Pure Solutions Teknoloji ve Gıda Anonim Şirketi
Süt ve süt ürünleri kalitesini uçtan uca takip edilebilir ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla geliştirilen süt analiz cihazı ve yazılımıdır.

MilkApp bir Teknoloji ve Üretim Projesidir

Diğer , Makine, Teçhizat, İmalat , Tarım, Gıda ve Yazılım Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir

175.6%

  • Hedeflenen Fonlama
  • Alınan Yatırım
  • ₺ 1.600.000
  • ₺ 2.809.775

1187 Yatırımcı Pay Aldı.

190 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.

PURE SOLUTIONS TEKNOLOJİ VE GIDA ANONİM ŞİRKETİ
 
Kampanya Hakkında
Kampanya Durumu: Başarılı
Kampanya Kodu: 9N5BYJ
Kampanya Kapanış Tarihi: 05.05.2023
Lokasyon: Tüm Türkiye , Ankara
Girişimin Aşaması: Prototip Geliştirme

Girişim Şirketi Hakkında

fonbulucu fonTAR GSYF 200.000 TL ile girişime yatırım yapma kararı almıştır.


Bedelsiz Pay Hediye Kampanyası

Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 6 Mart Pazartesi saat 10:00 itibari ile 15 iş günü içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verilecektir. Bu kampanya 15 iş günü ile sınırlı olup, 24 Mart 2023 Cuma akşamı 23:59'da sona erecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar ortaklar Ahmet Mert Ulukurt ve Ömer Tunahan Liman'ın hisselerinden oransal olarak dağıtılacaktır.


Şirketimiz; ağırlıklı olarak süt ve süt ürünleri üreten mandıralar, çiftlikler, çiftçiler, süt toplama kooperatifleri ve süt birlikleri için analiz ve raporlama odaklı yazılım ve donanımlar üreten bir teknoloji şirketidir.


Süt Analizi Nedir ve Neden Gereklidir?

İnsan beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olan süt, hijyenik koşullarda üretilmediği, saklanmadığı, işlenmediği, gerekli kontrollerinin yapılmadığı durumlarda insan sağlığı açısından zararlı olabilmektedir. Çiğ süt az sayıda bakteri içerse bile sağımdan sonra uygun koşullarda saklanmamasının etkisiyle oldukça kısa sürede bozulur. Bu nedenle çiğ süt insan gıdası olarak doğrudan tüketime uygun değildir. İşlenmesi gereken çiğ sütün ise işlenmeden önce içeriğinde neler olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Bunun için süt analizleri yapılıp sütün içerdiği yağ, protein, laktoz, kuru madde, tuz, vb. besin değerlerinin ortaya çıkarılması önem arz etmektedir.


Ulusal Süt Konseyinin yayınlamış olduğu Ulusal Süt Kalite Raporuna istinaden Türkiye'de toplama usulü ile fabrikalara götürülen sütlerin ortalama olarak %40'ında usulsüzlük yapıldığı tespit edilmiştir. Yapılan bu usulsüzlükler ağırlıklı olarak süte su karıştırmak veya süt yağını çalmaktır. 2020 yılında toplama yöntemi ile elde edilen sütlerin en az %10'unda su ekleme usulsüzlüğü tespit edilmiş ve %50'den fazlasında süt yağının alındığı kanısına varılmıştır. (Kaynak: Ulusal Süt Konseyi, Süt Kalite Raporu) Günde 2000 litre süt işleyen bir mandırada hesaplamalar yapıldığı zaman (Süt litre fiyatı 8.5 TL) yıllık maddi zararı 600.000 TL'den fazla olmaktadır.


Hali hazırda süt analizi yapan sistemler, sütten belirli miktar numune alınmasıyla başlar. Alınan numune süt analiz cihazına götürülür ve süt alım haznesine yerleştirilir. Sonrasında başlatılan işlem öncelikle peristaltic pompa yöntemiyle silikon hortumlar vasıtasıyla sütün cihazın içine çekilmesini sağlar. Ancak bu süreçte sütün içerisinde herhangi bir hava kabarcığı, leke, kir olmaması gerekmektedir. Süt pompa ile cihaza çekildikten sonra ortalama olarak 60 saniye süren ölçüm işlemi başlar. Ölçüm sonrasında cihaz, sütü numune kabına geri boşaltır ve sonuçları paylaşır. Ancak cihazın bir sonraki ölçüme hazır olması için silikon hortumların temizlenmesi gerekir. Bu süreç ise ortalama olarak 90 saniye sürmektedir. Kısacası numune alma, pompa çekiş, ve temizlik süreçleri düşünüldüğünde bir analiz 150 saniyeden fazla sürmektedir. Kapı toplama süt alımlarında ise 50 duraklık bir rotada 150 saniye ortalama süre fazladan 2 saat demek ve bu 2 saat sütün sağlığına zarar vermektedir. Tüm bunlara rağmen yapılan süt analizi ise çevresel şartlardan son derece fazla etkilenmekte ve sonuçlar tutarlılık göstermemektedir.


"Milk App" Nedir?

  • Süt ürünleri üretirken üretim kaçakları yanı sıra, hammadde kalitesini ve kimliğini belirleyen bir donanım-yazılım ürünüdür.
  • Donanım olarak mobiliteye önem veren ve bu açıdan yepyeni geliştirilmiş bir tasarım sunmaktadır.
  • Ölçüm modülü, toplama araçlarına entegre edilebilir şekildedir. Bu sayede ek efor gerektirmez.
  • Yazılım, tüm süt sağlayıcılarını teker teker kaydetmekte ve bu kişileri muhasebe kalite, ödeme alanlarında özelleştirmektedir.
  • Tüm süt tedarikçilerine teker teker kimlik oluşturan, süt ürünleri üretimini kolaylaştıran ve uçtan uca takip edilebilirlik sağlayan bir üründür.
  • Ürünü benzerlerinden ayıran ölçüm süresidir. Piyasa ortalaması olan 60 saniyelik ölçümden tam 6 kat daha hızlı (TAM 10 SANİYEDE) ölçüm yapmaktadır.

Projenin amacı Türkiye coğrafyası üzerinde elde edilen süt ve süt ürünleri kalitesini uçtan uca takip edilebilir ve sürdürülebilir hale getirmektir. Sütün toplama sırasında hızlı ve güvenilir bir şekilde analiz edilmesiyle birlikte yıllık bu kayıpların önüne geçilebilir. Ancak şu anda satışı bulunan cihazlarla hızlı ölçüm alma durumu neredeyse imkansızdır.


Neden "Milk App"?


Çiğ sütün sağlıklı kalabilmesi için sağım sonrası hızlı şekilde soğutuculu tanklara gönderilmesi gerekmektedir. Ancak piyasadaki cihazlar ile her müstahsilin sütünün analiz süresi 60 ile 90 saniye arasında değiştiği için süt sağlığını tehdit etmektedir. Tasarımı gerçekleştirilmiş olan hızlı analiz cihazı ile piyasadaki ürünlerin aksine 8 ile 10 saniye arasında ölçüm gerçekleştirebiliyoruz. Hazırlanan entegre yazılım ile bu cihaz eşleştirilmiş olup sağımdan sofraya kadar olan süreçte süte kimlik kazandırılmasını ve takip edilebilir olmasını sağlıyoruz. Ayrıca MilkApp sütün kimyasal yapısının bozulmadan fabrikaya kadar taşınması sürecinin yönetilmesini ve takip edilmesi açısından kullanıcıyı bilgilendirmektedir.


Takip edilebilir sütün fabrikalar tarafından endüstriyel planlamaya dahil edilmesi sonucunda üretim kapasitelerinin verimli şekilde arttığı ve üretim bant süresinin verimli şekilde düştüğü demo müşteriler ile doğrulanmıştır. Aynı zamanda elde edilen verilerin dijital ortamda muhafaza edilmesi ile birlikte süte dair geçmişe yönelik istatistiklerin oluşturulması sağlanmıştır. Bu istatistikler ile süt üreticisinin hammaddeyi takip etmesi kolaylaşmıştır. Aynı zamanda hammaddeye yönelik bilgi stoku sayesinde verim hesaplamaları daha kolay yapılmaktadır.


  • Hızlı ölçüm süresi ile gecikmeden sütü tanımayı sağlar, kalitesini tayin eder.
  • Verileri bulut ortamında yıllar boyu saklayabilir.
  • Endüstriyel planlamaya katkı sağlar.
  • Yerli ürün yerli servis ağı sağlar.
  • Kalibrasyona ihtiyaç duymaz.
  • Anlık takip ile güncel durumun takip edilebilmesini sağlar.


Neden Milk App'e Yatırım Yapmalısınız?


  • Milk App ile birlikte 3 yıl sonunda Türkiye'nin en büyük süt analiz hizmet sağlayıcısı olmayı hedeflemekteyiz.
  • Milk App ile birlikte 3 yıl sonunda Türkiye'nin en büyük süt veri bankası olmayı hedeflemekteyiz.
  • Milk App ile gelecek 5 yıl içerisinde 50+ milyon TL net kâr beklemekteyiz.
  • Milk App ile birlikte Türkiye pazarının yüzde 20'sinden fazlasına erişmeyi hedeflemekteyiz.
  • Firma olarak 5 yıl içerisinde kalifiye personel yetiştirme faaliyetleri yürütüp ekip büyümesini sağlayacak ve yüksek teknoloji üretimi için çalışacağız.


Milk App Olarak Ticari Beklentilerimiz Neler?

  • İlk 3 yıl içinde pozitif kâra geçmek
  • İlk 3 yıl içinde 150+ ürün satış gerçekleştirmek
  • 3.yılın sonunda şirket değerlemesini en az %50 arttırmak
  • 4. ve 5. yıl yurt dışı pazarına açılıp global piyasada bilinir olmak
  • 3. yılın sonunda 2. yatırım turuna çıkarak şirketi hacmini büyütme
  • Yerli servis-bakım ağı sayesinde istihdam sağlanma

Şirket olarak potansiyel satışlarımızın haricinde ürünlerimize yönelik abonelik, servis ve bakım hizmetlerinden de gelir elde edeceğimiz modelimizle birlikte sürekli olarak nakit akışını sağlayacağız. Aynı zamanda uygulama içerisindeki çeşitlilikler ve paket yükseltme/satın alma işlemleri ile de gelir elde edebileceğimiz düşüncesindeyiz.


Milk App Olarak Kimlerle Çalışıyoruz?

  • Ostim Teknopark (Proje Kabulü - Teknopark firması olma onayı)
  • TOBB ETU GARAJ (Teknik destek / Çalışma Alanı)
  • EasySpectro (Danışmanlık / Destek)
  • Gibrin Elektronik (Danışmanlık / Destek)
  • Think Online (İş Planlama / Destek)
  • Ay-Süt San. Tic. Ltd. Şti. (Gıda Mühendisliği ve Veri Desteği)
  • Impact-Hub Ankara (Destek)
  • Otsimo (1 Million Cup - Destek)


Girişim Şirketi Tarihçesi


Bugüne kadar neler yaptık?


Benzersiz bir algoritma ve daha stabil analog sensör sonuçları ile sütün kalite bilgilerine çok daha hızlı eriştik. Aynı zamanda piyasadaki süt analiz cihazlarının yanı sıra numune alma işlemini değiştirdik ve süt kabul terazisine gizli bir modül yerleştirdik. Bu sayede ek olarak bir pompa sistemi kullanmamıza gerek kalmadı. Silikon hortumlar yerine "Quartz Glass" yüzeyler kullanarak yüzey kirliliği oluşmasını önledik ve bu sayede her ölçüm sonrası temizlik sürecini ortadan kaldırdık. Tüm bunları üst üste koyduğumuz zaman ölçüm süremiz 8 - 10 saniye arasına düştü ve hızlı ölçüm sayesinde sütün kimyasal yapısının bozulmadan fabrikaya güvenli şekilde ulaşmasını kolaylaştırdık. Tüm bu verileri anlık olarak bulut veri tabanında lokasyon, tarih, saat, üretici ve operatör kimliği ile kaydettik. Bu sayede sütü, hangi kalitede, nereden, ne zaman, kimden, ve kim tarafından alındığı kaydederek kimliklemiş olduk. Tüm bu verileri günler, haftalar, aylarca saklayarak bölge hakkında mini bir veri tabanı oluşturduk. Oluşturduğumuz veri tabanı ile sistemimizin daha da iyi çalışmasını sağladık. Aynı zamanda demo müşteriler ile anlaşarak cihazın dayanıklılığını ve sürdürülebilirliğini inceledik. Kar amacı gütmeden bölgesel olarak sorunlu gördüğümüz 3 yerde cihazımızı deneme fırsatı bulduk. Bölgeselde 3 farklı demo müşterilerimizle yaptığımız ön çalışmalarda hammadde açısından 4 ayda toplam 125.000 ₺ (Şubat-Mayıs 2022), son ürün özelinde verimlilik değerlendirmesi yapıldığında 4 ayda toplam 150.000 ₺ (Şubat-Mayıs 2022), kar elde edildiği teyit ettik. Belirtilen tarihler arasında süt litre fiyatı 4.5 ₺ iken güncel süt litre fiyatı 12 ₺ üzerinden işlem görmektedir. Ocak 2023 itibari ile demo müşterilerimizden olan Yılpeysan (YPS Süt), 11 aylık uzun dönem ürün kârını 500 bin ₺ olarak bildirmiştir.


Projemiz için hazırladığımız kapsamlı raporlar sayesinde TÜBİTAK 1512 BiGG 2022-2 Yeşil Büyüme proje çağrısı kapsamında iş planımız 450.000 ₺ destek almaya uygun görülmüştür. Bu destek kapsamında 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren iş planımız hız kesmeden sürdürülecektir. Ar-Ge faaliyetlerine daha öncesinde aktif şekilde devam eden ekibimiz, teknolojik destek kapsamından faydalanarak 17.01.2023 tarihinde Ankara Ticaret Odasına bağlı olarak kurulmuş iki ortaklı bir anonim şirkettir.

Ürün/Proje Hakkında Özet Bilgi

Bu proje içerisinde 3 çeşit ürün ve hizmet bulunmaktadır.


  1. Süt Analiz Cihazı (Milk Analyzer): Bu cihazı sütün istenilen değerlerini 10 saniyede belirleyip sonuç veren bir cihazdır. Ağırlıklı olarak spektroskopi teknolojisi kullanmakta olup buradan gelen verileri hızlı şekilde doğrulamak için ultrasonik sensörlerle ve iletkenlik sensörü ile desteklenen karmaşık bir ölçüm metodolojisi bulunmaktadır. Bu metodoloji sadece bu proje için özellikle geliştirilmiş olup başka herhangi bir cihazda benzer bir örneği yoktur. Genel olarak sütü analiz etmek isteyen her kullanıcıya, köylüye, mandıracıya, toplayıcıya, süt üreticisi çiftliklere, çiğ süt satışı gerçekleştiren şarküterilere bile doğrudan satılabilecek bir ürün olarak geliştirilmiştir. Satışı se distribütörler ve bayiler aracılığı ile gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
  2. Entegre Yazılım Uygulaması (Milk App): Kullanıcılara müstahsillerini kaydedebileceği, süt verilerini anlık takip edip onları bulut ortamında saklayabileceği ve bu veriler ile birlikte ön muhasebe desteği sunan yazılımımız, mobil uygulama ve web arayüzleriyle ortak olarak çalışan bir veri tabanına sahiptir. Bu veri tabanı tüm verileri bulut ortamında tutar ve istatistik oluşturmak için yardımcı olur. Yazılım, toplanan süte dair tarih, zaman, lokasyon, kalite ve üretici bilgilerini kaydederek ne zaman, nereden, hangi kalitede kimden süt alındığını ortaya koyar ve kısacası sütün kimliğini ortaya çıkarır. Bu sayede sütün üretiminden tüketimine kadar takip edebilme imkanı ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda yazılım aktif olarak araç takip edebilmekte e bu sayede rota planlaması yapılıp yakıt tüketimi gözetimi elde edilebilmektedir. Bu yazılımın ağırlıklı olarak pazarlama yöntemiyle süt toplayıcılarına satılması hedeflenmektedir. Yıllık abonelik şekilde satışları ile gelir elde edilmesi planlanmaktadır.

Milk App System (Donanım + Yazılım): Bu ürün bazında yazılım ve donanımın birlikte entegre çalıştığı bir ürün gamı planlanmıştır. Bu üründe yazılım mobil uygulama üzerinden analiz cihazının kontrol ekranı olarak görev yapacak ve kalite verileri anlık olarak yazılıma aktarılacaktır. Bu ürüne özel takip edilebilir kalite verileri sayesinde müşteriye ek olarak anlık endüstriyel planlama yapabilen bir algoritma eklenecektir.

Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Takım
Ahmet Mert Ulukurt
Ahmet Mert Ulukurt
Kurucu Ortak / Yönetim Kurulu Başkanı
Kadir Ferhat Aydın
Kadir Ferhat Aydın
Elektrik Elektronik Mühendisi
Ömer Tunahan Liman
Ömer Tunahan Liman
Kurucu Ortak / Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Takım Üyesi

Ahmet Mert Ulukurt

Kurucu Ortak / Yönetim Kurulu Başkanı

Ahmet Mert Ulukurt, Kars'ta doğup büyümüş ve çocukluktan beri süt ve süt ürünleri üretimi işini aile mesleği olarak yapmıştır. Birinci derece aile yakınlara ait ve amca/dayı seviyesinde ikinci dereceden akrabalarına ait süt ürünleri fabrikaları bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye'nin en büyük 4. tereyağı üreticiliği ünvanına sahiptir. Bulunduğu mevcut aile mesleği ile bölgede saygı duyulan bir iş adamı ve aynı zamanda okuduğu okul itibari ile başarılı bir mühendistir. Projenin ana fikrinin ortaya çıkışı konusunda önemli yere sahiptir. Projenin Ar-Ge sürecini ilerletebilmek için kurmuş olduğu şahıs firması bulunmaktadır. Kampanyanın başarıya ulaşması koşuluyla tüm eforunu Pure Solutions Teknoloji ve Gıda Anonim Şirketine aktaracak olup en hızlı biçimde şirketin büyümesi için çalışmaya devam edecektir.

Takım Üyesi

Kadir Ferhat Aydın

Elektrik Elektronik Mühendisi

Üniversite boyunca analog analiz cihazları üzerine araştırmalar yapan Ferhat arkadaşımız, elektronik kart tasarımı ve analog ölçüm sistemleri üzerine bilgili birisidir. Genel olarak güç elektroniği üzerine çalışmalar yürütmektedir. Daha önceki iş tecrübelerinde analiz cihazları üzerine çalışmış, ultrasonik sistemlerde tasarım kabiliyeti kazanmıştır. Aynı zamanda spektral görüntüleme üzerine AR-GE faaliyetleri yürütmüş ve mikro elektronik sistemlerinin kurulması üzerine hem tasarım hem de üretim anlamında rol almıştır.

Takım Üyesi

Ömer Tunahan Liman

Kurucu Ortak / Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Üniversiteden bu yana sürekli olarak projelerde yer almış ve proje yöneticiliği yapmıştır. Bulunduğu projeler genel olarak teknik projeler olmuştur. Tüm dünya çapında gerçekleştirilen NASA Space Apps Challenge etkinliğinin Türkiye sorumluluğunu üstlenmiş ve üst üste üç yıl boyunca temsilciliğini yapmıştır. Üniversiteden mezun olduğundan bu yana Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TUSAŞ bünyesinde tasarım mühendisliği ve sistem mühendisliği çalışmaları yürütmektedir. Uzun zamandır Ahmet Mert Ulukurt ile devam eden arkadaşlığı sayesinde süt ve süt ürünleri sektörüne hakim olmuştur. Bu sektör için daha öncesinde küçük çaplı optimizasyon projeleri gerçekleştirmiştir ve üretimin iyileştirilmesini sağlamıştır. Genel olarak mühendislik ve teknik yönetim tarafından sorumluluk almayı seven birisidir ve yönetim faaliyetlerinde görev alacaktır. Kampanyanın başarıyla sonuçlanması ve hedeflerin tutturulmasına müteakip gelecekte tüm eforunu bu şirkete aktaracaktır.

Ürün ve Üretim
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Finansal Tablolar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Güncellemeler
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Soru ve Cevaplar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Kampanya Bilgi Formu
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pay Satış Ekranı
Hedeflenen Fonlama
₺ 1.600.000
Ek Fonlama
₺ 320.000
Fonlama Sınırı
Yok
Yatırımcı Sayısı
1.187
Alınan Toplam Yatırım
₺ 2.809.775
Pay Arz Oranı
% 12
Ortalama Yatırım
₺ 2.367
En Yüksek Yatırım
₺ 200.000
Nitelikli Yatırımcı
190
Nitelikli Yatırım Oranı
% 56,45
Fonlama Başlangıç
06.03.2023
Fonlama Bitiş
05.05.2023
Kampanya Hakkında
Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Takım
Ürün ve Üretim
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Finansal Tablolar
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Güncellemeler
Soru ve Cevaplar
Kampanya Bilgi Formu
Pay Satış Ekranı