egirişim ekosistemle büyüyor bir Üretim Projesidir
Diğer Kategorisinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir
1247 Yatırımcı Pay Aldı.
57 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
fonbulucu GSYF 250.000 TL, Global Kitle Fonlama Platformu A.Ş. 100.000 TL ve birçok Melek Yatırımcı yatırım taahhüdü vermiştir.
Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 7 Mart 2022 Pazartesi saat 10:00 itibari ile 3 İş Günü boyunca EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %10 fazladan pay verilecektir.
Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar kurucu ortak Hilmi Öğütcü’nün paylarından aktarılacaktır.
2012 yılında kurucumuz Hilmi Öğütcü’nün liderliğinde kişisel bir blog ile başlayan egirişim olarak Ocak 2016‘da şirketleşerek, girişim ekosisteminden aktif ve güncel içeriklerin paylaşıldığı bir platform haline geldik. egirişim içerisinde; yeni ve yerli girişimler, yatırım alan girişimler, girişimciler, yatırım ağları, girişim sermayesi yatırım fonları, kitlesel fonlama platformları, başvuru açık programlar, girişim hızlandırma programları ve kuluçka merkezleri, girişimcilik yarışmaları, hackathon’lar vb. yer almaktadır.
egirişim, girişimcilik ekosisteminde Yeni Nesil Habercilik faaliyeti yürüten ve içerik üreterek teknoloji yayıncılığı yapan dijital bir platformdur. egirişim olarak platforumuzdaki tüm haber ve içerikleri, doğrudan kaynağından almaktayız.
Kurulduğumuz günden bu yana hem girişimcilerle hem de bu ekosistemin paydaşları ile yakın iletişim içerisinde olan ve onlardan yani bizzat kaynağından aldığımız bilgiyi sizlere en hızlı ve doğru bir şekilde iletmeye devam ediyoruz.
egirişim; haberler, başarı ve başarısızlık hikayeleri, girişim tanıtım videoları ve diğer paydaşlar ile ilgili içerikleri ile girişimcilik ekosisteminin merkezinde bulunarak tüm paydaşlar arası bir köprü görevi görür.
egirişim olarak bir sonraki hedefimiz ekosistem verilerini(girişimlerin biyografisi, yatırım miktarları, ekip üyeleri vs.) listelemektir. Bu verileri en doğru ve en hızlı şekilde sağlamak için girişim programları, egirişim içindeki bir veri ekibi ve makine öğrenmesi ile sağlayacaktır. Bu verileri sağlayan platformumuz ile birlikte girişimcilik ekosistemi hakkında aranan her bilginin bulunduğu “all-in-one” bir yapıya dönüşmüş olacağız.
Tekil Ziyaret: Aylık 200 bin
Etkileşim: Tüm kanallarımızda aylık milyonlarca kişiye dokunuyoruz
Video İzlenme: 250 bin+
YouTube: 94.500
Twitter: 41.800
Instagram: 18.200
LinkedIn: 12.000
Bu rakamlar her geçen gün hızla artmaktadır.
Haber Sayısı: 6900+
Video Sayısı: 350+
Tekil Ziyaret: 50 milyon+
Video İzlenme: 5 milyon+
Ciro: 1.5 milyon TL+
Haber: Girişim ekosisteminden en güncel ve kaynağından ürettiğimiz haberler
Video: Girişimci, Yatırımcı ve kurumlarla yaptığımız özel video içerikler.
Özel İçerik: Özel olarak hazırlanmış veya kurumlardan gelen özel içerikler
Podcast: Girişimcilik odaklı Podcast serisi (Yakında)
Bütün bu çalışmalarımızın yanı sıra hem ekosistemi hem de girişim şirketimizi geliştirebilmek adına teknolojik gelişmelere de uyum sağlayabilmek adına mobil uygulama ve egirişim Ads reklam ve sponsorluk altyapısı için çalışmalara başlayacağız. Şirketimiz sürdürülebilirlik adına tüm dünya ile birlikte uyumlu bütün gelişmeleri takip edecektir.
egirişim olarak yolculuğumuza başladığımız ilk günden bu yana kaynağından doğru bilgi ve içeriklerin üretimini yaparak girişim ekosisteminin geniş kitlelere ulaşmasına sağladık. Paya Dayalı Kitle fonlaması ile birlikte halka arz olarak, girişimcilik sevdalılarının gücüyle ekosistemin en büyük dijital medya şirketi olmak istiyoruz. Alacağımız yatırım ile birlikte hem ekibimizi hem de ekipmanlarımızı geliştirerek bu vizyonumuzda azimli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.
2012 - Hobi Olarak Yola Çıkış
2016 - Şahış Şirketi Kuruluşu
2020 - Anonim Şirketi Kuruluşu
Şahıs İşletmesi olarak ilk kuruluş 2016 Ocak'ta gerçekleşti. Anonim Şirketi olarak da kurulduğu Aralık 2020'de ilk fatura kesildi. 2020 içerisinde çok ciddi bir büyüme yakaladı, 2021'in başlarında ise ekosistemdeki yerini sağlamlaştırdı.
egirişim; girişimcilik ve teknoloji odaklı içerik üretimi gerçekleştirmektedir. Bunu yaparken egirisim.com web sitesi üzerinden içeriklerini paylaşmaktadır. Doğrudan kaynağından haber üretmektedir. Ayrıca özel video içerikleri üreterek girişimcilik ekosistemindeki paydaşların kendini sunabildiği ve hedef kitlesine ulaşabildiği bir yapısı bulunmaktadır.
egirişim, teknoloji ve inovasyon odaklı girişimlerin paylaşıldığı bir platformdur. Girişimcilik ekosistemi haber ve bilgi kaynağı olarak konumlanmaktadır. Türkiye'de girişimci olmak isteyenler, girişimciler, yatırımcılar ve girişim dünyasının paydaşları tarafından yakından takip edilmektedir.
Ürettiği kaynağından haber ve özel içeriklerle girişimcilik ekosistemine ilgili kesimlere katma değerli içerikler ürettiği gibi girişimciliğin Türkiye'de daha fazla insan tarafından bilinir bir hale gelmesini sağlamaktadır.
Kurucu & Yönetim Kurulu Başkanı
2012 yılında hobi olarak kurduğu egirisim.com, 2016 yılından itibaren kendini kanıtlamış ve Hilmi Öğütcü'nün tam zamanlı kendi işi haline gelmiştir. Hobiden girişimciliğe giden bir süreç denebilir. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye girişim ekosisteminden haber içerik ve video üretmektedir. Geçmişte, Konya Selçuk Üniversitesi Dış Ticaret bölümünden mezun olmuştur. egirişim ile profesyonel yolculuğunu sürdürmeden önce Yemeksepeti'nin irmik.com projesinde ve Etohum'da çalışmıştır.
İçerik Üreticisi
Sena, yaklaşık 6 aydır egirişim'e ücreti mukabilinde tam zamanlı gibi freelance olarak içerik üretmektedir. Webe özel içerik üretme konusunda uzmandır. Hacettepe Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı lisans eğitimine devam etmekte olan Sena, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde de yan dal eğitimini sürdürmektedir. Sena geçmişte İletişim Yayınları'nda stajyer olarak da görev yapmıştır.
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, 31641 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği (III – 35/A.2)"nin 14 üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca Paya Dayalı Kitle Fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
1- Platform nezdinde açtıracağınız hesap ve bu hesap üzerinden gerçekleştirilecek tüm işlemler için Sermaye Piyasası Kurulu, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve takas merkezleri tarafından çıkartılan ilgili her türlü mevzuat ve benzeri tüm idari düzenleme hükümleri uygulanacaktır.
2- Kitle fonlaması işlemleri çeşitli oranlarda risklere tabidir. Girişim şirketlerine ve/veya Projelere yapılan yatırımlar, özellikle de yatırılan paranın kısmen veya tamamen kaybedilmesi riski olmak üzere önemli maddi riskler içermektedirler.
3- Yatırımınızdan herhangi bir getiri elde edemeyebilirsiniz. Yatırımınız herhangi bir mevduat garantisi kapsamında değildir. Ayrıca erken aşama girişimlere yapılan yatırımlar genellikle herhangi bir temettü ödemesi sağlamamaktadır.
4- Kitle fonlaması yatırımları doğası gereği likit olmayan yatırımlardır. Yatırımınızı herhangi bir zamanda satamayabilirsiniz, satsanız bile yüksek işlem maliyetleriyle karşılaşabilirsiniz.
5- Girişim şirketinin ve/veya Projenin ticari hedeflerine ulaşamaması riski vardır. Geçmiş performans, gelecekteki sonuçların bir göstergesi olmadığı gibi, erken aşama girişimlerde geçmiş performans verisi dahi sunulamayabilir.
İşbu Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.