SAFFON-A
Kırmızı Altın Safranın Büyük Ölçekte Yetiştirilmesi ve İhracat Amaçlı Safran ve Ürünlerinin Üretimi

Safran ve Ürünleri Üretimi bir Üretim Projesidir

Tarım, Gıda Kategorisinde yer almakta ve İş Modeli B2B’dir

128.1%

  • Hedeflenen Fonlama
  • Alınan Yatırım
  • ₺ 15.000.000
  • ₺ 19.212.181

2111 Yatırımcı Pay Aldı.

323 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.

Serhat Kartal
 
Kampanya Hakkında
Kampanya Durumu: Başarılı
Kampanya Kodu: 9MMJFX
Kampanya Kapanış Tarihi: 12.05.2023
Lokasyon: Tüm Türkiye , Eskişehir
Girişimin Aşaması: Doğrulanmış Prototip

Proje Hakkında

Kampanyaya fonTAR GSYF 2.000.000 TL'ye kadar, Hakan Yıldız ise 100.000 TL yatırımla katılacaktır. Pay arzı 10 Günlük bir kampanyadır. Bu yüzden kampanya 02 Mayıs 2023 saat 10:00'da başlayacak ve 12 Mayıs 2023 saat 23:59'da sona erecektir.


Önemli Bilgilendirme:

  • Bu kampanya safran üretimi amacıyla kurulacak SAFFON-A Tarım A.Ş. girişim şirketi adına fonTAR kapsamında geliştirilmiştir. Bu kampanya ile şirket kuruluşu, üretim hazırlıklarının yapılması sonrası 3 döngü planlanmıştır. Her bir döngü safran yaşam döngüsü nedeniyle 4 yıldır. İlk döngüde 100 dekar, ikinci döngüde 500 dekar, üçüncü döngüde ise 1000 dekar alanda safran yetiştirilmesi planlanmaktadır. İlk döngü ile 3. yılda elde edilen soğanların yarısı kullanılarak (diğer yarısı satılacaktır) ikinci döngüde 500 Dekarlık üretim kapasitesine çıkılacaktır. 1.000 Dekarda üretim için ise 8. yılda yine elde edilen soğanların yarısı ile 1.000 Dekar üretim alanına ulaşılacaktır. Fonlamada verilen tutar ile tüm döngüler gerçekleşebilecek ve ilave bir yatırıma ihtiyaç duyulmayacaktır. Hem büyüme hem de temettü ödemeleri elde edilen kazançla yapılacaktır. Bu kampanyanın başarıyla sonuçlanması akabinde fonlama tutarı kadar sermaye ile SAFFON-A Tarım Anonim Şirketi kurulmuş olacaktır.
  • Kampanyada herhangi bir ek fonlama ve bedelsiz pay uygulanmamaktadır.
  • Kampanyada herhangi bir imtiyazlı pay söz konusu değildir.
  • Kurulacak şirketin %70'i arz edilmektedir.

Safran ve Ürünleri Üretimi Projesi Kitle Fonlaması Modeli ile Nasıl Büyüyebilir?

Safran ve ürünleri projemize dâhil olacak yatırımcı ve paydaşlarımızla birlikte yüksek getirili, büyüme potansiyeli oldukça yüksek safran üretimi yapmak, birlikte kazanılacak sürdürülebilir bir model inşa etmek istiyoruz.

Safran Üretimine Neden Yatırım Yapmalısınız?

  • Diğer yatırım turlarından farklı olarak girişim %70'ini yatırıma açmaktadır.
  • İkinci yıldan itibaren her yıl düzenli temettü ödemesi hedeflenmektedir (bkz. kar tahmin ve beklentileri)
  • Dünya’nın en pahalı baharatı unvanına sahip olması (Kırmızı Altın/ Red Gold / Golden Condiment) nedeni ile yüksek kazanç potansiyelinin olması,
  • Safranın kullanım alanın her geçen gün artması, (Gıda, kozmetik, ilaç ve gıda yan ürünleri)
  • İhracat potansiyelinin yüksek olması,
  • Safranın ülkemiz başta olmak üzere dünyada da büyük bir pazar açığının olması,
  • Safran üretim yapan ülkelerin yan ürün ve ana ürün konularında Ar-Ge eksikliklerinin olması,
  • Ülkemizin Avrupa ve Amerika pazarına ihracat yapan diğer ülkelerden coğrafi konumu itibariyle daha avantajlı olması,
  • Safran, uygun koşullarda (havasız kutu, şişe vb.) uzun süre bekleme özelliğine sahip olduğundan, dünyanın en uzak pazarlarına dahi gönderilebilir olması,
  • Safranın pakete girdikten sonra uygun boyutları sayesinde lojistik avantaj sağlaması,
  • Safran dikiminden 40-45 gün gibi çok kısa bir süre sonra ilk çiçek ve hasat vermesi,
  • Çok yıllık tarım ürünü olması (dikimden sonra 5 yıl ürün alınabilir)
  • Safranın 4 farklı satılabilecek ürün veriyor olması,
  • Safran üretimi aşamasında işçilik ve tohum giderleri dışında yüksek girdi maliyetlerinin olmaması,

Dünyanın en pahalı baharatı olma unvanı göz önüne alındığında, üreticisine yüksek gelir getiren safranın, yatırımcısına da yüksek gelir getireceği açık ve nettir. Şirket olarak ana hedeflerimizden birisi ülkemizde safran üretim alanlarını genişleterek, ulusal ve uluslararası safran pazarında kaliteli ürünüyle tanınan ve dolayısı ile aranılan bir şirket olmaktır.

Safran Nedir?

Safran, dünyanın en pahalı baharatı / tarım ürünü olarak uluslararası pazarlarda işlem görmesiyle dikkat çekmektedir. Bitkinin değeri, zahmetli elde ediliş sürecinden kaynaklanmakta olup kullanım alanının da çeşitliliği etkili bir diğer husustur. Safran bir baharat bitkisi olması yanı sıra boya bitkisi, ilaç ve kozmetikte kullanılmasıyla çok yönlü bir tarım ürünüdür.


Safran (Crocus sativus L.) hem bitkinin kendisini hem de ticari değere sahip olan stigmaları ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Safran, Iridaceae/Süsengiller familyasından bir tür olup Crocus cinsinin Türkiye’de 18 tanesi endemik olmak üzere toplam 32 türü bulunmaktadır. Bazı türlerin ise 2 ila 10 arasında da alttürü vardır. Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün araştırmaları sonucunda Türkiye’nin tek tescilli safran çeşidi (Karaaslan) üretilmiştir.


Safran türlü özellikleri nedeniyle tek bir kategoride değerlendirilemeyecek bir bitkidir. Buna göre bitkiyi hem tıbbi – aromatik bitkiler içerisinde hem tıp ve kozmetik sektöründe hem de boya bitkileri içerisinde değerlendirmek mümkündür.

Safran Yetiştirilmesi

Safran, toprak üstü tek yıllık, toprak altı ise çok yıllık bir bitkidir. Toprak altı kısmındaki bölüm ise esasında her bir korm / soğan 1 yıllık olup bu soğanın verdiği yavrularla (kormel) devamlılık sergiler. Bitki çiçek açıp gelecek yılın soğanını verdikten sonra toprak üstü kısmı kurur. Bitkinin kormları yani soğan olarak da adlandırılan kısmı açık kahverengi, dış kısmı ipliksi bir kabukla kaplı / saçaklı bir yapıda, 2 – 15 cm. arasında değişik boyutlarda olan bir yapıdadır. Safran, kısır olduğundan tohumlarla değil, kormlar ya da yaygın olarak kullanıldığı ifadeyle soğanlarla çoğaltılır. Aynı zamanda safran ziraatının en önemli girdisini de soğan tedariki oluşturmaktadır. Bir safran soğanından iriliğine bağlı olarak yılda 3 ila 5 arasında, 3 yıllık süreçte ise ortalama 7-10 kadar yavru soğan elde edilebilmektedir. Yavru soğanlar yaz devresi sonrasında elde edilir.


Soğanların iriliğine göre değişmekle beraber dekara 100-150 kg kadar safran soğanı dikilir. Hazırlığı iyi yapılmış bir arazide sağlıklı soğanlarla yaklaşık 3-5 yıl boyunca verimli bir şekilde safran hasadı yapmak mümkündür. Ekim ayının ortalarından Kasım ayının ilk yarısına kadar bitki çiçek açmaya başlar ve çiçeklenme döneminde sulama yapılmaz. Bu aşamada safran hasadına başlanır.


Safranın, saçak köklü olan soğanı, iriliğine bağlı olarak değişmekle beraber 1 ila 12 arasında değişen sayıda çiçek verebilmektedir. Bitkinin 6 adet taç yapraklı, eflatun renkli çiçekleri vardır. Bazı çiçeklerde beyaz veya kırmızı ince şeritler bulunabilmektedir. Safranın yaprakları 20–30 cm boyunda olmakla birlikte bu yapraklar 50 santimetreye kadar uzayabilmektedir. Dişi organ olan kırmızı stigmalar ve safran soğanı asıl ekonomik değeri oluşturan kısımdır. Sarı renkteki erkek organların (stamen) pazar değeri düşük olsa da üreticiye yan bir gelir sağlamaktadır.

İklim ve Su İstekleri

Safran yetiştiriciliği için yarı-kurak iklim oldukça idealdir. Safran için yağışlı bir ilkbahar devresi ile sıcak ve de çok az yağışlı (hatta kuru) bir yaz devresi oldukça önemlidir. Özellikle çiçeklenme döneminde kuru ve güneşli havalar safran için istenilen bir özelliktir. Bitki, yazın uyku dönemine girer, asıl gelişme devresi ise sonbahardır. Esasında geniş bir sıcaklık aralığına tolerans gösterebilen bir bitki olan safran, maksimum 40°– 45°C ile minimum -15° ila 18°C’ye kadar dayanabilmektedir. Bitkinin çiçeklenmesi için ise optimum sıcaklık isteği 17°C’dir. Safran yaşamsal bakımdan dona karşı dayanıklıdır.


Yağış isteği bakımından yıllık 300 mm.’lik yağış yeterlidir. Nitekim safran su isteği fazla olmayan bir bitki olması nedeniyle de ayrıca kuru tarım uygulamalarında çiftçiler için cazip bir tarım ürünüdür. İspanya (Sardunya)’da 400 mm., Yeni Zelanda’da 300 – 400 mm., Safranbolu’da 450 – 470 mm., Yunanistan’da 500 mm. ve İtalya (Navelli Yaylası)’da 700 mm. yağışlı koşullarda çoğu zaman sulama yapılmadan başarılı bir şekilde ziraatı yapılabilmektedir. Bununla birlikte Keşmir’de yağışın 1000 – 1500 mm.’yi bulduğu yerlerde de başarılı bir şekilde yetiştirilmektedir. 

Toprak İstekleri 

Safran üretimi için, organik maddece ve kalsiyum açısından zengin, kumlu – tınlı topraklar oldukça idealdir. Safran için toprak drenajının iyi olması da ayrıca önemlidir. Toprak pH değeri ise 7 – 7.5 civarında olmalıdır. Safran yetiştirilecek arazinin bir sene önce nadasa bırakılmış olması, yabancı otlardan bütünüyle temizlenmiş hale getirilmesi verim ve zaman tasarrufu açısından çok önemlidir. Safran ziraatında en yaygın ve ideal bitki besleme organik gübreyle yapılmaktadır.

Safran Tarımı ve Hasadı

Safran için ziraat takvimine baktığımızda Eskişehir için Ağustos ayında soğanların dikimi yapılır. İlk yıl Ekim ayından itibaren safran çiçek açmaya başlar, Kasım ayının 3. haftasına kadar devam eder. Safran hasadı 2 aşamalı olup ilkinde çiçeklerin toplanması, ikincisinde de stigmaların ayıklanması şeklinde işlem tamamlanır. Hasat süresi ortalama 30-45 gün sürmekle beraber daha da uzayabilmektedir.


Çiçeklerin toplanmasından sonraki stigma ayıklama süreci faaliyetin bir diğer uzun soluklu ve de zahmetli sürecidir. Safranın stigma / tepecik kısmındaki 3 parçadan oluşan organı yüksek ticari değere sahip kısmını oluşturmaktadır. Çiçeklerden stigmalar çok hassas bir şekilde ayrılmalıdır. Ayırma işlemi kırmızı (Dişi) ve sarı (Erkek) renkli olacak şekilde gerçekleşir.


3. Yılın sonunda Mayıs ayı itibariyle toprak üstü kısmı kuruyan safranların Mayıs sonu – Haziran başı gibi soğan sökümü yapılır. Yaz devresi bitki için durgunluk (dormansi) devresidir. Soğanların bu durgunluk devresi süresince temizlenmiş, hasta ve yaralı olanların ayıklanmış bir şekilde, serin, rutubetsiz ve üst üste yığılmadan uygun bir ortamda Eylül ayına kadar muhafaza edilebilir. Soğanların sağlıklı şartlarda muhafaza edilmesi önemli bir husustur. Aksi durumda ülkemizde de görülen soğan bulma güçlükleri ile karşılaşılmaktadır. Eylül ayında uyanmaya başlayacağı için dikimi geciktirilmeden, en geç Ağustos ayının ikinci yarısı dikimleri yapılmalıdır.

Safran ve Yan Ürünleri

Safran hasadında bir safran çiçeğinden 4 farklı bölümün hasadı yapılır. Bunlar:

  • Mor renkli yapraklar (Petal= taç yapraklar)
  • Sarı renkli erkek organ (Stamen)
  • Dişi organ (stigma = yüksek ticari değere sahip ve safrana ismini veren kısımdır)
  • Tohumluk Safran Soğanı (Dikimden itibaren 3.Yılın sonunda safran soğanı hasadı yapılır)

Projenin Kapsam, Amaç ve Konusu

Eskişehir’de 10 dekarlık alanda safran üretimi yapan ekip üyelerimizin bu proje ile en büyük hedefi; safran ve ürünleri üretimini, üretimi hakkında bilinç ve bilgi oluşturmayı, Ar-Ge çalışmaları sonucunda oluşacak katma değerli ürünler için hammadde üretmeyi yatırımcılarımızla birlikte hayata geçirmektir.


Ülkemizin en büyük safran tarlasını kurmayı hedefleyen girişim ekibinin safran yetiştiriciliği ve organik gübre konusunda ulusal ve uluslararası alanda onlarca makale ve yayınları bulunmaktadır. Hali hazırda Safranbolu’da ve farklı şehirlerde safran üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla faaliyetler de bulunan üyelerimizin olağanüstü gayretleriyle bu anlamda ülkemiz genelinde safran ve aromatik bitki yetiştiriciliği belirli bir aşamaya gelmeye başlamıştır.


Projenin fonlanması durumunda kısa sürede yurt dışına dünya standartlarına uygun safran ihraç etmeyi hedefleyen şirketin, uzun vadeli hedeflerinden birisi de safran üretimi ve hasadı ile ilgili Ar-Ge çalışmalarına hız vererek dünya piyasasında safran üretimi yapan rakiplerin önüne geçilmesidir. İlerleyen yıllarda kurulacak girişim şirketi bünyesinde tarladan rafa kadar tüm süreçlerde Ar-Ge çalışmaları yapılması planlanmaktadır.


Bu tarımsal üretim sonucunda Saffon-A şirketinin hedefi 5 yıl sonunda gerek ürün kalitesi gerekse farklı pazarlama teknikleriyle dünya pazarının aranılan şirketlerinden birisi olmaktır. Ülkemizde, son yıllarda üretimi yapılmak istenen bitkilerin başında safran gelmektedir. Safranın kullanım alanının her geçen gün yaygınlaşması safrana olan talebi arttırmıştır. Buna ilaveten Türkiye’de safran üretiminde ilk adım olan uygun kalibre ve kalite de safran soğanı (tohumluk) bulunamamaktadır.


Eskişehir’de 100 dekar alanda safran üretimi yapılması planlanan proje ile safran soğanı ihtiyacı da karşılanmasına katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda Eskişehir’de faaliyet gösteren Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün geliştirdiği ve Türkiye’nin tek tescilli safran çeşidi olan Karaarslan’ın yaygınlaştırılması sağlanacaktır.


Safran üretim projesi ile küresel ısınmanın etkilerinin hissedildiği ülkemizde çiftçilerimize susuz tarım (safran yetiştirilmesi esnasında dikimde verilen can suyundan başka su verilmemektedir) hakkında rol modellik üstlenilecektir.


Safran ve ürünleri üretimi proje kapsamında üretim, pazarlama ve paketleme konularında yenilikçi uygulamalarla rakiplerinin önüne geçilmesi hedeflemektedir.


Ülkemiz safran üretimi yapan rakip ülkelere göre birçok avantaj barındırmaktadır. Bu üstünlüklerinin farkında olan ekibimiz, safran üretiminin yaygınlaşmasını sağlamaya başlarken bir yandan da Ar-Ge çalışmaları sonrası safranlı katma değerli ürünler ile pazarda yer alacaktır. Safranlı gıda takviyeleri, cilt kremleri gibi kozmetik ürünler, ilaç sanayi ham maddesi gibi çeşitli ürünler ile büyümeye ve ulusal - uluslararası yatırım turlarımıza farklı alanlarda da devam etmeyi hedeflemekteyiz.

Ürün/Proje Hakkında Özet Bilgi

Projemiz Türkiye’nin en büyük safran plantasyonunu kurma amacındadır. Safran aynı arazide 5 yıl süreye kadar yaşayıp verim verebilen bir bitkidir. Bu sebeple tohumluk safran soğanı ürünümüzün optimum verimlilik süresi 5 yıldır. Biz de kurulan plantasyonumuzdan tohumluk satılacak ürünlerimizi 3. yıl ortasında üretmiş olacağız.


Safran üretiminin ve ticaretinin yapıldığı her ülkede “Kırmızı Altın / Red Gold / Golden Condiment” olarak adlandırılmasına neden olmaktadır. Safranın çok yönlü tarımsal ürün olmasından dolayı fonlanan şirket 1 bitki üretimi için yapılacak yatırım ile 4 farklı ürün elde edecektir.

  1. Mor Yapraklar(petal yapraklar)
  2. Erkek Organ (stamen)
  3. Dişi Organ (stigma)
  4. Tohumluk Safran Soğanı

Üretilen bu ürünler şirket tarafından ulusal ve uluslararası pazara satışa sunulacaktır. Safran satışı ve yan ürünlerini kullanarak, safran ürünleri satan şirketlere satışlar gerçekleşecektir.


Üretilen tohumluk safran soğanları, ülkemizde safran ziraatini yaygınlaştırma hedefimizin bir çıktısı olarak, sözleşmeli üretime başlamak isteyen girişimcilere satılacaktır. Ayrıca kayıt altında, kalibreli, temiz, güvenilir şekilde üretilip paketlenen ürünlerin yurtdışına ihraç hedefine katkı sunması planlanmaktadır. Çünkü uluslararası pazarda da güvenilir tohumluk safran soğanı bulmak önemli problemlerden birisidir.


Ekibimizin tıbbi- aromatik bitkiler ve safran üretimi ile ulusal ve uluslararası pazarlama deneyimine sahip olması piyasadaki gücümüzü arttıran avantajlardandır.

Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Takım
Hüseyin Akdemir
Hüseyin Akdemir
Teknik Danışman / Ziraat Mühendisi / Safran Uzmanı
Ahmet Çabuk
Ahmet Çabuk
Akademik Danışman
Oğuzhan Macit
Oğuzhan Macit
Kurucu Ortak
Arzu Yalçın
Arzu Yalçın
Kurucu Ortak
Serhat Kartal
Serhat Kartal
Lider Girişimci / Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Salih Oğuzhan Sever
Salih Oğuzhan Sever
Yönetim Kurulu Başkanı
Emre Akgümüş
Emre Akgümüş
Yönetim Kurulu Üyesi
Egemen Temizsoy
Egemen Temizsoy
Genel Koordinatör
Takım Üyesi

Hüseyin Akdemir

Teknik Danışman / Ziraat Mühendisi / Safran Uzmanı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. Renkli pamuk ıslahında 2 adet pamuk çeşidini (varyetesi) tescil ettirerek, patentini almıştır. Doğal Renkli Pamuk Varyetelerinin (Akdemir ve Emirel) Islahı ve Tescili için Hizmet Ödülü, Doğal Bilimler Alanında Proje Birincilik Ödülü, ÖSYM Sınav Merkezinde 15 yıl Yöneticilik için Hizmet Ödülü gibi birçok ödüle sahiptir. TÜBİTAK’ta Doktor Asistan olarak çeşitli projelerde çalıştı. Tıbbi - Aromatik Bitkilerin Üretimlerinde; İyi Tarım Uygulamaları (İTU), GlobalGAP, Rainforest Alliance gibi sertifkalandırma yapmıştır. IFA Entegre Çiftlik Güvencesi Taze Ürün Üretiminde Eğitimi, Entegre Zirai Mücadele Eğitimi, Organik Tarım Eğitimi gibi eğitim sertifikaları bulunmaktadır. Almanya Justus Liebig Universitat Giessen Ziraat Fakültesinde burslu araştırmacı olarak çalıştı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ödemiş MYO’da Yöneticilik ve Öğretim Üyesi olarak çalışmış olup, 115 adet tarımsal yayını bulunmaktadır.

Takım Üyesi

Ahmet Çabuk

Akademik Danışman

Dr. Çabuk, 2005 yılında doktora derecesini almış ve halen ESOGÜ’de profesörlük kadrosunda endüstriyel biyoteknoloji ile ilgili çalışmalarına devam etmektedir. Rektör yardımcılığı, anabilim dalı başkanlığı ve Teknoloji Transfer Ofisi Kurucu Müdürlüğü idari görevlerini üstlenmiştir. 27 lisansüstü tez danışmanlığı yapmıştır. TUBİAK ve ulusal fon destekli 40’ın üzerinde projede yürütücü ve araştırmacı olarak yer almıştır. Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde 94 yayın, 9 kitap bölüm yazarlığı ve 100’ün üzerinde sempozyum bildirileri mevcuttur ve h-indexi 24’tür. Tescillenmiş 2 tane, başvuru aşamasında 1 tane olmak üzere toplamda 3 patenti bulunmaktadır. 2015 yılından bugüne Microbiota Biyoteknoloji San. Tic AŞ. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Takım Üyesi

Oğuzhan Macit

Kurucu Ortak

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Eğitim İletişimi ve Planlaması Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar İngiltere’de medya sektöründe çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra kamu sektöründe hali hazırda devam eden birçok sürdürülebilir kırsal kalkınma projeleri hazırladı. Eskişehir'in en büyük lavanta üretim alanını hayata geçirdi. 2022 yılından bu yana Eskişehir'de safran üretimi gerçekleştirmektedir.

Takım Üyesi

Arzu Yalçın

Kurucu Ortak

1997 yılında başlayan iş hayatına, aile şirketlerine bağlı eğitim kurumlarında satınalma yöneticisi olarak devam etmektedir. Çocuk gelişiminde ziraatın önemini görev yaptığı eğitim kurumlarında gözlemlemiştir. 2011 yılında TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu üyeliğine başlayarak girişim dünyasına adımını atmıştır. O yıldan günümüze birçok kadın girişimcinin projesini hayata geçirmesine katkı sunmuştur. 2022 yılında Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi seçilmiştir. Kadın girişimcilik ekosisteminde çalışmalarına devam etmektedir.

Takım Üyesi

Serhat Kartal

Lider Girişimci / Yönetim Kurulu Başkan Vekili

2005 yılında başlayan iş hayatı inşaat ve gayrimenkul alanında satış üzerine yoğunlaşmıştır. 2008 yılında süt üretimi ile ilgili ilk tarımsal girişimini kurmuştur. Satış ve pazarlama konularındaki uzmanlığını 2021 ve 2022 yıllarında yaptığı tarım yatırım ve girişimlerinde kullanmaya devam etmektedir.

Takım Üyesi

Salih Oğuzhan Sever

Yönetim Kurulu Başkanı

Bankacılık ve finans uzmanlık alanıdır. Üç farklı kamu ve özel bankada 12 yıl kurumsal ve ticari bankacılık alanında görev yapmıştır. Halen Reinves Capital Genel Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.

Takım Üyesi

Emre Akgümüş

Yönetim Kurulu Üyesi

2013 yılında Anadolu Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünden mezun olan Emre, yüksek lisansını ise Yönetim ve Organizasyon üzerine yapmaktadır. 2017 yılında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi” projesine katılmış ve ikincilik kazanmıştır. Nar Kuluçka Merkezi ve Nar Atölye’nin kuruluşunda yer almış ve yöneticiliğini yapmıştır. Anadolu Üniversitesi Arinkom TTO Girişimcilik Koordinatörlüğü görevini 4 sene başarıyla sürdürmüş ve ANAÇ Kuluçka Merkezi’nde birçok hızlandırıcı program yürütmüş ve yüzlerce girişimciye temas etmiştir. Kurulduğu günden itibaren fonbulucu’nun bir parçası olan Emre aynı zamanda fonbulucu Yatırım Komitesi üyesidir. Yeni nesil girişimcilik ve yatırım merkezi olan fonprime genel müdürü olan Emre Akgümüş, halen çeşitli devlet ve özel kurumlarda eğitmenlik, mentorluk ve danışmanlık hizmetlerine devam etmektedir.

Takım Üyesi

Egemen Temizsoy

Genel Koordinatör

2013 yılında çalışma hayatına mimar olarak başlamıştır. Mimarlık ve inşaat üzerine kurulu olan aile firmalarında mimarlığın yanı sıra şirket yönetim görevlerini yerine getirmiştir. Tarım girişimlerine 2015 yılında ilgi duymaya başlamış, gerekli araştırmalardan sonra 2016 yılında kuşkonmaz yatırımı ile ilk tarım girişimini hayata geçirmiş, 2020 yılında şirketleşmiştir. 2022 yılında Eskişehir'de kurulan Türkiye'nin en 2. büyük safran plantasyonunun kurulumunda görev almıştır. 2022 yılından itibaren tarım ve gıda sektöründe çalışma hayatını devam ettirmektedir.

Ürün ve Üretim
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Finansal Tablolar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Güncellemeler
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Soru ve Cevaplar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Kampanya Bilgi Formu
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pay Satış Ekranı
Hedeflenen Fonlama
₺ 15.000.000
Ek Fonlama
₺ 0
Fonlama Sınırı
Yok
Yatırımcı Sayısı
2.111
Alınan Toplam Yatırım
₺ 19.212.181
Pay Arz Oranı
% 70
Ortalama Yatırım
₺ 9.100
En Yüksek Yatırım
₺ 2.000.000
Nitelikli Yatırımcı
323
Nitelikli Yatırım Oranı
% 60,23
Fonlama Başlangıç
02.05.2023
Fonlama Bitiş
12.05.2023
Kampanya Hakkında
Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Takım
Ürün ve Üretim
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Finansal Tablolar
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Güncellemeler
Soru ve Cevaplar
Kampanya Bilgi Formu
Pay Satış Ekranı