Yeni Nesil Balık Avcılığı bir Teknoloji ve Üretim Projesidir
Denizcilik ve Diğer Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir
347 Yatırımcı Pay Aldı.
80 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Ankara Kalkınma Ajansı'nın da yatırım turuna katılmasıyla birlikte, fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu toplamda 300.000 TL eş finansman ile girişime yatırım yapma kararı almıştır.
Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 26 Eylül Pazartesi saat 10:00 itibari ile 25 iş günü içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %25 fazladan pay verilecektir. Bu kampanya 25 iş günü ile sınırlı olup, 28 Ekim Cuma akşamı 23:59'da sona erecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar mevcut ortaklardan Mehmet Mustafa Doğan'ın hisselerinden dağıtılacaktır.
Bedelsiz Pay Güncelleme
Yatırım turumuzda bedelsiz paylar için ilk 25 iş günü süresince yatırım yapmış olan yatırımcılarımızın kampanyamız %100 hedefine ulaşana kadar yatırım tutarlarını artırmaları durumunda, toplam yatırımları için verilecek bedelsiz paylar %25 yerine %40 olarak uygulanacaktır. İlk 25 iş günü sonrasında kampanya %100 hedefine ulaşana kadar yapılan tüm yatırımlarda yatırımcılara %25 fazladan pay verilecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar mevcut ortaklardan Mehmet Mustafa Doğan'ın hisselerinden dağıtılacaktır. Bununla birlikte, 25 bin TL üzerinde yatırım yapan yatırımcılarımıza 3.000 TL değerinde olta balık seti hediye olarak gönderilecektir. (1 adet özel Olta Kamışı + 3 paket yem 300 gr + Misina + Kanca)
Mr. Fish Cake; Ar-Ge bazlı özel formüller ile balık yemi üreten bir üretim ve pazarlama şirketi ve ivmeli büyüyen mavi ekonomi içerisinde olta balıkçılığına yeni merak duyan veya profesyonel fark etmeksizin herkese balık tutmanın keyfini çıkarması için bilgi, destek, ekipman ve olta takımı sağlayarak mümkün olan en iyi balık tutma deneyiminin yaratılmasına yardımcı olmayı hedefleyen bir balık teknoloji (fish-tech) şirketidir. Mr. Fish Cake kendi üretim tesislerine ve formüllerine sahip olup, olta balıkçısı kullanıcılarına; av yerlerini, güncel olarak orada hangi balığın tutulabileceğini, o balığı tutmak için hangi olta, iğne ve yemin kullanılması gerektiğini gösteren bir mobil uygulama geliştirme planları da vardır.
Mobil uygulamadaki etkileşimli ve akıllı harita, balıkçıların yeni ve güncel balık avlama noktalarını bulmasına ve diğer insanların hangi yemle ve özellikle nerede balık yakaladığını görmesine yardımcı olacaktır. Deniz haritalaması ile elde edilecek bilgilere bağlı tahminler, yem ve ekipman önerileri ile olta balıkçılarının av verimliliklerinin artması hedeflenmektedir.
İnsanoğlunun, balık avlamaya Pleistosen buzul döneminin sonundaki buzul erimesini takip eden ısınma döneminde başladığı düşünülmektedir. Buzullar 12,000– 15,000 yıl önce erimiş, deniz seviyesi yükselmeye başlamış ve bugün kıta sahanlığı denilen kıyı ovaları sular altında kalmıştır. Kıyı bölgelerinin daha ılıman hale gelmesiyle de denizel fauna çoğalmış; insanlar da kıyı bölgelerine yerleşmeye başlamış, yavaş yavaş da avlanma araç ve gereçlerini geliştirmişlerdir. Gelişen teknoloji, balık avcılığında da büyük değişikliklerin yaşanmasına neden olmuş, söz konusu değişiklikler hem açık deniz balıkçılığının gelişmesine hem de av miktarında büyük artışların yaşanmasına zemin hazırlamıştır.
Ülkemizde tarım sektörü içerisinde yer alan balıkçılık faaliyetleri; denizler, iç sular, yapay havuz, baraj, göl, gölet, dalyan gibi alanlarda avlanan, kültürü yapılan balıklar, su bitkileri, süngerler, yumuşakçalar, memeliler ve kabuklular gibi canlılarla, bunlardan elde edilen ürünleri içermektedir. Her ne kadar bazı kaynaklarda hayvancılığın alt sektörü olarak değerlendiriliyorsa da balıkçılığı hayvancılık alt sektöründen ve diğer zirai faaliyetlerden ayıran özellikler vardır. Bunlardan en önemlisi, hayvancılıktan ve tarla ziraatından farklı olarak, balıkçılık faaliyetlerinin su ortamlarına bağlı bir dağılış göstermesi ve sucul ortamlarda gerçekleşmesidir.
Balıkçılıkta, kültür balıkçılığı ve avcılık olmak üzere bilinen başlıca iki tip üretim şekli vardır. Mr. Fish Cake olarak kültür balıkçılığı bizim faaliyet alanımız içine girmemektedir. Av balıkçılığı ise insanlığın en eski faaliyetlerinden biri olarak nitelendirilebilir ve faaliyet alanı; okyanuslarda, denizlerde ve iç sularda var olan canlıların belirli dönemlerde, çeşitli teknikler kullanılarak yakalanmasını ifade eder. Mr. Fish Cake yemleri; "sportif amatör olta balıkçıları" nın kolaylıkla ve yüksek verimlilikle balık yakalamaları için uzun yıllara dayalı deneyim ve ar-ge faaliyetleri sonucu üretilmiştir.
Su ürünleri dünyada en çok ticareti yapılan gıda ürünüdür. Gerek yetiştiricilik gerekse avcılık yoluyla üretimi yapılan su ürünlerinin %37’den fazlası uluslararası ticarete konu olmaktadır. Bu istatistik bizim ikinci yıldan itibaren ihracat pazarlarında büyüme hedefimizi desteklemektedir.
Ülkemiz kendisini çevreleyen birbirinden farklı özellikte ve büyüklükteki denizleriyle, doğal ve yapay gölleriyle balıkçılık açısından da oldukça önemli bir potansiyele sahiptir.
Türkiye 36°- 42° kuzey enlemleri arasında yer alan bir orta iklim ülkesidir. Ülkemizde yapılan balıkçılık faaliyetlerinin en belirgin özelliği; balık çeşidinin fazla olmasıdır. Bu nedenle avlanan türler çok çeşitlidir. Ancak toplam üretimde belli türler baskındır. Bununla birlikte ülkemiz kıta sahanlığının genelde dar olması balıkçılık faaliyetlerinin daha çok kıyıya yakın alanlarda yoğunluk göstermesine neden olmaktadır. Bu gerçeği göz önüne alarak ar-ge faaliyetlerimizi buna göre yapmakta olup farklı balık türlerinin tercihlerine uygun formüller ile üretim yapabilir konumdayız.
Denizler ve tatlı sular insanların sağlıklı beslenmesi için gerekli olan hayvansal proteinin su ürünleri yoluyla en ucuz sağlandığı kaynaklardandır. Balıkçılık insanlara daha az yatırımla iş imkânı sağlamaktadır. Bu nedenle iç su balıkçılığı gelişmiş ülkelerden daha çok gelişmemiş veya Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde özellikle kırsal nüfusun gıda ihtiyacını karşılaması, alternatif iş imkânları sağlaması ve ticari değeri yüksek olan bazı türlerin ihracatıyla da ulusal ekonomiye katkı da bulunması açısından önemlidir.
Türkiye’de tatlı su balıkçılığının en önemli kaynağını oluşturan göller; doğal ve yapay göller olmak üzere ikiye ayrılır.
Kapladıkları alan değişmekle birlikte Türkiye’de yüzlerce göl bulunmaktadır. Türkiye göllerini balıkçılık faaliyetleri açısından ötrofik (verimli) ve oligotrofik (az verimli) olarak sınıflandırmak mümkündür. Detay bilgiye sahip olmamız nedeniyle pazarlama ve satış organizasyonumuza da buna göre planlamış durumdayız.
Türkiye sahip olduğu doğal göllerin yanı sıra sayıları her geçen gün artan baraj gölleriyle de içsu su ürünleri açısından oldukça önemli bir potansiyele sahiptir.
Üretim tarafında, sosyal bir proje olarak filizlenen Mr. Fish Cake balık avı yemleri doğal ürünlerle harmanlanarak hazırlanan, raf ömrü uzun, kokusu avcılıkta çok verimli olup ancak insanlara rahatsızlık vermeyen ve israf edilmeyen ürünler olarak hayata geçirilmiştir. Doğaya en saygılı yemler arasında olup, yapay ya da slikon yem değildirler.
Deniz ve tatlı su avı ürünlerimiz ile kıyıdan ve teknelerden daha kolay balık tutulmasını sağlamak öncelikli hedefimizdir. Ürünler tatlı ve tuzlu sularda balıkların duyargalarına göre özel formüller ile üretilmiş olup, çekici kokulara sahiptir ve farklı renklerdedirler. Çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek herkesin rahatlıkla dokunabileceği ve kancalara takabileceği doğal ürünlerden üretilen yemlerdir.
“Sportif Amatör Olta Balıkçılığı” dünyada ve ülkemizde çok sevilen bir hobi ve çok sağlıklı hedef odaklı bir faaliyettir. Avcılığına hobi olarak ve doğa ile beraber olmak için başlayan birçok hobidaş hareketli, kaygan ve bazı kişilere çok kötü gelen canlı yemlerin kokularından çok rahatsız olmakla beraber elleri ile dokunamamakta ve kancaya takamamaktadırlar. Bu yüzden yeni ava başlayan bireyler balık avından vazgeçmektedir. Bunun yanı sıra canlı yemlerin kokularının araç ve ev içerisinde makbul görülmemesi ayrı bir sorun teşkil etmektedir.
Bütün bunların yanısıra, balık tutmak isteyen bir insan çok zaman nerede balık tutacağını, hangi balığı tutabileceğini ve o av bölgesindeki balığı hangi yem ve ekipman ile tutacağını genelde bilmezler. Bu bilgiye ulaşmak ise zor ve dağınıktır. Mr. Fish Cake'in mobil uygulaması sayesinde akıllı harita üzerinden en yakın av merkezlerini ve o av merkezindeki avlanma imkanlarını tek tıkla öğrenmek ve gerekli ekipman ve yem siparişini online vermek mümkündür. İlaveten Getir ve benzeri uygulamalar üzerinden sipariş verip 30 dakika gibi kısa sürede ihtiyaçları olan ürünleri tedarik etme imkanına sahip olurlar.
Ana ürünlerimiz aşağıdaki gibidir;
1. Ava hazır, kıvamı tatlı ve tuzlu su yemleri
2. Özel toz karışım tatlı ve tuzlu su yemleri
3. Jelly formunda tatlı ve tuzlu su yemleri
4. Özel toz kıyıdan yemleme karışımı. Tatlı ve tuzlu su için yemleme mazmoz ürünler
5. Helozonik yaya takılan hazır kıvam hamurlar, tatlı ve tuzlu su cezbedici mazmoz ürünler
6. Sportif balık avcılığı malzemeleri tedariki ve satışı.
Hem kıyıdan hem tekneden yapılan avcılıkta kullanılabilen tatlı ve tuzlu su yemleri olarak üretilmektedir. Bunun yanı sıra firmamız diğer av ekipmanlarının tedarikini ve satışını yapmayı hedeflemektedir. Balık avı hobisine yeni başlayan birçok hobidaş hareketli, kaygan ve bazı kişilere çok kötü gelen canlı yemlerin kokularından çok rahatsız olmakla beraber elleri ile dokunamamakta ve kancaya takamamaktadırlar.
Bu yüzden yeni ava başlayan bireylerin balık avından vazgeçtikleri bilinmektedir. Bunun yanı sıra canlı yemlerin kokuları yüzünden araç ve ev içerisinde eşler tarafından makbul görülmemesi ayrı bir sorun teşkil etmektedir. ‘Sportif Amatör Olta Balıkçılığı’ dünyada ve ülkemizde çok sevilen bir hobi ve çok sağlıklı hedef odaklı bir spordur.
Mr. Fish Cake olta balıkçılarının tercih ettiği, kolay kullanımlı, raf ömrü uzun ve tedarik imkânı çok kolay olan bir ürün olup sadece ülkemizde değil global pazarlarda da balık avlamayı kolaylaştırdığı ve verimli hale getirdiği için balıkçı sayısını da arttırarak yani pazarı büyüterek büyüme hedefi olan bir girişimdir.
Kurucu Ortak & CEO ve YK Başkanı
Kurucu Ortak & Pazarlama Satış Direktörü ve YK Üyesi
Kurucu Ortak & Operasyon Direktörü ve YK Başkan Yardımcısı
Yönetim Kurulu Danışmanı
Dijital Pazarlama Danışmanı
Mali İşler Direktörü
İ.Ü. İktisat Fakültesinden mezun olduktan sonra iş hayatına finans sektöründe başladı. Banque De Cammondo İstanbul Liason Office'de finansal analist olarak görev yaptıktan sonra Denizbank bünyesinde farklı görevler üstlendi. Grup bünyesinde Deniz Factoring'in kuruluşunda aktif rol aldıktan sonra Pazarlama Direktörlüğü görevini sürdürdü.
Daha sonra Toronto Stock Exchange'de listelenmiş olan Alliance Grain Traders grup firmalarından AR Faktoring'in Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.
Son yıllarda ise inşaat ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren Akacan Holding'de Genel Müdür olarak görev yaptıktan sonra halen Owner's Agency firmasında inşaat ve gayrimenkul sektöründe yönetici ortak olarak görev yapıyor.
Yazılım ve Teknoloji Direktörü
Niğde Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Yazılım bölümünden 2003 yılında mezun olarak aynı yıl outsource olarak profesyonel yazılım hayatına başladı. 1998 yılından beri aktif olarak yazılım ile uğraşmaktadır. Bir çok şirkette proje yöneticiliği ve yazılım uygulama alanında görev aldıktan sonra 2011 yılında Adli Bilişim uygulamaları, Siber güvenlik alanında yurtiçi ve yurtdışı eğitimler alarak gerek kamu gerekse özel sektörde görevler aldı. 2018 yılında Macaristanda yürütülen Siber Güvenlik ve Adli Bilişim Uygulamaları alanında uluslarası çalıştayda görev almıştır.
2021 yılından günümüze KareCode isimli şirketin kurucu ortaklarından olup bir çok alanda başarılı yazılım projelerin içerisinde yer almış olup, Algorithms, operating systems, data structures, discrete mathematics gibi bilgisayar bilimlerinin ve yazılım teknolojilerinin temelerini oluşturan yapılar üzerinde çalışmalar yapmıştır. Kriptografi, Yapay Zeka, Adli Bilişim Uygulamalarında Log Analizi üzerinde çalışmaktadır.
Önemli Açıklama
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, lll-35/A.2 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği"nin 14‘üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
Uyarı
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca kitle fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi formları Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi değildir.
Risk Bildirimi
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
İşbu Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.
Yukarıdaki tüm hususları okuyup, anladığımı; işbu esasların uygulanması sırasında Platformun kusuru veya ihmali nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla özgür iradem sonucu bu " Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu"nu imzaladığımı ve bundan sonra Sözleşmeyi imzalayarak Formun bir örneğini aldığımı kabul ve beyan ederim.