Scoper
Mobil Cihazlarla Kullanılabilen Uygulama Tabanlı Video Laringoskopi Cihazı

Scoper Video Laringoskop bir Teknoloji ve Üretim Projesidir

Sağlık, Tıbbi Malzeme Kategorisinde yer almakta ve İş Modeli B2B’dir

120.2%

  • Hedeflenen Fonlama
  • Alınan Yatırım
  • ₺ 3.424.000
  • ₺ 4.114.732

1320 Yatırımcı Pay Aldı.

79 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.

TECHNOMEDİCARE MEDİKAL TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
 
Kampanya Hakkında
Kampanya Durumu: Başarılı
Kampanya Kodu: JSKO4J
Kampanya Kapanış Tarihi: 03.06.2022
Lokasyon: Global
Girişimin Aşaması: Pazara Giriş

Proje Hakkında

Ankara Kalkınma Ajansı, girişimin yatırım turuna fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile birlikte katılarak 300.000 TL eş finansman ile yatırım yapma kararı almıştır.


Bedelsiz Pay Hediye Kampanyası

Yatırım turu kampanyamızda, %100 fonlanma rakamına ulaşana kadar yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verilecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar ortaklar Orhan Çınar, Serkan Şener, Murat Sağlam ve Ayhan Ozan Yılmaz'ın paylarından oransal olarak verilecektir.


Scoper'ı Farklı Kılan Teknoloji Nedir?

Scoper Video Laringoskopi Cihazı (www.scop-er.com), Türkiye’nin ilk yerli video laringoskopi cihazı olmanın yanında, cep telefonu ve tablet gibi android işletim sistemine sahip tüm mobil cihazlarla çalışabilen dünyanın ilk uygulama tabanlı video laringoskopi cihazıdır. Gazi Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Technomedicare firması tarafından geliştirilmiştir. (www.technomedicare.com) Mobil cihazlarla kullanılabilme özelliği sayesinde çok kullanımlık versiyonu için hastaneler ve ambulanslar için monitör maliyetinin azaltıldığı ekonomik bir çözüm sunarken, tek kullanımlık versiyonu ile doktor ve paramediklere de bireysel olarak cihaza sahip olma ve kendi mobil cihazları ile kullanabilme özgürlüğü sunmaktadır. Scoper sayesinde, video laringoskopi teknolojisinin önündeki en büyük engel olan maliyet bireysel satın alınabilecek kadar azaltılarak video laringoskopi cihazlarının tüm dünyada yaygın olarak kullanılmasının önü açılmış olacaktır.


Video Laringoskop Ne İşe Yarar? Neden Önemlidir?

Video laringoskoplar, endotrakeal entübasyon (soluk borusuna tüp yerleştirme) işlemini yapmak için kullanılır. Bu işlem ameliyat olan hemen hemen tüm hastalarda, acil müdahaleler sırasında ambulans, acil servis, sağlık tesislerinde rutin olarak uygulanır.

Bu işlemi gerçekleştirmek için günümüzde hala yaygın olarak direkt laringoskopi yöntemi kullanılmaktadır. Direkt laringoskopide blade uç kısmı hastanın ağzına yerleştirilerek dilin güç kullanarak yukarı kaldırılması ve ses tellerinin görüntülenmesi gerekir. Daha sonra ses telleri arasından tüp soluk borusuna yerleştirilerek endotrakeal entübasyon işlemi gerçekleştirilir. Ancak bu işlem tecrübe gerektiren zor bir işlemdir. Tecrübeli hekimler için bile hastanın anatomik özellikleri, bölgedeki kan, kusmuk gibi görüntüyü engelleyen maddelerin bulunması, boyun yaralanması nedeniyle başa pozisyon vermenin uygun olmadığı durumlarda entübasyon işlemi zorlaşır. Normal görünen hastalarda bile entübasyon zor olabilir.

  • Entübasyon başarısını artırmaya yönelik birçok yöntem geliştirilmiş olmakla birlikte son yıllarda kullanıma giren videolaringoskopi cihazları (VL) tüm bu yöntemlerin önüne geçmiştir.
  • VL da ise bir mikro kamera sayesinde görüntü vokal kordların sadece birkaç santimetre uzağından endirekt olarak monitöre aktarılır. Dolayısıyla ekranda vokal kordların büyütülmüş net bir görüntüsü elde edilir ki bu endotrakeal entübasyon işlemini kolaylaştırır, başarı şansını artırır ve işlem süresini kısaltır.
  • Uygulayıcının da eğilerek hastanın ağzından ses tellerini görmesine gerek kalmaz ki bu durum özellikle sağlık personeli ile ilgili enfeksiyon riski açısında önemlidir. Bu nedenle COVID-19 benzeri bulaş riski taşıyan hastaların entübasyon işleminde mutlaka kullanılması önerilmektedir.


Video Laringoskoplar Ne Kadar Yaygın Kullanılıyor?

Video Laringoskoplar sağladıkları birçok avantaja rağmen dünya genelinde maalesef gelişmiş ülkeler dışında henüz yaygın olarak kullanılmamaktadır. Buradaki en önemli bariyer cihazların maliyetidir. Scoper uygulama tabanlı mobil cihazlarla kullanılabilen altyapısı sayesinde çok kullanımlık modelinde bu maliyeti %60 oranında azaltarak belirgin bir fırsat yaratmaktadır. Geliştirilecek tek kullanımlık versiyon ile ise bu maliyet 30 USD civarına kadar düşürülerek hekimlerin ve paramediklerin bireysel olarak bile cihazı alıp kullanmaları mümkün hale gelecektir.



Scoper Hangi Aşamaları Tamamlamıştır?

  • Cihazın marka, patent başvuruları yapılmış, CE belgesi alınmış, Türkiye İlaç Eczacılık Kurumuna Kayıt işlemleri yapılmıştır.
  • Cihazın çok kullanımlık titanyum versiyonu sınırlı miktarda üretilerek piyasaya sunulmuştur.
  • Cihaz Türkiye'nin ilk video laringoskopi cihazı olarak tıp camiasına duyurulmuş, yazılı ve görsel basında yer almıştır.
  • Scoper, Uzaktan Destek ve Endoskopik Stile Özelliğine Sahip Video Laringoskopi Cihazı Geliştirilmesi Projesi (2021/8/3) ile KOSGEB'den 118.000 TL Arge ve İnovasyon Desteği almaya hak kazanmıştır.
  • Gazi Teknopark’ta geliştirilen cihazın Sanayi Bakanlığı proje bitirme belgesi mevcut olup gelir vergisi indirimi ve Devlet Malzeme Ofisi Teknokatolog’da yer alabilme avantajı bulunmaktadır.
  • Kliniklerde demo ve talep toplama süreçlerine başlanmıştır.
  • Scoper 25-28 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 7.Avrasya Acil Tıp Kongresi ve 17. Türkiye Acil Tıp Kongresinde Acil Tıp Uzmanı hekimlere tanıtılmıştır.
  • Scoper TATD Kurs Günler Kongresinde Havayolu Kursu programında hekimlerin kullanımına sunulmuştur.


Scoper'ın Hedefleri Nelerdir?

  • Kalıp ve seri üretim hazırlıkları tamamlanarak çok kullanımlık versiyonu için seri üretime başlanacaktır.
  • Scoper'ın tek kullanımlık versiyonu, alınacak yatırım ile kalıp ve seri üretim süreçleri tamamlanarak en kısa süre içerisinde piyasaya arz edilecektir.
  • Sadece yetişkinler için üretilen ebat çeşitlendirilerek çocuk ve yenidoğanlar için uygun boyda bladeler de üretilmeye başlanacaktır.
  • KOSGEB desteği ile yürüttüğümüz ARGE projemizle, Scoper’a teletıp-uzaktan destek ve endoskopik stile özelliklerini de kazandırmayı hedefliyoruz.
  • Hedefimiz yurt dışına açılmak ve uluslararası arenada video endoskopik sistemler konusunda ileri teknolojiler üretebilen bir marka olmaktır. Video laringoskopi cihazı yanında kulak muayenesinde kullanılan video otoskop sistemlerinin de tasarım hazırlıkları başlatılmıştır. Önümüzdeki yıllarda Scoper Otoskop Cihazı da piyasaya arz edilecektir.
  • Bunun yanında Kosgeb desteği ile devam eden endoskopik stile projemiz ile de video laringoskoplarla birlikte ya da ayrı olarak kullanılabilecek bir video stileyi de ürün portföyümüze eklemeyi hedefliyoruz.
  • Bunun dışında tıp pratiğinde kullanılan bir çok endoskopik ve laparoskopik cihaz bulunmaktadır. Ülkemiz bu ürünlerde tamamen dışa bağımlı durumdadır. Scoper endoskopik ve laparoskopik ürünler konusunda bilgi birikimini artırarak bu alanda pek çok ürünü ülkemizde üretebilen, ihracat yapabilen bir marka olma amacıyla yola çıkmıştır.

Projenin Kapsam, Amaç ve Konusu

Türkiye’nin ilk yerli video laringoskopi cihazı olan “Scoper Projesi”nin 2020 yılı Mart ayında bir grup Acil Tıp Uzmanı Öğretim Üyesi tarafından alınan kararla ve kurucu ortaklardan toplanan sermaye ile Gazi Teknopark'da bulunan Technomedicare firması bünyesinde başlatılması kararlaştırılmıştır. Dünyadaki ve ülkemizdeki tüm laringoskopların yakın gelecekte video laringoskoplarla yer değiştireceği, ülkemizde video laringoskopi üretimi yapan bir firmanın bu dönüşüm sürecinde kilit bir rol üstlenebileceği vizyonu ile yola çıkılmıştır. Bu alanda yerli üretim yapan bir firmanın ülkemizin dışa bağımlılığını azaltılacağı, ülke içi rekabeti artıracağı, komşu ülkelere ihracat yapabileceği, yenilikçi teknolojilerle küresel rekabete katılabileceği öngörülmektedir. Böyle bir firmanın video laringoskoplar yanında video otoskop, rinolaringoskop, laparoskop gibi medikal alanda kullanılan bir çok video endoskopik sistemi geliştirme potansiyeline sahip olacağı düşünülmektedir.

Ürün/Proje Hakkında Özet Bilgi

Scoper Video Laringoskopi Cihazı; Türkiye’nin ilk yerli video laringoskopi cihazı olmanın yanında, cep telefonu ve tablet gibi android işletim sistemine sahip tüm mobil cihazlarla çalışabilen dünyanın ilk uygulama tabanlı video laringoskopi cihazıdır.


Lütfen teknik özellikler hakkında detaylı bilgi almak için www.scop-er.com web sitemizi ziyaret ediniz.


Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Takım
Orhan Çınar
Orhan Çınar
Kurucu Ortak / CEO
Ayhan Ozan Yılmaz
Ayhan Ozan Yılmaz
Kurucu Ortak / CTO
Murat Sağlam
Murat Sağlam
Kurucu Ortak / İş Geliştirme
Serkan Şener
Serkan Şener
Kurucu Ortak / Ürün Geliştirme
Mahmut Sadık Akkuş
Mahmut Sadık Akkuş
Ürün Geliştime / Donanım
Kemal Maşalı
Kemal Maşalı
Ürün Geliştirme / Donanım
Barış Evren Eser
Barış Evren Eser
Ürün Geliştirme / Yazılım
Hakan Boğazpınar
Hakan Boğazpınar
Ürün ve Endüstriyel Tasarım
Ayşe Esra Çınar
Ayşe Esra Çınar
Tıbbi Cihaz Satış Merkezi Sorumlu Müdür
Funda Kaya
Funda Kaya
ARGE ve Kalite Birim Sorumlusu
Takım Üyesi

Orhan Çınar

Kurucu Ortak / CEO

Prof.Dr.Orhan ÇINAR, 2005 yılında GATA Acil Tıp AD’da Acil Tıp Uzmanlık ihtisasını tamamlamıştır. 2011 yılında University of Utah, ABD’de Araştırma Üst İhtisası eğitimi almıştır. 2015 yılından bu yana Acıbadem Sağlık Grubunda çalışmaktadır. 2019-2021 yıları arasında Türkiye Acil Tıp Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2013-2017 yılları arasında Türkiye Acil Tıp Dergisi editörlük görevini yürütmüştür.Mobil-ED Mobil Uygulaması, INNOVEM Simülasyon Etkinliği kurucusudur.TATD-Acil Tıpta İnovasyon Çalışma Grubu Kurucu Başkanıdır. TATD Havayolu Çalışma Grubu eğitmenlerinden olan Prof.Dr.Çınar, video laringoskoplarla ilgili bir çok kurs, eğitim ve bilimsel çalışamaya sahiptir. Gazi Teknopark bünyesinde yer alan Technomedicare Firması kurucusudur. Scoper Video Laringoskopi Cihazı, Technosağlık Platformu, Venticab Negatif Basınçlı Ventilasyon Kabini, Fastprime-Akut Bakım Ekipleri Koordinasyon Yazılımı, Nöbette Uygulaması ve Netrezant Uygulaması geliştiricisidir.

Takım Üyesi

Ayhan Ozan Yılmaz

Kurucu Ortak / CTO

ODTU Ögretim Görevlisi, Biyomod Kurucu Ortak

Ayhan Ozan Yılmaz, Elektrik-Elektronik Mühendisliği (ODTÜ) ve Biyomedikal Mühendisliği (ODTÜ-EE) alanlarında eğitim görmüş ve akademik çalışmalar yapmış; Türkiye çapında kullanılan ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte geliştirilen "Teletıp" projesinde teknik lider görevi üstlenmiş olup sağlık sektöründe ve büyük ölçekli proje üretme konusunda da tecrübe sahibidir. Tıp Bilişimi (ODTÜ) alanında doktora sahibi olan kurucu, doktora tez çalışması ile Parlar Vakfı 2015 "Yılın Tezi" ödülüne layık görülmüştür. Donanım sistem tasarımı, gömülü yazılım mimarisi, RF bazlı uygulamalar alanlarında akademik çalışmalar yapmış, özelleşmiş donanım tasarımları ve gömülü yazılım geliştirme çalışmaları gerçekleştirmiştir. Scoper projesi kurucu ortağı ve mühendislik süreçleri yöneticisidir.

Takım Üyesi

Murat Sağlam

Kurucu Ortak / İş Geliştirme

2005 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisinde mezun olmuştur. Bağlum Tıp Merkezi , Umut Hastanesi, Santay Havacılık, Medline Ambulans gibi kurumlarda doktorluk görevini sürdürmüş olup şuan Acıbadem Ankara Hastanesinde Acil Hekimi olarak çalışmaktadır. Havacılık Tıbbı Öğr. programlar, Sağlık Bakanlığı Acil Durum Modül Programları ve İşyeri Hekimliği Kursu eğitimleri almıştır. Havadan hasta nakli konusunda yönetici deneyimi mevcuttur. Scoper projesi kurucu ortağı olan Murat Sağlam, üretim ve satış süreçlerinde iş geliştirme sorumlusu olarak görev yapmaktadır.

Takım Üyesi

Serkan Şener

Kurucu Ortak / Ürün Geliştirme

1999 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde lisans ve 2003'da Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Acil Tıp Uzmanlığını tamamlamıştır. 2004 yılında Ankara Bayındır Hastanesi'nde meslek hayatına başladıktan sonra 2005 yılından bu yana Acıbadem Sağlık Grubu'nda görevine acil tıp uzmanı olarak devam etmektedir. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2010 yılında Yardımcı Doçent, 2013 yılında Doçent, 2019 yılında Profesör kadrosuna atanmıştır.

Acıbadem Ankara Hastanesi’nde Acil Servis Sorumlu Hekimi ve Başhekim Yardımcısı görevlerini yürütmektedir. Fonksiyonel Tıp Akademisinde (FTA) 3 yıl önce başladığı eğitimlerinde tüm modülleri başarıyla tamamlamış ve aynı zamanda FTA'nın 3 farklı eğitim modülünde eğitimci olarak görev almaktadır. Ankara'daki Fonksiyonel Tıp Kliniğinde hasta kabul etmektedir. Scoper projesi kurucu ortağı olan Prof.Dr.Şener, projede ürün geliştirme süreçlerinin koordinasyonundan sorumudur.

Takım Üyesi

Mahmut Sadık Akkuş

Ürün Geliştime / Donanım

2007 - 2012 yılında Gazi Üniversitesi Donanım Tasarım Mühendisliği bölümünden, eş zamanlı olarak da Elektrik Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Gömülü yazılım mühendisi olarak çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra Puhu Teknoloji Elektronik A.Ş. şirketinin kurucu ortaklığını yürütmektedir. Scoper projesinde donanım geliştirme süreçlerinde görev almaktadır.

Takım Üyesi

Kemal Maşalı

Ürün Geliştirme / Donanım

Sinop Üniversitesi Ayancık MYO Elektronik Teknolojisi bölümünden mezundur. Çeşitli firmalarda elektronik üretim alanında çalıştıktan sonra Puhu Teknoloji Elektronik A.Ş. şirketinin kurucu ortaklığını yürütmektedir. Scoper projesinde donanım geliştirme süreçlerinde görev almaktadır.

Takım Üyesi

Barış Evren Eser

Ürün Geliştirme / Yazılım

Barış Evren Eser, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezundur. Mobil uygulama geliştirme konusunda 21 yıllık bir deneyime sahiptir. Büyük sağlık projelerinin geliştirilmesi süreçlerinde Biyomod firması bünyesinde son 8 yılda çeşitli görevler almıştır.

Scoper Mobil Uygulamasının geliştirilmesi süreçlerinde görev almaktadır.

Takım Üyesi

Hakan Boğazpınar

Ürün ve Endüstriyel Tasarım

Orta Doğu Teknik Üniversitesinden mezun olmuştur. Atılım Üniversitesi'nde altı yıl eğitmenlik yaptıktan sonra Venn Industrial Design Consultancy şirketini kurmuştur. Yedi yıldır aktif olarak ürün tasarımı ve endüstriyel tasarım yapmaktadır. Scoper Video Laringoskopi Cihazı endüstriyel tasarım süreçlerini yürütmektedir.

Takım Üyesi

Ayşe Esra Çınar

Tıbbi Cihaz Satış Merkezi Sorumlu Müdür

Uluslararası firmalarda 10 yıl ürün müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2 yıldır Technomedicare Tıbbi Cihaz Satış merkezi sorumlu müdürü olarak görev yapmaktadır. Scoper cihazı satış ve pazarlama süreçlerinin koordinasyonundan sorumludur.

Takım Üyesi

Funda Kaya

ARGE ve Kalite Birim Sorumlusu

Funda KAYA, Ankara Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği mezunudur. Lisans eğitimi sırasında hücresizleştirilmiş kondrosit kültüründen bioinks adlı projede çalıştı ve projenin hayata geçirilmesi için çeşitli kurumlardan destek aldı. DergiPark akademisinde yayınlanan Biyo-baskı Doku ve Organlar için Bio-inks makalesinin yazarlarından biridir. Halen Technomedicare Medikal Ticaret Limited Şirketi'nde Ar-Ge ve Kalite Birim Sorumlusu olarak çalışmaktadır. Scoper cihazı teknik dosyasının hazırlanması, ARGE süreçlerinin raporlanması, takibi, TİTCK kayıt süreçlerinin yürütülmesi, ürün kalite kontrollerinin yapılması süreçlerinden sorumludur.

Ürün ve Üretim
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Finansal Tablolar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Güncellemeler
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Soru ve Cevaplar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Kampanya Bilgi Formu
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pay Satış Ekranı
Hedeflenen Fonlama
₺ 3.424.000
Ek Fonlama
₺ 684.800
Fonlama Sınırı
Yok
Yatırımcı Sayısı
1.320
Alınan Toplam Yatırım
₺ 4.114.732
Pay Arz Oranı
% 10
Ortalama Yatırım
₺ 3.117
En Yüksek Yatırım
₺ 300.000
Nitelikli Yatırımcı
79
Nitelikli Yatırım Oranı
% 27,21
Fonlama Başlangıç
04.04.2022
Fonlama Bitiş
03.06.2022
Kampanya Hakkında
Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Takım
Ürün ve Üretim
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Finansal Tablolar
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Güncellemeler
Soru ve Cevaplar
Kampanya Bilgi Formu
Pay Satış Ekranı