Robotic.mobi
Mobil uygulama, web sitesi ve servis testlerinin çalıştırıldığı, kod yazmadan yapay zeka destekli test koşmayı sağlayan test otomasyon platformu.

Test Otomasyon Platformu bir Teknoloji Projesidir

Yapay Zeka ve Yazılım Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2G’dir

114.5%

  • Hedeflenen Fonlama
  • Alınan Yatırım
  • ₺ 2.200.000
  • ₺ 2.519.279

1314 Yatırımcı Pay Aldı.

67 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.

MOBİNAVEL BİLİŞİM VE DANIŞMANLIK LİMİTED ŞİRKETİ
 
Kampanya Hakkında
Kampanya Durumu: Başarılı
Kampanya Kodu: DSXMO3
Kampanya Kapanış Tarihi: 01.04.2022
Lokasyon: İstanbul (Avrupa)
Girişimin Aşaması: Büyüme

Proje Hakkında

Ankara Kalkınma Ajansı, girişimin yatırım turuna fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile birlikte katılarak 250.000 TL eş finansman ile yatırım yapma kararı almıştır.


Bedelsiz Pay Hediye Kampanyası


Platform Açıklamasıdır: Yatırımcılardan gelen yoğun talep üzerine ve Girişimci ile yapılan görüşmelerden sonra girişimin yatırım turunda girişimciler tarafından yatırımcılara verilecek %20 Bedelsiz Pay hediyeleri %120 fonlama oranına ulaşılıncaya kadar verilmeye devam edecektir. Önemle Duyurulur.


Dağıtılacak bedelsiz paylar kurucu ortaklar Burak Dönmez ve Osman Raif Güneş'in paylarından düşülecektir.


Robotic Mobi Hakkında:

Robotic.mobi bir test otomasyon sistemidir. Firmalar otomasyon sisteminde mobil uygulama, web sitesi ve api testlerini koşabilirler. Test raporlarında mobil cihaz ve tarayıcı bazında karşılaştıkları sorunları tek tek inceleyebilirler. Bu sayede geliştirdikleri uygulamaların, yayına geçmeden önce (production durumundan önce), hatalarını düzeltme imkanı bulurlar. Müşterilerine daha kalite uygulamalarla hizmet verirler. Robotic.mobi SaaS (Software as a Service) olarak aylık, yıllık üyeliklerle ve cihaz kullanım süresine göre hizmet vermektedir.


Mobinavel firmasının ürünü olan Robotic.mobi kod yazmadan test yapma konseptiyle geliştirilmeye başlandı. İlk olarak mobil uygulama test sistemi üzerine geliştirmelere başladı. Müşteriler mobil uygulama testlerini gerçek cihazlar üzerinde otomatik olarak koşabilirler ve cihazlarla ilgili karşılaştıkları spesifik hataları yakalayabilirler. Ayrıca robotic.mobi sitesinden mobil cihazlara direkt ulaşabilir, cihazları 7/24 kullanabilirler.


Web sitesi testi üzerine çalışmalar 2020 yılında başladı. Müşteriler istedikleri web tarayıcılarını sistemde seçerek test kodlarını otomatik koşabilirler. Test raporları sayesinde tarayıcı bazlı sonuçları görebilirler.


En son geliştirilen Api testi sayesinde müşteriler servis uygulamalarının testi için yazdıkları testleri sistemde koşabilirler. Yük ve stres testi ile sistemlerinin servis uygulamalarını her an otomatik test edebilirler. Sistemleri aşırı talebe karşılık verebiliyor mu gibi sorulara cevap bulurlar.


Projenin Kapsam, Amaç ve Konusu

Mobil uygulama, web uygulamaları ve API geliştirmeleri gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Müşterilerine daha hızlı hizmet vermek isteyen bankalar, sigorta şirketleri, e-ticaret, e-hizmet siteleri, hızlı sipariş firmaları gibi büyük firmalar ve orta ölçekteki firmalar birçok işlemlerini web ve mobil uygulamalar üzerinden gerçekleştirmektedir.Bu sebeple firmalar uygulamalarını test etme ihtiyacı duyarlar. Uygulamalarını müşterilerine sunmadan önce geniş kapsamlı test yaparlar. 


Mobil uygulama, web sitesi ve api geliştiriciler uygulamalarını test etme ihtiyacı duyarlar. Bu süreçte 3 önemli sorunla karşılaşırlar:


  1. Mobil cihaz çeşitliliği: Mobil cihaz sayısı (marka, model, işletim sistemi versiyonu vs.)gün geçtikçe artmaktadır. Cihazlarda test yapmak isteyen şirketler için, bu durum ekstra maliyet demektir.
  2. Test mühendisi: Firmalarda test mühendisi çalışanları bulunmak zorundadır. Bu da şirketlere ekstra maliyet demektir.
  3. Altyapı sorunu: Testlerin belirli aralıklarla seçili cihaz veya tarayıcılarda çalışması gerekmektedir. Cihazların sisteme bağlantıları sürekli kontrol edilmediler.


Robotic.mobi gerçek mobil cihazlar üzerinde mobil uygulamaları test etme olanağı sunar. Ayrıca web testi için de birçok tarayıcıyı müşterilerinin kullanımına sunar. Bu sayede müşteriler otomasyon yazılımıyla uygulamalarını test ederler. Test sonucunda oluşan raporlar ile uygulamalarının hatalarını yakalarlar ve düzeltirler.


Robotic.mobi sayesinde, test süreci için 100 adam/gün harcayan bir firmanın test süreci 1 adam/güne iner. (Firmanın 100 cihazda manuel test yaptığı öngörülerek hesaplanmıştır. Paralel test koşumuyla 100 adam/gün, 1 adam/gün seviyesine iner.) Ayrıca bu firmanın 100 cihaz alması ya da uzun süreli kiralaması gerekmektedir. Robotic.mobi test koşum sürecinde cihaz laboratuvarıyla firmayı yaklaşık 700 bin TL (cihaz ücreti) masraftan kurtarmaktadır.


Ürün/Proje Hakkında Özet Bilgi

Robotic.mobi test süreçlerini yazılımsal çözümlerle hızlandırır. Kod yazmadan test yapma konseptiyle geliştirilen ürün ilk olarak mobil uygulamaların testi için başlamıştır. Şu an mobil uygulama dışında, web uygulamaları ve api testleri de koşulabilmektedir. Robotic.mobi cihazlarda paralel olarak test koşar. Bu sayede müşterilerine hızlı, test/zaman performansı sunar. Robotic.mobi'nin desteklediği test türleri şu şekildedir:

  • Mobil Uygulama Testi: Mobil uygulama geliştiren firmalar tarafından geliştirilen native ve hybrid uygulamaları test eder.
  • Mobil Web Testi: Mobil cihazlarda müşteri web sitesilerini tarayıcılar (Safari, Chrome vs.) üzerinde test eder.
  • Web sitesi Testi: Müşterilerin web sitelerinin testini sunucu bilgisayarında bulunan tarayıcılar üzerinde test eder.
  • Api Testi: Arka planda çalışan servis isteklerini yük testiyle anlık 10 milyon kullanıcıya kadar anlık test eder. Bu sayede müşteriler aşırı yüklenme durumunda uygulamalarının sorun yaşayıp yaşamadığını görürler.


Mobil Uygulama Testi:

Bu testler gerçek cihazlar üzerinde çalışır. Robotic.mobi müşterilerine 25 adet Android ve iOS cihaz sunar. 3 farklı seçenekle müşterilerine hizmet sunar.

  • Yapay Zeka Testi (AI): Bu modülde müşteriler uygulama dosyalarını (Android için .apk, iOS için .ipa) sisteme yüklerler. Test yapmak istedikleri cihazları seçerler ve testi başlatırlar. 
  • Appium Testi: Uygulamaları için test kodu yazmış olan firmalar, bu test kodlarını sisteme yükleyerek çalıştırabilirler. Bu sayede uygulamalarının her adımını detaylı takip ederler.
  • Monkey Testi: Bu modülde kod yazmadan uygulamalarını test ederler. Monkey testinde otomasyon sistemi yazılımlarla ekranın rastgele yerlerine tıklar. Bu sayede uygulama testi yapılır.


Mobil Web Testi:

Bu test türünde müşteriler mobil cihazların tarayıcılarını kullanarak mobil web sitelerini test ederler. Bu sayede ekran boyutu ve tarayıcı versiyonuna göre uygulamalarının test işlemlerini gerçekleştirmiş olurlar.

  • Selenium Testi : Müşteriler yazdıkları Selenium testlerini sisteme yüklerler. Bu testleri istedikleri cihazlarda koşarlar ve test raporlarına ulaşırlar.


Website Testi:

Müşterilerin websitelerini bir çok tarayıcı üzerinde koşarlar. Safari, Chrome, Firefox vs. gibi tarayıcılarda ve tarayıcı versiyonlarında testlerini koşarlar. Aldıkları test raporlarına göre websitelerinde iyileştirmeleri yaparlar

  • Cypress Testi: Müşteriler yazdıkları Cypress testlerini sisteme yüklerler. Bu testleri istedikleri cihazlarda koşarlar ve test raporlarına ulaşırlar 

Api Testi:

Servis testi hizmetidir. Arka planda çalışan servis uç noktalarını (endpointlerini) test etmek için kullanılır. Bu sayede sistem aynı anda en fazla kaç kişiye hizmet verebilir görebilirler. Fazla istek sonucunda sistemlerinde oluşan sorunları görürler.

  • Load Testi: Aynı anda 10 milyona kadar kullanıcıyla servis tarafı test edilir.



Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Takım
Burak Dönmez
Burak Dönmez
Kurucu Ortak & Ar-Ge Sorumlusu
Osman Raif Güneş
Osman Raif Güneş
Kurucu Ortak & Genel Müdür
Bozkurt Oğuz Dijle
Bozkurt Oğuz Dijle
Business Development Manager
Sema Çelikkaya
Sema Çelikkaya
Digital Marketing Specialist
Takım Üyesi

Burak Dönmez

Kurucu Ortak & Ar-Ge Sorumlusu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu.

Aselsan ve Microsoft stajlarıyla iş hayatına başladı. Eclipse firmasında 1 yıl, Pozitron firmasında, mobil uygulama geliştirme üzerine 2 yıl çalıştı. Pozitron'da; Pegasus, Yapı Kredi ve Bilyoner android mobil uygulamalarının geliştirme ekibinde çalıştı. Eclipse firmasında elektrik ve su sayaçlarının uzaktan okunması projesinde çalıştı. Ön yüz ve veritabanı geliştirme ekiplerinde yer aldı. Robotic.mobi firmasının kurucu ekibinde yer aldı. Backend (servis) tarafında geliştirmeler yapmakta.

Takım Üyesi

Osman Raif Güneş

Kurucu Ortak & Genel Müdür

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Eğitimleri ve Teknolojisi bölümünden 2012 yılında mezun oldu.

Finansbank firmasında başlayan iş hayatı, Belbim gibi kurumsal ve Onas gibi startup firmalarla devam etti. Finansbank'ta veritabanı geliştirmeleri üzerinde çalıştı. Onas firmasında Akbank, Vakıfbank gibi bankalara uygulama geliştirme ekiplerinde çalıştı. Belbim'de İstanbul kart geliştirmelerinde aktif rol aldı.

Toplamda 10 yıllık yazılım tecrübesi bulunmakta. Ayrıca Turkiship, e-ticaret sitesinin geliştirmesini yaptı. Online ders yönetimi olan Classrom ve ilaç firmalarının süreçlerini yöneten Medilite uygulamalarını geliştirdi.

Takım Üyesi

Bozkurt Oğuz Dijle

Business Development Manager

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Eğitimleri ve Teknolojisi bölümünden 2012 yılında mezun oldu. File marketler zincirinde satın alma uzmanı, Sinalco Türkiye de Key Account Manager olarak çalıştı. Çince bilmektedir ve profesyonel tercüman olarak çalışmıştır. Çin'de Overseas Sales Manager olarak ihracat yapan firmalarda görev almıştır. Robotic.mobi'de iş geliştirme yöneticisi olarak çalışmaktadır.

Takım Üyesi

Sema Çelikkaya

Digital Marketing Specialist

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden 2015 yılında mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Reklam ve Stratejik marka iletişimi üzerine yüksek lisansını tamamladı. CNN Turk stajıyla iş hayatına başladı. Müşteri ilişkileri yöneticisi olarak devam eden iş hayatında, dijital pazarlama görevlerinde yer aldı. Robotic.mobi'de dijital pazarlama uzmanı olarak çalışmaktadır.

Ürün ve Üretim
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Finansal Tablolar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Güncellemeler
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Soru ve Cevaplar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Kampanya Bilgi Formu
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pay Satış Ekranı
Hedeflenen Fonlama
₺ 2.200.000
Ek Fonlama
₺ 440.000
Fonlama Sınırı
Yok
Yatırımcı Sayısı
1.314
Alınan Toplam Yatırım
₺ 2.519.279
Pay Arz Oranı
% 15
Ortalama Yatırım
₺ 1.917
En Yüksek Yatırım
₺ 250.000
Nitelikli Yatırımcı
67
Nitelikli Yatırım Oranı
% 30,57
Fonlama Başlangıç
31.01.2022
Fonlama Bitiş
01.04.2022
Kampanya Hakkında
Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Takım
Ürün ve Üretim
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Finansal Tablolar
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Güncellemeler
Soru ve Cevaplar
Kampanya Bilgi Formu
Pay Satış Ekranı