Compactive Game Studio & Technology
Yenilikçi mekaniklere sahip mobil oyunlar ve oyun teknolojileri geliştirdiğimiz hikayemize ortak olmaya davet ediyoruz.

Compactive Oyun Stüdyosu bir Teknoloji Projesidir

Yapay Zeka , Yazılım ve Oyun Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir

154.4%

  • Hedeflenen Fonlama
  • Alınan Yatırım
  • ₺ 3.400.000
  • ₺ 5.249.328

1355 Yatırımcı Pay Aldı.

236 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.

Compactive Bilişim Yazılım Ve Teknoloji Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi
 
Kampanya Hakkında
Kampanya Durumu: Başarılı
Kampanya Kodu: CC8OMG
Kampanya Kapanış Tarihi: 09.06.2023
Lokasyon: Global
Girişimin Aşaması: Doğrulanmış Prototip

Proje Hakkında

Önemli Not:

fonbulucu Gelecek GSYF 200.000 TL, Haliç Bilişim Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. Yatırım Turuna 340.000 TL ile katılacaktır.

Bedelsiz Pay Hediye Kampanyası

Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 10 Nisan Pazartesi saat 10:00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verilecektir. Bu kampanya 20 iş günü ile sınırlı olup, 10 Mayıs Çarşamba akşamı 23:59'da sona erecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar kurucu ortaklar Cem Say ve Ümit Öcal'ın paylarından oransal olarak dağıtılacaktır.

Compactive Nedir?

Compactive; üretim kalitesine, detaylara gösterilen özene ve stratejik derinliği destekleyen tasarımlara tutkuyla bağlı, deneyimli oyun tasarımcıları ve geliştiricilerinden oluşan İstanbul merkezli 2018 yılında kurulan bir mobil teknoloji şirketidir. Mobil teknolojilerimizi geliştirirken ana hedefimiz, oyuncularımıza gerçekten ilgi çekici ve en önemlisi eğlenceli bir deneyim sunmaktır. Ana amacımız doğrultusunda sade ve ölçeklenebilir sistem tasarımlarına, derin içeriğe, sezgisel kontrollere ve dikkat çekici görsellere odaklanarak oyun geliştirmenin her alanında oluşturduğumuz kalite standartlarına bağlı kalıyoruz. Kullanıcı kitlemize farklı içerik ve oyun modlarıyla keyif ve yeniden oynanabilirlik sağlarken heyecan verici ve erişilebilir oyunlar sunmaya devam ediyoruz.

 

Şimdiye kadar yakaladığımız başarıyı ve fonbulucu’da başarı ile tamamlayacağımıza inandığımız kampanya sayesinde artacak büyüme hızımızı yukarıda belirttiğimiz odaklarımız dışında deneyimli ekibimiz ve gelişmiş teknolojimize borçluyuz. Oyunlarımızı geliştirirken fikir aşamasında sosyal medya trendlerini takip eden sistemler kullanıyoruz. Compactive Framework ile hızlı bir şekilde gelişmiş prototipler geliştiriyoruz. Farklı platformlarda farklı test senaryoları çalıştırarak kesin sonuçlar alıyoruz, hataları oyunlar yayınlamadan en aza indiriyoruz.

 

Kurucu ortaklarımızın ortak vizyon ve amaçları kapsamında mobil teknolojiler geliştirmek için çıktığımız yolda kurulan şirketimizin ilk yıllarında kurumsal markalar için projeler geliştirdik. Farklı sektörleri görerek benzersiz deneyimler yaşadığımız projelerden sonra makine öğrenmesi ve yapay zeka konularında kendi ürünlerimizi geliştirme hedefiyle mobil oyun sektörüne odaklanmaya başladık. Gelecek gördüğümüz ve ekibimizi geliştireceğimize inandığımız bu sektörde hem oyun stüdyoları hem de yayıncılar ile ilişkiler geliştirdik. Profesyonelleştiğimiz ve faaliyet gösterdiğimiz alan özelleşti ve şirket içerisinde oyun stüdyosu organizasyonunu kurduk. Hyper-casual türünde oyun prototipleri geliştirmeye başladık. Faaliyet alanlarımızı geliştirerek yeni teknolojileri mobil dünyaya kazandırmayı hedefliyoruz.

 

fonbulucu’da kampanyaya çıktığımız projemiz, Compactive bünyesinde geliştirilen ve geliştirilmesi planlanan oyunlar ile bağımsız oyun geliştiricileri ve oyun stüdyolarının kullanabileceği bir makine öğrenmesi ve yapay zeka destekli oyun ekonomisi motoru geliştirmektir.

Şimdiye Kadar Yaptıklarımız

  • Şirket kuruluşundan sonra 2018-2020 yılları arasında Turkcell, Beşiktaş Kültür Merkezi, Coca Cola, Migros ve LCWaikiki gibi markalar mobil uygulama projeleri geliştirdik. Bu projeler için yaklaşık 175.000 dolar ciro elde ettik.
  • 2020 yılı ortalarında makine öğrenmesi ve yapay zeka konularında kendi ürünlerimizi geliştirme hedefiyle mobil oyun sektörüne odaklanmaya başladık, hem oyun stüdyoları hem de yayıncılar ile ilişkiler geliştirdik.
  • 2021 yılı başında şirket içerisinde oyun stüdyosu organizasyonunu kurduk ve hypercasual türünde oyun prototipleri geliştirmeye başladık. Voodoo, Supersonic, Lion Games, Azur Games, Moonee ve TapNation gibi global yayıncılar ile çalıştık. 2021 yılı ortasından itibaren Türkiye’nin en büyük yayıncısı Rollic Games ile münhasıran çalışmaya başladık. 70’in üzerinde oyun prototipi geliştirerek test ettik. Bu süreçte de ortalama 100.000 dolar ciro elde ettik.
  • 2022 yılı ikinci çeyreğinden itibaren kendi oyun fikirlerimize odaklanarak ve Counter Squad adını verdiğimiz, action türündeki oyun projemizin Oyun Tasarım Belgesi (GDD) dokümanını yazmaya başladık. 2022 yılı ortasında hem oyun projemiz hem de bu projeye paralel olarak kurguladığımız Compactive AI ismini verdiğimiz teknoloji fikrimiz ile İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka programına dahil olduk.
  • 2022 Ağustos ayında Kral Şakir’in oyun lisansını aldığımız bir anlaşmaya imza attık. Kral Şakir’in global marka olma vizyonuna paralel olarak herkesin oynayabileceği, 6 farklı alt kategoriden oluşan bulmaca (puzzle) türünde bir oyun geliştirmekteyiz.
  • Counter Squad, Kral Şakir oyunlarımız ve ürünleşme potansiyeline sahip teknolojimiz ile İTÜ Ön Kuluçka sürecinde çeşitli jüri aşamaları, çeyrek ve yarı final elemeleri sonucunda 600 ‘ün üzerinde girişim arasından İTÜ Çekirdek Big Bang 2022 ‘de sahneye çıkan 71 girişimden birisi olduk. Etkinlikte sunumumuzu yaptıktan sonra Top20 girişim arasında tek oyun girişimi olarak yer aldık.
  • İTÜ Çekirdek’te 8 kişilik kapalı ofis ödülü aldık ve kuluçka programına dahil olduk. Yeni ofisimizde tüm ekip tam zamanlı olarak çalışmaktayız.
  • CompactiveAI ürünümüzün projelendirme sürecimize devam ediyoruz.
  • TGB (Teknoloji Geliştirme Bölgesi) kapsamına girebilmek için projemizi İTÜ Teknokent’e sunduk. Hakem değerlendirme sürecimiz olumlu olarak tamamlandı. Değerlendirme kuruluna sunumumuzu gerçekleştirdik, nihai kararı beklemekteyiz.
  • Aynı zamanda 1501 Tübitak Sanayi Ar-Ge Destek Programı çağrısı için başvuru dosyamızı hazırlıyoruz.

Bundan Sonra Yapacaklarımız

  • Kral Şakir oyunumuzun ilk versiyonunu 2023 Nisan ayı içerisinde yayınlayacağız. Kral Şakir marka ve reklam gücü ile hızlı bir ivme kazanarak, başta Türkiye olmak üzere çizgi dizinin yayında olduğu MENA bölgesi ve Disney+’ta Kral Şakir filminin yayınlandığı tüm ülkelerde hızlı bir popülerleşme hedefliyoruz.
  • Counter Squad oyunumuzun tam sürüm ilk versiyonunu 2023 Mayıs ayı içerisinde yayınlayacağız (soft launch). Soft launch sürecinde tier1, tier2, tier3 'ten seçilecek ülkelerde ürün/pazar uyumunu sağlayıp tüm dünyaya yayınlama sürecini işleteceğiz.
  • 2023 Ağustos bu iki oyunumuz için tüm dünyadaki hedef kitlemize yayınlayacağız. Bu zaman zarfında hem kullanıcı edinimi (user acquisition) ve para kazanma (monetization) konularında deneyimli çalışma arkadaşlarını ekibimize katacağız hem de yerelleştirme ajansları ile işbirlikleri yaparak oyunlarımızın belli başlı ülkeler için yerelleştirilmiş dil ve içeriklerini sunacağız.
  • CompactiveAI projemizin Tübitak tarafından onaylanması sonrasında geliştirmelerine başlayacağız. Detaylı proje planını tamamladığımız CompactiveAI ürünümüzü satılabilir versiyonunu 2024 yılı içerisinde yayınlayacağız.
  • Yukarıdaki oyun ve ürün projelerine ek olarak yeni oyun projeleri için hazırlıklarımız devam etmektedir. 

 Kısa, Orta ve Uzun Vade Hedeflerimiz

  • Hayatına mobil teknolojiler geliştirerek başlayan Compactive’de kısa, orta ve uzun vadede mobil oyun odaklı bir şirket olmaya devam edeceğiz.
  • Kısa vadede ekibimizi hem teknik hem de kullanıcı edinimi (user acquisition) ve para kazanma (monetization) konularında deneyimli çalışma arkadaşları ile büyütmeyi planlıyoruz. Üzerinde çalıştığımız oyunlarımızı 2 ay içerisinde yayınlamayı (soft launch) planlıyoruz.
  • Orta vadede hem bu oyunları global olarak yayınlayacağız hem de oyunları büyütürken CompactiveAI teknolojimizi geliştireceğiz.
  • Orta ve uzun vadede üretim bandında planladığımız ek oyunların geliştirme/test süreçlerini çok hızlı işletip pazara sunacağız. 5 yıl sonunda yüksek karlılık ile exit hedeflemekteyiz.
  • Tüm bu süreçte 2023 yılı içerisinde toplam iki kitle fonlaması kampanyası yapmayı planlıyoruz. İlk kampanyamızdan sonra ikinci kampanya ile oyunları global olarak yayınlamayı ve hızlı bir büyümeyi hedefliyoruz.

Compactive'e Neden Yatırım Yapmalısınız?

  • Kurucu ortaklar olarak mobil teknolojiler konusunda 15'er yıl üzeri tecrübeye ve yetkin bir ekibe sahibiz.
  • Mobil oyun pazar hacminin 200 milyar dolarlık genel oyun pazarı içerisinde payını her yıl en çok artıran alan olduğunu biliyoruz.
  • Geliştirmekte olduğumuz oyunlar ve oyun teknolojimiz ile hem B2C hem de B2B alanlarında gelirler üretmeyi hedefliyoruz. Bize ortak olarak şirketimiz içerisinde üretilen tüm oyun ve teknolojilere de ortak olma fırsatı sunuyoruz.
  • Oyunlarımızdan birinin fikir doğrulamasını tamamladık, diğeri ise çok sevilen bir çizgi karakterin oyunu olması nedeniyle hızlı büyümeye sahip olacak oyunlardır.
  • Erken aşamada çıktığımız bu yatırım kampanyası ile amaçladığımız ölçeğe ulaşınca daha yüksek değerleme ile alacağımız yatırımlardan sonra hisse değerinizin artacağına inanıyoruz.

Projenin Kapsam, Amaç ve Konusu

Casual türünde geliştirdiğimiz oyunlar arasında yer alan sevilen animasyon Kral Şakir, aksiyon oyunumuz Counter Squad ve tüm dünyadaki bağımsız geliştiriciler ile oyun stüdyolarının kullanabileceği bir teknolojiye sahip Compactive AI ürünlerini geliştirmekteyiz.

 

Bugüne kadar 70’in üzerinde oyun prototipi üreterek pek çok farklı mekaniği, karakter ve çevre tasarım öğelerini, animasyonları ve oynanış modlarını test etme fırsatı yakaladık. Bu deneyimlerimizi kendi oyun fikirlerimizde kullanarak başarılı ve yüksek gelirler getiren oyunlar geliştirmeyi hedefliyoruz.


Compactive olarak amacımız Türkiye’nin önde gelen oyun stüdyolarından biri olmanın yanında Türk oyun stüdyoları başta olmak üzere tüm dünyadaki oyun stüdyolarının kullanabileceği teknolojiler üretmektir. 

Casual Oyun Nedir?

Casual oyunlar, anlaşılması ve ustalaşması kolay, basit ve eğlenceli oyun mekaniği üzerinde gelişir. Hyper-casual oyunlara çok benzeyen bu mobil oyunlar, tipik olarak yüksek düzeyde zaman veya konsantrasyon gerektirmez; bu, oyuncuların uygulamayı spontane bir şekilde kullanabileceği anlamına gelir. Bu oyunlar büyük kitle pazarına yöneliktir. Bu oyunların ustalaşması kolaydır, oynamaya başlaması kolaydır ve oynaması rahatlatıcıdır. Çekirdek oyun mekaniği basit ama renkli ve kitlesel pazara hitap edecek kadar çekicidir.

Oyun Ekonomisi Motoru Nedir?

Oyuncular oyununuzla etkileşim kurdukça varlıklar (XP, para birimleri, öğeler vb.) kazanır ve tüketirler. Oyun ekonomisi tasarımı, oyuncu katılımını para kazanma fırsatlarına dönüştürmek için bu oyun sistemlerinin oluşturulmasını ve dengelenmesini ele alır ve bunları temel oyun döngüsüne yerleştirir. Oyun ekonomilerinin iki amacı vardır. Birincisi, oyunculara oyun ortamında ekonomik ilerleme fırsatları sağlamaktır. Diğeri ise oyun stüdyosu için gelir elde etmektir. İyi tasarlanmış bir oyun ekonomisinin amacı, bu amaçları dengelemektir. 

Kral Şakir

Kral Şakir, Cartoon Network Türkiye için Grafi2000 tarafından yapılmış sevilen ve yüksek izlenme sayısına sahip bir Türk çizgi dizisidir. Geliştirdiğimiz oyunlarımızdan Kral Şakir için lisans sahibi Türkiye’nin sayılı animasyon şirketlerinden biri olan Grafi2000 ile mobil oyun geliştirme lisansını aldığımız bir anlaşmaya imza attık. Bu sayede Kral Şakir ‘in pek çok farklı türde oyununu yapabilecek durumdayız. Kral Şakir’in 2022 Temmuz ayında Disney+’ta yayınlanan ‘Geri Dönüşüm’ filminin büyük başarısı üzerine film, 26 dile çevrilip Disney+’ın yayında olduğu tüm ülkelerde gösterime girdi. Ayrıca Grafi2000, 2023 yılı içerisinde yayınlanmak üzere yeni filmler için Disney+ ile anlaşma imzaladı. Kral Şakir'in çizgi dizileri hali hazırda Cartoon Network kanalında MENA bölgesinde yayınlanmaktadır, oldukça yüksek izlenme oranlarına sahiptir. 31 Mart’ta Kral Şakir’in yeni sinema filmi gösterime girecektir. 


Kral Şakir için onlarca oyun seviyesi üretilmiş durumda olup yine onlarca seviye üretimi devam etmektedir. Compactive olarak puzzle kategorisinde bulmaca dünyası olarak kurguladığımız oyun içerisinde çeşitli alt kategorilerde yüzlerce seviyeye (level) sahip bulmaca bulunacaktır. Oyuna ait 200 üzerinde seviye üretilmiş durumda olup 2023'ün ilk çeyrek sonunda oyunu yayınlamayı planlıyoruz.

 Compactive AI

Oyun ekonomisi tasarımı, oyuncu katılımını para kazanma fırsatlarına dönüştürmek için bu oyun sistemlerinin oluşturulmasını, dengelenmesini ele alır ve oyun döngüsüne yerleştirir. Analiz araçları aracılığıyla toplanan verileri kullanarak oyuncu davranışlarını anlamak, geliştiricilerin oyuncuları daha iyi anlamalarına yardımcı olur. Türkiye’de henüz ürün olarak ortaya çıkmayan bir teknolojiye sahip projemiz; bu noktada oyun stüdyolarına oyunun tasarım sürecinde ekonomi tasarımı oluşturmayı, bu akışı pek çok sanal kullanıcı ile simüle edip örnek veriler üretmeyi ve bu veriler doğrultusunda ekonomi akışının doğrulanmasını, geliştirme sürecinde ekonomi akışını etkileyen değişiklikleri çok hızlı bir şekilde test edip doğrulamayı, yayınlama sürecinde gerçek kullanıcı verilerinin toplanmasını, analiz sonuçlarının dakikalar içerisinde alınmasını ve geliştirilecek API ile canlıdaki oyunun ekonomi akışının dinamik olarak güncellenebilmesini sağlayacaktır. Ar-Ge projemizi TGB kapsamına girmek için İTÜ Teknokent yönetimine sunduk, hakem görüşmeleri sonrasında yeterli puan aldık ve değerlendirme kuruluna kaldık.

 Counter Squad

Counter Squad oyunumuz ile ilgili Oyun Tasarım Belgesi (GDD) tamamlanmış durumdadır. Bu dokümana paralel olarak karakter ve çevre tasarımları da hazırlanmıştır. Oyunun ana mekaniği geliştirilerek Eylül 2022’de ilk oynanabilir demoyu yayınladık. Kapalı beta testler ile hedef kitlemizden topladığımız geri bildirimler doğrultusunda bugüne kadar 4 farklı iterasyon yaparak ürün/pazar uyumunu yakalamaya çalıştık. Oyunun ana mekaniğinin oynanış deneyimini oldukça iyi bir seviyeye getirdik. 5 farklı bölümden (chapter) 4 tanesinin geliştirmeleri tamamlanmış durumdadır ve oyunun ekonomisi ile diğer öğelerinin geliştirmeleri devam etmektedir.

Ürün/Proje Hakkında Özet Bilgi

Oyun projelerimiz için geçmişte hypercasual prototip geliştirme süreçlerinden edindiğimiz deneyimlerimizden faydalanmaktayız. 

CompactiveAI için ise hem geçmişte geliştirdiğimiz platformlar ve teknolojilerden edindiğimiz tecrübeleri projenin Ar-Ge faaliyetleri ile birleştirmeyi hedeflemekteyiz.

Baştan sonra tüm geliştirme süreçlerinde 'Kanban Proje Yönetim' süreçlerini Trello platformu üzerinde takip ediyoruz. Trello üzerinde yapılacak tüm çalışmaları detaylı görev kartlarına bölerek yapmaktayız.  

Oyunlarımız 

Kral Şakir oyunumuz iki boyutlu (2D) çeşitli alt kategorilerden oluşan Puzzle türünde bir oyundur. Bu oyunumuz için planladığımız sahneler Adobe Illustrator üzerinde hazırlanarak Unity programına aktarılmaktadır. 


Tüm bu çalışmalar Unity üzerinde toplanarak oyunun ana ve yan mekaniklerinin geliştirmeleri Unity üzerinde C# programlama dili kullanılarak yapılmaktadır. Yapılan çalışmaların testleri önce Unity üzerindeki simülatorde test edilmekte, sonra da Testflight üzerinden iOS cihazlarda, APK dosyası olarak da Android cihazlarda test ediyoruz. Testleri tamamlanan oyunlar Apple App Store ve Google Play Store ‘da bulunan Compactive Game Studio hesaplarından yayınlanmaktadır. 


Counter Squad oyunumuz üç boyutlu (3D) olarak tasarlanan ve geliştirilen Action türünde bir oyundur. Bu oyun için Blender programı kullanarak özgün 3D çevre ve karakter tasarımları hazırlanmaktadır. Karakterlerin animasyonları için Adobe’un Mixamo platformu kullanılmaktadır. Buradan elde edilen animasyonlar oyunun ana ve yan mekaniklerine uygulanarak bazı düzenlemeler de yapılmaktadır. 

Teknolojilerimiz

CompactiveAI ürünümüz Tool, Backend ve Cloud yapılarından oluşmaktadır. Oyun ekonomisi tasarım aracı (Tool) stüdyolarda çalışan oyun ekonomisinden sorumlu çalışanların bir akış diyagramı üzerinde oyunlarına ait ekonomi akışını tasarlayacakları tarayıcı (browser) tabanlı bir arayüzdür. Bu arayüz Angular ile geliştirilecektir. Backend platformu makine öğrenmesi, simülasyon motoru, veritabanı, simülasyon verileri analizi modüllerinden oluşmaktadır. Bu modüller NoSQL veritabanı, NodeJS, Python teknolojileri kullanılarak geliştirilecektir. Cloud ortamında ise veri tabanı, yapay zeka destekli karar mekanizması modülü ve gerçek oyuncu verilerini toplayıp analiz eden modüller bulunmaktadır. Bu modüllerin üretiminde yine NoSQL veritabanı, NodeJS, Python, Google Cloud AI teknolojileri kullanılmaktadır. 

Oyunlardan veri toplayacak SDK‘lar ise swift ve kotlin programlama dilleri kullanılarak geliştirilecektir. 

CompactiveAI ürünün geliştirilmesinde ML ve AI yapıları projenin Ar-Ge kısımlarını oluşturmaktadır. Bu teknolojileri kullanmak, ilgili algoritmaları oluşturmak için akademik destek alınacaktır. Bu konuda Gebze Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile işbirliği yapılacaktır.

Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Takım
Cem Say
Cem Say
Lider Girişimci
Ümit Öcal
Ümit Öcal
Kurucu Ortak, Teknik Müdür
Karahan Hoşsöz
Karahan Hoşsöz
Dijital Oyun Tasarımcısı, Ürün Yöneticisi
Oktay Şahin
Oktay Şahin
Oyun Yazılım Uzmanı
Burak Hatay
Burak Hatay
Oyun Yazılım Uzmanı
Muhammed Erdoğan
Muhammed Erdoğan
Oyun Yazılım Uzmanı
Aleyna Talaz
Aleyna Talaz
3D Oyun Artisti
Can Akalın
Can Akalın
2D Oyun Artisti
Ayşenur Balcan
Ayşenur Balcan
2D Oyun Tasarım Uzman Yardımcısı
Bengisu Cırıt
Bengisu Cırıt
2D Oyun Tasarım Uzman Yardımcısı
Elif Dağaşan
Elif Dağaşan
2D Oyun Tasarım Uzman Yardımcısı
Takım Üyesi

Cem Say

Lider Girişimci

Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden 1999 yılında mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde Profesyonel Bilgisayar Programcılığı eğitimi aldı. Kariyerinin başlarında yazılım uzmanı olarak çalıştığı şirkette tek başına Türkiye’nin ilk B2B turizm web sitesini geliştirdi. 2004-2017 yılları arasında İTÜ Teknokent’te Türkiye’nin ilk mobil teknoloji şirketi olan aMVG ‘de sistem ve ağ yöneticisi, yazılım uzmanı, proje yöneticisi, mobil uygulama birim yöneticisi, proje yönetim ofisi birim yöneticisi pozisyonlarında çalıştı. Turkcell, Vodafone, Turk Telekom, Koç Grubu markaları başta olmak üzere pek çok markanın web ve mobil uygulama projelerinde aktif rol aldı, bu markalar için teknolojiler üretti. Doruknet’te 2017-2018 arasında 7 aylık bir süre boyunca proje yönetim ofisi direktörlüğü görevini üstlendikten sonra 2018 yılında Compactive’i kurdu.

Takım Üyesi

Ümit Öcal

Kurucu Ortak, Teknik Müdür

Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra çalışmaya hayatına atıldı. Bir süre IBM’de çalıştıktan sonra İTÜ Teknokent’te Türkiye’nin ilk mobil teknoloji şirketi olan aMVG ‘de çalışmaya başladı. Mobil uygulama yazılım uzmanı olarak başladığı şirkette mobil uygulama birim yöneticisi rolüne kadar yükseldi. Turkcell, Vodafone, Turk Telekom, Koç Grubu markaları başta olmak üzere pek çok markanın mobil uygulama projelerinde aktif rol aldı, bu markalar için teknolojiler üretti. 2018 yılında Compactive’i kurdu.

Takım Üyesi

Karahan Hoşsöz

Dijital Oyun Tasarımcısı, Ürün Yöneticisi

2016 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı (İngilizce) bölümünde okumaya başladıktan sonra 1 yıl Amerika’da yabancı dil eğitimi aldı. Üniversitenin 3. yılında Görsel İletişim Tasarımı (İngilizce) bölümünden ÇAP (Çift Anadal)’a kabul edildi. 2021 yılında İstanbul Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’ne kabul edildi ve halen devam etmektedir. 2022 yılında 4.00/3.50 ortalama ile "Yüksek Onur Öğrencisi" olarak Dijital Oyun Tasarımı bölümünden mezun oldu. Üniversitenin 3. dönemi ile 7. dönemi arasında 2.5 yıl freelance olarak çeşitli oyun stüdyoları için Game & Level Designer pozisyonlarında çalıştı. 2021 Aralık ayından beri Compactive ‘de Game & Level Designer ve Product Manager görevlerinden sorumlu olarak çalışma hayatına devam etmektedir.

Takım Üyesi

Oktay Şahin

Oyun Yazılım Uzmanı

2016 - 2021 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini aldı. Üniversite yıllarında Google Play ve Steam platformlarında kendi mobil uygulamalarını ve oyunlarını yayınladı. 2021 yılında Compactive ‘de oyun geliştirme uzmanı olarak çalışmaya başladı.

Takım Üyesi

Burak Hatay

Oyun Yazılım Uzmanı

Arel Üniversitesi Basım ve Yayın bölümünden 2012 yılında mezun olduktan sonra Anadolu Ajansı’nda editör olarak çalışmaya başladı. Çalışma hayatına paralel olarak boş zamanlarında geçmişten beri ilgi duyduğu 3D art konusunda çalışmalar yaparak yeteneklerini keşfetti. Çeşitli eğitimler ile C# ve Unity öğrenerek tutkusu olan mobil oyun geliştirme konularında kendisini geliştirdi ve hem freelance olarak çalıştı hem de uygulama marketlerinde kendi oyunlarını yayınladı. 2021 başında 1 yıl süre ile freelance olarak çalıştığı Compactive ‘de pek çok oyunun hem tasarım hem de geliştirme süreçlerinde görev aldı. 2022 yılı Ocak ayında Basın Yayın sektörüne veda ederek Compactive’de, hayalini kurduğu oyun sektöründe tam zamanlı olarak çalışmaya başladı.

Takım Üyesi

Muhammed Erdoğan

Oyun Yazılım Uzmanı

Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisidir. Üniversite eğitimi süresince kendisini mobil oyun geliştirme konusunda geliştirmiş ve çeşitli oyun stüdyolarında çalışarak deneyim kazanmıştır. Unity ile casual/hypercasual oyunlar geliştirmektedir. Yine aldığı eğitim ve okul projelerinden kazandığı bilgi ile makine öğrenmesi ve yapay zeka teknolojilerine ilgi duymaktadır.

Takım Üyesi

Aleyna Talaz

3D Oyun Artisti

2016-2020 yılları arasında Dumlupınar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde okudu. Okul hayatı boyunca 3D Tasarım konusunda kendisini geliştirdi. 2020 yılında Tiplay Studio’da staj yaparken oyun sektöründe ilerlemek istediğine karar verdi. 2 yıl çeşitli oyun şirketlerinde çalıştı. Bu süre zarfında global yayıncı olan BoomBit’te de çalışma fırsatı yakaldı. Nisan 2022'den itibaren Compactive’de çalışmaya başlamıştır.

Takım Üyesi

Can Akalın

2D Oyun Artisti

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. 2 yıla yakın süre 2021 Ekim ayından 2023 Ocak ayına kadar Zerosum Games şirketinde 2D Artist ve Arayüz Tasarımcısı pozisyonlarında görev aldı. Oyun sektöründeki kariyerine paralel olarak Kadıköy’deki atölye çalışmalarını yürütmekte ve eğitimler vermektdir. Compactive ile freelance olarak çalışmaktadır.

Takım Üyesi

Ayşenur Balcan

2D Oyun Tasarım Uzman Yardımcısı

2020 yılında girdiği Aydın Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümünde okumaya devam etmektedir. Uzun süreli stajyer olarak çalışmaya başladığı Compactive’de 2D oyun tasarımı süreçlerinde görev almaktadır. 

Takım Üyesi

Bengisu Cırıt

2D Oyun Tasarım Uzman Yardımcısı

Beykoz Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon bölümü son sınıf öğrencisidir. Üniversite hayatı boyunca tutkunu olduğu 2D animasyon konusunda kendisini geliştirmiştir. İllüstrasyon, animasyon ve konsept tasarımlarında kendisini geliştirmeye devam etmek ve profesyonel kariyerini oyun sektöründe çalışarak yapmayı hedeflemektedir. Compactive’de uzun dönem staja başlayarak bu yolda ilk adımı atmıştır.

Takım Üyesi

Elif Dağaşan

2D Oyun Tasarım Uzman Yardımcısı

Beykoz Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon bölümü son sınıf öğrencisidir. Üniversite eğitimi esnasında genel hatlarıyla 2D animasyonun temelleri ile 3D modelleme ve hareketlendirme üzerine çalışmıştır. İllüstrasyon ve 2D animasyon alanlarında ilerlemeyi ve profesyonel kariyerini oyun sektöründe çalışarak yapmayı hedeflemektedir. Compactive’de uzun dönem staja başlayarak bu yolda ilk adımı atmıştır.

Ürün ve Üretim
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Finansal Tablolar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Güncellemeler
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Soru ve Cevaplar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Kampanya Bilgi Formu
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pay Satış Ekranı
Hedeflenen Fonlama
₺ 3.400.000
Ek Fonlama
₺ 680.000
Fonlama Sınırı
Yok
Yatırımcı Sayısı
1.355
Alınan Toplam Yatırım
₺ 5.249.328
Pay Arz Oranı
% 10
Ortalama Yatırım
₺ 3.874
En Yüksek Yatırım
₺ 340.000
Nitelikli Yatırımcı
236
Nitelikli Yatırım Oranı
% 44,71
Fonlama Başlangıç
10.04.2023
Fonlama Bitiş
09.06.2023
Kampanya Hakkında
Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Takım
Ürün ve Üretim
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Finansal Tablolar
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Güncellemeler
Soru ve Cevaplar
Kampanya Bilgi Formu
Pay Satış Ekranı