ShopiVerse Ecom SuperApp bir Teknoloji Projesidir
Yapay Zeka ve Yazılım Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir
2693 Yatırımcı Pay Aldı.
416 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Yatırımcılarımızdan gelen talepler doğrultusunda bedelsiz pay için son tarih ve oranlar güncellenmiştir. Yatırım turunda, ön yatırım taahhüdünde bulunan yatırımcıların taahhüt ettikleri tutarı veya daha fazlasını yatırmaları durumunda toplam yatırımları için (ilk 7 iş günü içerisinde) verilecek bedelsiz paylar %45 yerine %50 olarak uygulanacaktır. Bedelsiz paylar için son tarih olarak ilan edilen 16 Haziran 23:59’dan önce yatırım yapmış olan yatırımcılarımıza verilecek bedelsiz paylar ise %40 yerine %45 olarak uygulanacak olup, kampanya %100 hedefine ulaşana kadar ilk defa yatırım yapan tüm yatırımcılarımıza %25 bedelsiz pay verilecektir. Dağıtılacak bedelsiz paylar kurucu ortakların paylarından oransal olarak dağıtılacaktır. Önemle Duyurulur.
Yatırım Turu öncesi yapılan görüşmeler ve ön talep toplama çağrısı sonucunda 1.289 Yatırımcıdan toplam 10.032.044 TL Ön Yatırım Taahhüdü alınmıştır. Ön Yatırım Taahhüdünde bulunan yatırımcıların taahhüt ettikleri tutarı veya daha fazlasını yatırmaları durumunda toplam yatırımları için (ilk 7 iş günü içerisinde) %40 yerine %45 oranında bedelsiz pay alacaklardır. Örnek Hesaplama: 10.000 TL yatırım yapan bir yatırımcı normal şartlarda 545,26 adet pay alabilecekken, ön taahhütte bulunması ve en az bu tutarı yatırması halinde 790,62 Adet pay sahibi olacaktır.
Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 8 Haziran Perşembe saat 10:00 itibari ile 7 iş günü içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %40 fazladan pay verilecektir. Bu kampanya 7 iş günü ile sınırlı olup, 16 Haziran Cuma akşamı 23:59'da sona erecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar kurucu ortakların paylarından oransal olarak dağıtılacaktır.
Örnek Hesaplama: 10.000 TL yatırım yapan bir yatırımcı normal şartlarda 545,26 adet pay alabilecekken, 7 iş günü içerisinde bu tutarı yatırması halinde 763,36 Adet pay sahibi olacaktır.
Yatırım turu başarılı bir şekilde tamamlandıktan ve toplanan fonun girişim şirketine aktarıldığı tarihten itibaren 12 Ay sonra şirketin alacağı ilk yatırımda tüm yatırımcılara paylarının en fazla %10’u kadar öncelikli çıkış hakkı verilecektir.
ShopiVerse, e-ticaret yapan üreticilerin ve e-ihracatçıların ihtiyacından yola çıkılarak oluşturulan, Türkiye'nin #1 global pazaryeri ve yurtdışı depo yazılım çözümüdür. Sınırötesi e-ticaret sürecinin tamamını tek panelden yönetme olanağı sunmaktadır. Yönetim ve operasyonu fiili olarak Orxan Isayev (CEO) ve Fatih Gökmen (CTO) tarafından yürütülmektedir. ShopiVerse sınırötesi e-ticaretin Super App'i rolünü üstlenmiştir. Firmalar ShopiVerse teknolojisiyle aşağıdaki fonksiyonlardan faydalanabilmektedir.
Temelde 2 model üzerine çözüm sunmaktadır;
ShopiVerse yukarıda belirtilen sorunlara 2 model (Satmak ve Sattırmak) kapsamında çözüm sunmaktadır. ShopiVerse teknolojisi sadece yerli firmalara değil, aynı zamanda global firmalara da çözüm sunmaktadır.
eBay, Walmart, Ozon, Wayfair, Amazon, Etsy, Zalando, Allegro, UPS, DHL, Fedex, Aras, Cdek, ShipEntegra, Oplog, Horoz, Shopify, T-Soft, Ikas, Ticimax...
Kitle fonlama kullanımında temel iki neden bulunmaktadır. Bunlardan biri kitle fonlama ile ShopiVerse'ye ortak olacak kişi ve firmaların marka elçileri olarak markaya değer katması öngörülmektedir. Diğer bir önemli değer, elde edilecek finansal kaynak ile 3 senelik hedeflenen projeksiyon, 1 seneye indirgenecek ve zaman satın alınmış olacaktır. Elde edilecek fon ile mevcut yazılım ve pazarlama ekibi daha da güçlendirilecek, uluslararası marka bilinirliğinin arttırılması daha da hız kazanacaktır.
Kısa vadede Türkiye'de, orta vadede dünya genelinde faaliyet gösteren, sınırötesi e-ticaret ekosisteminin tamamının ihtiyacına tek noktadan hizmet sunabilecek yazılım teknolojisi olma hedeflenmektedir. Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren üreticilerin, global satıcıların, global pazaryerlerinin, lojistik firmalarının, e-ticaret depolarının ShopiVerse teknolojisi ile bir araya gelerek, tüm sınırötesi e-ticaret süreci otomatize edilecektir. Bu sayede ShopiVerse sadece Türkiye'nin değil, dünyanın ihtiyacına çözüm sunarak E-Ticaretin Super App'i konumuna ulaşacaktır. 2027 yılı itibariyle, birçok ülkede satış ve operasyon süreçleri yöneten ve ilgili bölgelerde lokalleşerek güçlenen yapıya bürünecektir.
WORLDEF 2016 yılında faaliyetine başladı ve gelmiş olduğumuz noktada Avrupa'nın e-ticaret alanında en büyük etkinliklerini gerçekleştirmektedir. İngiltere dış işleri bakanı Jack Straw, Luxemburg başbakanı Jean Claude Juncker gibi isimleri konuşmacı olarak misafir eden WORLDEF, 10. WORLD ECOMMERCE FORUM'da ulusal ve uluslararası 100 bin ziyaretçinin katılmasını planlamaktadır. Sadece Türkiye ve Azerbaycan'da değil, Dubai'de, ABD'de, Almanya ve İngiltere'de forumlar planlamaktadır. Türkiye'nin e-ticaret ve e-ihracat alanında #1 numaralı etkinlik ve yayıncılık şirketi olarak sadece özel sektöre değil, aynı zamanda kamu alanında da desteklerini sunmaktadır. Faaliyete başladığı zamanlarda e-ticaret alanında faaliyet gösteren firma sayısı 50.000 civarında iken, bugün (2023) Ticaret Bakanlığının açıkladığı verilere göre 10 kat artarak 548.000 civarlarına ulaşmıştır. WORLDEF'in düzenlediği etkinlikler, WORLDEF Business School'un vermiş olduğu eğitimler, ELC (Ecom Leaders Club) faaliyetleri sayesinde Türkiye'de e-ticaret ve e-ihracat konusunda ciddi farkındalık oluşmuş ve ekosisteme katkı sağlanmıştır. ShopiVerse'nin kurucu ortağı ve CEO'su Orxan ISAYEV de WORLDEF bünyesinde aktif görev edinmiş ve faaliyeti süresinde 50.000'den fazla girişimci ve firmaya eğitim vermiştir.
Diğer yandan Türkiye'nin e-ticaret alanında faaliyet gösteren en büyük perakende ve üretici markalarıyla değerlendirmeler yapılmıştır. Ve bunun sonucunda e-ihracat süreçlerinin otomatize edilmesi ihtiyacı tespit edilmiş ve ShopiVerse projesi doğmuştur. Dolayısıyla ShopiVerse, tamamen ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkmış ve markaların dünya pazarlarında hızlı ve verimli bir şekilde e-ticaret faaliyetlerini yürütebilmeleri için somut çözümler sunmuştur.
ShopiVerse'ün bir diğer ortağı 2022'de Deloitte FAST50 listesine %8500 büyüme hızıyla bir numaradan giren ShipEntegra'dır. E-İhracat lojistiği alanında sektörün öncü firmalarındandır ve bünyesinde hali-hazırda 50.000'den fazla e-ihracatçı girişimci ve firma e-ihracat lojistiği ihtiyacını karşılamaktadır. Ayrıca ShipEntegra Amazon, eBay ve Etsy'de lojistik partneri olarak akredite edilmiş tek Türk teknoloji şirketidir.
2021 Yılı Mayıs ayında temeli atılan yazılım, tam 1 yıl sonunda POC (Proof of Concept) yapılabilir duruma getirilmiş ve 2022 Mayıs ayında ShopiVerse Teknoloji ve Yazılım A.Ş. olarak resmi kurulumu yapılmıştır. 2022 Mayıs ayından itibaren yazılım testlerine başlanmış ve 2023 Mayıs ayına kadar başarılı bir şekilde testlerden geçmiştir. Finansal olarak yazılım firmalarında 2-3 yıllık bir başabaş noktası piyasa beklentisi mevcut iken, ilk yılın sonunda başabaş noktasına ulaşmayı başarmıştır. 1 yıllık test sürecinde %90 Türkiye firmaları ve %10 yurtdışı firmaları yer almıştır. 2023 yılının ikinci yarısından itibaren %90 oranında yurtdışına odaklanılması hedeflenmektedir.
2021 yılı Mayıs ayı itibariyle yazılımın temeli atılmış ve 1 sene boyunca yoğun bir şekilde yazılımın geliştirilmesine odaklanılmıştır. Akabinde 2022 Mayıs ayı itibariyle resmi olarak şirket kurulumu yapılmış ve marka ve patent hakları dahil bütün süreçler güvence altına alınarak sektöre lanse edilmiştir. Lanse edildiği ilk yılın sonunda finansal olarak başa baş noktasına ulaşmayı başarmıştır.
ShopiVerse, uluslararası e-ticaret ekosisteminin taleplerine yanıt veren bir yazılım çözüm platformudur. Temelde "Satmak" ve "Sattırmak" olarak iki iş modeline odaklanmaktadır.
ShopiVerse, WORLDEF ve ShipEntegra iştirakidir. İşletmenin yönetimi ve operasyonları, aynı zamanda kurucu ortaklar olan, Orxan Isayev (CEO) ve Fatih Gökmen (CTO) tarafından gerçekleştirilmektedir. ShopiVerse'in geçmişi, WORLDEF ile yakından ilintilidir.
ShopiVerse, yukarıda belirtilen ihtiyaçlara 'Satmak' ve 'Sattırmak' modelleri kapsamında çözümler sunar. Yazılım, sadece yerli firmalara değil, aynı zamanda uluslararası firmalara da hizmet vermektedir.
'Satmak' modelinde, üreticiler ve satıcılar, ShopiVerse'in ileri yazılım teknolojisi sayesinde istedikleri kaynaktan ürünlerini havuza ekleyebilir. Bu havuzdan Amazon, eBay, Walmart, Zalando, Etsy gibi 50'den fazla satış kanalında ürünlerini sergileyebilirler. Envanter, stok, fiyat, sipariş, lojistik yönetimi, global e-ticaret depoları, raporlama ve yapay zeka destekli pazar analizi gibi işlevler tek bir panel üzerinden kolayca ve hızlıca yönetilebilir. Kısacası, tüm sınırötesi e-ticaret işlemleri, ShopiVerse üzerinden tamamen otomatik bir şekilde yönetilebilir. Üreticilerin ve satıcıların yapması gereken tek şey, ürünlerini üretmek veya tedarik etmek ve ilgili pazarlarda pazarlama yaparak satışlarını gerçekleştirmektir.
Satış ve pazarlama konusunda yeterli bilgiye veya kaynağa sahip olmayan firmalar (ki bu, Türkiye'deki üreticilerin %97'inin en önemli sorunlarından biridir), ürünlerini ShopiVerse'in SMS (ShopiVerse Manufacturer & Seller) Network Platformu ile, dünya genelinde milyonlarca dolarlık satışlar gerçekleştiren satıcılara ulaşabilirler. Satıcılar aracılığı ile ürünlerini dünya çapında penetrasyonunu sağlayabilirler. Bir taraftan B2C olarak fayda sağlanırken, diğer taraftan bu penetrasyon üreticilere B2B tarafından da satışları artırma konusunda destek olmaktadır.
CEO
1985 yılında Azerbaycan'ın Bakü şehrinde doğdu. Lisans eğitimini İTÜ İşletme Mühendisliği bölümünde Yüksek Lisans Uluslararası Ticaret alanında tamamladı. İlk doktorasını Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Uluslararası ilişkiler, ikinci doktorasını Anadolu Üniversitesi Pazarlama alanında devam ettirdi. İngilizce, Rusça, Türkçe, Azerice olmak üzere 4 dili akıcı şekilde konuşmaktadır. 2020 yılından itibaren Ticaret Bakanlığı Lisanslı E-Ticaret Eğitmenidir. Türkiye'de "E-İhracatın Hocası" Olarak Tanınmaktadır.
Tutyakala.com sitesini 2013 yılında kurmuştur. Ayrıca "A'dan Z'ye E-İhracat", "Ticarette Dijital Dönüşüm ve E-Ticaret", "Dijitale Kalpten Bağlı Marka" kitaplarının yazarıdır. BSH'ta pazarlamadan, satış planlamaya, ürün yönetiminden bölge direktörlüğüne kadar bir çok alanda 10 yıl profesyonel deneyim edinmiştir. Hali hazırda WORLDEF firmasının YKÜ'si ve aynı zamanda ortağıdır. ShopiVerse firmasının Kurucu Ortağı ve Genel Müdürüdür. 15 yıldan fazla e-ticaret deneyimine sahiptir.
CTO
1991 yılında Bursa şehrinde doğdu. Lise öğrenimini veritabanı programcılığı bölümünde tamamladı. Ön lisans eğitimini Selçuk üniversitesi bilgisayar programcılığı bölümünde 1. olarak bitirdikten sonra lisans eğitimini Anadolu üniversitesi işletme bölümünde tamamladı.
10. yıla yakın süredir yazılım geliştirici olarak iş hayatında tecrübeler edindi. Bir çok takım çalışmasında projeler geliştirerek öğrenmeye ve öğretmeye ilke edindi.
Yazılım geliştirme konusunda deneyimli bir isimdir. İlk iş tecrübesini Kardil Language School'da Bilgi İşlem Sorumlusu olarak edinmiştir. Daha sonra, Emartek Elektrik Elektronik Makine Mühendislik Ltd.Şti'de Bilgi İşlem Personeli olarak çalışmıştır.
Uludağ Üniversitesi Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde Element Bilgisayar Ltd.Şti'de Yazılım Geliştirme Uzmanı olarak görev yapmıştır. Bu pozisyonda JavaScript, SQL Server, Postgresql, Oracle, Sqlite, HTML, Css, Jquery, Web Servis, C# gibi teknolojileri kullanmıştır.
Satış & Operasyon Direktörü
1986 yılında Türkiye, İstanbul şehrinde doğdu. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü, Yüksek Lisans eğitimini İşletme Ana Bilim Dalı (MBA) tamamladı. "Akıllı E-Ticaret" (2015) kitabının yazarıdır. 2003 yılında amatör olarak ilk e-ticaret satış deneyimlerine başlamıştır. 18 yılı aşkın süredir e-ticaret sektöründe çok çeşitli deneyimler kazandı. Perakende içinde uzun yıllar görev yaptı. Sistem kurulumları ve problemler çözümlerinde deneyimler kazandı.
Fortune 500 verisine göre 2016/2017 yılları içinde 34.sıra Makro Market bünyesinde E-ticaret, crm, dijital pazarlama birimlerini kurdu. Geçtiğimiz 10 sene içerisinde e-ticaret, amazon, sosyal medya, dijital pazarlama alanlarında 980.000'den fazla öğrenciye eğitim vermiştir. Geçtiğimiz 6 sene içerisinde toplamda 25'den fazla üniversitede eğitim vermiştir.
Dijital İletişim Yöneticisi
Tüketici elektroniği, tekstil aksesuarları, demir-çelik sanayi ve dijital ajans hizmetleri gibi farklı endüstrilerde çeşitli pazarlama faaliyetleri yürüttü. Pozisyon ve pazar gereği B2B ve B2C alanlarında çeşitli pazarlama çalışmalarının sorumluluğunu ve yönetimini üstlendi.
Bu çalışmalar sırasında dijital ve geleneksel reklamların planlamasında rol aldı. Bayi kanal yapısının oluşturulması, yönetilmesi gibi konuların yanı sıra marka konumlandırması ve bilinirliği için stratejilerin uygulanmasına katkı sağladı. İthalat, ihracat ve iç piyasa satışı gibi konular deneyimli ve hakim olduğu süreçlerdir.
Dijital Pazarlama, Sosyal Medya Yönetimi, E-ticaret ve E-ihracat en yoğun olarak ilgilendiği ve kendini geliştirdiği alanlardır. Pazar araştırmaları, stratejik pazarlama ve tüketici davranışları ise kişisel olarak kendini geliştirmek ve uzmanlaşmak istediği alanların içerisinde.
Operasyon Yöneticisi
Enes kendini sürekli geliştirmeye ve öğrenmeye adamış yenilikçi biridir. Sıkı ve disiplinli çalışmayı sever ve bu iş yaşamına sürekli gelişim olarak yansır. Ekip çalışmasını ve yetenekleri doğrultusunda liderlik etmekte oldukça başarılıdır.
Satış Yöneticisi
Bengü ÜLGAR, 1988 yılında İstanbul’ da doğdu. Lisans eğitimini İstanbul’ da Kadir Has Üniversitesi – Grafik Tasarım Bölüm 2.si olarak tamamladı. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Bilge Adam Akademi’ de yaklaşık 1 sene süren Web & Grafik Tasarım eğitimini aldı. Eğitimi Üstün Başarı Belgesi ile tamamladıktan sonra Almanya merkezli Limango Türkiye şirketinde 1,5 yıl Kampanya Planlama ekibinde aktif görev aldı. Ardından sırasıyla Evidea, RND, Bilimevi Basın Yayın A.Ş., Biggplus gibi E-Commerce/Marketplace firmalarında kariyer yolculuğunu sürdürdü. 2020 Kasım ayında önce Worldef bünyesine, sonrasında ise ShopiVerse bünyesine dahil olarak kariyer yaşamına devam etmektedir. ShopiVerse’ de Head of Sales olarak görev yapmanın yanı sıra E-Ticaret ve E-İhracat uzmanlıkları ile ilgili birçok eğitim ve organizasyonlara katılarak kariyer gelişimine katkıda bulunmaktadır.
İş Ortaklıkları Yöneticisi
1993 yılında Malatya doğumlu olan İbrahim Nart, e-ticaret ve dijital dönüşüm alanlarında uzmanlaşmış başarılı bir profesyoneldir. İlk ve orta öğrenimini Malatya ve İstanbul'da tamamlayan Nart, lise eğitimini İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Vali Muammer Anadolu Öğretmen Lisesi'nde (2009 - 2012) başarıyla tamamlamıştır. Ardından, Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde (2012 - 2017) üniversite eğitimini sürdüren Nart, bu dönemde katıldığı uluslararası yarışmalarda önemli başarılar elde etmiştir.
Kariyerine e-ticaret sektöründe adım atan İbrahim Nart, 2018 yılında WORLDEF ile tanışarak dijital kanallar yöneticisi pozisyonunda göreve başlamıştır. Bu süre zarfında, sektördeki bilgi ve deneyimini artırarak şirketin başarısına önemli katkılarda bulunmuştur. Üç yıl süren WORLDEF deneyiminin ardından, ShopiVerse adlı bir başka iştirak şirkete transfer olarak Uluslararası İş Ortaklığı ve İş Geliştirme yöneticisi görevine getirilmiştir.
Yazılım Geliştirici
Yazılım serüvenine 2006 yılında meslek lisesinde bilgisayar bölümünü seçerek başladı. O günden sonra yazılım üzerine yoğunlaşarak kendini geliştirmeye başladı. Sonrasında kendini daha iyi geliştirmek için yazılım eğitimi aldı ve sonrasında ilk iş deneyimi olan Ayen yazılıma başladı. 7 yılık bir deneyimi oldu ve kendisine çok fazla birikimler kattı ve her zaman işini severek yaptı. Sonrasında 6 aylık bir Nuevo yazılım şirketinde çalışma fırsatı buldu ve bir süre sonra ayrılma kararı alarak ShopiVerse şirketinde çalışma fırsatı buldu ve bu şirkette güzel projelere imza attı ve atmaya da devam edecek.
Yazılım Geliştirici
Gizem Kurnaz 1999 yılında Denizli'de doğdu. 2017 yılında Lütfi Ege Anadolu lisesinden mezun olduktan sonra lisans eğitimini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamladı ve 2023 yılında mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında Arken Yazılım ve Probel Yazılım şirketlerinde stajlarını tamamladı. Şu anda ShopiVerse şirketinde yazılım geliştirici olarak çalışıyor.
Yazılım Geliştirici
Ali Aytekin, 16 Mayıs 1995 tarihinde Samsun Havza'da doğdum. Lise eğitimimi İstanbul'da bulunan Yaşar Acar Fen Lisesi'nde tamamladıktan sonra, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi aldım ve 2020 yılında mezun oldum. İş hayatıma 2021 yılında STR Teknik Makina'da Elektrik Elektronik Mühendisi olarak başladım ve burada PLC yazılımları ,Otomasyon panoları projeleri çizimi, programlama ve montaj işlerinde görev aldım. Daha sonra, 2022 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Web Tasarımı Kodlama bölümüne başladım. Web Tasarım Kodlama eğitimim esnasında Smartpro Eğitim Akademi'nde C#, Console, Windows form, MSSQL Server, OOP, .NET, ASP.NET, MVC, HTML, CSS, JAVASCRİPT, ANDROİD STUDİO konularında eğitim aldım ve 6 aylık bir eğitim sonunda Microsoft Azure Sertikası alarak yazılım hayatıma başladım. Daha sonra, 2022 yılında alkapida.com'da Jr.Software Developer olarak çalıştı.
Uluslararası Yazılım İş Analisti
Mert Albayrak, 1998 yılında Şubat ayında İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini Özel Ataşehir Bilfen Okulu'nda tamamladıktan sonra, lise eğitimine Özel Saint Benoit Lisesi'nde devam etti. Üniversite eğitimini İngilizce Endüstri Mühendisliği alanında %50 burslu olarak Özyeğin Üniversitesi'nde aldı. Staj dönemlerinde IZOCAM ve Alarko Carrier gibi firmalarda deneyim kazandı. Güncel olarak ise Shopiverse firmasında International Business Analyst olarak çalışmaktadır.
Grafik Tasarımcı
2 Ocak 1998'de Burdur'da doğdu. Çocukluğunun büyük bir kısmını Antalya'da geçirdi. 2017 yılında Antalya Lisesi'nden mezun olduktan sonra, üniversite için Eskişehir'e gitti ve orada halen yaşamakta. Lisansını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Görsel İletişim Tasarımı bölümünde tamamladı ve 2023 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca, grafik tasarım alanında kendini geliştirmeye büyük bir ilgi duydu. Üniversite yılları boyunca, serbest çalışan tasarımcı olarak çalıştı ve farklı projelerde yer alarak grafik tasarım yeteneklerini ve tecrübelerini geliştirdi. Bu süreçte birçok sergiye katılarak işlerini sergileme fırsatı buldu. Ayrıca, sosyal sorumluluk projelerinde ve derneklerde yer alarak, tasarım yeteneklerini kullanarak topluma katkıda bulunma fırsatı yakaladı.
Mezun olduktan sonra, ShopiVerse şirketinde grafik tasarımcı olarak iş hayatına atıldı ve burada büyük bir sorumluluk aldı. Bu süreçte, basılı yayın,reklamcılık ve hareketli grafikler gibi farklı alanlarda katkı sağlıyor.
İçerik Uzmanı
Fidan Hamidova içerik üreticisi, sosyal medya yöneticisi, e-ticaret uzmanı ve başarılı bir piyanisttir. 2001 yılında Azerbaycan'ın Zakatala şehrinde dünyaya gelen Fidan, ilkokul eğitimini 2007-2016 yılları arasında, lise eğitimini 2016-2018 yılları arasında Azerbaycan'da tamamlamıştır. Ayrıca 2009-2016 yılları arasında piyano okuluna giden Fidan, olağanüstü yeteneğini ve özverisini sergileyerek okulu üstün bir derece ile bitirdi.
2018 yılında üniversite eğitimi almak için Türkiye’ye geldi ve 2018-2022 yılları arasında lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden aldı. Fidan'ın e-ticaret tutkusu henüz üniversite yıllarında başlamış ve konu ile ilgili içerikler üretmeye başlamıştır. O zamandan beri Amazon, FBA, FBM ve Dropshipping satış yöntemleri konusunda eğitim aldı. Ayrıca Helium10, Keepa ve Jungle Scout gibi Amazon'a özgü yazılımlara profesyonel olarak aşinadır.
Hesap Kurulum Uzmanı
İstanbul'da 25 Aralık 1991 tarihinde doğdu. İlkokul ve lise eğitimlerini İstanbul'da tamamladı. Daha sonra, Radyo ve TV Teknolojileri bölümünde ön lisans eğitimi almak için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne kaydoldu. Ön lisans eğitimini tamamladıktan sonra, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi üzerinden lisans eğitimini de tamamladı.
2014 yılında, Trendyol şirketinde kariyerine başladı. Burada, veri giriş yönetimi, marka yönetimi, kategori yönetimi, satıcı başvuru süreçleri, panel kullanımı, sipariş yönetimi gibi birçok alanda çalışma fırsatı buldu ve önemli bir deneyim kazandı. Trendyol'da, e-ticaret sektörüyle tanıştı ve bu alanda uçtan uca tüm süreci gözlemleme fırsatı buldu. Sektörü tanıdıkça, e-ticaret alanına olan ilgisi daha da arttı.
Yaklaşık 8 yıl sonra, Trendyol'dan ayrılıp 2022 yılında ShopiVerse şirketine geçti. Burada, e-ihracat süreçleriyle ilgili deneyimler edinmek ve kendisini e-ticaret'ten sonra e-ihracat alanlarında da geliştirmek niyetinde.
Analiz Uzmanı
3 Temmuz 1997 tarihinde Ankara'da doğdu. Lise eğitimi dahil Ankara içerisinde yaşadı ve matematiğe olan ilgisi farkındalığıyla üniversite eğitimine Anadolu Üniversitesi İstatistik ile başladı. Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulun'daki ingilizce eğitiminden sonra, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde İstatistik bölümü ile eğitimine devam etti.
Bölüm içerisinde mesleki gelişmeler sağlamak ve analiz yapmaya başlamak için Eskişehir içerisinde 300 öğrenciye, tramvay kullanma memnuniyeti üzerine anket düzenleyip bölüm hocası öncülüğünde analizler gerçekleştirdi. Bu noktada analiz için yazılım programları öğrenmeye başladı. (SPSS, Phyton, R, Excel Analitiği). Çeşitli online dersler ile kendisini geliştirmek için bu süreçte çizdiği yol haritasında analiz ve raporlama üzerine çalışmalar yaptı.
Şu anda ShopiVerse firmasında global pazar ve rekabet analizi konusunda firmalara uzmanlık seviyesinde destek vermektedir.
Pazaryeri Uzmanı
Ramiz Hamidov, 14 Ocak 1999'da Azerbaycan'ın Zaqatala şehrinde dünyaya geldi. İlkokul eğitimini 2005-2014 yılları arasında, lise eğitimini 2014-2016 yılları arasında Azerbaycan'da tamamladı. Bu süre zarfında, 2011-2016 yılları arasında Müzik Okulu'nda eğitim gördü ve Azerbaycan'da Judo, Satranç ve Futbol okullarında da zaman geçirdi. Lise yıllarında oldukça aktifti ve çeşitli etkinliklerde görev aldı.
Müzik okulundaki bilgisi sayesinde okulunu temsilen birçok kez sahneye çıktı, sunuculuk yaptı ve konser verdi. Ayrıca, ülke genelinde düzenlenen bilgi yarışmalarında birinciliğe ulaştı ve ülkeyi Rusya'da düzenlenen bir bilgi yarışmasında başarıyla temsil etti. 2016 yılında üniversite eğitimi almak için Türkiye'ye gelen Ramiz, 2016-2020 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite yıllarında e-ticaret sektörüyle tanışan Ramiz, 2017'de Yiğit Tuna'dan Amazon eğitimi alarak e-ticaret kariyerine adım attı.
Operasyon Uzman Yardımcısı
Aysel Nur Demir, annesi Kırım Tatarı ve babası Rizeli olan bir ailenin çocuğu olarak Azerbaycan'da doğdu. İlkokul eğitimine Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Bakü Atatürk Lisesi'nde başladı ve 11 yıllık ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini aynı okulda tamamladı. Okul yılları boyunca resim yarışmalarına katılarak farklı ülkelerde dereceler kazandı. Ayrıca Füzuli şehrindeki S.Şuşunski adına 1 numaralı çocuk sanat okulunun 5 yıllık koreografi bölümünü bitirirken çeşitli organizasyonlarda sahne aldı. 17 yıl boyunca Azerbaycan'da yaşadıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünü kazanarak Türkiye'ye taşındı. Üniversite hayatı boyunca çeşitli kulüplerde ve etkinliklerde aktif rol aldı, Yapı Kulübü'nde idari kurulda yer aldı ve Civilistanbul etkinliğinde yurt dışı ekip liderliği yaptı. İngilizce ve Rusça dillerini daha da geliştirdi. Üniversite hayatının başlarında karateye başladı ve lisanslı bir sporcu oldu. İstanbul şampiyonalarında dereceler kazandı.
Satış Uzmanı
28.06.1991 tarihinde Elazığ'da doğdu. 1994 yılında İstanbul'a taşındı. Barbaros Hayrettin Paşa lisesinde Bilişim Teknolojileri bölümünden mezun oldu. Sinop Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerini bitirdi. Aktif ve eğlenceli bir karakter olmasından ötürü öğrenim hayatında ve sosyal hayatında spor müzik gibi çeşitli aktivitelerle vakit geçirdi. İlk stajını Bilgi işlem personeli olarak yaptıktan sonra E-ticaret'e duyduğu ilgiyle beraber çalışma hayatının büyük bir kısmını bir çok firmada E-ticaret Yöneticisi olarak geçirdi. Bu alanda hem eğitim alarak hem de çalışarak bir çok deneyim edindi. Satışa olan yatkınlığı ve merakı dolayısıyla aynı zamanda toptan satış ve perakende satış deneyimleri oldu ve bu konularda da kendini geliştirdi. E-ihracat'a olan öğrenme isteği ve şu anda çalıştığı kurumdaki Hocalardan birçok deneyim kazanacağını bildiği için ShopiVerse geldi.
Satış Uzmanı
1999’da Mardin’de doğdu. İlk, orta ve lise öğretim sürecini Mardin’de geçirdi. Üsküdar Üniversitesi Endüstri mühendisliği (%100 burslu, İngilizce) bölümünü kazanıp İstanbul’a taşındı. Temmuz 2023 tarihi itibariyle mezun olacak. Öğrenim hayatı boyunca 6 yıl lisanslı voleybol oynadı, AIESEC vb. kuruluşlarda gönüllülük esaslı çalıştı, okul kulüplerinde yöneticilik görevlerinde bulundu. Üniversite başlangıcı ile beraber e-ticaret alanına ilgisi arttı ve WORLDEF vb. kuruluşlardan eğitimler aldı. Kendi girişimleri oldu ve çeşitli firmalarda e-ticaret alanında çalıştı. Şubat 2022 itibariyle ShopiVerse’ün ilk kurulduğu süreçteki kadroda yer aldı.
Danışman/ Ebebek Grup CEO
Günümüzde ebebek.com Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlerine devam ediyor. ebebek 2003 yılından bu yana 48 farklı ilde 200 mağazaya ulaştı. 3 farklı ülkede ebebek operasyonlarına başlamayı hedefliyor. GYİAD, İSGİD, BEBESAD ve BAGİDER ‘de ise kurucu üye olarak aktif görevlerini sürdürmektedir.
Danışman/ Clickmelive CEO
Trendyol, E-Bebek, ŞOK, Ecrou vb. markalarda üst düzey yönetici olarak görev edinmiştir. 15 yıldan fazla e-ticaret deneyimine sahiptir. Hali hazırda Clickmelive markasının CEO görevini yürütmektedir.
Danışman/ Penti E-Ticaret Direktörü
Mehmet Türkel, uzun süre anne ve bebek ürünleri perakendecisi Joker.com.tr’de “e-ticaret direktörü” olarak görev yaptı. Joker’in e-ticaret satışlarını sıfırlı rakamlardan yüzde 40’lara çıkarmayı başardı. E-ticaret lideri Mehmet Türkel, e-ticarette 17 yıllık bir tecrübeye sahip. Türkel’in e-ticaret serüveni 2004 yılında Bascuda.com’da başladı. Joker’den önce 10 yıllık bir e-ticaret deneyimi yaşadı. Bu süreçte Ebebek, Weblebi.com ve Bascuda.com’da e-ticaret yöneticiliği ve kategori yönetimi gibi alanlarda deneyim kazandı. "E-Ticaretin Matematiği" isimli kitabın yazarıdır. Hali hazırda Penti markasında E-Ticaret Direktörü olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.
Danışman/ Sefamerve.com CEO
Payby.me, Dogan Media Group, Show TV gibi Türkiye'nin önemli kuruluşlarında çeşitli üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan Mehmet Metin Okur, Sefa Merve'nin kurucusu ve CEO'sudur.
Kurucu Ortak / WORLDEF Başkanı
Ömer Nart, 2008 yılından bu yana e-ihracat girişimlerine devam etmektedir. 2010 yılında Türkiye’nin ilk e-ihracat şirketi olan Markacom International’ı kurmuştur. Bu şirket aracılığı ile 22 ülkeye e-ihracat yapmıştır. 2014 yılında Onlinemerter.com’u kurmuştur. Her zaman e-ihracat sektörünün içinde yer alan Ömer Nart, 2017 yılında uluslararası e-ihracat platformu WORLDEF‘i kurmuştur. Nart, Türkiye’deki çalışmalarıyla e-ihracat ekosistemine yeni ivmeler kazandırmaktadır.
Kurucu Ortak / ShipEntegra CEO
ShipEntegra'nın kurucu ortaklarından olması, sektördeki e-ihracat deneyimi, Amazon, Etsy, eBay gibi pazaryerlerinin Türkiye'de doğrudan lojistik partneri olması, e-ihracat alanında 50.000'den fazla firmaya hizmet vermesi nedeniyle ShopiVerse yazılım teknolojisinin kurulum ve yürütme sürecinde stratejik danışman olarak katkılar sunmaktadır.
Kurucu Ortak/ ShipEntegra Satış & Operasyon Direktörü
ShipEntegra'nın Satış & Operasyon Direktörü olması, sektördeki e-ihracat deneyimi, Amazon, Etsy, eBay gibi pazaryerlerinin Türkiye'de doğrudan lojistik partneri olması, e-ihracat alanında 50.000'den fazla firmaya hizmet vermesi nedeniyle ShopiVerse yazılım teknolojisinin kurulum ve yürütme sürecinde stratejik danışman olarak katkılar sunmaktadır.
Kurucu Ortak/ShipEntegra CTO
ShipEntegra'nın CTO'su olması, sektördeki e-ihracat deneyimi, Amazon, Etsy, eBay gibi pazaryerlerinin Türkiye'de doğrudan lojistik partneri olması, e-ihracat alanında 50.000'den fazla firmaya hizmet vermesi nedeniyle ShopiVerse yazılım teknolojisinin kurulum ve yürütme sürecinde stratejik danışman olarak katkılar sunmaktadır.
Önemli Açıklama
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, lll-35/A.2 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği"nin 14‘üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
Uyarı
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca kitle fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi formları Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi değildir.
Risk Bildirimi
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
İşbu Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.
Yukarıdaki tüm hususları okuyup, anladığımı; işbu esasların uygulanması sırasında Platformun kusuru veya ihmali nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla özgür iradem sonucu bu " Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu"nu imzaladığımı ve bundan sonra Sözleşmeyi imzalayarak Formun bir örneğini aldığımı kabul ve beyan ederim.