında üretim sorumlusu ve Satış ve Pazarlama sorumlusu olarak çalışmıştır. Çalışmış olduğu firmalarda almış olduğu tecrübeler ile 2021 yılında Onima Biyoteknoloji Anonim Şirketi firmasını kurmaya karar vermiştir.

Takım Üyesi

Cemal Gülamber

Makine Mühendisi

Cemal Gülamber 1987 Ankara doğumludur. İlk ve orta öğretimini tamamladıktan sonra 2004 yılında Akdeniz Üniversitesi Makine Müh. (Almanca) bölümünü okumuştur. 2009 yılında bölümünü başarıyla tamamlamış ve iş hayatına atılmıştır. İş hayatına Ankara Ostim sanayi bölgesinde kurulu Teknotes Ltd. Şti. firmasının Odtü Teknokentte bulunan Ar-Ge ofisinde başlamıştır. 1.5 yıl bu görevde hizmet ettikten sonra firmanın Kazan Keresteciler Sanayi bölgesinde bulunan tesisinde, Tasarım Uzmanı ve Üretim Müdürü pozisyonunda göreve devam etmiştir. Teknotes Ltd. Şti. Firmasında 6 yıl çalıştıktan sonra buradaki işinden ayrılarak, Innosys Ar. Ge. Müh. San. Tic. Ltd. Şti. firmasını 2015 yılı Kasım ayında kurmuştur. Firmanın ana faaliyet alanı olan mühendislik hizmetleri ve özel tasarım projeleri üzerine, yurt içi ve yurt dışı bir çok müşteriye hizmet ve ürün tedariği sağlamıştır. Aynı zamanda Onima Biyoteknoloji Anonim Şirketi ortağıdır.

Takım Üyesi

Kemal Gülamber

Elektrik ve Elektronik Mühendisi

Kemal Gülamber 1993 Ankara doğumludur. İlk ve orta öğretimini tamamladıktan sonra 2011 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği (İngilizce) bölümünü okumuştur. Üniversiteyi 2016 yılında başarıyla tamamlamış ve iş hayatına atılmıştır. Digitest Elektronik firmasında Donanım Tasarımı Mühendisi pozisyonunda başladığı işinde, Gömülü sistemler tasarımı ve yazılımı konusunda çalışmalarına devam etmiştir. Firmanın savunma sanayi alanında yaptığı slipring sistemlerinin tasarım ve üretim sorumlusu olarak çalışmalarını devam ettirmiş, yerli müşteriler için ürün tasarımı ve üretim faaliyetlerinin yönetilmesinde görev almıştır. 2018 yılında bu pozisyondan ayrılarak Innosys Ar. Ge. Mühensilik şirketinde Elektronik Tasarım sorumlusu olarak çalışmaya başlamıştır. Aynı zamanda Onima Biyoteknoloji Anonim Şirketi ortağıdır.

Ürün ve Üretim
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Finansal Tablolar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Güncellemeler
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Soru ve Cevaplar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Kampanya Bilgi Formu
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pay Satış Ekranı
Hedeflenen Fonlama
₺ 12.100.000
Ek Fonlama
₺ 2.420.000
Fonlama Sınırı
Yok
Yatırımcı Sayısı
2.639
Alınan Toplam Yatırım
₺ 13.029.599
Pay Arz Oranı
% 10
Ortalama Yatırım
₺ 4.937
En Yüksek Yatırım
₺ 1.050.000
Nitelikli Yatırımcı
560
Nitelikli Yatırım Oranı
% 42,72
Fonlama Başlangıç
16.01.2024
Fonlama Bitiş
06.03.2024
Kampanya Hakkında
Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Takım
Ürün ve Üretim
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Finansal Tablolar
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Güncellemeler
Soru ve Cevaplar
Kampanya Bilgi Formu
Pay Satış Ekranı