Hamurla
Gururla Ben Yaptım Diyeceğiniz Lezzetler

Hamurla bir Üretim Projesidir

Diğer , Tarım, Gıda ve Yazılım Kategorilerinde yer almakta ve İş Modeli B2B ve B2C’dir

141.6%

  • Hedeflenen Fonlama
  • Alınan Yatırım
  • ₺ 600.000
  • ₺ 849.796

373 Yatırımcı Pay Aldı.

14 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı.

Salih Yıldırım
 
Kampanya Hakkında
Kampanya Durumu: Başarılı
Kampanya Kodu: 5KXX2P
Kampanya Kapanış Tarihi: 27.08.2021
Lokasyon: Global , Tüm Türkiye
Girişimin Aşaması: Büyüme

Proje Hakkında

Hamurla Nedir?

Hamurla B2B B2C e-ticaret alanında farklı ürün, hizmet ve pazarlama modeli ile henüz kimsenin faaliyet göstermediği, özel bir pazarda ilk olmayı başaran inovatif bir girişimdir.

Ülkemizde hızlı büyüme potansiyelinin bulunduğu donuk gıda ürünleri ve evlere hızlı teslimat modeli ile gıda sektöründe; tamamen Hamurla 'ya özel olarak oluşturulmuş unlu mamul, börek, baklava, kurabiye, tatlı, pasta, ekmek hamurları vb. pişirilmeye hazır şekilde donuk olarak özel termo ambalajlarında doğrudan evlere ulaştırmayı hedeflediğimiz bir iş modelidir.

Kalite olarak Avrupa ve tüm dünyaya ihraç edilebilen kalitede gurme ürünlerin donuk market ürünleri ile karıştırılmaması gerekiyor. Hali hazırda bu gurme ürünler geniş bir alanda kafe, pastane ve restoranlar aracılığı ile tüketicisi ile buluşmaktadır. Ara alıcı ve satıcıları devreden çıkararak doğrudan evlere ulaştırmayı hedeflediğimiz ve gerçekleştirmeyi başardığımız bir projedir Hamurla.


"Ben yaptım... " sloganı ile evlerde baklava, börek, ekmek vb. gibi yapılması zor ve çok uzun süren ürünleri oldukça geniş çeşit yelpazesi ile sunarak kaliteli, hızlı, kolay bir şekilde hazırlama ve pişirme deneyimi ile pazarlıyoruz. Yaptığımız ve yürüttüğümüz çalışmalarda hamurla deneyimini yaşayan hanımefendilerin ürünlerimizi hazırlayıp sunduğu misafirleri nereden aldın? Nasıl yaptın? Sorularına, sloganımızın da kaynağı olan 'ben yaptım...' diyerek cevap vermeleri doğru yolda ilerlediğimizi göstermektedir.


Ben Yaptımcılardan aldığımız geri dönüşlerden örnekler verecek olursak ;

Bir daha dışardan ekmek almayacağım kesinlikle... .

Sabahları kahvaltıda taze ve sıcak ekmek simit olması harika... .

Evde bu kadar kısa sürede baklava yapabilmek inanılmaz... .

Hamurla ile kendi hazırlayıp pişirdiğim ürünler çok keyifli...

Bunun gibi yüzlerce yorum yolumuzda yürümemiz ve işimizi daha geniş bir alana taşıyıp geliştirmemiz için bizleri cesaretlendirmektedir.


Ayrıca hamurla iş modelinin içerisine entegre ettiğimiz ve Türkiye' de ilk olarak tasarladığımız dijital mikro bayilik modeli ile işimizi bölgesel olarak hızlıca büyütme fırsatı elde ediyoruz. Bu model ile hamurla deneyiminin evlere hızlıca taşınması hedeflenmektedir. Bireysel olarak kişilere verilecek mikro bayilik yıllık olarak belirlenen bir bedelle bayi adayına sunulacaktır. Mikro bayimizden herhangi bir sabit yatırım veya ürünlerimizi satın alıp depolamasını istemiyoruz. Bayimizin telefonuna yüklediğimiz hamurla uygulaması sayesinde belirli bir kar oranında bağlı bulunduğu bölgedeki hamurla deposundan kendi çevresine esnek bir çalışma modeli ile ürün satışı yapabilmesini sağlıyoruz. Bu noktada temel amaç özellikle bu ürünlerin dolaşımının en yoğun olduğu, mutfakların genel hakimi konumundaki çalışan veya çalışmayı düşünen hanım efendilerin ürünlerin hem kullanıcısı hem de sosyal yaşamları içerisinde satıcıları olmalarını sağlamaktır. Mikro bayilik uygulaması aynı zamanda kadın istihdamı ve kadının çalışma hayatına adaptasyonu hedefi ile bir sosyal sorumluluk çalışması olarak da ilave bir misyona sahiptir.

Haydi! durma sende hamurla...

Projenin Kapsam, Amaç ve Konusu

Hamurla unlu mamul pazarında doğrudan evlere odaklanmaktadır.

Hedef kitlesi oldukça geniş bir grup olan ev hanımları ve çalışan kadınlardan oluşmaktadır. Unlu mamullerin artık çok geniş bir alanda marketler ve farklı satış noktalarında profesyonel üreticiler tarafından veya irili ufaklı imalatlarda hazırlanan çiğ donuk ürünlerin belirli hazırlık ve pişirme işlemlerinden geçirildikten sonra satışı yapılmaktadır.

Buradaki en büyük problem sıcaklık ve tazeliktir. Saatler ve hatta günler öncesinden hazırlanıp satışa sunulan bu ürünler tazelik ve sıcaklık problemi ile beraber ciddi sağlık sorunlarına, önemli miktarlarda ürün israfına, zaman ve para kayıplarına yol açmaktadırlar.

Birçok işletmeci üretip tezgahına koyduğu unlu mamullerin fire oranlarını düşürüp parasal kayıp yaşamamak adına maalesef raf ömürleri dolmasına rağmen satışını yapmaya devam etmektedirler. Sektörde yüksek israf oranları tamamen üretim planlama anlayışının olmaması ve ilgili firma sahiplerinin kendilerini bu konularda geliştiremiyor olmasından kaynaklanmaktadır.

Kazanç odaklı bu anlayış insan sağlığını da ciddi riskler altına sokmaktadır. Sektörde ilgili bakanlığın hazırladığı ve yürürlükte olan standartlar var ise de denetim mekanizmalarının yetersizliği ciddi oranlara sahip merdiven altı üretim ve satışın önüne henüz etkili bir şekilde geçememiştir.

Tam bu noktada Hamurla bahsedilen problemleri ortadan kaldırmak üzere devreye giriyor!

Nasıl mı? Hemen açıklamaya çalışacağım sizlere… Dünya üzerinde herhangi bir gıdanın tazeliğini uzun süre muhafaza ederek, besin değerlerini koruyarak, bozulmadan saklanabilmesi veya üretilen ürünlerin herhangi bir yerden başka pazarlara korunarak nakledilmesinin en doğal ve tek yolu şoklama yöntemi ile dondurulmasından geçmektedir. Şu an piyasada bulunan donuk ürünlerin birçoğu bu teknoloji kullanılarak üretilmektedir. Türkiye' de gıda ürünlerinin dondurulması ve dağıtılması çok geç keşfedilmiş ancak 2000' li yılların başından itibaren gelişmeye başlamıştır.

Hali hazırda Türkiye pazarındaki işletmelerin donuk ürünleri işleyerek kendileri üretiyormuş gibi satmalarına ve ciddi oranlarda pazar payı almalarına rağmen tüketici bu konuda oldukça bilgisiz ve bilinçsizdir. Çünkü hala unlu mamullerin, yerinde ustalar tarafından üretilip dükkanlarda satıldığını zannedilmektedir. Ancak unlu mamul pazarının son 10 yılının gelişimine ve Deloitte' ın raporundaki tespit ve tahminlerine bakacak olursak; geldiğimiz noktada Türkiye unlu mamul pazarının ciddi boyutlara eriştiğini ve dondurulmuş ürün payının da profesyonel piyasada önemli oranlarda artmış olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Fakat son kullanıcı hala bu durumla ilgili yeterli bilgiye sahip değildir…


Bu projede Hamurla' ya özel olarak üretilen ve çok geniş yelpazede hazırlanan dondurulmuş unlu mamul çeşidini, alıcı ve satıcıları aradan çıkararak, hızlı teslimat sistemi ile çok kısa bir sürede doğrudan evlere ulaştırmayı başardık. Özellikle hedef kitlemizin istediği zaman istediği kadar pişirebileceği kendin pişir kendin ye gurme unlu mamuller konseptinde olan ürünlere hızlı ve kolay şekilde erişmesini ve tüketebilmesini sağladık. Yukarıda bahsedilen büyük problemlerden olan gıda ürünü israfının önüne kalıcı olarak geçmiş olduk. Şöyle ki; müşterinin bu ürünlerden bir miktar satın aldığını düşünün, ürün özel termo ambalajında evine en geç 45 dk içinde soğuk zincir kırılmadan Hamurla tarafından ulaştırılır ve müşteri bu ürünleri buzdolabının derin dondurucu kısmına koyarak ürününe göre 3 ay, 6 ay veya 1 yıl muhafaza edebilir, istediği zaman istediği kadar pişirip tüketebilir. Ayrıca müşterinin bulunduğu bölgede bir hamurla deposu varsa fazlasını alıp depolamasına bile gerek kalmadan sadece o an tüketeceği kadarını alabilecektir. Böylelikle hamurla ürünleri geniş bir çeşitlilikte üretilip şoklama yöntemi ile donduruldukları, hamurla depolarına donuk olarak sevk edildikleri ve depolandıkları, dijital platformlarda satışa sunularak evlere soğuk zincir kırılmadan hızlıca ulaştırıldıkları, evlerde de ihtiyaca göre uzun süre muhafaza edilebilir olduğu, tüketici açısından her zaman sıcak ve taze ürün garantili olduğu için yukarıda bahsedilen sağlık riskleri, zaman kaybı, para kaybı, ürün israfı ve sıcak taze ürün kaygısı problemlerine Hamurla olarak kalıcı ve kesin çözümler üretmiş olmaktayız.


Tüm bunları okurken kendi kendinize şunları dediğinizi duyar gibiyim… Evde ben nasıl pişirip hazırlayabilirim? Çok zor görünüyor… Şu ana kadar bahsettiğimiz modelde bir sürü müşteriye ulaştık ve cep telefonlarına aldıkları ürün ile alakalı 2 dakikalık, daha önce hazırladığımız, pişirme videoları linkleri gönderdik. Sonuç evlerde bugün itibari ile baklava börek de dahil olmak üzere bir sürü unlu mamul çeşidinin pişirilip tüketilmesini sağladık. Ölçülebilen proje sonuçlarına göre % 90'ın üzerinde başarı ve memnuniyet sağlamış olduk.

Ürün/Proje Hakkında Özet Bilgi

Hamurla projesinin en önemli çıktısı kuşkusuz donuk gıda ürünleridir.

Yıllarca sektör içerisinde çeşitli çalışmalar yürüten şirket kurucuları ve proje paydaşları bahsi geçen ürünlerin üretilmesi aşamasından pazarlama, satış ve ihracat ayaklarına kadar farklı projeler oluşturup yönettiler ve halen de faaliyetlerine aralıksız devam etmektedirler. Pazar koşulları, müşteri beklentisi, davranışları noktasında oldukça deneyimli bir ekip ile Hamurla projesinde yola devam edilmektedir. Projenin paydaşı ve tek tedarikçisi konumunda bulunan Maun Gıda 3. nesil aile tarafından temsil edilen, ihracat ve üretim kapasite kabiliyetleri noktasında ülkemizin sayılı başarılı firmalarından bir tanesidir. Hamurla Projesine önemli bir paydaş olarak katılmış, birlikte yürütülen araştırma geliştirme (AR/GE) ve ürün geliştirme (ÜR/GE) faaliyetleri sonucunda ürünlerin reçetelerinden ambalajlarına kadar çok geniş bir skalada çalışılarak Hamurla projesinin ürünlerini birlikte ortaya koymuşlardır. Hamurla Projesine özel olarak tasarlanan ve hakları Hamurla 'ya ait olan unlu mamullerin şu an için Maun Gıda tarafından üretilecektir.


Hamurla Projesinde bir diğer önemli çıktı da ürünlerin fiziki olarak hedef kitleye ulaşmasını sağlayan hızlı teslimat sistemidir. Potansiyel lokasyonlar da ortalama 200 m2 alanlardan oluşan, ürünlerin -18 C de depolanmasını, lokal ambalajları ile hazırlanıp motorlu kuryeleri ile müşterisine ortalama 45/60 dakikada ulaşmasını sağlayan teslimat noktalarından oluşur. Her teslimat noktasında 300+ yakın ürün çeşidi, 4 motorlu kurye ile günde ortalama 100 paket teslimatı yapılması hedeflenmiştir. Pazar potansiyeli göz önüne alındığında %60 ı İstanbul da tükenen unlu mamuller için her ilçesinde olacak biçimde en az bir teslimat noktası (depo) ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.


Hamurla Projesinin teknolojik çıktısı yazılımlardır. Yazılım alt yapımızı iki grup altında tanımlıyor ve yönetiyoruz. Birinci grupta üyelik, satın alma, ödeme, ürün değişimi, kampanya yönetimi ve bu gibi ürünlerle alakalı pazarlama ve satış operasyonlarının gerçekleştiği dijital e-ticaret platformudur. İkinci grupta teslimat noktasında cereyan eden iletişim, stok, teslimat, kurye operasyonlarının yönetilmesinin sağlandığı yazılımlardır. Hamurla Projesinde her iki gruptaki operasyonları yönetmek için 4 farklı yazılım kullanılmaktadır. Operasyon için kullanılan her yazılım teknik ekibimiz tarafından birbirlerine entegre olarak kullanarak iş modelimizin uçtan uca pratik ve akıcı bir işleyişe sahip olmasını sağlamaktadır. Hamurla Projesinin bu kısmı çok kritik olduğundan ikinci aşama projemizde bu yazılımları tamamen tek bir platformda çalışacak şekilde en baştan tasarlanıp bir proje ekibi ile kodlanarak geliştirilecek ve yönetilecektir.

Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Takım
Salih Yıldırım
Salih Yıldırım
Genel Müdür
Pertev Nihal Yıldırım
Pertev Nihal Yıldırım
Dijital Pazarlama Müdürü
Mehmet Fatih Akçay
Mehmet Fatih Akçay
Operasyon Müdürü
Beyza Nur Söyler
Beyza Nur Söyler
Muhasebe Müdürü
Takım Üyesi

Salih Yıldırım

Genel Müdür

02/02/1982 Doğumlu

Evli bir kız çocuğu babası

Eğitim İlk ve orta okulu Erzurum da tamamladım (İnönü Ve G.A.M.P.O ) (1987/1995)

Liseyi İstanbul da tamamladım (Necip Fazıl Kısakürek Lisesi)(1995/1998)

Cumhuriyet Ünv. Biyoloji (2000-2004/Terk)

Anadolu Ünv. Uluslar Arası İlişkiler İngilizce Halen Öğrenci (2019/Devam)

Deneyim: Balam Süt Üretimden Sorumlu Müdür (2001- 2003)

Mis Vitamin Gıda Genel Koordinatör (2003-2008)

Simit Sarayı Bayilik Geliştirme Müdürü Yatırımcı Ortak (2008-2011)

Değişim Yazılım Yatırımcı Ortak Süreç Geliştirme Müdürü Ve Satış (2011-2012)

Vitamin Simit A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı (2012-2015)

Maun Gıda Franchise Koordinatörü Ve Yatırımcı Ortak (Halen Devam) (2017-devam)

Hamurla Gıda Genel Müdür Yatırımcı Ortak (Halen Devam) (2019- devam

Takım Üyesi

Pertev Nihal Yıldırım

Dijital Pazarlama Müdürü

14 Haziran 1982 Tokat Doğumuyum. 13 Yıldır evli ve 8 yaşında bir kız çocuk annesiyim. İlk ve ortaokulu Tokat/Turhal' da bitirdim. Liseyi Ankara' da tamamladım. Daha Sonra 2000-2007 Yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi' den mezun oldum. 2007-2011 yılları arasında Tekirdağ Marmara Ereğlisi Sultanköy Sağlık Ocağında Pratisyen hekim olarak, 2011-2013 yılları arasında Sultangazi Ahievran Sağlık Ocağında Aile Hekimi olarak çalıştım. 2013- Halen İstanbul Maltepe Aile Sağlığı Merkezinde Aile Hekimi olarak mesleğimi severek ve büyük bir özveri ile çalışmaktayım. Aynı zamanda 2019 yılından bu yana kurucusu ortağı olduğum Hamurla Gıda İnş. San. Tic. Ltd. Şti. şirketinde Dijital Pazarlama Müdürü olarak görev yapmaktayım.

Takım Üyesi

Mehmet Fatih Akçay

Operasyon Müdürü

1974 Amasya doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi İstanbul' da tamamladım. 10 sene süren tenis eğitmenliğimden sonra gıda sektörüne kafe / restoran açarak giriş yaptım. Yaklaşık 12 sene kendi işimi yaptım.2014 senesinde Vitamin A.Ş de Mağaza müdürü olarak başladığım görevime Depo sorumluluğu ve Operasyon Müdürü görevlerini de ekleyerek devam ettim. Şu as Hamurla Gıda İnş. San. Tic. Ltd. Şti. de Operasyon Müdürü olarak görev yapmaktayım. Evli ve iki çocuk babasıyım.

Takım Üyesi

Beyza Nur Söyler

Muhasebe Müdürü

26 Ekim 1999’ da İstanbul’ da doğdum. Aslen Amasyalıyım. Hobilerim arasında kitap okumak, film izlemek ve müzik dinleyerek yürüyüş yapmak yer almaktadır. Kartal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bilgisayarlı muhasebe eğitimi aldım. 2017-2019 yılları arasında Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra muhasebe dalında kendimi geliştirmek ve iş tecrübesi edinebilmek için iş başvurusunda bulundum Hamurla Gıda İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti’ ye. Muhasebe alanında ilk iş tecrübem diyebilirim. Ayrıca boş zamanlarımda kendime ait açtığım butik hesabımı işletmekteyim. Bunların yanı sıra ideallerim arasında birden çok dil eğitimi alıp kendimi daha üst mevkilere taşıyabilme hayalim var

Ürün ve Üretim
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Finansal Tablolar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Güncellemeler
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Soru ve Cevaplar
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Kampanya Bilgi Formu
Sadece giriş yaparak bu sayfayı görüntüleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Pay Satış Ekranı
Hedeflenen Fonlama
₺ 600.000
Ek Fonlama
₺ 120.000
Fonlama Sınırı
Yok
Yatırımcı Sayısı
373
Alınan Toplam Yatırım
₺ 849.796
Pay Arz Oranı
% 6
Ortalama Yatırım
₺ 2.278
En Yüksek Yatırım
₺ 140.000
Nitelikli Yatırımcı
14
Nitelikli Yatırım Oranı
% 7,07
Fonlama Başlangıç
28.06.2021
Fonlama Bitiş
27.08.2021
Kampanya Hakkında
Belge, Ödül ve Hukuki Durum
Takım
Ürün ve Üretim
Pazar/Rekabet/Hedef Kitle
Analizler(SWOT) ve İş Planı
Finansal Tablolar
Görseller ve Videolar
Yatırımcılar
Güncellemeler
Soru ve Cevaplar
Kampanya Bilgi Formu
Pay Satış Ekranı