PROLICELL HÜCRE FABRİKASI bir Teknoloji ve Üretim Projesidir
Biyoteknoloji, Biyomedikal , Kozmetik ve Sağlık, Tıbbi Malzeme Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B’dir
3468 Yatırımcı Pay Aldı.
506 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.
Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 24 Mayıs Çarşamba saat 10:00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verilecektir. Bu kampanya 20 iş günü ile sınırlı olup, 20 Haziran Salı akşamı 23:59'da sona erecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. Dağıtılacak bedelsiz paylar ortaklar Dr. Yakup Bakır, Hacı Ali Demir, Ramazan Aydın ve Mehmet Arif Dur'un hisselerinden oransal olarak dağıtılacaktır.
Şirketin bilançosunda sermaye yedekleri ve özel fonlar kaleminde bulunan toplam 4.717.521,5 TL, yatırım turu sonunda toplanan fon ile birlikte 25.250.000 TL'lik mevcut sermayeye ilave edilecektir.
ACTV Biyoteknoloji; biyoteknolojik yöntemler kullanarak farklı biyolojik aktivitelere sahip etken maddeler geliştiren bir kuruluştur. Bugüne kadar bitki hücre kültürü teknolojisini kullanarak farklı bitki türlerinden yaşlanma karşıtı, cilt beyazlatıcı, selülit karşıtı ve yara iyileştirici aktivitelere sahip aktif hammaddeler geliştirmiştir. Bitki biyoteknolojisi yöntemlerini kullanarak kozmetik aktif hammadde geliştiren yurt içindeki tek firmadır. Firmamız, kozmetik sektörü ile birlikte ilaç sektörüne yönelik de farklı aktivitelere sahip hammaddeler kazandırmayı planlamaktadır.
ACTV Biyoteknoloji (Bitki Kök Hücre Teknoloji, RNA ve Crispr-Cas-9) yöntemler kullanarak kozmetik ve ilaç etken maddeleri üretmek amacı ile kurulmuştur.
Şirketimizin gelişim sürecinde kilometre taşı olarak, BASF firması ile 2016 yılında ACTV Biyoteknoloji liderliğinde Avrupa Birliği projesini onaylatması ve 2018 yılında başarıyla tamamlaması gösterilebilir. “Ayva Kök Hücre (Stem Cell) Kaynaklı Yeni Dermokozmetik Ürün Geliştirilmesi” başlıklı Euroka projesi çerçevesinde 1.1 milyon euro destek almıştır. Avrupa Birliği projesine ilave olarak şimdiye kadar toplamda TÜBİTAK ve Euroka’dan, 9 adet araştırma projesi almaya hak kazanmış ve bu destekler ile 24 adet kozmetik 5 adet ilaç etken maddesi konusunda araştırmalar yapılmıştır. Bu projelerden iki tanesi TÜBİTAK destekli olarak devam etmektedir.
Günümüzde tüm teknoloji düzeyleri tamamlanmış ileri biyoteknolojik yöntemlerden miRNA, mRNA, small RNA ve CrisPR-Cas-9 kullanılarak 9 adet kozmetik etken madde, tüm güvenlik ve etkinlik testleri (bu testler 17025 kapsamında akredite laboratuvarımızda yapılmaktadır) tamamlanarak piyasaya çıkmaya hazır hale gelmiştir.
Bu ürünler;
olarak sıralanabilir.
Hedef kitlemiz kozmetik ürün üreten Loreal gibi global ölçekli firmalardır. İş geliştirme stratejileri kapsamında bu firmalara ülkeler bazında verilecek distribütörlükler aracılığı ile gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda piyasadaki distribütörlük görüşmeleri aktif bir şekilde devam etmektedir.
Bunun yanında Ar-Ge çalışmaları devam eden 16 adet kozmetik ve 5 adet ilaç etken madde çalışmaları devam etmektedir.
ACTV Biyoteknoloji, Nisan ayında ilk katıldığı uluslararası kozmetik hammadde fuarı olan “In-Cosmetics-Barcelona” fuarında “Rising Star” kategorisinde ProliCell GoldStem ürünü ile ilk on finalist arasına seçilmiştir. Dokuz metrekarelik fuar katılım alanı ile yüzlerce firma arasında geliştirdiğimiz teknoloji ile en fazla ilgi gören firma olma gururunu yaşamış bulunmaktayız.
Ayrıca yüzden fazla firma ile doğrudan görüşmeler yapılmış fuar sonrasında ABD, Çin, Polonya, Tayvan, Tayland, Fransa, Rusya, İsrail, İspanya, Almanya, G. Kore, Kanada, Iran, Kolombiya gibi ülkeler için distribütör adayları belirlenmiştir.
Kozmetik ve ilaç sektörlerinde üründen istenilen etkiyi sağlayan bazı molekül düzeyinde aktif bileşenler bulunmaktadır. Bu alanda üretim yapan firmalar bahsi geçen aktif maddeleri kendi formülasyonlarında kullanmak üzere dışarıdan satın alırlar. Bu bileşenler kimyasal konvansiyonel yöntemlerle veya biyoteknolojik yöntemlerle üretilebilmektedir. Kozmetik ve ilaç sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar aşağıdaki nedenlere bağlı olarak aktif madde kullanmak zorundadır.
Şirketimizin gelişim ve büyüme stratejisi 4 adımlı bir plan doğrultusunda ilerlemektedir.
ACTV Biyoteknoloji bünyesinde bitki dokularına totipotent özellikler kazandırılır ve bitki dokularından “Kök Hücreler” elde edilir. Kök hücreler farklılaşmamış hücrelerdir ve bir çok manipülasyona açıktır. ACTV Biyoteknoloji biyoreaktörler aracılığıyla kök hücrelerden %80 PCV değerlerinin elde edildiği teknolojiyi geliştirilmiştir. Aynı zamanda genetik manipülasyonlar (miRNA, CrisprCAS-9) ile "Bitki Kök Hücreleri"nin GDO olmasına izin vermeden istenilen moleküllerin sentezini sağlayacak teknolojiyi de geliştirmiştir. Bunlara ilave olarak smallRNA’ların bitki kök hücreleri ile sekronize bir şekilde kullanılmasına yönelik teknikler geliştirmiştir. Bu kapsamda dermokozmetik ve ilaç endüstrileri için ihtiyaç duyulan maddelerin üretilmesi sağlanmıştır. Aynı zamanda firma bünyesinde Kenevir ve Safran gibi tıbbi bitkilerin ekstraktlarının ekstraksiyonu ve saflaştırılması konusunda da Ar-Ge çalışmaları devam etmektedir.
ACTV bünyesinde gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmaları neticesinde seri üretime hazır hale getirilmiş, kurumsal hafızasına aktarılmış çalışmalar alttaki gibidir.
ProliCell Nedir?
Bitki hücrelerine totipotent (Farklı hücre tiplerine dönüşme kabiliyetinde hücre) özelik kazandırılması ile hücrelerin molekül ve small RNA ve DNA moleküllerinin üretmek üzere yeniden programlanması olarak tanımlanabilir. ProliCell ACTV tarafından geliştirilen ve tescilli bir yöntemdir.
Şimdiye kadar yapılan çalışmaların neticesi olarak satışa hazır hale getirilen 9 farklı ürün bulunmaktadır.
Biyoteknoloji şirketlerinin faaliyet gösterdiği alanın gereği olarak “Üretim ve Satış” süreçleri “Ar-Ge ve Ür-Ge” süreçleri birlikte yürütülmektedir.
Ar-Ge süreci devam eden çalışmalar “AR-GE Faaliyetleri Hakkında Özet Bilgi” başlığı altında detaylı olarak sunulmuştur.
Kozmetik sektöründe kullanılan Aktif Bileşenler, Bitki Biyoteknolojisi, miRNA Teknolojisi, CRISPR-Cas9 Teknolojisi gibi terimlerin detay açıklaması için ekteki dokümanı inceleyebilirsiniz (bkz. Ek1)
Lider Girişimci & Yönetim Kurulu Başkanı & Kurucu Ortak
08.09.1977 Adıyaman doğumlu. Üniversite hayatına Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünde 1996 yılında başladı ve 2000 Yılında mezun oldu. Mezuniyet sonrası Marmara Üniversitesi Biyoloji alanında Yüksek lisans tamamladı. Marmara Üniversitesi Biyoloji bölümünde doktora çalışmaları sırasında Milli Eğitimde Biyoloji öğretmeni olarak çalıştı. Doktora çalışmalarının bir kısmını TÜBİTAK-MAM da yaptı. 2011 yılında ilk şirketi olan Biotek Biyoteknoloji’yi Kırklareli/Lüleburgaz da kurmuştur. 2011 yılında ilk şirketi olan Biotek Biyoteknoloji’yi Kırklareli/Lüleburgaz da kurmuştur. İş hayatının yanında Doçentlik başvurusu için gerekli şartları sağlamak amacı ile İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Biyoteknoloji dersleri de vermiş, gerekli yayın çalışmalarında tamamlamıştır. Halen ACTV Biyoteknoloji Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.
Genel Müdür
14 Kasım 1987 Karabük doğumlu. Uludağ Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden 2009 yılında mezun oldu. Yüksek lisans öğrenimimi Anadolu Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nde 2012 yılında tamamladı. Ardından Lüleburgaz’da klonal meyve anacı üretimi alanında faaliyet gösteren Biotek Biyoteknoloji firmasında Ar-Ge Uzmanı olarak işe başladı. Firmada çalıştığı süre boyunca ACTV Biyoteknoloji’inin kurulmasına zemin hazırlayan Ar-Ge alt yapısının kurulması, Ar-Ge metodlarının oluşturulması ve bitki biyoteknoloji yöntemleri ile ilk aktif maddelerin geliştirilmesinde görev aldı. ACTV’de işe başladığı dönemde İstanbul Üniversitesi Biyoloji bölümünde doktoraya başladı. ACTV kurulduğu tarihten bu zamana kadar, kozmetik hammadde geliştirme ile ilgili biri Fransa ortaklı Eureka 1509 olmak üzere 6 farklı TÜBİTAK projesinde proje yürütücü olarak görev yaptı. ACTV’nin ürün pörtfoyünde bulunan aktif maddelerin geliştirilme süreçlerinin yönetimini gerçekleştirdi. 2022 yılında Genel müdür olarak atanmıştır.
Üretim Müdürü & Kıdemli Ar-Ge Uzmanı
20.02.1995’te Ordu/Ünye’de doğdu. 2013 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde lisans eğitimime başladı. İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Laboratuvarında, İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Laboratuvarında, İ.Ü. Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsünde, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsünde ve Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genetik Tanı Merkezinde staj yaparak farklı çalışma alanlarında tecrübeler edindi. 2017 yılında ’’Pichia pastoris'te Zeytin Beta Glukozidaz Geninin Ekstrasellüler Ekspresyonu'’ adlı tez çalışmasını yaparak 3.49/4 diploma notu ile üniversiteden mezun oldu. ACTV Biyoteknoloji firmasında sırasıyla Ar-Ge Uzman Yardımcısı, Üretim Geliştirme Sorumlusu ve Ar-Ge Uzmanı pozisyonlarında görev almıştır. 2021 yılından itibaren Üretim Müdürü ve Kıdemli Ar-Ge Uzmanı olarak rol almaktadır.
Kıdemli Ar-Ge Uzmanı
1993 yılında Adana’da doğdu. 2017 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik bölümünden mezun oldu. Deva İlaç’ta penisilin üretim bölümünde ve İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü proteomik ve memeli hücre kültürü laboratuvarlarında stajımı tamamladı. 2018 yılında ACTV Biyoteknoloji firmasında Üretim Uzman Yardımcısı olarak başladığı görevini Ar-Ge Uzman Yardımcısı olarak devam ettirdi. Aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. Halen ACTV Biyoteknoloji firmasında çalışmakta olup Bitki Hücre Kültürü Ar-Ge Sorumlusu ve Kıdemli Ar-Ge Uzmanı olarak görev almaktadır. Çalışma alanları; bitki hücre kültürü ve kimyasal analizler olmakla birlikte kozmetik ve biyoteknoloji üzerine araştırma ve geliştirme konularını kapsamaktadır.
Kıdemli Ar-Ge Uzmanı
20 Mayıs 1994’te İstanbul’da doğdu. 2016 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden mezun oldu. 2018 yılında başladığı İstanbul Kültür Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik yüksek lisans bölümünden 2021 yılında mezun oldu. Temmuz 2017 yılında ACTV Biyoteknoloji firmasında Ar-Ge uzman yardımcısı olarak başladığı görevini 2021 yılından 2023 yılına kadar Ar-ge Uzmanı ve Memeli hücre kültürü laboratuvarı sorumlusu olarak devam ettirdi. 2023 yılından beri ise Kıdemli Ar-Ge Uzmanı ve Memeli Hücre Kültürü sorumlusu olarak görevini sürdürmektedir.
Ar-Ge Uzman Yardımcısı
Ankara Üniversitesi kimya mühendisliği bölümünü mezunu. 2016 ve 2017 yazında Novartis’in Kurtköy’deki fabrikasında staj yaptı. Ardından East Anglia Üniversitesi’nde Natural Product Drug Discovery (ilaç Ar-Ge’si) üzerine yüksek lisans yaptı. 2022’de Hamata İlaç’ta mühendis olarak çalıştı. Kastamonu’ndaki Matriks Kimya’da Ar-Ge ekip lideri olarak çalıştı ve sarımsak yağı üretebilecek bir fabrika için fizibilite çalışmaları yaptı. Gökçek Şifa’da bitkisel ekstraktların üretiminden sorumlu üretim müdürü olarak çalıştı. Bu dönemde özel olarak, süperkritik CO2 ekstraksiyonuyla ilgilenmiştir. Şubat 2023’te İTÜ kimya bölümünde doktoraya başladı. ACTV Biyoteknoloji’de Ar-Ge uzman yardımcısı olarak çalışmaktadır. Burada, kimyasal analizlerle alakalı Ar-Ge çalışmalarıyla ilgilenmektedir.
Ar-Ge Uzman Yardımcısı
2015 yılında Ankara üniversitesi, Biyoloji bölümünde yüksek eğitimine başladı. 2017 yılında yatay geçiş ile Marmara Üniversitesi Biyoloji bölümüne geçiş yaptı. Eğitimi süresince, Genetiks genetik hastalıklar değerlendirme merkezi ve DNA laboratuvarları genetik hastalıklar değerlendirme merkezinde uzun süreli stajlar yaptı. 2019 yılı Ekim ayında Marmara üniversitesi Biyoloji bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan 1 ay sonra Meditera, İstanbul Üniversitesi tıp fakültesi hastanesinde (Çapa) anti-neoplastik ilaç alanında Biyolog olarak 1 ay çalıştıktan sonra staj yapmış olduğu DNA laboratuvarlarından iş teklifi aldı. 2019 yılı Aralık ayında DNA laboratuvarları, Moleküler Genetik Departmanında biyolog olarak çalışmaya başladı. ACTV Biyoteknoloji şirketinde Ar-ge uzman yardımcısı olarak işe başladı ve halen devam etmektedir. Bitki hücre kültürü konusunda araştırma ve geliştirme çalışmalarında bulunmaktadır.
Kalite Yönetim Temsilcisi
Lisans eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümden 2015-2019 yılları arasında gerçekleştirdi. Lisans eğitimin sırasında MCF-7 meme kanseri hücrelerinde kemoterapi tedavilerinde sıklıkla kullanılan Cisplatin ve Paclitaksel (Taxol) ilaçlarının etkisi ilaca karşı geliştirilen direnç mekanizmasında üzerine çalışmalarda bulundu. İlerleyen projelerde kanser hücrelerinde, hedeflenen mekanizma ile ilgili dizileri içeren siRNA, miRNA, shRNA transfekte ederek, oluşan yanıtların proteomik ve genomik aktivitelerinin ilaç ile birlikte kombine tedavi uygulanmasının araştırması ve geliştirilmesi kapsamında projelerde rol aldı. 2018-2019 proje çağrılarında TÜBİTAK 2209-A projesi kapsamında Paklitaksele dirençli MCF-7 meme kanseri hücrelerinde PI3K/Akt ve EMT sinyal yolu aracılı olarak direnç mekanizmasının moleküler düzeyde incelenmesi projesini gerçekleştirdi. ACTV Biyoteknoloji Laboratuvar A.Ş. bünyesinde Kalite Yönetim Temsilcisi olarak görev almaktadır.
Ar-Ge Uzman Yardımcısı
1997 yılında İstanbul’da doğdu, ilköğretim ve lise eğitimimi burada tamamladı. Daha sonra 2015 yılında Bursa’ya yerleşerek başladığı Uludağ Üniversitesi Biyoloji Bölümünü 2019 yılında birincilikle bitirdi. 2020 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Fen Enstitüsü Hidrobiyoloji Yüksek Lisans programını 2023 yılı Şubat ayında tamamladı. 2023 yılı Nisan ayından beri ACTV Biyoteknoloji şirketinde Ar-Ge Uzman Yardımcısı pozisyonunda memeli hücre kültürü, in vitro testler ve mikroalg kültürü konuları üzerine çalışmaktadır.
Kalite kontrol ve Analiz Laboratuvar Müdürü
Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünü tamamladı. Öğrenimi aşamasında mikrobiyoloji laboratuvarı ve kan merkezi bölümlerinde staj yaptı. 2013 yılında mezun olduktan 2 ay sonra sağlık sektöründe biyolog olarak işe başladı. İ.Ü. Sağlık Bilimleri Ens. Tıbbi Mikrobiyoloji alanında yüksek lisans mezunu oldu. ACTV Biyoteknoloji’de mikrobiyoloji uzmanı olarak işe başladı. 2022 yılından beri Kalite kontrol ve Analiz Laboratuvar Müdürü olarak görev yapmaktadır. ACTV Biyoteknoji’de kalilte kontrol süreçleri, test laboratuvarı kapsam genişletme ve analiz süreçlerinin yürütülmesinden sorumludır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Kalite Güvence Müdürü
Fatih Koleji, Enriko Aliberti AS, Medtrans Ulus.Taşımacılık ve TMT Tıbbi Medikal firmalarında çalıştı. En son çalıştığı TMT Tıbbi Medikal firmasında 18 yıl boyunca İhale, Satış, Finans ve Kalite Güvence Departmanlarında yöneticilik yaptı. TMT firmasında kazandığı Tıbbi Cihaz üretim ve belgelendirme ile ilgili tecrübelerini de kullanarak ACTV Analiz bünyesinde Kalite Güvence Müdürlüğü yapmaktadır.
Tıbbi Laboratuvar Teknikeri
1998 İstanbul doğumlu. 2017-2019 yılları arasında Avrupa Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümünden mezun oldu. 2019 yılında Türkiye Jokey kulübünde mikrobiyoloji ve seroloji laboratuvarında stajyer olarak görev aldı. 2021 yılında ACTV Biyoteknoloji şirketinde üretim ve bitki hücre laboratuvarında çalışmaya başladı. Bitkilerin alt kültürlerinin alımı sonrasında üretimde reaktörler aracılığı ile faaliyete geçirerek ürün hazırlamada görev almaktadır.
Tıbbi Laboratuvar Teknikeri
1996 Bahçelievler İstanbul doğumlu. 2017-2019 yılları arasında tıbbi laboratuvar teknikerliği bölümünü tamamladı. Devlet Hastanesi biyokimya laboratuvarında 6 ay stajyer olarak görev aldı. Özel bir hastanede mikrobiyoloji ve biyokimya laboratuvarında görev yaptı. Saç ekim yapan özel bir klinikte kan alma, damar yolu açma ve hastayı operasyona hazırlama gibi işlemlerde çalıştı. 2021 yılından itibaren ACTV Biyoteknoloji şirketinde Ar-Ge laboratuvarında besiyeri hazırlık ve bitki hücre laboratuvarında görev almaktadır.
Laboratuvar Teknikeri
Beykent Üniversitesi Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği Bölümünü tamamladı. 2021-2022 yıları arasında Özel Elitium Cerrahi Tıp Merkezinde laboratuvar teknikeri olarak çalıştı. Aktif olarak ACTV Biyoteknoloji'de laboratuvar teknikeri olarak görev almaktadır.
Satış Müdürü
1078 Kadıköy İstanbul doğumlu. Fen bilimlerine ilgili ve fizik, kimya, matematik ve biyoloji alanında hala okumaya devam etmektedir. Özellikle kriminal, genetik ve biyoenformatik alanında bilgiye sahidir. İlaç firmaları, tıbbi cihaz tedarik firmaları, genetik hastalılar değerlendirme merkezleri ile çalışmıştır ve şu anda ACTV Biyoteknoloji firmasında satış müdürü olarak görev almaktadır.
Muhasebe ve Finans Müdürü
İstanbul doğumlu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi eğitiminin ardından Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Denetim bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. Şirketler topluluğuna bağlı ortaklıklarda mali işler müdürlüğü, gruba bağlı bir diğer ortaklıklarda muhasebe müdürlüğü, ana ortaklıkta muhasebe müdürlüğü ve mali işler müdürlüğü görevleri yaptı. ACTV Biyoteknoloji Laboratuvar San. Tic. A.Ş. firmasında halen CFO olarak görevine devam etmektedir.
Şirket Ortağı / Yatırımcı
1998 ve 2001 yılları arasında Fade Gıda'da üretimin her aşamasında sorumlu olarak çalışmıştır. 2001 ve 2003 yılları arasında Fade Gıda’nın satış ve pazarlama ağını kurup ilk ihracatını gerçekleştirmiştir. 2003 yılından itibaren Fade Gıda’nın genel müdürlüğü ve satış pazarlama müdürlüğünü yapmaktadır. Fade Gıda ve bağlı ortaklığı Hade Fidecilik'in yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır. Novia Gıda Ürünleri Dış Ticaret Ltd. Şti.'nin hisselerinin tamamına sahiptir. 2016 yılında yapımına başlanan Fade Gıda’ya ait; Novada Menemen isimli Kuzey Ege’nin tek alışveriş merkezinin planlama, tasarım, harfiyat ve inşaa edilmesi olmak üzere her aşamasında etkin rol üstlenmiş ve müteahhitliğini yapmıştır. Hacı Ali Demir, evli ve üç çocuk babasıdır.
Şirket Ortağı / Yatırımcı
Kariyerine 2016 - 2010 yılları arasında Fade Gıda Firmasında İhracat ve Satın Alma Sorumlusu olarak başlamıştır. 2010 ve 2020 yılları arasında SER Danışmanlık - Ar-Ge ve İnovasyon Yönetimi Çözümleri Firmasında yöneticilik yapmıştır. Ocak 2020 yılında İş Geliştirme, Yatırım Planlama, Ar-Ge yapılanmaları, Ar-Ge/Tasarım Merkezi Kurulumu, Ulusal ve Uluslararası Destekli Projeler, Proje Yönetim Sistemlerinin oluşturulması gibi alanlarda mühendislik ve danışmanlık hizmetleri vermek üzerine PYO Teknik Mühendislik Proje Yönetim Ofisi Ltd. Şti. isimli kendi şirketini kurmuştur ve çalışmalarına devam etmektedir. 15 yıllık edinmiş olduğu proje yönetim ve proses mühendisliği tecrübelerini ACTV şirketinin iş geliştirme ve proses tasarımı süreçlerine aktarmaktadır. Yaşamını İstanbul'da devam ettiren Mehmet Arif DUR evli ve 2 çocuk babasıdır.
Önemli Açıklama
Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.
Bu amaçla, lll-35/A.2 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği"nin 14‘üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.
Uyarı
İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca kitle fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgilerine www.spk.gov.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi formları Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi değildir.
Risk Bildirimi
İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:
İşbu Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.
Yukarıdaki tüm hususları okuyup, anladığımı; işbu esasların uygulanması sırasında Platformun kusuru veya ihmali nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla özgür iradem sonucu bu " Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu"nu imzaladığımı ve bundan sonra Sözleşmeyi imzalayarak Formun bir örneğini aldığımı kabul ve beyan ederim.