PASTACIDAN bir Teknoloji Projesidir
Diğer , Tarım, Gıda ve Yazılım Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir
610 Yatırımcı Pay Aldı.
23 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Yatırım Turumuzun başlama tarihi olan 29 Kasım 2021 saat 10:00 itibari ile 120 saat (5 gün) içerisinde 1000 TL ve üzeri yatırımlarda, yatırımcılara tutarın %10'u oranında fazladan pay verilecektir.
Bu kampanya 120 saat ile sınırlıdır. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak fazla paylar kurucu ortak Ayşe Çiğdem (Gülgen) Engin'in paylarından dağıtılacaktır.
Pastacıdan, tasarım pasta şefleri ve pastanelere pazar yeri olarak konumlanmış yenilikçi bir teknoloji şirketidir. Sektörün, kayıt dışılık, şeffaflık, reputasyon, zaman, ve lojistik gibi temel sorunlarına çözüm getirmenin yanı sıra kadın üretici ve kadın girişimcinin toplumdaki konumunu güçlendirme boyutlu sosyal sorumluluk tarafı da üstlendiği misyonun bir parçasıdır.
Yıllardır sosyal medya üzerinden faaliyet gösteren sektör, kayıt dışı bir ekonomi yaratıyor olmanın yanı sıra, tüketici ve üreticiyi optimum standartlarda buluşturabilme noktasında oldukça zayıf kalmaktadır. Üretici ve tüketicinin buluşmasında ciddi kaynak kaybı yaşanılan sektörde, planladığımız iyileştirmelerin oldukça fayda sağlayabileceği bir iş modeli yarattık. Ek olarak sektörün yan bir sorunu olan ve pandemi koşulları sonrası artan pasta boyutu görüntüleme sorununa da artırılmış gerçeklikle çözüm üreterek, ilerleyen fazlarda projemizi farklı bir boyuta taşımayı hedeflemekteyiz.
2023’ e kadar pastane, tasarım pasta üreticisi ve çikolata üreticisi segmentlerinde genişleyecek interaktif bir uygulama haline getirmeyi planladığımız ürünümüzle, 2024 Q1te yurt dışı pazarına açılmayı hedeflemekteyiz.
İş fikrimizin ilk adımları Eylül 2020 tarihlerinde atılmaya başlanmış olup, bugüne kadarki süreçte, pazar fizibilitesi yapılmış, 36 adet şef 2 adet pastane bünyeye katılmış, takım oluşturulmuş, iç testler tamamlamış, yazılımı tamamlanmış, başvuruları yapılmış olup, MVP'nin Aralık 2021'de uygulama mağazalarında olmasını beklemekteyiz. Önümüzdeki 6 aylık süreçte yazılımdaki geliştirmeleri devam ettirirken, operasyon tarafını güçlendirmek amaçlı takımımızı genişletmeyi, tedarikçi sayımızı arttırmayı ve hedeflediğimiz satış rakamlarına ulaşmak adına pazarlama kampanyaları gerçekleştirmeyi planlamaktayız.
Pastacıdan, tasarım pasta şefleri ve pastanelere pazar yeri olarak konumlanmış yenilikçi bir teknoloji şirketidir. Sektörün, kayıt dışılık, şeffaflık, reputasyon, zaman, ve lojistik gibi temel sorunlarına çözüm getirmenin yanı sıra kadın üretici ve kadın girişimcinin toplumdaki konumunu güçlendirme boyutlu sosyal sorumluluk tarafı da üstlendiği misyonun bir parçasıdır.
Kurucu/CEO
A. Çiğdem (Gülgen) Engin, Koç Üniversitesi ve London School of Economics and Political Science’ da ekonomi eğitimi almıştır. Kariyerine satış ve pazarlama alanında ihtisaslaşarak başlamış ve 10 yıl kadar aile şirketleri olan Gündüz Reklam ve Mühendislikte yönetim deneyimi edinmiştir. Yerli ve yabancı birçok markanın satış ve pazarlama süreç ve strateji geliştirme danışmanlığını üstlenen Engin, bu yetkinliğini proje bazlı ekonomi danışmanlığı rolüyle de pekiştirmiştir. Bir yılı aşkın süredir teknoloji tabanlı iş fikri Pastacıdan üzerinde tam zamanlı çalışmakta olan kurucu, mevcutta yönetimde ve iş geliştirme tarafında rol almaktadır.
Kurumsal İletişim ve Sosyal Medya Yöneticisi
Ayşegül (Eran) Engin, Yeditepe Üniversitesi grafik tasarim ve Yeditepe Üniversitesi pazarlama MBA eğitimi almıştır.Kariyerine D&R'da grafik tasarimci olarak başlayıp, pazarlama ile devam etmiştir. 6 senelik çalışma hayatından sonra kariyerine freelance grafik tasarımcı olarak devam etmektedir. Eylül 2020, Pastacıdan'ın fikir aşamaları itibariyle takımın ana kadrosunda yer almakta süreçleri yürütmektedir.
Full Stack Developer
Murat Bilginer, Süleyman Demirel Üniversitesinde endüstri mühendisliği eğitimi almıştır. Hali hazırda 2. üniversitesine devam etmekte olup, İstanbul Üniversitesinde yönetim bilişim sistemleri okumaktadır. Kariyerine Alp Havacılık şirketinde 2 yıl IT departmanında Canias ERP danışmanlığı vererek başlamış, sonrasında kendi yazılım şirketi Brainy Tech'i kurmuştur. Şubat 2021 tarihinden beri Pastacıdan şirketinde web ve app yazılım geliştirme süreçlerini yönetmektedir.
Dijital Pazarlama Uzmanı
Doruk Orbay, Bahçeşehir Üniversitesi işletme lisans mezunudur. Bahçeşehir Üniversitesi’nde pazarlama yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Start-up’lara olan ilgisinden ötürü, kariyerine yine bir girişim olan ILONSI 'de başlamıştır. Pastacıdan’ın Pazarlama süreçlerinin yürütülmesinde rol oynamaktadır.
Satış Operasyon Uzmanı
Mert Cihan Tezel, Dokuz Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümnde eğitim almıştır. Kariyerine İnsan Kaynakları alanında başlamış daha sonrasında Satış ve Pazarlama üstünden devam etmiştir. 4 yıl kadar kurumsal firmalarda iş deneyimi edinmiştir. İnsan kaynakları departmanında özellikle beyaz yakalı işe alım konusunda tecrübe edinen Mert, satış ve pazarlama sürecinde yüz yüze satış ve yurtdışı satış tecrübeleri elde ederek kariyerini bu yöne doğru hedeflemiştir. Profesyonel kariyerine teknoloji tabanlı iş fikri Pastacıdan firmasında devam etme kararı alan Tezel, satış öncesi ve satış sonrası operasyonel faaliyetlerinin yürütülmesi süreçlerinde takımda yer almaktadır.
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, 31641 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği (III – 35/A.2)"nin 14 üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca Paya Dayalı Kitle Fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
1- Platform nezdinde açtıracağınız hesap ve bu hesap üzerinden gerçekleştirilecek tüm işlemler için Sermaye Piyasası Kurulu, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve takas merkezleri tarafından çıkartılan ilgili her türlü mevzuat ve benzeri tüm idari düzenleme hükümleri uygulanacaktır.
2- Kitle fonlaması işlemleri çeşitli oranlarda risklere tabidir. Girişim şirketlerine ve/veya Projelere yapılan yatırımlar, özellikle de yatırılan paranın kısmen veya tamamen kaybedilmesi riski olmak üzere önemli maddi riskler içermektedirler.
3- Yatırımınızdan herhangi bir getiri elde edemeyebilirsiniz. Yatırımınız herhangi bir mevduat garantisi kapsamında değildir. Ayrıca erken aşama girişimlere yapılan yatırımlar genellikle herhangi bir temettü ödemesi sağlamamaktadır.
4- Kitle fonlaması yatırımları doğası gereği likit olmayan yatırımlardır. Yatırımınızı herhangi bir zamanda satamayabilirsiniz, satsanız bile yüksek işlem maliyetleriyle karşılaşabilirsiniz.
5- Girişim şirketinin ve/veya Projenin ticari hedeflerine ulaşamaması riski vardır. Geçmiş performans, gelecekteki sonuçların bir göstergesi olmadığı gibi, erken aşama girişimlerde geçmiş performans verisi dahi sunulamayabilir.
İşbu Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.